Ce ulei folositi la prajit?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

SI eu am descoperit de curand uleiul de palmier, care are punctul de fumegare la 230 de grade si contine acizi gasi nesaturati, la fel ca uleiul de masline. Nu are gust si in plus nu e scump deloc. L-am luat de vreo doua saptamani si il folosesc numai la prajit.

Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Alynutza,sa iti spun sincer nu prea am cautat si nu am citit ceva exact...doar ca am si eu aici o prietena care e ci cumatra mea acum ca mi-a botezat unul din gemeni si ea tot Alina...si ea e putin "psiho" cu alimentatia...ea ma sfatuit sa nu il mai folosesc si m-am luat si eu dupa ea...acum nu da crez la tot ce zic eu...poate gresesc,ti-am zis,nu sunt informata...doar ca asa cum zicea mai sus cineva de canola,e modificat genetic cica si porumbul si creste mult mai repede decat e normal sa aiba producii mari si rapide...
Cam asta...mai asteapta sfaturi si de la cine e mai bine informat,sau fa tu insuti o cercetare...netul e o resursa imensa!
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Si eu sunt interesata de acest subiect; despre uleiul de masline, stiam si eu ca nu e bun la prajit, acum aflu ca doar cel extra virgin.
Pana la urma tot nu m-am lamurit cum stau lucrurile cu celelalte uleiuri, dar am si eu o intrebare: daca sunt 2 uleiuri de acelasi tip sa zicem porumb sau canola (din astea gasesc eu pe aici), iar unul e mai inchis la culoare si celalalt mai deschis, care e mai bun la prajeli? Sotul zice ca cel mai deschis, eu ca cel mai inchis! Se pricepe cineva?
Pentru salate si eu folosesc uleiul de masline.
Si care e chestia cu tabelul dat de Ramona? uleiurile cu nr. mai mare F (banuiesc ca sunt grade Faranheid), este mai bun pentru prajit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Eu folosesc de porumb si floarea soarelui ... nu suport mirosul celui de masline ma ales la prajit ( era sa fac criza de bila doar pt ca acum 2ani unii prajeau in camping linga noi toata ziua buna ziua cite ceva in ulei de masline si batea vintul spre mine ) ... mai exista de arahide care e bun pt prajit dulciuri : gogosi, scovergi ... am vazut si eu doamnele mai in virsta care il cumpara in magazin mai ales in perioada carnavalului cind se obisnuieste sa prepare astfel de dulciuri ...

Mai exista si un ulei de seminte diverse .. aici intra si palmierul in procent mare .. dar nu prea il cumpara nimeni ... la tv insa ne "omoara " ca uleiul de palmier nu ar fii bun, in 1 rind e cel mai putin verificat caci soseste aici ( cel putin) din tari in care controlul nu e chiar punctul lor forte ... Dupa mine chiar daca porumbul e modificat genetic macar e verificat .. modificat sa dea productie mare dar in acelasi timp cultivat in tari "mai civilizate" unde controalele sanitare sunt la mare pret ... deci modificat "in bine" ( vreau sa cred )

tabelul Ramonei e bun caci macar ne ajuta sa alegem bine uleiurile pt prajit .. dupa punctul de fum/ardere cit mai ridicat ... apoi parerile sunt impartite si cred ca fiecare poate alege dupa gustul propriu si nu in ultimul rind dupa buget ( cel mai ieftin minim 4-5 euro cel de calitatea cea mai proasta la mine aici unde de bine de rau cresc masline ... ) si mai ales ca in uleiul de masline nu se poate praji de 2 ori .. dc l-ai pus sa prajesti ceva in baie de ulei tbv sa il arunci la sfirsit il arunci ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by Alynutza

Pe-aici n-am vazut atatea feluri de ulei, poate nu m-am uitat eu bine. Eu folosesc ulei de floarea soarelui pentru prajit, la maioneze din ala de porumb si in rest pentru salate si gatit (orice altceva decat prajit snitzele, cartofi, etc) ulei de masine extravirgin. Acum ma gandeam sa inlocuiesc pentru prajit uleiul de floarea soarelui cu ulei de porumb. E mai ok, mai sanatos, ce ziceti?

Marius unde ai gasit ulei de palmier?


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year




Se comercializeaza la 3 si 5 litri ambalajul este de culoare galbena si le-am gasit atat la Real cat si la Selgross.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Merci Marius. Acum mi-e clar de ce n-am dat cu ochii de el: Real nu avem in Cluj si dupa Selgros nu ma dau in vant, asa ca merg mai mult in alte parti.
Teodora merci si tie, o sa ma interesez eu de mai multe.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Ruxi, nu e asa scump ala de seminte de struguri dar e mai scump. Ala de trufe e exorbitant, 7 dolari clondirul. Onel ala de grape are aceleasi lucruri ca cel de masline plus punct de fierbere mai inalt dar cica nitel mai putin chestiile alea anticancerigene ( dupa un studiu). Ala ar fi a doua alegere dupa uleiul de masline, zic astia cu sanatatea.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu



Nu e asa de scump? Eu mi-am luat cu 9$ o sticla piticuta, cred ca 1L sau poate mai putin. O sa verific la Kroger. Am luat de gura unei tipe care tot zicea ca ce bun e si imi cumpara ea ulei din asta ca sa vad si l-a pus in cos la ea. Mi-a fost jena sa o las sa plateasca si l-am luat de la ea din cos si mi l-am platit singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ruxij, gasesti si mai ieftin.
Pentru fetele care inca se intreaba... pe link-ul postat de mine sint temperaturile (Fahrenheit) de ardere a diverselor tipuri de ulei. Pentru prajit alegeti dintre cele cu punct de ardere ridicat.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Si noi acum ce sa mai credem ?

"The Verdict? As long as you're using fats and oils sparingly in your cooking and preparation, it would be fine to use any one of the following "good" oils. All of the following oils are low in saturated fats and trans fats. Some have high concentration of monounsaturated fats such as olive oil. Choose corn oil, safflower oil, sunflower oil, soy oil or canola oil if you wish to fry foods as these oils have higher smoke point. It is best not to fry with olive oil as its smoke point is only about 190C/375F.

Good Cooking Oils:

canola oil
flax seed oil
peanut oil
olive oil
non-hydrogenated soft margarine
safflower oil
sunflower oil
corn oil
The following "bad" oils contain high percentage of trans fat or saturated fats. Some, such as coconut oil, even contain more saturated fats than animal products!

Bad Cooking Oils:

Vegetable shortening
Hard margarine
Butter
Palm oil
Palm kernel oil
Coconut oil "

Sursa
http://www.healthcastle.com/cooking-oils.shtml

Eu oricum gatesc 99% fara prajeli si daca e musai de prajit folosesc ulei de floarea soarelui, gustul celui de rapita nu mi-a placut nici pe vremea lui Ceausescu




Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by tlaura

Si eu sunt interesata de acest subiect; despre uleiul de masline, stiam si eu ca nu e bun la prajit, acum aflu ca doar cel extra virgin.
Pana la urma tot nu m-am lamurit cum stau lucrurile cu celelalte uleiuri, dar am si eu o intrebare: daca sunt 2 uleiuri de acelasi tip sa zicem porumb sau canola (din astea gasesc eu pe aici), iar unul e mai inchis la culoare si celalalt mai deschis, care e mai bun la prajeli? Sotul zice ca cel mai deschis, eu ca cel mai inchis! Se pricepe cineva?
Pentru salate si eu folosesc uleiul de masline.
Si care e chestia cu tabelul dat de Ramona? uleiurile cu nr. mai mare F (banuiesc ca sunt grade Faranheid), este mai bun pentru prajit?







Imi raspunde si mie cineva la intrebari?
Multumesc!

Mergi la inceput