Ce ulei folositi la prajit?
Raspunsuri - Pagina 2
Andrada spune:
Carmen are dreptate soacra, dar rar se intimpla sa aduci uleiul de prajit la temperaturi asa inalte incit sa se descompuna toxic. Ca doar nu prajesti la forja,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Carmenbr spune:
Nu speram sa ajung sa-i dau dreptate soacrei.
O sa caut ulei de rapita sau canola ulei pt prajit si in rest doar ulei de masline.
Mutumesc mult de sfaturi.
P.S. Andrada, drum bun si vacanta placuta!
3 anisori...uraaa!
Andrada spune:
Multumesc Carmen.
Si mama a venit cu o gramada de idei din Romania.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Oana_B spune:
Eu nu prea folosesc de masline ca mi se pare ca are gust prea puternic si asa stiam si eu ca are low burning point.
Folosesc grape seed oil cam la toate si la salate si la prajit (thx Sanca sau Bic ca nu mai stiu care a fost cu pontul) si tot la prajit folosesc si canola oil si cateodata vegetable oil.
edit: rapita mi se pare ca e canola.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
ruxij spune:
Aoleo, grape seed oil ala e foarte extrem extraordinar de scump!! Eu mi-am luat doar o data in viata :))
Andrada spune:
Ruxi, nu e asa scump ala de seminte de struguri dar e mai scump. Ala de trufe e exorbitant, 7 dolari clondirul. Onel ala de grape are aceleasi lucruri ca cel de masline plus punct de fierbere mai inalt dar cica nitel mai putin chestiile alea anticancerigene ( dupa un studiu). Ala ar fi a doua alegere dupa uleiul de masline, zic astia cu sanatatea.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Alynutza spune:
Pe-aici n-am vazut atatea feluri de ulei, poate nu m-am uitat eu bine. Eu folosesc ulei de floarea soarelui pentru prajit, la maioneze din ala de porumb si in rest pentru salate si gatit (orice altceva decat prajit snitzele, cartofi, etc) ulei de masine extravirgin. Acum ma gandeam sa inlocuiesc pentru prajit uleiul de floarea soarelui cu ulei de porumb. E mai ok, mai sanatos, ce ziceti?
Marius unde ai gasit ulei de palmier?
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Clover spune:
Canola e rapita modificata genetic. Daca la porumb mai aveti o speranta ca poate nu e din cel modificat genetic, tot ce are pe eticheta canola oil e din planta modificata genetic.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
Theodora spune:
Eu cumparam pana acum vreo doi ani ulei de porumb pt prajit,imi placea mai ales culoarea,dar am auzit diferite chestii si am renuntat..daca nu e de masline,e de floarea soarelui! Daca nu am suficinet in casa prajesc cu ulei de floare.Avem si noi pe aici de soia,de susan si nu mai stiu...dar nu am luat niciodata...canola nu am vzut!
Alynutza spune:
Theodora de ce ai renuntat la uleiul de porumb pentru prajit? Poti spune cateva motive? Ca eu tocmai voiam sa trec de la ulei de floare la ulei de porumb pentru prajit...
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc