Sezatoarea canadiana (65)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna ideia cu friptura.Aia cu deprimatul ca nu arat bine e si la mine dar ca nu e curat in casa mi-a mai trecut asa dupa 33 de ani uneori zau ca nu-mi pasa si le las balta, cind nu am chef nu pot si gata.

Fetele sa "provoc" la un sondaj

canapea de piele vs canapea textil, avantaje/dezavantaje.
eu vreau textil, sotul piele, mie imi ingheata instantaneu ceva cind ma asez pe canapele din piele, deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Emilly, depinde f mult de restul mobilei pe care o ai tu, nu exista solutii ideale.

Mie-mi place mai mult canapea din textil dee calitate pentru ca e mai intima, mai rustica, mai placuta la atingere.

Canapeaua de piele este insa mai usor de intretinut mai ales la copii mici, dai cu o carpa pe ea si larevedere. Mi se pare insa un pic kitch intr-o casa, ca si jaluzelele verticale, care sunt mai potrivite intr-un birou decat intr-un salon familial.

Eu am canapele negre de piele si nu ma omor...sunt f comode si pufoase si nu sunt reci, dar sunt foarte impersonale dpdv estetic, intr-un viitor incert o sa le dau jos la subsol si o sa-mi iau unele dupa gustul meu sus.

Exista si solutii hibride, canapele demi piele demi textil, am vazut unele la cineva in casa - superbe - insa pretul era pe masura. De exemplu partea unde=ti sprijini mana - manerul canapelei - de piele, iar unde stai cu fundul - din textil, si manerul in sine sculptat in lemn - foarte frumos.

Mergi la inceput

Exact asa mi se par si mie cele din piele dar uite ca toti cunoscutii, prietenii nostri si-au luat din piele si la un moment dar ma intrebam ca poate sunt eu de moda veche.
Am vazut si eu un model cu piele+ textil foarte frumos dar era la 2 mii si ceva, textil cu 1200 iti iei ceva frumos.
Restul mobilei nu exista, va trebui sa concep si cam am ideie ce vreau sa pun in salon.Toata mobila ce o avem va ajunge in bassement, e mobila noastra de inceput ieftina luata de prin Ikea.Acum vreau ceva frumos si deosebit ca stiu ca ,cu ele ramin cel putin 10 ani

Mergi la inceput

Incearca sa-ti vezi totul global, nu pe elemente. Canapelele trebuie sa se integreze in context, si nu sunt importante numai ca si individualitate, ci ca element component al intregului salon.

Daca nu vrei sa-ti angajezi un designer, incepe prin a-ti cumpara reviste de specialitate sau a te informa pe internet. Sfatul meu e ca totul devine mult mai greu daca pleci de la piesa catre ansamblu si nu invers, adica inainte trebuie sa te hotarasti cam cum ai vrea tu sa arate camera cu totul si abia dupa aia sa te pui pe cumparat.

Mai mult, eu as incepe cu culorile de pe pereti, care sunt enorm de importante. O singura nuanta plasata unde trebuie poate face diferenta intre bun gust, luminozitate, spatiozitate - si kitch.

Nu in ultimul rand, as incerca sa gandesc pe termen lung, sa aranjez pe gustul meu ...dar cat mai clasic, nu sa ma bazez pe gusturi efemere, curente, moda recenta...ca in viata asta, trebuie sa mai facem si vacante, sa mai strangem si bani, sa ne mai cumparam si masini, chalet-uri...nu sa investim o data la 5 ani in alte randuri de mobile si alte vopseluri, e obositor si costisitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Emilly, eu nu sunt pentru canapele din piele; adica imi plac, daca as avea nspe camere + intilniri de afaceri mi-as amenaja una cu ele, plus un salon cu cele din culoarea oului de ratza, dar nu e cazul; plus copil, care mai pune degete murdare, sau lipsa de atentie a noastra, etc; adica decit cum am vazut pe ici-colo plin de paturi, huse etc in incercari disperate de a le proteja, mai bine lipsa.
basca ca am lucrat in domeniu in Romania si le mai asociez mental cu unii clienti de acolo:)), cu comenzile lor speciale gen coltar din piele roz cu verde si alte fantezii....

pina la urma depinde de gusturile tale, de bugetul pe care vrei sa-l aloci, de cit de meticulosi/atenti sunteti cu pastratul lucrurilor (eu nu prea's, fiu'meu nici atit, iar bugetul meu a fost cam strimt in 2005 cind ne-am mutat, copilul mic si am actionat in consecinta); acum parca mi-as schimba livingul, dar astept sa ma mut iar (imi doresc un coltar cu o parte din aia pentru odihna, na ce ignoranta-s nu stiu cum se numeste dar e ca un pat de o persoana cu perna in prelungirea coltarului)

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by Emilly

Exact asa mi se par si mie cele din piele dar uite ca toti cunoscutii, prietenii nostri si-au luat din piele si la un moment dar ma intrebam ca poate sunt eu de moda veche.
Am vazut si eu un model cu piele+ textil foarte frumos dar era la 2 mii si ceva, textil cu 1200 iti iei ceva frumos.
Restul mobilei nu exista, va trebui sa concep si cam am ideie ce vreau sa pun in salon.Toata mobila ce o avem va ajunge in bassement, e mobila noastra de inceput ieftina luata de prin Ikea.Acum vreau ceva frumos si deosebit ca stiu ca ,cu ele ramin cel putin 10 ani

Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)

Emmily, din proprie experienta iti spun ca eu a trebuit sa schimb canapelele de piele la 5 ani. Noi facem atentie la ele, copiii sunt mari (si "educati"-sa zic asa, la mine in sufragerie nu se maninca)
si le curat la fiecare 6 luni cu o solutie speciala.E adevarat ca iti par ca sunt reci, dar e doar prima impresie ca apoi se incalzeste si canapeaua de la temperatura corpului tau si nu invers.
Primele canapele le-am luat de la Domon, 1,000 bucata si la 5 ani le-am dat unei prietene pe degeaba.Pielea a crapat exact intre perne, si desi le-am reparat noi (lipit alte peticuri)tot au crapat si mai rau. Si la mine nu s-a sarit un minut pe ele.
Asa ca le-am schimbat insa de data asta am vizitat mai multe magazine. Calitativ ne-au placut cele italiene marca Natuzzi de la maison Ethier dar pretul pe masura 4,000 bucata. asa ca ne-am orientat pe ceva mai ieftin dar bun, la Mobilia.
Vinzatorii de la Mobilia zic ca cele de piele vindute la Domon, Brick si Brault martineau nu ar fi 100 din piele.Nu stiu cit de adevarat e sau poate doar isi incurajeaza asa marfa lor. Asa ca ochisem niste canapele simple la 1,700+tx bucata (cea mai mare) si 1,400+tx cealalta. De Craciun insa au avut reduceri si le-am luat cu 3,000 pe amindoau cu taxe incluse. daca vrei sa-ti faci o idee uite aici[URL=http://family.webshots.com/photo/2847595360062909686HvtpJz][/URL]

Si eu caut acum un dormitor de calitate, lemn poate imi spui unde ai gasit tu pe cel cu 4,000.

Iti recomand insa sa vizitezi si maison Ethier , nu stiu unde mai au magazin in afara de cel din St. Basile unde mergem noi.

A-ti amintit de combinatia piele cu textile, asa am un coltar la subsol pe nuante de maro luat tot de acolo.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Dana am fost la Mobilia si mi-a placut foarte mult.Sunt frumoase canapelele tale, poate totusi imi multumesc sotul si iau de piele, nu stiu, mai ales ca la Mobilia am vazut pe vreo 4-5 nuante.Asa m-am gindit si eu ca poate de Craciun au ceva oferte si 2 luni sa mai stam cu ce avem, mai ales ca-mi trebuie mobila in toata casa.
Dormitorul, din lemn de brad, frumos foc si elegant l-am vazut la Leon, 4000$ cu 2 noptiere (si cum ii zice?), birou cum zic ei cu oglinda.Nu am luat si corpul cu sertarele care mai era si ala aproape 900$
O sa caut magazinul de care zici pe net, nu l-am vazut pe nicaieri pina acum.merci mult tuturor nici nu stiti cit ma ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Emilly noi am cumparat canapele Natuzzi de la un centru de lichidari Sears de pe Decarie. Dupa indelungi negocieri, am dat $2000 pe una de 3 locuri si una de 2 locuri. Uita-le aici. Ideea este ca acolo trebuie sa urmaresti. Mai vazusem cu o zi inainte altele care aveau picioarele mai moderne dar pana ne-am hotarat noi, s-au dat. Noi ne impacam bine, cu ele, cum zicea si Dana, si noi le dam cu o solutie speciala la jumatate de an si pana acum au fost ok. Depinde si de stiulul tau si mai ales ce ca place. In general, canapele de piele sunt mai moderne si poate un pic mai impersonale, dar depinde foarte mult si de restul accesoriilor, etc.

Roxana

Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by pitilache

Emilly noi am cumparat canapele Natuzzi de la un centru de lichidari Sears de pe Decarie. Dupa indelungi negocieri, am dat $2000 pe una de 3 locuri si una de 2 locuri. Uita-le aici. Ideea este ca acolo trebuie sa urmaresti. Mai vazusem cu o zi inainte altele care aveau picioarele mai moderne dar pana ne-am hotarat noi, s-au dat. Noi ne impacam bine, cu ele, cum zicea si Dana, si noi le dam cu o solutie speciala la jumatate de an si pana acum au fost ok. Depinde si de stiulul tau si mai ales ce ca place. In general, canapele de piele sunt mai moderne si poate un pic mai impersonale, dar depinde foarte mult si de restul accesoriilor, etc.

Roxana

Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)

Roxana, super canapelele tale, ma omor dupa rosul ala...da' cind am luat noi pe rosu aveau nuami modelul ala nou de piele lucioasa , care mie personal imi inspira plastic.

Da' ce e chestia aia cu 4 picioare si ceva aplicatii de metal aurii din fatza canapelui? Masuta cumva?

Si deci ai dat 2,000 pe amindoua , sau pe una doar? Super pret.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Daca va zic cat am dat eu n-o sa ma credeti...canapea (3 locuri) + causeuse (2 locuri) - 1500$ de la Brick de pe Boisbriand - parca.
De piele di pork adevarat, hranit cu grane si laturi organice :-). Daca ai rabdare Emilly, exista oferte f bune.

Ca daca tot veni vorba de poze, sa va pun si vreo 2-3 de la nunta, dar va spun sincer ca a fost atat de frumos incat am uitat efectiv sa fac poze. Cat am ras la nunta asta, rar o s-o mai fac. La un mom. dat mireasa a scos jarteaua mirelui (care era in kilt) cu dintii, dupa care a aruncat-o domnisorilor, ca sa le poarte noroc. Apoi au fost jocuri, glume, muzica - numai Beatles, Elvis, Pink Floyd si alti greuceni - a fost absolut superb.

Dana, (frumoase canapele, dar mai ales baiatul de pe ele) cred ca ce zic cei de la magazinele de mobila pt. a-si vinde produsele sunt numai strategii de marketing, pielea adevarata se vede si se simte la pipait, poate c-o fac ei din piele de lebada, naiba stie, dar e interzis prin lege sa scrii pe produs ca e din piele naturala si el sa nu fie, ca iti ramburseaza toti banii si cu dobanda daca-ti fac vreo magarie.

Asa cum zic si cei de la magazinele scumpe cu produsele lor naturale si muncitorii platiti echitabil, ca nu polueaza prin tarile prin care-si fac produsele - si d-aia's scumpe, nu dauneaza mediului, cei de la Ikea cica recolteaza pene de rata pt. couettes din pasari moarte, vezi doamne ca nu le omoara...Am vazut niste reportaje pe TVA infioratoare, aratau cum puneau bietii oameni - muncitori pt. diverse uzine si fabrici scandinave (marea Uniune Europeana care se kk pe ea cu echitatea si fair play-ul si semneaza nu's cate tratate contra poluarii) - prin ASIA sa munceasca si sa spele albiturile lor cu picioarele pana la genunchi in clor concentratie maxima, si distrugand mediul cu fel de fel de vopsele si produse chimice, producand tone de deseuri si platind muncitorii cu 2$ pe saptamana. Asa ca la multe produse m-am reprofilat pe walmart si magazine de bun simt din acelasi brand, baremi stiu ca daca tot platesc copii chinezi cu 1$ pe ora, nu-mi vin mie cu pretentii de nu-s ce calitate ca sa vanda 10X pretul si sa-si bage ei bani in buzunar.

Roxana, io-s invidioasa pe pianul tau. De unde l-ai luat ?

ps. Pt cine crea sa-si cumpere produse energystar, face-ti-o cu incredere, mie mi-au venit azi cei 100$ de la Hydroquebec. Dupa 1 luna si jumatate de la cumparare.

Mergi la inceput