Sezatoarea canadiana (65)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nu, Ana, una din poze http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/Vara%202007/?action=view¤t=DSC08100.jpg e intr-adevar, de f aproape de noi, din Rivière des milles Îles, ajungem pe jos insa nu putem vedea din casa raul.

..da' pozele celelalte sunt de la un chalet inchiriat pe fluviul saint laurent. Cand am dormit in chalet-ul ala am dormit cu vesta de salvare pe mine, asa de tare se zgaltaia totul in casa. Parca eram in vapor. Nu cred ca exista vreo casa normala care sa fie costruita asa pe apa, sau de exista cred ca se plateste triplu la asigurare.

Iti doresc multa sanatate si sa te refaci repede. Nu-ti fa probleme cu lectiile lui Tudor, ca mai e doar putina vacanta oricum.

Abia astept sa ne vedem on oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Simonna, trece-ne si pe noi pe lista pentru 8 octombrie. Suntem 2 adulti + 2 copii.

Eu am fost in Kingston si am facut un tur cu vaporasul printre cele 1000 de insule. Alte atractii nu prea tin minte, eu as fi vrut sa vad si fortul (dar vazand un altul mi-a cam trecut), iar croaziera e draguta pentru cine are chef.
Pentru mine atractia majora va fi sa va intalnesc si sa stam de vorba, daca mai avem parte si de un peisagiu fain imi cam ajunge.
Sper doar sa nu se anunte si la noi o mutare...

Emilly, felicitari pentru mutare in casuta voastra! Hai nu cancela, dupa o saptamana de munca o sa va prinda numai bine o pauza.

try, eu habar n-am de entertainment la copii, prefer sa-i duc la un club unde se ocupa cineva specializat de ei.

Ira, Roxana nu face mai mult de 5 pasi in afara casei fara mine. Nu pot sa o las afara, fara ca eu sa fiu cu ochii pe ea ca un vultur. Daca am timp sa ies, iese si ea, daca nu, sta binisor in casa, nu-mi pasa de nimic altceva. Si daca am fi locuit in Romania la fel ar fi fost.

pitilache, ce dulceata de fetita e Isabella, si e buflea ca baietelul meu.

Batentian Dana, eu am avut cezariana si in Romania si in Canada. Nu se compara, nu-ti fa nici o grija, aici o sa fii ingrijita bine.

mathilda, bine ati venit in Canada! Sper sa va fie bine si sa va placa!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Batentian Dana spune:

Emilly,Donia va multumesc tare mult pt. raspuns.
Ceea ce vreau sa va intreb daca imi expira carde de maladie in cat timp ti-o refac astia?Adica daca nu imi iese pana nasc?Asta ma streseaza cel mai tare.Momentan sunt in Ro si nu am cum sa ma interesez de aceea va intreb pe voi fetele de acolo.Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Batentian Dana spune:

Donia cate zile te tin in spital dupa cezariana ?Ca trebuie sa ma gandesc si la fiul meu de 1 an si 4 luni.Trebuie sa incep sa ii caut o gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Batentian Dana

Emilly,Donia va multumesc tare mult pt. raspuns.
Ceea ce vreau sa va intreb daca imi expira carde de maladie in cat timp ti-o refac astia?Adica daca nu imi iese pana nasc?Asta ma streseaza cel mai tare.Momentan sunt in Ro si nu am cum sa ma interesez de aceea va intreb pe voi fetele de acolo.Va multumesc.

Dana

In primul rind iti sugerez sa citesti informatiile de pe situl oficial http://www.ramq.gouv.qc.ca/fr/citoyens/assurancemaladie/quitter/temporaire.shtml
Aici scrie ca daca ai lipsit 183 de zile sau mai mult in timpul unui an pierzi dreptul la Carte maladie pe intreg anul. Deci fa-ti calculele inainte de a lua o hotarire. Sint enumerate si exceptiile la aceasta regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Pentru mamicile din Montreal:

Fête des enfants de Montréal

Jeux, animations sportives et éducatives, ateliers de création et spectacles sont au programme. De plus, pour l'occasion, les familles auront accès au Complexe aquatique de l'île Sainte-Hélène ainsi qu'aux installations des partenaires insulaires du parc, soit la Biosphère et le Musée Stewart.
18 et 19 août au Parc Jean-Drapeau

http://ville.montreal.qc.ca/portal/page?_pageid=167,523446&_dad=portal&_schema=PORTAL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aska spune:

Batentian Dana, la al doilea copil am avut si eu cezariana. I-am nascut pe amandoi la Royal Victoria cu medicul de garda si nu a fost nici o problema. De platit, am platit doar camera privata (pe care eu mi-am dorit-o). Dupa cezariana am stat 2 sau 3 zile in spital, nu mai tin minte exact. Oricum, nu o saptamana cum am auzit ca se sta in Romania. De altfel, nu pot face o comparatie cu Romania pentru ca am nascut cei doi copii doar aici.
Cu gradinitele pentru Montreal nu e chiar foarte simplu...la CPE-uri de obicei e acea lista de asteptare si seriile incep in septembrie. Mai sunt gradinitele in mediu familial (unde si acolo poate fi lista de asteptare) insa mai depinde si de noroc.

Pentru 1000 de insule, desi nu sunt prea activa pe aici, va citesc cu drag atunci cand am timp, si mai si scriu...daca am ceva de spus. Mi-ar place sa ne cunoastem, asa ca incep tratativele cu sotul ca sa putem veni si noi pe 8 oct. Am fi 2 adulti si 2 copii zic eu, cam mici: 2,3 ani si 8 luni.
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by mQQm

Salutari tuturor!

Ira, , merci...

Simonna, multumesc ca ne-ai trecut si pe noi. Dar ce inseamna "2 copii-adulti" in dreptul nostru ? De fapt va fi doar un copil cu noi ca celalalt va ramane cu vitelul de catel, cred.

Apropos, aveti vreo lista cu varstele copiilor sa-mi fac idee cat de singuratica va fi fie-mea? FYI, ea va implini 12 ani in 11 octombrie, asa ca dau de baut!

Pt Toronto: noi avem 4 locuri in disponibile in masina, daca doreste cineva, spuneti...

mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]

MQQM, sa-ti traiasca fetita. Eu am gemeni, fata si baiat care implinesc tot 12 ani pe 3 octombrie. Cu alte cuvinte ii putem si sarbatori la 1000 insule.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Cool, se stringe gasca mare. Simonna nu te-ai "trompat" ba chiar ai tinut minte bine virsta copiilor mei...Eu sunt la pamant saptamina asta, ai mei copiii sunt in tabara ptr o saptamina.E o liniste in casa de ma doboara, imi lipsesc chiar si nenumaratele lor telefoane de peste zi.

Aseara am dormit la nasa mea, azi caut iar un pat pe la prieteni.

Denisam, tu nu vii la intilnire?

Fetelor intrebare ptr intilnire, luam o noapte doar simbata spre duminica?

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Salut fetelor,

Pai daca-i vorba de intalnire in octombrie venim si noi.
2+ 1 copil (3 ani si 9 luni in Octombrie).

Eu una sunt foarte ocupata, plecam in concediu pe 31 August(asa ca nu o sa mai intru pe aici probabil vre-o luna). Mai am inca de cumparat cadouri, de strans lucruri, etc. Deja nu mai dorm de grija sa nu uit ceva.
Plus ca am vorbit cu prietenele care au fost in vacanta in vara asta si toate s-au vaitat de companiile aeriene, de pierdut bagaje, etc.

Intrebare: voi ati luat scaunul de masina pt copii de aici? Nu stiu ce sa fac, am deja destule bagaje (cred ca se strang, mai ales ca au limitat nr de kg).

Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput