gravide & mamici > 35 ani
Bun gasit, fetelor.
Exista aici, la odisee, tot felul de subiecte frumoase cu si despre gravidute si mamici, dar n-am gasit un subiect dedicat acelora care au depasit 34-35 de ani si se bucura de calitatea de gravi sau proaspata mami.
Eu am 36 de ani si am ajuns aici dupa mult timp de asteptari si incercari, iar acum ma confrunt cu problemele specifice gravidelor de varsta mea: placenta imbatranita, col scurt, retard de crestere al bebelinei..
Recunosc ca deschid acest subiect cu speranta ca vor intra si alte fete de varsta mea care ne vor impartasi din experienta lor, ca vom reusi, daca avem probleme, sa ne incurajam reciproc si sa incercam sa ajungem cu bine la capat, sa ne vedem copilasii sanatosi!
Va astept cu drag.
Valentina
22+
Cristina Stefania
noi doi
printesa
Raspunsuri
tonic spune:
Si eu tot 36 de ani si o fetita de 7 ani. Sunt la inceputul unei sarcini 7/8 saptamani, deocamdata nu stiu mare lucru, am de facut o lista de doua pagini de analize, apoi vom vedea. Cum istoricul meu medical nu este grozav - am avut trei sarcini oprite in evolutie - ultima acum 2 ani, incerc sa nu ma entuziasmez prea mult.
Eu si cu fetita, desi eram mai tanara am avut multe probleme, repaus si tratament toata sarcina, ea a fost dismatur, dar pana la urma e sanatoasa, desi mai mica decat copiii de varsta ei. Nu stiu cum va fi acum, dar am cunostinte care au nascut la varste chiar mai mari decat a noastra copii perfect sanatosi, si din pacate si multe tinere care au avut probleme. Nu cred ca exista o garantie.
Sper sa mai gasim mamici de peste 35 de ani si sa facem schimb de experienta. Poate vor fi toate bune pana la urma.
catalina
capsunita spune:
am 36 ani si de maine incepem saptamana 39 si suntem bine cu toate ca am stat stresata toata aceasta perioada pt.ca in 2002 am pierdut o sarcina de 3 luni jumatate,dar d-zeu mi-a fost alaturi si am ajuns aici, nu am facut nici un efort am ramas acasa in medical mai devreme, la lucru aveam contractii stateam 8 ore pe scaun,si am urmat toate indicatiile dr. singura problema au fost varsaturile pe care le mai am si acum mai rar dar ma termina,important este ca bb sa fie sanatoasa chiar daca nu va fi foarte mare nu mia pus nimic de placenta mie imi era frica de col dupa ce am patit in 2002.
d-zeu sa va ajute sa aveti bb sanatosi si frumosi!
38+
ARYANNA MARIA
vali_delide spune:
Buna, fetele!
Ma bucur ca, in sfarsit a scris cineva cu care sa pot impartasi din experienta aceasta de gravi "mature"...asa ca, bine ati venit!
Eu mi-am facut 2 programari la eco morfo, incerc sa o tin sub observatie, mai ales ca doctorita mea e in concediu pana in septembrie...
Sper sa fie totul bine, oricum nu putem decat sa ne rugam sa avem bebelusii sanatosi si sa fim sanatoase si noi.
Va pup si va astept cu vesti despre voi. Sarcina usoara sa aveti, Capsunita, sper sa mai treci pe aici inainte sa nasti...daca nu, iti spun nastere usoara...
Pup fetele.
Valentina
23+
Cristina Stefania
noi doi
printesa
capsunita spune:
SA NE DEA D-ZEU BB SANATOSI SI CURATI! Si eu am o teama ca va fi mult mai greu pt noi la nastere datorita varstei.Bebelina mea e cu capul in jos de la 6 luni si eu sunt dolofana ca o capsunica.Mi-am facut contract pt recoltare celule stem,cat despre nastere mie frica de anestezie.Pusiiiiiiiiiiii si sarcina usoara pana la capat.
38+
ARYANNA MARIA
capsunita spune:
am o papusa de fetita,d-zeu mi-a dat cea mai mare bucurie,am aduso pe lume in 25/08/07 ora 22:48 prin cezariana o minune de pui 3500
d-zeu sa va ajute si pe voi.
mami de ARYANA MARIA
Alice_ spune:
capsunita 

felicitari si un
sanatos, multe bucurii si impliniri tie si familiei tale.
eu sunt in sapt.38 de azi, si am 37 ani. Sunt la primul bebe, pana acum tot am amanat, parca nu ma simteam destul de matura si tot aveam cate ceva de facut ca sa zic ca "nu-i momentul" ![]()
Am suportat sarcina foarte bine zic eu fata de altele mai tinere: nici contractii, nici dureri, la inceput greatza clasica dar fara varsaturi, si mai merg la birou si in zilele astea. M-am ingrasat cam 8 kg
, si asteptam eu si tati un baietzel minunat!
Sa mai scrieti despre voi !
37+
Sasha Gabriel
http://good-times.webshots.com/album/559847818JkNmnj
alice2004 spune:
Baietelul meu Andrei a venit pe lume prin cezariana la cei 35 de ani ai mei !!
Am avut o sarcina usoara, fara de greturi ... lasind la o parte problemele cauzate de o tensiune indusa de sarcina, a fost minunat !! Acum Andrei este un prichindel jucaus si neastimparat, lumina vietii parintilor sai !
Va doresc tuturor viitoarelor mamici sanatate multa, sarcini usoare, nasteri in zece minute
si bebici sanatosi si voiosi si cuminti ! 
Si sanatate si
multi si mamicilor si puilor din "dotare" !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Fabya spune:
capsunita Felicitari 

ma bucur ca totul a decurs bine si ai o printesa
Sanatate multa si cretere sanatoasa la bebelina.
Ai nascut chiar de ziua mea![]()
vali_delide spune:
Buna, fetele....eu credeam ca s-a inchis deja subiectul acesta...dar ma bucur ca nu e asa!
Capsunita,

felicitari din tot sufletul, scuze
ca nu am vazut pana acum...sa-ti traiasca fetita,
sa fie sanatoasa si sa-i bucure toata viata pe mami si pe tati.

Eu sunt bine, si bebelina la fel...am mai avut ceva probleme prin august,dupa ce am deschis acest subiect, se deschisese colul, am stat prin spital... am trecut peste toate,a recuperat si bebita, acum e mai mare cu o sapt. decat varsta gestationala...ma rog sa ajung la termen si, in primul rand, sa fie printesa sanatoasa.
Alice_, sper sa vezi subiectul si sa intri sa ne spui cum esti...ce face bebe? Cand ai nascut,etc
Catalina
,tu ce mai faci? Ce-ti face burtica?
Alice2004, sa-ti traiasca flacaul si sa va lumineze totdeauna vietile, ca si acum

Valentina
31+
Cristina Stefania
noi doi
printesa