Machiajul la fetite!

Machiajul la fetite! | Autor: violeta69

Link direct la acest mesaj

Am citit acest articol http://www.evz.ro/article.php?artid=317197 in evz si am fost socata
eu am mai vazut copii care nu prea aveau accesorii si tunsori etc adecvate varstei lor,insa ce scrie aici e de domeniul fantasticului....
ca sa nu zic vorba aia....."pe vremea mea"...dar chiar asa ,pe vremea mea!!!!
eu mi-am dat cu dermatograf abia dupa ce am terminat liceul...nu zic ca era bine,dar acum copii sunt decolorati (la par) de exemplu inca de la gradinita....

vi se pare ceva bun?! sanatos?

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu cred ca toate acestea sunt incurajate de parintii copiilor. Iar copiii, in primul rand, copiaza adultii, incepand cu propriii parinti.
La locurile de joaca vad fetite de 5-6 ani cu suvite blonde, pe care cu siguranta nu si le-au facut singure. Sau sunt fardate, date cu lac... eu nu incurajez asemenea manifestari.
Probabil pt ca eu , la randul meu, nu ma machiez si nici nu apuc sa ma dau cu lac.
Cand fi`mea va creste si va vrea, vom vedea ce mi se va parea ok si ce nu.

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Groaznic, sunt de-a dreptul hiduoase fetitele alea. Mi se ridica parul maciuca. Si asa avem discutii cu fie-mea cea mare sa nu mai dea cu dermatograf ca arata urat, nenatural, anormal, dar sa se mai dea si cu fond de ten? Pai eu la 40 de ani nu m-am dat niciodata cu fond de ten si nici n-am simtit nevoia, stiam ca rolulul lui e sa ascunda ridurile si defectele pielii. Pai asa sigur la 25-30 de ani tenurile alea vor fi demult obosite si ofilite. Ce pacat ca copilele astea nu au destula minte sa inteleaga dar e cat de cat de inteles, ce pretentie sa ai de la o copila de varsta aia? Eu pe mame le acuz cel mai tare si pe societatea care incurajeaza asa ceva.
Am mai vazut si pe aici copii mai mici cu unghiile rosii ( dovada de prost gust) si cu parul decolorat. Le-as bate pe femeile alea care isi slutzesc copiii asa si ii mai si invata cu naravuri proaste.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

norocu' meu ca am baiat!
ca nu trebuie sa-i dau fondul de ten,rujul si rimelul ....

dar si el voia sa-si faca suvite ca-l vazuse pe prietenul lui la gradi...si daca acela era "ciumeg" de ce sa nu fie si el?!
ei, cum ar fi aratat copilul meu cu parul negru ca pana corbului cu suvitele blonde?
dar mai avem timp ca suntem abia in clasa I-a(din toamna!) ....la cate o sa vada pe la scoala,multa rabdare-mi va trebui cu el....

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Scrie si in articol ca mamele imping fetitele spre un astfel de comportament...
Pentru micute nu e greu sa-si insuseasca aceste activitati, pentru ca au din nastere o atractie catre trusa de machiaj. Tin minte cand eram mica, de vreo 7-8 anisori, o rugam pe bunica sa-mi dea si mie cu putin ruj de la ea si sa-mi faca unghiile. Si totusi n-am ajuns asa rau... Mamele din ziua de azi exagereaza...

Ioana
11+

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Mai exista o emisiune pe Reality Tv despre aceste "papusele" vii si despre cum cultiva mamicile acest stil de viata: participare la concursuri de frumusete, sedinte de make-up, etc...
Acum, eu sunt o femeie careia ii place sa se machieze. Si mi-a placut dintotdeauna, de mica... Faptul ca mama nu se machia (decat maxim 1-2 rujuri de Revelion si la nunti) nu m-a oprit pe mine sa imi placa. Noi suntem 3 fete, si 2 dintre noi se machiaza, a3a nu... nu e o regula a mostenirii...
Asa cum unele dintre voi spun ca nu se machiaza, nu e obligatoriu ca fetita sa nu se machieze... dar mai tarziu ea va simti nevoia unui adaos pentru comfortul ei psihic e bine sa o lasati pentru ca altfel va fi frustrata si complexata.
Faptul ca pe vremea noastra nu se facea asa... nu mi se pare un motiv sa ii refuzi anumite lucruri care pe ea o fac sa isi creeze un sentiment de apartenenta la un grup... nu vorbesc aici de turma, si nici nu vorbesc aici exagerarea in machiaje...
Vreau doar sa imi expun punctul de vedere al unei femei care se machiaza si careia ii place sa o faca.
Acum o luna am scris un articol pentru o revista de copii. O sa dau cu copy paste si aici pentru ca nu cred ca incalc vreo regula, mai ales ca nu dau numele revistei...

Make-up Story – sau poveste scrisa cu creionul dermatograf

Fac parte din categoria femeilor care la 14 ani experimentau machiajul cu creion verde cumparat de la tutungerie, ascunzandu-ma in liftul oprit intre etaje si folosind oglinda din ascensor.
Mentionez ca 14 ani am facut imediat dupa revolutie, cand era o moda sa renunti la uniforma si sa iesi din standarde.
Nu am iesit nici pana la paine fara mascara pe gene si ruj pe buze. Unghiile mele nu au mai vazut lumina zilei cam tot de pe atunci. Intotdeauna am lac sau oja, culori naturale sau mai putin – pe vremea teribililor 16-18 ani cand oja neagra facea furori. Nu vreau ca aceasta destainuire sa va creeze impresia unei cucoane cu stratul gros de tencuiala pe fata, ci al unei femei care nu se simte bine cu ea insasi decat cu niste mici adaosuri… Pe la 5-6 ani ma dadeam cu rujurile mamei… si ce imi mai placea…
Ei bine, iata cum roata se intoarce si ajung la momentul la care fetita mea de 4 ani stie exact ce e acela mascara, la ce foloseste creionul dermatograf si diferenta intre ruj/gloss si strugurel.
Sigur ca veti spune: pai daca i-ai spus? I-am spus pentru ca asa mi s-a parut normal, sa ii explic ce fac atunci cand ea sta fascinata in usa baii si se uita la mami cum se face “dragutza”. Stiu ca pentru ea sunt dragutza oricum… chiar si cu ochii umflati si cu parul valvoi… dar cum mami lucreaza intr-un mediu in care si imaginea vinde, trebuie sa aiba grija cum arata.
Asa ca sta fascinata si nemiscata cele 10 minute ale machiajului…. Mai nou imi si spune care sunt pasii: acum urmeaza pudra de obraz… I-am explicat mai intai ce este rujul cand mi-a compromis 2 rujuri luate cu ceva effort financiar, desenand cu ele niste coli de hartie. Apoi a folosit peria de la mascara sa isi pieptene o papusa… si tot asa… I-am explicat dupa fiecare experiment ce este acel lucru si la ce foloseste. Nu are acces la farduri, dar isi gaseste tot felul de scaune si lucruri care pot fi suprapuse astfel incat sa ajunga la raftul de sus.
Asa ca am ajuns la un compromis cu mine insami: decat sa o gasesc vreodata cu capul spart pentru ca s-a pravalit de pe un morman de scaune ca sa ajunga sus la farduri… sau decat sa o gasesc murdara de acuarele si carioca pentru ca incerca sa se fardeze ca mami… I-am luat eu farduri de copii. Sigur ca are si masuta de machiaj pe care a vazut-o la Minimax si dupa care a miorlait zile in sir. Fardurile le-am luat de la raionul copii, cu asigurarea vanzatoarei ca sunt ne-periculoase…si am stabilit impreuna ca ne jucam de-a machiatul o zi pe saptamana, ca sa nu se strice pielea fetei ei mici de copil… si ca atunci cand mergem in vizita ea va putea sa isi dea cu strugurel… si cu parfum bineinteles…
Sunt absolut impotriva ojei pe unghii la copii asa ca aici nu am ajuns la nici un compromis (nu stiu daca povestea aia cu mancatul calciului e adevarata sau doar o superstitie, dar personal fac alergie cand vad fetite mici cu oja rosie pe unghii… ceva mai grotesc nu am vazut. Pot accepta machiajul pentru copii care apar la Tv la diverse emisiuni, pot accepta pana si suvitatul, e decizia fiecaruia dintre noi cum ne crestem si ne prezentam copiii, dar oja aia rosie pe unghii este ceva ce nu pot accepta si nici suporta visual. Am inchis paranteza enorma pe care am facut-o.)
Acum sa incerc sa explicitez scopul acestei destainuiri. Ma consider o mama deschisa la minte si dornica de nou si de experimentari. Asa m-am format si eu ca om, si asa o sa se formeze si copilul meu. Accept ca cei mici sunt din ce in ce mai precoci, mai rapizi in evolutia intelectuala, mai atenti in asteptari. Si ma straduiesc sa fiu la inaltimea asteptarilor ei, sa o tratez ca pe un adult mai mic, care intelege lucrurile atunci cand ii sunt explicate pe intelesul ei.
Dar pe de alta parte ma tem sa nu fiu exagerat de deschisa catre nou… Nu toti oamenii sunt atat de relaxati in abordare si poate uneori detasarea mea pare nefireasca… Dar mai cred ca atunci cand ne formam ca oameni avem nevoie de sustinere si de explicatii nu de ingradiri...

Ma mai uit pe la subiect ca ma intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Cunosc si eu o astfel de fetita, care este, din pacate, "conceptul" mamei sale.

La 5 ani grija ei cea mai mare este sa manance in asa fel incat sa nu isi strice gloss-ul... si atunci cand i-am spus ca la varsta ei fetitele sunt mai frumoase fara gloss se uita la mine de parca as fi spus cine stie ce monstruozitate!

Mie mi se pare tragic si mi se pare o incalcare a dreptului copilului de a fi copil!

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Ioana si eu imi dadeam cu rujul mamei cand era mica...
mai ne vopseam si unghiile ,ce-i drept in vacante...
pana si fi-meu voia lac pe unghiute cand era mic(asa pe la 3-4 anisori!) si-i faceam si lui ceva acolo sa nu se supere
dar de aici si pana la a nu iesi din casa fara fond de ten si coafura impecabila mi se pare exagerat...mai ales ca-i vorba despre fetite de 9-10 ani....
acu' ce sa zica si mamele lor?! ...poate ca le e teama de astia de la protectia copilului.....daca nu le fac pe plac
sau poate ca cei de la protectia copilului ar tb sa se sesizeze ca nu e normal atata machiaj pt un copil
sau o fi normal!!!! eu stiu?!
de asta ma tot intreb?
nu mai sunt eu normala?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tessie spune:

Din pacate,fenomenul asta exista!Am patit-o si eu cu fiica-mea,insa deocamdata fac fata situatiei...De unde apar pretentiile astea?In cazul ei,de la scoala,de la colegele ei,care,daca o vad pe fiica-mea(12ani) ca nu e epilata,rad de ea,e ridiculizata daca nu e pensata,imbracata dupa ultima moda ...Imi este asa o lehamite...Doamne fereste sa aiba o fata haine identice cu alta,ca ies scantei .Chiar nu-mi place sa zic asta,insa pe vremea mea,nu erau astfel de probleme.Fitze cat incape!

Tessie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Sunt de acord ca exista unele persoane mai inclinate spre machiaj iar altele nu, dar mie mi se pare o prostie sa fie incurajata aceasta atitudine. Nu trebuie interzis, dar nu incurajat. Este in primul rand o pierdere de timp, lipsa de incredere in tine. Copiii sunt ft frumosi pt ca sunt puri, naturali, au parul lucios, au buzite rosii...de ce sa ii stricam?
Eu imi pun intrebarea: nu sunt ok daca nu am ruj acum sau mascara? pt cine? sunt mai apreciata pt ca ma vopsesc?

Mergi la inceput

tessie,eu cred ca ar tb sa o lasi sa se epileze si sa se penseze...nu e ceva exagerat!imi amintesc ca si eu eram stresata pe la 14 ani asa...sau chiar mai devreme, ca aveam par pe picioare si umblam cu pantaloni.....

parerea mea incearca sa fii putin mai aproape de varsta ei...ca nu e nici o exagerare aici!
nu te supara,nu-ti dau sfaturi,dar ...mi-am amintit de mine!

Mergi la inceput