Machiajul la fetite!
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
tessie spune:
O.K.,nu m-am suparat,m-am gandit si eu ca poate ar trebui s-o las sa se epileze...cu toate ca nu e foarte paroasa.Dar legat de aerele care sunt in scoala,tot nu sunt de acord.O concurenta acerba intre fete,mancatorii,rautati cat incape,dar asta e deja alta discutie...
Tessie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Off-topic: Tessie, la care scoala e fetita ta ???
Mey, io ma epilez de pe la 13 ani ... ca nu puteam purta echipament scurt la sport
Si ei eu am avut perioada de lacuri negre si rujuri negre si alte cele ... dar mi-au trecut.
Oricum, sa fii de acord ca niste copii de gradinita sau din scoala primara sa -si decoloreze parul, sa se fardeze ... e exagerat !
parerea mea.
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adita/adita.jpg)
adita spune:
mie mi se pare ca le fura copilaria cu maturizarea asta prematura. eu ma straduiesc sa-i invat pe copiii mei sa aprecieze sufletul, personalitatea altora, nu fardurile, vopselurile si hainele de fitze.
mi se pare ca zepellina are perfecta dreptate.mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
quote:
Originally posted by tessie
Din pacate,fenomenul asta exista!Am patit-o si eu cu fiica-mea,insa deocamdata fac fata situatiei...De unde apar pretentiile astea?In cazul ei,de la scoala,de la colegele ei,care,daca o vad pe fiica-mea(12ani) ca nu e epilata,rad de ea,e ridiculizata daca nu e pensata,imbracata dupa ultima moda...Imi este asa o lehamite...Doamne fereste sa aiba o fata haine identice cu alta,ca ies scantei
.Chiar nu-mi place sa zic asta,insa pe vremea mea,nu erau astfel de probleme.Fitze cat incape!
Tessie
Exact asa am patit si eu cu fata mea (13 ani luna viitoare), la presiunea colegelor am inceput sa mai accept una alta. Nimanui nu-i place ca copilul lui sa fie batjocorit asa ca atrebuit sa cedez. trebuie sa o las sa se incadreze cat de cat in colectiv, sa se epileze putin pe picioare, sa penseze putin sprancenele prea stufoase, sa dea cu putin luciu pe buze, o oja acolo din cand in cand in vacanta, putina mascara seara la plimbare ... Totusi nu mai mult de atat si mi se pare acceptabil, ce sa-i faci, altfel rad fetele de ea.
Nici nu credeam ca voi ajunge atat de permisiva dar la presiunea anturajului....
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_sp_G/J_sp_G.jpg)
J G spune:
Dana sincer mie mi se pare foarte ok ce spui tu despre fata ta cea mare. La 13 ani niste gloss, putina mascara, lac pe unghii e ok, nu cred ca esti prea permisiva.
Cat despre pilozitate eu cred ca e ok sa se epileze fetitele de la orice varsta apare parul de adult pe corp. Nu vad vreo varsta la care sa fie ok parul la subrat, de pilda. Chiar parul de pe picioare e totusi inestetic cand devine inchis la culoare si nu vad de ce sa permit sa se rada la scoala de copil.
Vopsitul parului iarasi mi se pare ok atata vreme cat este in culori naturale. Dar asta excluse suvitele care nu sunt naturale... fiica mea de pilda e satena deschis - fac pariu pe ce vreti voi ca va dori sa se vopseasca blond si o sa o las, atata vreme cat nu e platinata tip Hollywood.
Problema care ma sperie pe mine ca mama de fetita este insa alta: obsesia cu silueta, toate pozele, toate papusile, toate alea sunt aberant de slabe, impun o imagine in mintea lor care e inaccesibila, un standard pe care scrie mare tulburari alimentare.
Eu sufar de bulimie din adolescenta, indiferent ce fac nu ma pot vindeca, imaginea mea despre mine este deformata, nici la 45 de kg nu consideram ca sunt suficient de slaba si credeti-ma este un chin permanent! De aceea sunt atat de stresata de aspectul acesta. Cum sa ii insuflu valorile adevarata versus atribute fizice?
Insa e adevarat, fetitele din pozele articolului sunt absolut dezgustatoare. Mi se pare de prost-gust sa incerci sa transformi o fetita de 9-10 ani in ceva senzual. Oribil... parintii lor nu sunt normali la cap.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Cu toate ca mai am 4-5 ani pana la varsta critica, dupa ce am vazut-o pe fetita prietenilor mei de 13 ani cu suvite blonde, cercei in nas, farduri pe peloape aplicate din gros,ruj aproape negru, si imbracaminte aiurita, am inceput sa ma gandesc deja la aceste probleme.
Mi-am propus sa o las doar sa se epileze daca vrea, sa se penseze, putin gloss si putina mascara.
La naiba sunt inca copii in crestere si formare si nu are rost sa-si strice tenul si parul pentru niste fite de moment.
Cel mai important este sa reusesc sa-i insuflu dragostea pentru ea insasi, pentru ce vede ea in oglinda intr-un cuvant respectul de sine.
Dar, deja stiu ca toate astea s-ar putea sa-si piarda valoarea in fata anturajului.
Nepoata mea are 22 ani si acuma rade si se gandeste ce proasta si ce caraghioasa era la 14 ani cu parul portocaliu cu 7 cercei intr-o ureche, cu unghii si buze bleumarin si cu blugi ai caror tur ajungeau la genunchi.
Este o brosura de la o farmacie care se numeste: "Adolescntii ingeri sau demoni?"
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ocebine spune:
Mi se pare nedrept sa trimitem o fetita de 12-13 ani neepilata daca asta ii creeaza un complex, cind tot aici pe forum am vazut replici referitoare la cit de dizgratios/dezgustator/oribil/ingrozitor este sa ai par pe miini.
Cind in Bucuresti nu se iese la piata fara tocuri/fard/fusta mini nu vad de ce fetizele nu si-a emula/imita mama. Pe de o parte ne auto admiram ca uite cit de elegante sint romancele si pe de alta parte ni se par "hidoase" (m-am cutremurat cind am citit acest epitet la adresa unui copil) niste copile care nu fac altceva decit sa imite ceea ce vad.
Al meu baiet cel mic a vrut o perioada de timp sa-si faca unghiile odata cu mine...l-am lasat vreo citeva luni bune...acuma i-a trecut...sint faza si faze...depinde de parinte cita importanta dau acestora. Acuma nici ca vrea sa isi mai faca unghiile...
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iuliana_2007/iuliana_2007.jpg)
iuliana_2007 spune:
Este strigator la cer ce se intampla cu copilasii din ziua de astazi.
Mai urat este ca mamele incurajeaza acest fenomen.Ma gandesc la peste cativa ani nu o mai vedem tineret natural decat pena in 9-10 iar pe la 25-30 fetele/femeile or sa fie deja trecute si imbatranite.
Ma gandesc cu teama la asta ca am si eu fetita si vreau sa o educ cel mai bine si cel mai frumos,sa isi traiasca copilaria.Eu ma machez foarte rar cand este cate o sarbatoare sau cate un eveniment si am varsta pe care o am si cine ma vede imi da cu 2,3 ani mai putin.
Cand eram mai copila incepusem si eu cu prostioare de genul asta pt ca vedeam la scoala cum erau fetele de varsta mea aranjate dar mama mea a avut grija sa imi scoate fumurile din cap.Deci cum se stie mama joaca in rol principal in educatia copiilor.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
ladyJ spune:
Mi se pare ca s-a mai discutat subiectul asta...
Oricum,zic si eu ca multe mamici de pe aici:decat sa-ti lasi copila complexata si implicit marginalizata de anturaj,mai bine ii permiti o suvita,un glos un epilat.
Ganditi-va cum eram noi la varsta lor.Tot ce ne era interzis,ne atragea ca un magnet.Daca ni se dadea voie,dupa o perioada renuntam singurele.
Trebuie vazuta partea buna a lucrurilor.Suvitele tin deoparte paduchii de exemplu.Cunosc mame care vopsesc parul fetelor(de la 11-12 ani) pentru a nu mai lua paduchi.Si funtioneaza,deoarece nemaifiind par natural,aceste insecte sau ce sunt,nu au mediu prielnic de inmultire.
Glosul,e ok,previne creparea buzelor...unele glosuri contin si vitamina E.
Nici rimelul nu mai e ce-a fost.Nu-ti ataca atat de agresiv genele.Si daca se foloseste o demachiere constanta,nu sunt probleme.
Eu zic ca aceste pretentii sunt apa de ploaie in comparatie cu altele auzite de mine.O mamica din Anglia era foarte stresata ca fetita ei de 14 ani dorea......operatie estetica pentru nas!
I se parea ca e prea mare.Asta zic eu exagerare!
Sanatate si frumusete va doresc!
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.