Machiajul la fetite!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

CInd fetitele ajung adolescente, mi se pare normal ca o mama cu mintea deschisa sa le cumpere farduri de calitate si sa le invete sa se fardeze. Daca nu, o vor face oricum, cu riscul sa arate ridicol sau urit. Mama mi-a facut suvite la 13 ani (asta pe vremea lu' Ceausescu), m-a lasat sa ma dau un pic cu dermatograf si nu cred ca asta mi-a schimbat comportamentul sau activitatea scolara. Hai sa nu exageram si sa pretindem ca noi eram sfinte doar pentru ca nu aveam posibilitatea de a ne machia si aranja.

Cit despre mamele care isi machiaza fetitele (am vazut si fetite de doi ani machiate), dupa parerea mea sint niste persoane superficiale, cu un IQ modest si care spera sa faca din fetitele lor niste marfuri pe care poate le remarca cineva. Altfel nu-mi pot explica cum poti sa transformi un copil frumos intr-o imagine atit de trista si de urita. Am vazut ca in America sint concursuri in care mamele demente isi pot duce fetitele supermachiate sa se afirme, sa se comporte ca niste femeiusti, dar dupa parerea mea ar trebui interzise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Si eu gasesc ok (daca va fi sa am vreodata o fetita), sa o epilez. Nu vreau sa treaca prin ce am trecut eu intr-a 8a cnd aveam paduri intregi pe picioare si le ascundeam cu sosete albe de bumac (ca asa era uniforma - cu fusta).. Chiar nu stiu cum de m-a lasat mama sa ies asa din casa

Cu vopsitul parului insa - nu as fi de acord. Si nici cu lac de unghii rosu sau alte culori stridente. Incolor da.
Iar ruj - nu. Nici cu asta nu as fi de acord pana la vreo 15 ani.. Sa isi vada de carte dom'le.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Of,of,am si eu o fetita indragostita de farduri....am trecut si eu prin faza asta,ce-i drept mai tarziu la Liceu,ai mei nu ma lasau sa ma aranjez nicicum,am gasit solutia,stand intr-o suburbie a orasului,m-am mutat la internat...frcventam o scoala al carei specific impunea pe acea vreme inregistrari,filmari TV,unde chiar echipa ne machia,eram in culmea fericirii...
Revenind la fica mea,ea a primit farduri de la cumnata mea din Italia,din acelea pt. copii,care chiar daca le inghitea erau ok,am lasat-o sa se joace cu ele....se facea de radeam cu lacrimi...dar stia ca sunt de jucarie,ca nu are voie cu ele la gradi(aici multumesc educatoarelor),ca la scoala nu avea voie...ca se putea da cu scipici doar la petrecerile de copii.
La fel cum spunea cineva inainte am initiat-o ce inseamna mascara,la ce foloseste,m-a vazut cu epilatorul in mana,,,i-am explicat ca o sa aiba voie atunci cand mainile,picioarele vor creste,ca la copii nu e sanatos, ce sa zic e initiata cat de cat,atat cat permite varsta,insa nu obosesc explucandu-i ca e mai frumoasa asa cum e si ca nu are nevoie de corecturi.
Chiar acum ma intreba daca ea e satena,i-am explicat ca e,la fel ca mine,apoi,imi zicea ca stie de la coafeza ca are parul moale,i-am explicat ca nu e un defect,atat timp cat il are ondulat,cu volum,iar in plus ca e in avantaj,deoarece poate sa-si permita orice frizura,a plecat super-incantata.
Insa cred ca acele mamici care isi imping copiii spre ceea ce am citit in acel aricol,au ele insele probleme....ca de obicei problema e la parinti nu la copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

da' ce epileaza fetitzele alea la 9 ani?!
ca din cite stiu eu kupiii nu-s paroshi.

Altfel, eu am de gind sa imi invatz bblisa cocheta, da' nu cocheta cu rujurile mele - ci cu sclipiciul ei, kestii de jucarie, de'ale virstei. Sper sa prinda repede care e granitza dintre o fetitza ingrijita si o fetitza care exagereaza.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

quote:
Originally posted by Elise

da' ce epileaza fetitzele alea la 9 ani?!
ca din cite stiu eu kupiii nu-s paroshi.

Altfel, eu am de gind sa imi invatz bblisa cocheta, da' nu cocheta cu rujurile mele - ci cu sclipiciul ei, kestii de jucarie, de'ale virstei. Sper sa prinda repede care e granitza dintre o fetitza ingrijita si o fetitza care exagereaza.

Elise & BBLisa

Exact asta am incercat sa spun eu in postarea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

ladyJ,cred ca glumesti la faza cu vopsitul parului ca sa tina departe paduchii
nu stiu cum o fi cu fetitele mai maricele care-si fac suvite,dar ca un copil de 4-5 ani sa vina suvitat la gradinita mi se pare aiurea...si sigur maica-sa nu-l facuse suvite sa nu ia paduchi....

Elise,si eu cred ca la 9 ani nu incepe "invazia paroasa" deci,practic nu prea ai ce sa epilezi....doar asa ca sa mergi prin saloane de infrumusetare si sa iti gasesti de lucru...adica sa le dai de lucru cosmeticienelor!

spic de grau....asa zic si eu (ziceam ) daca as avea o fetita sigur n-as lasa-o sa fie stresata de parul de prisos
insa pe vremea mea(ca sunt batrana ,maica ) nu prea erau cabinete de cosmetica cum sunt acum.....ca ciupercile dupa ploaie!!!

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Sa stiti ca asa e ... tentatia de a-si "imita" mama e foarte mare la fetite. Fi-mea imi cerea de pe la 4 ani sa o vopsesc si pe ea roscat, daca imi mai ramane vopsea in castronel... sau macar niste suvite sa-i fac... Sau ma chestiona de ce n-o las si pe ea sa se machieza, macar la vreo petrecere... asa, un pic... Dar sa stiti ca am lamurit-o ca va veni vremea cand nu ma voi impotrivi, dar ca atunci va trebui sa raspunda pt. tot ceea ce face. In schimb, la gradi, venea o fetita data cu oja/lac. "de ce nu pot sa ma dau si eu, ca Alice uite cum e data...?????" Si da-i iar explicatii, ca nu-i bine, ca strica unghiile, ca..., ca... ca... Nu va spun a d-ra Alice venea de multe ori cu oja la gradi si le dadea pe unghii pe toate amatoarele... de-mi venea s-o leg pe ma-sa care o lasa sa faca asta... o singura data s-a dat si Ami cu oja la gradi, apoi nu s-a mai dat niciodata, desi ispita era... O fi inteles, sau interdictia pusa de mine a fost... radicala... nu stiu. Cert ca de ceva vreme n-a mai cerut smacuri.
Insa de epilat, eu am s-o epilez cand va fi ea pregatita. Pe mine m-a epilat mama cand aveam 12 ani, ca eram paroasa ca un lup si nu puteam sa merg la strand cu copiii, ca radeau de mine. Si cand m-a vazut mama plangand din cauza asta, a pus mana pe ceara... si da-i... sa va spun eu cum vin copiii la scoala imbracati si fardati? Nu vreti sa stiti...

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Eu sunt intr-o oarecare masura, de acord cu aceasta "campanie" de infrumusetare a fetitelor. Poate si din cauza experientelor mele anterioare.
In copilarie era tare pistruiata si pt mine ar fi fost o binecuvantare accesul la un fond de ten.
Acum, fata mea are aproape 4 ani. E normal sa imite actiunile mele, asa ca daca dimineata am "ora" de machiaj, are si ea "ora" ei de "impopotonare", asta inseamna ca deja are propria ei trusa de "farduri", adusa de o amica din Austria, speciala pt copii adica produse nepericuloase.
Daca eu fac demachierea seara, vrea si ea, asa ca are acces la tampoanele de demachiat si-si pune si ea o picatura...sa se simta "mare". Ma dau cu crema de fata, are si ea cutiuta cu crema de galbenele pe care si-o aplica, ma dau cu crema de calcaie, are si ea, o alta cutiuta tot cu crema de galbenele dar...de calcaie , si tot asa...
Oja...eu nu prea ma dau, dar daca o fac, vrea si ea, asa ca am luat un tratament de unghii pt copii si-i mai pun tot felul de "shtrasuletze" ca sa aiba senzatia ca e ca mine.
Balsam de par folosim amandoua, parfum folosim amandoua...
Plus ca ea are, din nastere, o culoare f interesanta la par, e roscata, dar nu e rosu irlandez... Am dus-o la coafor, sa-i tund un pic varfurile si toata lumea s-a mirat cand am zis ca e culoarea ei naturala, un coniac... ca sa nu mai zic ca unii ma opresc pe strada sa ma intrebe daca o vopsesc.
Daca va fi piloasa, vom apela si la epilator sau ceara...in functie de necesitate. Chiar discutam cu sotul meu despre aceste aspecte si am cazut de acord ca unui copil trebuie sa-i cream un anumit confort fizic, fara sa cadem in ridicol. Cel mai greu lucru, e sa facem acestea fara sa ii dauneze si fara sa simta copila ca ii sunt ingradite dorintele.
Imi amintesc ca eu n-am avut acces la produsele de infrumusetare ale mamei, asa ca mi-am procurat singura, de care m-a taiat capu'...si daca pe usa ieseam cu bentita pe cap si cu matricola-n piept, ma opream in prima scara de bloc si-mi trageam linii cu un dermatograf (Ada) verde sau albastru...si imi faceam buzele cu-n ruj de-ala verde de se tranforma in roz sau rosu, pe care le "procurasem" din diverse surse, iar cand veneam spre casa, ma opream in aceeasi scara de bloc unde-mi faceam "demachierea" cu... scuipat sau ce-mi mai trecea prin cap. Ei, n-as vrea ca fata mea sa repete greselile mele.
O voi invata diferenta intre placut si ridicol, o voi invata sa aiba incredere in ea si sa se simta bine asa cum este.
Daca va dori sa se "aranjeze" macar voi avea grija sa-i cumpar produse de calitate.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Liliana, ai trezit foarte multe amintiri cu acesta descriere a acelor vremuri. Pe mine nu m-a invatat mama aceste secrete ale machiajului, le-am invatat muuult mai tarziu, dar sora mea facea ca tine si cred ca multe din noi. Gandesti foarte bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Liliana,eu n-am facut miscarea asta...ca era un oras mic si ma cunosteau toti!
cum ar fi fost sa auda ai mei.....ca imediat ma luau la rost..."pune mana si invata ca de astea ai destul timp!!"

sincer,si eu as face la fel cu o fetita.....cu masura,asa cum spui si tu....
nu e bine ca un copil sa se ascunda si sa faca totul pe furis,
problema e ca uneori copii nu prea inteleg care sunt limitele!

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput