Mamici de iulie-august 2007 (85)
Raspunsuri - Pagina 11
Happiness_4_us spune:
Mai burtici, imi permit sa va adresez si eu o intrebare si sper sa nu deranjez: cele care nu aveti probleme cu alaptatul si la care acesta a functionat din prima clipa. ati ingrijit in mod deosebit sanii in acest sens? Sau ati facut ceva care sa ajute la asta? I-ati uns cu Garmastan sau altceva?
Pe mine nu ma sperie nasterea cat ma ingrozeste perioada alaptarii pentru ca vreau sa il alaptez pe Razvanel. SI cum aici sunt singura, decat eu cu sotul, nu va avea cine sa ma ajute, asa ca niste sfaturi de la voi sunt mai mult decat binevenite.
Multumesc din suflet.
Nana, 34+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
ghinetz spune:
Lavinia, mai da-ne vesti despre cum va simtiti. Pupici Lorinei.
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ralucapio spune:
[quote]Originally posted by AndraZ
Paticut, hai cu Rares! ca din fetele care ne-am intalnit in Bucuresti mai sunteti doar tu si Ralucapio....deci la treaba fetelor! ca am pus majoretele la incalzire!
Buna ....
Din partea mea slabe sanse. Am fost ieri la nenea doctor iar concluzia a fost: bebe este in grafic, agitat rau, are aproximativ 2650gr +/-350gr iar nenea doctorul nea amenintat ca pana pe 27 August sa nu indraznim sa nastem ca el peleaca in concediu si nu are cum sa se intoarca repede.
Asa ca eu ....... cum bine spuneam la inceput: NASC ULTIMA.
Sper sa mai ramana cineva cu mine pana atunci .....
Va pup
34 si .... tot
Simo78 spune:
Nana nu stiu altele, dar iti spun cum am procedat eu. Cand am ajuns la copii, in primul rand am cerut ajutorul asistentelor sa ma invete cum sa il tin, sa il schimb, sa il pun la san...Apoi stiam ca din 3 in 3 ore vin sa le dea suplimentul, asa ca cu 10-15 min inainte il puneam la san, stiind ca e flamand si practic se juca, nu cred ca curgea ceva atunci. De doua ori i-am dat suzi cand plangea, apoi am zis ca-s proasta, mai bine ii dau tzatza...si ne-am jucat asa pana a venit lapticul si i-au scos suplimentul.Aici m-am crizat un pic, pentru ca lactatia nu era reglata nevoilor lui si a scazut un picut in greutate, dar asistenta m-a sfatuit sa nu bag si supliment, ca se regleaza...si asa a fost.
Despre garmastan si alte leacuri...al meu refuza sanul, asa ca am tras ceva cu ragadele...doare de ma tineam de masa si curgeau lacrimile siroaie, dar in 5 zile au trecut! Tu daca ai sa poti, da-te inainte si dupa alaptat...e bine sa eviti o durere daca se poate.
Sper ca ti-am fost de ajutor
PS. Iti trebuie multa multa rabdare, la inceput isi fac greata, refuza....si multe altele.Tipa care era cu mine in salon a renuntat usor, imediat sarea la supliment. Cand am iesit din spital, ei nu-i venise laptele. Gandeste-te ca si tu si BB sunteti noi in meserie si trebuie sa ve obisnuiti si unul cu altul si cu noul stil de viata (el cu viata de-a-dreptul). Asa ca RABDARE e cuvantul cheie.
Simo de Matei Hisham (28.07.07)
jeni71 spune:
Jadi, multumesc de raspuns is sprijin.
Antoanela23-mersi, asa am facut la ochisor, comprese sterile su ser fiziologic. Dupa ce mi-a zis JAdi, mi-am amintit ca la fel am patit si cu Roxi si am foloasit acelasi tratament, dar deh era acum 11 ani.
Samadhi, si Nma asa fac cu laptele il duc in frigi iar cd e cazul doar incalzesc putin la microunde. Pt 16 trepte coborate/urcate e pacat sa stric laptele sau burtica lui bebe.
Andutzy, RAducu al meu are 10 zile si deja papa cam 100 ml la o masa. Dar intre mese el are minim 3 ore pauza, asa ca cred ca si cantitatea macata depinde si de intervalul orar dintre mese. Poate nu zic bine, nu cred insa ca trebuie sa te iei dupa cat mananca un copil sau altul. Bebitza al tau isi face singur programul si cantitatea mancata.
Paticut, inca poutin, rabdare. Cred ca ti-e greu, cand in jur toate am nascut si esti pe ultima suta de metri, da mai e un picut. Mai bine bebe sa stea cat trebuie acolo, acum cateva zile deja nu mai conteaza. Ceea ce conteaza e sa fiti bine tu si el. Hai uite ca sa te mai inveselesc iti trimit o ploaie de si meleoane de
brazuca25 spune:
Si eu am tras cu durerile de sfarcuri de la alaptat. Rau de tot! M-am dat cu Bepanthen dupa fiecare alaptare dar tot degeaba pana nu s-a invatat bebe sa suga ca lumea. Singura problema este ca din cauza durerilor de la sanul drept ii dadeam mai mult sanul stang si acum am muuuult mai mult lapte in el decat in cel drept.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
poze cu gogoshik noastra
witchy_witch spune:
In primul rand felicit pe toate mamicile care au mai nascut intre timp, de cand nu am mai scris. Sunteti atat de multe incat nu as putea nominaliza. Eu nu am mai scris, dar am incercat sa recuperez cam tot la citit, si cred ca am reusit. Bebeii sunt absolut superbi si sunt atat de invidioasa pe cele care isi tin deja comorile in bratica, de nu am cuvinte sa va explic!
Apoi, permiteti sa ma alatur si eu grupului de sambata (Doamne Ajuta, de as avea numai norocul sa nasc chiar si sambata si ar fi super!). Samadhi, Luna, Nma, Paticut sunt si eu pe aici, raportez bebe la purtator si maine intrarea in saptamana 38. Dureri infioratoare de tot felul, de nu mai suport. Dimineata am plans de durere, ma doare f f tare spatele cu ambele solduri si incheieturi de bazin, piciorul stamg nu il mai pot pune deloc in pamant, e de-a dreptul un chin sa merg din pat pana in WC . Am avut 2-3 zile in care m-au lasat durerile de sold si picior si am putut merge mai bine, drept pentru care am mai facut o ultima tura de cumparaturi cu colac pt epiziotomie si in sfarsit am gasit chiloti cu burtiera in Metro. Apoi de ieri a inceput iar chinul, e mult mai rau ca inainte, in plus sunt umflata excesiv peste tot, ma dor mainile si nu pot face mai nimic cu ele, si burtica ma doare intr-una...
Asa ca Samadhi nu esti singura cu dureri, iti tin eu companie. Stiu cat e de greu, dar mai avem atat de putin pana il tinem pe in brate.... Poate totusi prind si eu valul asta de sambata, mai ales ca din nou am auzit ca bebe-ul e maricel bine pentru varsta lui, are peste 3 kg inca de saptamana trecuta... cica daca ajung la 40 sapt. o sa aiba in jur de 4 kg. Stiu ca e bine in burtik la mami, ca vine papa la tava si nu muncim deloc (nu tu colici, nu tu kk, nu tu pipi, etc)... dar eu vreau un baietel MUNCITOR, asa ca ii explic zilnic ca tot trebuie sa iasa si sa puna osul la treaba...
Vin si eu cu pampoane pentru fetele care stau sa nasca,
si continui sa citesc cu jind conversatiile celor care sunt deja mamici!
sapt. 37 cu maricel in burtica
ilenutza spune:
Nana eu m-am dat cu garmastan cateva zile si tot am facut ragade, desi sunt la al doilea bb.Mi-au trecut rpd si nu am avut din alea urate in sensul ca nu aveam carne vie.E imp. sa apuce bb bine sanul dar in max 3 zile vi se da mana!Oricum daca pe tine te doare cand suge bb inseamna ca nu a apucat bine.Arunci e cel mai bine sa ii scoti sanul din gura bagandu-i usor degetul mic in gura ca sa i-o desclestezi si sa incerci din nou.
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
nma spune:
Samadhi am vazut poza. Esti tare frumoasa. Sper sa poti sa pui mai multe.
Mi-au placut la nebunie dragalasii. Vreau si eu o fetita bucalata. Sper sa am noroc la spital si sa fie sambata macar una.
Deni multumesc .
Ioana . Asa de mica si o scoateti sa manance in oras? Cred ca o sa ajungeti la faliment cand va invata sa citeasca meniul.
Anda am admirat si eu bubulina ta. E tare frumiusica.
Ile hai ca ma incurajezi. Poate si mie o sa mi se para mai usor.
Paticut niciodata a nu spui niciodat. Poate iti face vreo surpriza.
Luna are personalitate rasturnica. Nu cred ca vrea ea sa iasa pe strada, dar cred ca ii place a o plimbi in burtica.
Ralucapio o sa fim toate aici pana la final si o sa punem multe majorete la treaba pt tine.
Witchy deci suntem un grup maricel pt sambata? Hai ca mai e putin si scapi si de durere. Si multumesc ca mi-ai amintit de burtiera. Ma risc sa imi cumpar una (ca am uitat) desi la prima sarcina nu am putut sa port.
Am fost si eu in oras sa caut rochita dar nu am avut noroc nici in mall. Am gasit doar de la 3 luni si aveau niste preturi ... nu stiu cum va fi vremea cand ea va avea 3 luni asa ca nu am luat desi erau reduceri 30%. Am exagerat putin cu plimbarea si am mai facut si ceva cumparaturi dar uite ca nu nasc. Cred ca ajung sambata la cezariana. Azi mai ies o tura caci mi-am facut programare la cosmetica in oras (tipa care imi venea acasa e in concediu).
nico38+ sambata va fi ziua cea mare 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
jeni71 spune:
Brazuca25 si eu am aceeasi problema-sanul drept imi e mult mai tare si mai plin decat stangul. Cand ii mulg am grija sa mulg mai mult din dreptul, iar stangul uneori imi curge.
Azi l-am culcat supravegheat bineinteles, prima data pe bebe pe burtica. E asa dulcic cum doarme.
Cand am fost sa-mi scot firele l-am luat si pe el, si a dormit dus in masina si de la aer. Abea astept sa-l pot scoate afara.
Trebuie sa va spun ca f bine mi-a cazut azi cand m-am dus la fire, ca mi-am putut reimbraca un tricou dinainte de sarcina, m-am fardat, m-am aranjat, f bine mi-a cazut, m-am simtit femeie. Plus ca ma pot misca, nu mai am burta care ma facea greoaie cu mers de rata. Si m-am intalnit cu o prietena care mi-a zis ca-s mai subtire in talie decat inainte sa raman gravida. Inima mi-a crescut. Jos la operatie, mai am inca burta umflata dar cu rabdare in timp se va retrage, doar am abea 10 zile de la operatie. Dar totul e ok. Excelent mi-a cazut complimentul prietenei mele. Poate pe undeva tot raul spre bine, datorita arsurilor si a riscului de declansare a diabetului gestational neluand multew kg in timpul sarcinii, acuma e mai usor de dat jos surplusul. Iar bebe are grija de asta cand ma plimba noaptea sus jos dupa laptic si nu ma lasa sa dorm. Sanatosi sa fim !