De ce am concediat bona

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Bonamea, ai gasit pana la urma un alt subiect.

Am mai incercat eu sa te aduc pe calea cea buna, dar nu se poate si pace, asa ca ma gandisem sa nu mai scriu. Io sunt aia cu doua bone super, pe ultima o platesc cu 250 lei.

Dar nu ma pot abtine, sa-ti spun ca mama nu avea ce face in cazul copilului care musca. Atunci cand este cu tine, tu esti cea care impune limitele. Ce sa faca mama sa pedepseasca copilul la 5 ore dupa ce s-a intamplat evenimentul?

Experienta mea cu copilul, care incepuse sa vorbeasca urat cu prima bona, a fost ca pedepsele primite nici macar nu au fost intelese. Ajunsese bietul copil sa intrebe daca azi este pedepsit sau nu. Bona nu mai stia sa reactioneze cu el, avea propriile probleme si era mult prea preocupata de ele, desi pana atunci fusese totul OK. I-am explicat ca dumneaei este cea care trebuie sa ia o atitudine. Asa cum mai spuneam prima bona a fost coplesita de problemele proprii si a renuntat. Asa ca atunci cand am angajat a doua bona i-am explicat treaba cu vorbitul urat. Vreau sa-ti spun ca aceasta a reusit sa se inteleaga cu copilul foarte bine. Si nu au mai fost probleme.

Nu am inteles inca ce super pregatire ai de iti permiti sa dai lectii de gramatica si ortografie cuiva. Asa cum nu inteleg cum iti permiti sa vorbesti urat de educatoare si gradinite.

Oare n-ar trebui sa se sesizeze un moderator?

Ligeea nu te pune in mintea lui bonamea ca nu esti singura care a tras concluzia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Originally posted by crisiacob
Se vede ca nu ai pus inca mana pe o carte despre psihologia copilului, in care scrie negru pe alb ca in majoritatea cazurilor copiii intre 2 si 3 ani trec printr-o perioada in care sunt foarte agresivi, musca, zgarie si ciupesc.

In ce carte de psihologia copilului ai citit tu ca majoritatea copiilor intre 2 si 3 ani sunt agresivi, musca, zgarie si ciupesc?

Nu stiu daca ai acces la cartile cunoscute de psihologie din Romania (vezi Psihologia copilului de Ursula Schiopu) dar iata cateva link-uri care te-ar putea lamuri ce sunt crizele care apar la copii intre varsta de 2 si 3 ani (in engleza acestea se numesc tantrums iar copilul de aceasta varsta se numeste toddler):
http://www.kidshealth.org/parent/emotions/behavior/tantrums.html
http://www.bbc.co.uk/parenting/your_kids/toddlers_tantrums.shtml
http://www.keepkidshealthy.com/parenting_tips/ep/biting.html

Daca mai ai si alte nelamuriri te rog intreaba-ma si iti voi raspunde.

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Inca o discutie interminabila. Bona pretinde prea mult, oferind prea putin, neavand nici pregatirea, nici calitatile necesare. IMHO, situatia asta e creata din cauza ca mame nu au alta solutie - sunt nevoite sa se intoarca la munca prea devreme, nr. creselor si gradinitelor nu e suficient, etc. Si bone profita de situatia creata, pretinzand niste salarii si conditii, pe care nici reprezentantii altor mrserii, care au invatat ani grei, nu le au...

Ca sa pretinda acest salariu, o bona trebuie, cel putin, sa aiba cunostinte de psihologie infantila, pedagogie (atestate cu un document corespunzator - doar nu te duci tu la un psiholog, sa zicem, sau un doctor, care nu are licenta respectiva, nu?), cunostinte minime de pediatrie, plus calitatile personale corespunzatoare meseriei.

La noi, in schimb, te faci bona, cand nu mai ai sperante sa-ti gasesti alt serviciu (din diverse motive - varsta, lipsa studiilor, calificarii necesare, etc.). E trist.

Bonamea - especially for you - iti tine cineva pistol la tampla?! Se vede clar, CA TIE NU ITI PLACE DELOC MESERIA DE BONA, de ce tot insisti?! Daca nu poti sa te angajezi in alta parte, mai bine sa faci menaj sau sa coci covrigi, pana iti gasesti CEVA CE-TI PLACE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

cu riscul de a fi catalogata drept cinica ma intreb ce meserie ar putea alege o bona unde sa primeasca minim 8 milioane (ca de aici vad ca incep cererile majoritata bonelor), si sa nu aiba nici o calificare?
Eu, pentru 8 milioane in mana, am invatat 22 de ani, am dat numai stiu cate examene si sunt obligata sa continui in acest stil (invatat/examene) pana la pensie!
Dar o sa spuneti ca ma repet!

Si ca sa fiu de tot off -topic va rog sa imi spuneti si mie de ce o persoana fara nici o calificare sau studiu in domeniu trebuie sa primeasca acelasi salariu cu un asistent universitar doar pentru a sta/hrani/plimba/sterge la fund un copil (ce interesant! suna ca si cum ai avea grija de un caine nu de o fiinta umana in plina perioada de crestere si asimilare de cunostinte)

Apropos, eu fac asta (plus educatie) la doi copii pentru 6 milioane (bine , nici nu am alta alternativa)

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Bonamea, ai gasit pana la urma un alt subiect.

Am mai incercat eu sa te aduc pe calea cea buna, dar nu se poate si pace, asa ca ma gandisem sa nu mai scriu. Io sunt aia cu doua bone super, pe ultima o platesc cu 250 lei.

Dar nu ma pot abtine, sa-ti spun ca mama nu avea ce face in cazul copilului care musca. Atunci cand este cu tine, tu esti cea care impune limitele. Ce sa faca mama sa pedepseasca copilul la 5 ore dupa ce s-a intamplat evenimentul?

Experienta mea cu copilul, care incepuse sa vorbeasca urat cu prima bona, a fost ca pedepsele primite nici macar nu au fost intelese. Ajunsese bietul copil sa intrebe daca azi este pedepsit sau nu. Bona nu mai stia sa reactioneze cu el, avea propriile probleme si era mult prea preocupata de ele, desi pana atunci fusese totul OK. I-am explicat ca dumneaei este cea care trebuie sa ia o atitudine. Asa cum mai spuneam prima bona a fost coplesita de problemele proprii si a renuntat. Asa ca atunci cand am angajat a doua bona i-am explicat treaba cu vorbitul urat. Vreau sa-ti spun ca aceasta a reusit sa se inteleaga cu copilul foarte bine. Si nu au mai fost probleme.

Nu am inteles inca ce super pregatire ai de iti permiti sa dai lectii de gramatica si ortografie cuiva.CUM ISI PERMITE CINEVA CARE NU STIE SA SCRIE CORECT SA-MI TINA MIE TEORIE DESPRE NIVELUL MEU DE CULTURA? Asa cum nu inteleg cum iti permiti sa vorbesti urat de educatoare si gradinite.
CE AM SPUS RAU DESPRE ELE?SUNT DE PARERE SA VA DUCETI COPII LA GRADINITE SI SA NU VA MAI FACETI PROBLEME CU BONELE SI SALARIILE LOR.LA GRADINITA ESTE O EDUCATOARE,ASISTENT MEDICAL,BUCATAR,FEMEIE PTR.CURATENIE,DIRECTOR,REGULAMENT DE COLABORARE,PRET AGREABIL.EDUCATIE SI SUPRAVEGHERE CORESPUNZATOARE.UN SINGUR LUCRU NU E:MENAJUL FAMILIEI SI SPALAT+CALCAT RUFE.
Oare n-ar trebui sa se sesizeze un moderator?

Ligeea nu te pune in mintea lui bonamea ca nu esti singura care a tras concluzia asta. NICI EU NU-MI MAI PUN MINTEA CU VOI,CACI M-AM LAMURIT,CINE NU SCRIE CORECT GANDESTE LA FEL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Bonamea, hai ca ai pus capac cu asta. Asa ai inteles tu ca Filofteia nu stie sa scrie corect? Deja incepi sa fii haioasa...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sheannamp

cu riscul de a fi catalogata drept cinica ma intreb ce meserie ar putea alege o bona unde sa primeasca minim 8 milioane (ca de aici vad ca incep cererile majoritata bonelor), si sa nu aiba nici o calificare?
Eu, pentru 8 milioane in mana, am invatat 22 de ani, am dat numai stiu cate examene si sunt obligata sa continui in acest stil (invatat/examene) pana la pensie!
Dar o sa spuneti ca ma repet!EU NU INTELEG DE CE NU TE FACI BONA INTERNA DACA E MAI SIMPLU SI MAI BINE PLATIT?CA E CERERE MARE DE BONE PE PIATA MUNCII,SI NU MAI E NEVOIE SA INVETI ATATA.SA ZICEM CA MAINE RENUNTI LA MUNCA DE AZI SI TE FACI BONA-CE SALARIU SOLICITI SI CE ACTIVITATI SI PROGRAM DE LUCRU DORESTI SA AI?SINCERNU VREAU SA-MI RASPUNZI CI DOAR SA ITI IMGINEZI O CLIPA CA AI LUA ACEASTA DECIZIE-CE PIERZI SI CE CASTIGI IN ACEST CAZ.VEI PRIMI 8 MILIOANE PE LUNA DAR NU VEI MAI BENEFICIA DE COTIZATIILE PLATITE DE ANGAJATOR PTR.PENSIE SI SANATATE,NU VEI MAI AVEA CONCEDIU DE ODIHNA SI DE BOALA PLATITE,NU VEI MAI BENEFICIA DE AVANTAJELE SINDICALE.-VEI PETRECE ORE INTREGI DOAR CU UN COPIL,DEPARTE DE RUDE SI PRIETENI,LUNI DE ZILE,PARINTII VOR SCHIMBA 2-3 VORBE CU TINE SI ATAT,NORMAL NU AU CE DISCUTA CU TINE ALTCEVA DECAT DESPRE COPIL.DESI S-A DAT LEGEA MULT DORITA DE MAMELE DIN GENERATIA MEA-SA AI POSIBILITATEA SA STAI 2 ANI CU COPILUL ACASA SI SA FII SI PLATITA IN ACEST TIMP-VOI RENUNTATI-DE CE?CA SA VA DOARA CAPUL CU CINE LASATI COPILUL SI CAT COSTA SERVICIILE UNEI BONE?

Si ca sa fiu de tot off -topic va rog sa imi spuneti si mie de ce o persoana fara nici o calificare sau studiu in domeniu trebuie sa primeasca acelasi salariu cu un asistent universitar(CAT CASTIGA UN CONSTRUCTOR BUN?MULT MAI MULT DECAT UN PROFESOR-SI DE MULTE ORI ARE DOAR 8 CLASE DAR O MANA DE AUR) doar pentru a sta/hrani/plimba/sterge la fund un copil (ce interesant! suna ca si cum ai avea grija de un caine nu de o fiinta umana in plina perioada de crestere si asimilare de cunostinte)O MUNCA FARA VALOARE-INUTILA.MARE SCOFALA-INVETI COPILUL SA VORBEASCA,SA MANANCE,SA MEARGA,FACI TOT CE AR FI TREBUIT SA FACA MAMA CAREIA II DAI POSIBILITATEA SA NU-SI PIARDA LOCUL DE MUNCA SI AVANTAJELE ACESTUIA.
INCHEI CACI TREBUIE SA MA CULC SA FIU ODIHNITA MAINE LA SERVICIU.CU CARTE DE MUNCA SI CONCEDIU DE ODIHNA.STIU SA FAC UN COPIL FERICIT SI SA-L EDUC FRUMOS DAR NU FAC ACTE DE CARITATE DIN ASTA.VOI AJUTA NEPOTII MEI CAND VOR VENI PE LUME-SA NU AJUNGA PE MAINILE BONELOR INCULTE.
Apropos, eu fac asta (plus educatie) la doi copii pentru 6 milioane (bine , nici nu am alta alternativa)

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Ligeea nu stie sa scrie corect si Filofteia ma cearta ca vad greselile acelea-ce nesimtire din partea mea, o inculta cu liceu si alte cursuri cu diploma IMI PERMIT SA ARAT UNDE E GRESEALA..

quote:

Bonamea, hai ca ai pus capac cu asta. Asa ai inteles tu ca Filofteia nu stie sa scrie corect? Deja incepi sa fii haioasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Pentru cei care au ratat episodul 1. Cu Bonamea in rolul principal.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105500

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Nu stiu daca ai acces la cartile cunoscute de psihologie din Romania (vezi Psihologia copilului de Ursula Schiopu) dar iata cateva link-uri care te-ar putea lamuri ce sunt crizele care apar la copii intre varsta de 2 si 3 ani (in engleza acestea se numesc tantrums iar copilul de aceasta varsta se numeste toddler):
http://www.kidshealth.org/parent/emotions/behavior/tantrums.html
http://www.bbc.co.uk/parenting/your_kids/toddlers_tantrums.shtml
http://www.keepkidshealthy.com/parenting_tips/ep/biting.html

Daca mai ai si alte nelamuriri te rog intreaba-ma si iti voi raspunde.

Crizele sau tantrumurile copilului de 2-3 ani sunt cu totul altceva decat ce ai spus tu si anume ca la 2-3 ani majoritatea copiilor sunt agresivi, musca si lovesc. Si eu am un copil care a avut tantrumuri teribile la 2-3 ani dar nu a muscat niciodata si nu a fost agresiv fata de alti copii sau fata de adulti. Tantrumurile sunt normale, agresivitatea este o problema de educatie. Si in nici un caz nu poti spune ca majoritatea copiilor de 2-3 ani sunt agresivi si musca, majoritatea au tantrumuri, cu asta sunt de acord dar hai sa nu confundam cele 2 probleme.

Mergi la inceput