De ce am concediat bona

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

nu mi se pare normal si nici posibil sa vin de la servici din 2 in 2 ore, de exemplu, ca sa-i dau copilului 5 ml de sirop, apoi niste picaturi de pus in nas sau o vitamina efervescenta inainte de somnul de pranz...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

He, he...intru si eu in clubul celor care si-au concediat bonele
Motivele pentru care mi-am concediat bona sunt:
1.In mijlocul caniculei, ii spusesem sa iasa afara cu fetita de dimineata de pe la 8.30 si maxim la ora 11.30 sa fie in casa...iar ea venea acasa la ora 13.30, ca cica avea fetifa baticut in cap si prelata la carucior
2. Venind asa tarziu, normal ca nu mai avea timp sa-i pregateasca un pireu de legume si carnita si ii dadea lapte, la amiaza, ca cica-i era somn la fetita si foame.
3.Dimineata cand ii pregatea lapticul umplea masurile de lapte praf cu varf, cica sa fie concentrat si sa creasca fetita bine in greutate , asta in ciuda faptului ca i-am explicat de nenumarate ori cum se prepara laptele.
4. Intrucat fetita are sub un anisor, i-am interzis sa-i puna sare in mancare...dar ea ii punea, cica sa-i dea gust.
5. Pe langa cele de mai sus, imi gaseam de multe ori fetita ca un pic porcusor de murdarica,pampersul mnurdar cu kk, imbracata foarte gros in casa in mijlocul verii, cica sa nu raceasca si plus de astea gaseam hainutele cu care o scotea afara tot timpul imprastiate prin casa, neavand bunul simt sa le puna frumos inapoi in dulap de unde le-a luat.

I-am atrsa atentia cu privire la toate cele de mai sus de zeci de ori, si eu si sotul meu, insa ea a facut tot cum a taiat-o capul.

Eu nu zic ca nu a tinut la fetita mea, din contra, se juca toata ziua cu ea si se punea in mintea ei, dar ajunsese sa ma ignore in tot ceea ce ii spuneam sa faca...cred ca s-a dus pe considerentul ca "astia sunt tineri si nu stiu, doar ea a mai crescut un copi"; cred ca nu pricepea ca stiinta si regulile de crestere a unui copil au mai evoluat...

Ca om gasi sau nu alta mai buna...ramane sa vedem...eu sper ca da

ancasiroxana...tot ce pot sa zic este ca fost cam nesimtita la faza cu concediu fosta ta bona...nu asa se procedeaza

Va pupacim si va dorim numai bone perfecte

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Ei,dar ati avut bona care,apare la usa dupa ore de asteptare si teapana de beata?Eu da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

wonderful - asta e chiar buna!
ce sa mai zic, inseamna ca eu am fost chiar norocoasa! practic, a fost o incompatibilitate, dar nu asa ceva, ca la tine!

Anca
mamica de fete: Roxana Maria (1 an si 11 luni)
si Ilinca Teodora (2 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cel mai grav motiv a fost abia la urma - cum sa dai floricele de porumb unui copil mic? Ma mir ca asta ti se pare OK. E FOARTE periculos!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

quote:
Originally posted by wonderful

Ei,dar ati avut bona care,apare la usa dupa ore de asteptare si teapana de beata?Eu da.

"Wonderful"!!! nu ti-a cerut ceva cu ce sa se "dreaga"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Fetelor am citit subiectul cap coada curioasa sa aflu daca exista vreo bona mai "tare" decat cea pe care am avut-o acum circa un an pentru fetita mea(8 ani).Ia ascultati aici:

Ii lasam fructe copilului(bineinteles ca si pentru ea) dar copilul nu manca si ... manca doar bona.O data ramasese doar o banana si tot bona a mancat-o...La fel se intampla cu ciocolata, cand vroia si copilul...nu mai era!
O invatase pe fetita sa joace carti pe bani si chiar ii lua banii copilului.
De la inceput mi-a spus ca nu garanteaza ca ajunge cu copilul la timp la scoala pentru ca se scoala greu dimineata si ar fi mai bine s-o duc eu!
De dus in parc...era greu ca o dureau picioarele.In schimb o lua sa-si faca piata de la en-gros de fructe si legume si punea copilul sa-i care sacosile si cand ii spunea:am obosit,bona ii raspundea:lasa ca-ti trece!Avea pretentia sa-i fac mancare de post in zilele de miercuri si vineri.Cand era acasa cu ea...bona dormea in patul copilului si fiica-mea se plictisea pe langa ea...Pleca inainte de a ajunge eu acasa de la servici si ii spunea copilului ca ea are treaba,cate nu sunt de facut intr-o casa!
Ii lasasem intr-o zi fetitei niste bani pe bufet(ploua afara si i-am spus sa ia un taxi spre scoala) si bona i-a luat ea fara sa-mi ceara voie spunand ca a luat taxiul dimineata ca sa nu intarzie...(statea la 2 statii de noi...Si cate si mai cate dar nu mai le tin minte...N-am rezistat decat o luna...

Si nu m-as plange de singuratate,ci as binecuvanta aceasta stare fertila si de-a dreptul implinitoare pentru fiinte ca mine care nu vor luna de pe cer,ci cerul senin si intreg in priveliste.Constanta Buzea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Marilen, nici nu stiu daca sa rad sau sa plang...
Incredibil!

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Voi aveti impresia ca daca v-ati angajat bona v-ati angajat sclav, care pentru cei 3 lei pe care ii platiti trebuie sa mearga pe sirma. Aici o "bona" costa in jur de 1200 lire sterline pe luna, are concediu atunci cind vrea muschiul ei (iti spune din timp, dar nu negociaza si in marea majoritate a cazurilor angajatorii isi iau concediu in functie de al bonei) si nu face altceva decit sa stea cu copilul, eventual ii serveste mincarea lasata de mama. Daca copilul e bolnav, sta automat mama cu el. Deci Anca, n-am prea inteles de ce ai concediat bona?
Asta-i mentalitatea romaneasca, ti-ai luat femeie in casa, ("bona" cum se spune mai nou) poti sa-i dai cite suturi in cur vrei, ca deh, ti-e inferioara. Aici, cind platesti o avere pentru childcare nu-ti mai vine sa faci pe nebunul. Plus, ca eu nu am rude la tara aici, desi suflu si in iaurt numai sa nu pierd "bona"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Letizia,sa nu-mi spui ca daca tu lucrezi pt. angajatorul tau cum o facea bona lui Marlen,ala te mai tine ,ba iti mai da si niste bonusuri.
Sau eu ce era sa fac cu aia,de nu mai stia nici cum o cheama ,de beata ce era?Mi-a spus,a2a zi,ca asa o apuca din cand in cand,cam la 4 saptamani!ii dadusem in grija un copil nu o turma de porci!

Mergi la inceput