Cand femeia inseala..si cere ajutor
Raspunsuri - Pagina 7
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Noe
Va implor sa nu imi contestati dragostea si grija pentru copilas- ii sunt cea mai buna mama pe care o poate avea.
Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
Gindeste-te ca atunci cind te intilnesti cu amantul tau, copilul nu e linga tine. Are grija sotul de el?
Stii ca sotul te-ar parasi, stii ca lasi copilul mic de nici un an, te simti vinovata, dar continui... Eu o sa fiu o dura si iti spun ca este inacceptabil ceea ce faci. Sotul si copilul tau nu merita asa ceva.
Majoritatea sintem mamici, deci stim ce inseamna sa ai grija de un bebelus. O sa adaug ca nici nu stiu cind gasesti timp sa te intilnesti cu fostul... actual.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
larissa_79 spune:
Eu nu stiu ce sa zic..ma mananca si pe mine degetele sa scriu lucruri foarte dure...dar parca nu as face-o. Ce traiesti tu acum reprezinta o tentatie ce apare cred eu in randul multor femei...prima iubire...remember. Ajungi intr-o casatorie, se termina partea aia super cu inceputul, ramane armonie dar incep problemele: copil, casa treburi...si cred eu ca iubirea din trecut se infiinteaza ca o evadare, un inceput continuu. (Eu una iubesc inceputurile...sunt minunate, deosebite!) Te eliberezi pentru cateva ore, clipe sau minute esti din nou tu cea din trecut, intineresti. Darul fiecarui om apare in momentul in care stie sa puna sau nu capat acestei visari. Unii viseaza clipe, altii ore, minute, zile...iar altii transpun in realitate visul si de aici cosmarul. Tu traiesti acest cosmar...pentru ca ti l-ai dorit si nu ai stiut sa il retezi din start...acum va fi mai greu sa o faci dar TREBUIE.
Gandeste-te bine in momentul asta tu nu realizezi ce ai putea pierde daca s-ar afla...dar tu inca nu vrei sa te rupi de vis..nu ca nu poti, nu vrei! Gaseste un motiv sa vrei sau gaseste motivul pentru care nu vrei. Poate sunt unele lucruri care nu merg in relatia cu sotul tau...nu stiu...mediteaza mult la asta si gaseste un motiv sa vrei sa iesi din cercul vicios. Zic clar sa iesi pentru ca din ce ne-ai zis tu despre tip....nu pentru el te-ai dus...ci pentru tine...fugi de tine, te cauti pe tine, fiind cu el! Poate fugi chiar de banalitatea unei castorii...mai ales ca ai iubit candva aventura!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
mish spune:
Draga prietena a lui Noe,
Incearca un exercitiu de imaginatie: sotul tau traind cu o alta femeie ceea ce traiesti tu acum cu acel barbat. Lasa-ti mintea sa zburde si priveste aceasta ipotetica relatie sub toate aspectele. Intrebarea e: ce simti? Simti gelozie, neputinta, disperare, senzatia aceea de "nu se poate sa mi se-ntample tocmai mie" ?! Daca sotul tau te iubeste asa cum spui, ,mai devreme sau mai tarziu tot va afla, draga mea. Va simti ca ceva grav se intampla. Si va fi un om distrus.
Ai puterea sa te opresti, crede-ma. Te imbratisez si-ti doresc sa spui "Stop!" chiar in secunda asta.
alincic spune:
sa ma ierti daca sunt dura,dar cind citesc,mi se rupe si mie sufletul.Parca as simti eu ,ce ar simti sotul tau cind(daca) ar afla.
Oare tu crezi ca vei putea ascunde la nesfirsit aceasta relatie??
Dar daca rupi relatia,oare vei fi aceeasi ca la inceput? sentimentul de vinovatie nu te va urmari?
Tu zici ca daca ar afla,te-ar parasi,poate daca esti sincera te iarta?(asta e doar o intrebare,nu un sfat)
Sincer, imi pare rau si pentru tine.Dumnezeu sa te ajute sa scapi de aceasta "obsesie".
Scuze ca am spus aceste lucruri,dar,celelalte fete (sotii) care au inselat,au recunoscut??? sau traiesc cu "secretul" lor?
iulian1969g spune:
Citez din Quado ne vorbeste prin Carrie Hart, iar in unele locuri am mai modificat cate ceva, dupa cum am crezut eu de cuviinta. Situatia acelei femei nu se potriveste intru totul cu a ta, dar eu cred ca poti sa extragi din raspuns ceva folositor si sa adaptezi cazului tau.
“Intrebare:
Sunt o femeie casatorita, cu copii, si am o relatie cu un barbat insurat. Imi iubesc sotul, dar il iubesc foarte mult si pe acest barbat si nu ma simt vinovata pentru ca am nevoie de asta in viata mea, ca sa simt ca traiesc. Sunt o sotie si o mama buna, astfel ca doresc sa stiu: este gresit ceea ce fac?
Raspuns:
In primul rand sa stii ca nu exista bine absolut sau rau absolut, in ceea ce priveste evolutia sufletului tau. Exista viata si exista aventurile vietii.
Exista multe, multe feluri in care poti trai. Exact ceea ce faci este mai putin important decat daca faci ceva cu INTEGRITATE, daca esti cu adevarat CINSTITA in relatiile tale cu ALTII si cu TINE insati. Caci, in final, telul tau este linistea, bucuria...
Acestea fiind spuse, poti vedea cum arata problema prezentata de situatia ta. Poti vedea ca este greu sa traiesti cu INTEGRITATE REALA, atunci cand esti in situatia in care PRETINZI in fata celor de langa tine ca ai fi altfel decat esti cu adevarat. Aceasta creeaza o mare DILEMA in privinta unei vieti integre.
In viata fizica exista o LEGATURA destul de stransa intre CAUZA si EFECT. Trebuie sa fii PREGATITA pentru posibilitatea ca vei fi DESCOPERITA si ca din asta va decurge DESTRAMAREA realtiilor care iti sunt DRAGI. Aceasta este intotdeauna o POSIBILITATE – desigur atunci cand traiesti VIETI MULTIPLE, cand iti ASCUNZI de cei apropiati ADEVARATA TA FATA.
Asa ca FII PREGATITA ca intr-o zi sa PRIVESTI INAPOI si sa vezi ca ai lasat in urma ta numai DISTRUGERE.
Desigur, starea de a fi indragostita si contopirea trupului in mod sexual poate fi un lucru minunat, foarte incitant si te face sa te simti foarte... vibranta si vie. Totusi, dintr-o perspectiva mai ampla, tu iti CHELTUIESTI o cantitate ENORMA de ENERGIE ca sa fii indragostita si ca sa ascunzi asta fata de cei apropiati. Si CE-TI ADUCE ASTA? CU CE TI-A INFRUMUSETAT VIATA?
Astfel de lucruri NU MERG niciodata la INFINIT: fie se va SFARSI AVENTURA, fie CASATORIA.
Cauta sa fii tu, bucuroasa si in siguranta, in deplinatatea a cine esti si plina de energia vibranta de a fi tu insati. Fa-ti TIMP SA MEDITEZI si sa iei in considerare toate acestea. Apoi fa PROPRIILE TALE ALEGERI si ofera-ti DRAGOSTEA si RESPECTUL DE SINE pe care le meriti. Traieste-ti viata cu DEMNITATE, cu RESPECT DE SINE si INTEGRITATE si vei vedea ca acestea sunt ca semintele care, odata plantate, se transforma in timp intr-un copac minunat – un copac care te va proteja si te va sustine, un copac cu fructe de aur care-ti va aduce bucurie.”
Am incheiat citatul. Si acum sa-ti spun parerea mea cu privire la situatia ta:
Eu cred ca tu ai fata de acel baiat un sentiment ca trebuie sa-l protejezi; comunicati foarte bine intre voi – cu sinceritate, fara ocolisuri - si cred ca aceasta comunicare reala este pentru tine extrem de atragatoare in relatia cu el. De aceea eu cred ca tu ai fata de el o iubire de mama, ca sa zic asa. Il vezi ca pe un copil de-al tau, care are nevoie de intelegere, de protectie.
Acum, ceea ce nu intrelegi tu este cum se intampla de ajungi sa ai cu el relatii sexuale?
Uite cum cred eu ca se intampla:
In momentul in care va imbratisati – si imbratisarile sunt ceva normal intre o mama si fiul ei – se intampla in tine o transformare: din “fiu” al tau care are nevoie de protectia ta, iti schimbi perceptia si incepi sa simti ca are nevoie de daruirea ta sexuala.
Adica, tot din sentimentul de a-l proteja, descoperi ca esti capabila sa-l implinesti si pe plan sexual, si atunci il... “ajuti”!
Dar de ce oare nu esti capabila sa te simti fata de el ca o mama pana la sfarsit? - te intrebi tu.
Eu cred ca din cauza varstei! Sunteti tineri amandoi! Intre o mama si fiul ei este o diferenta de varsta care prin ea insasi ii tine deoparte pe unul de altul cu privire la relatiile sexuale; apoi mai este si respectul imens fata de mama (constientizezi ca te-a alaptat, te-a tinut in brate cand erai neputincios, te-a ajutat sa pasesti, te-a ingrijit cand erai bolnav, te-a incurajat cand te-ai julit in genunchi s.a.m.d.) Ei bine, tu nu ai facut aceste lucruri pentru baiatul acela, astfel incat el nu are acest respect pentru tine ca pentru o mama, ci te vede ca pe o potentiala femeie cu care poate avea relatii sexuale. Altfel spus: Daca am prilejul sa am relatii sexuale cu ea, de ce sa resping ocazia? Probabil ca el nu are o iubita. Sau are?
Acum uite ce-ti sugerez eu. Gandeste-te mai profund la binele lui; pana acum ai crezut – mai mult sau mai putin constienta – ca daca iti unesti trupul cu al lui ii oferi protectie: ca se simte mai inteles ca barbat, ca-l protejezi de sentimentul singuratatii, ca are cineva grija de el pe toate planurile s.a.m.d.
Dar acum cauta sa-i oferi un bine mai inalt:
Ajuta-l sa fie pe picioarele lui, ajuta-l sa-si gaseasca o iubita, ajuta-l sa sa casatoreasca, sa aibe copii, sa-si intemeieze o familie. (daca deja are o iubita, sau este casatorit, cu atat mai mult!) Daca tu stai ca o “closca” pe el, oferindu-i trupul tau, el nu mai are de ce sa caute o alta femeie – are de la tine si trupul, deci nu trebuie deloc sa se grabeasca spre o relatie serioasa, responsabila cu o alta femeie! Intelegi?
Deci tu poti sa-l ajuti! Renuntand la a-i mai oferi trupul tau, il stimulezi sa caute trup de femeie in alta parte, il faci mai responsabil. Ajuta-l sa mearga pe propriile picioare, pentru ca daca il tii strans legat in “premergator” (stii tu ce inseamna, chestia aceea in care se pun copilasii de pana la un an, care-i ajuta sa se deplaseze folosindu-se de propriile picioruse, dar ii fereste de cadere) nu va invata sa mearga niciodata, iar de alergat nici nu se pune problema!
Imi doresc sa-l iubesti atat de mult incat sa-i daruiesti libertatea si forta de a sta pe propriile lui picioare – si mai tarziu el iti va fi recunoscator! (eu cred ca abia mai tarziu, caci curand nu prea cred ca-i va conveni – e neplacut pentru un barbat sa piarda o ocazie de impreunare trupeasca cu o tipa pe care o place)
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by zepellina
Iulian
interesant.....si adevarat
Multumesc. De fapt, va multumesc tuturor! Eu cred ca tocmai de aceea ne-a creat Dumnezeu diferiti, cu probleme diferite: ca sa ne ajutam unii pe altii!
Va doresc sanatate (dintr-o stare de sanatate poti ajuta cu mai multa forta, desi uneori si ca bolnav poti ajuta prin exemplul de pace si credinta cu care iti duci boala) si pace sufleteasca (dintr-o stare de pace iei cele mai bune decizii; dintr-o stare de panica iei de obicei decizii proaste) !!!
reiki spune:
"@Reiki: Nici macar prin meditatie, nici macar in gluma sau in gand nu m-as putea imagina traind fara copilasul meu. Aici sper sa gasesc vointa de a merge mai departe, asa cum trebuie."
De asta ti-am si sugerat sa meditezi pe tema asta. O traire intensa prin meditatie a acestui sentiment iti va modifica reactia chiar s sentimentele fata de el. Vei fi surprinsa de efect daca vei medita corect.
anamaria spune:
sa il chemi sa stea 1 zi cu tine, la brasov????
scuze, dar mi se pare cea mai nepotrivita varinata din cate ai fi putut alege! mai bine ia cu tine copilul si pe tatal lui, sa va dedicati cateva zile impreuna...
tot ce merita el de la tine acum este un telefon scurt, sau cateva randuri pe o coala de hartie, in care sa ii spui sec ca s-a terminat, nu mai vrei si nu mai poti sa continui. sa nu te mai caute, si sa inteleaga ca daca te cauta, e degeaba!
_
ANAMARIA, o mami ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
saphir spune:
quote:
Originally posted by anamaria
sa il chemi sa stea 1 zi cu tine, la brasov????
scuze, dar mi se pare cea mai nepotrivita varinata din cate ai fi putut alege! mai bine ia cu tine copilul si pe tatal lui, sa va dedicati cateva zile impreuna...
tot ce merita el de la tine acum este un telefon scurt, sau cateva randuri pe o coala de hartie, in care sa ii spui sec ca s-a terminat, nu mai vrei si nu mai poti sa continui. sa nu te mai caute, si sa inteleaga ca daca te cauta, e degeaba!
_
ANAMARIA, o mami ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
De acord!
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre