Cand femeia inseala..si cere ajutor
Raspunsuri - Pagina 6
saphir spune:
Da, cum bine spune si vorba: " Cine alearga dupa doi iepuri, nu o sa prinda nici unul pana laa urma".
Dar voi, dragi colege de suferinta cu "prietena", faceti-i galerie, ca are nevoie fata.....
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
notquiteso spune:
Si eu cred ca e vorba doar de "ce ar fi putut fi da' n-a fost". Am patit-o si eu. M-am indragostit la 16 ani, si ani de zile dupa aceea de cate ori ne intalneam sfarseam unul in bratele celuilalt. Ce am facut eu? Pur si simplu am luat o hotarare. Stiam ca nu va merge niciodata o relatie pe termen lung, asa ca am pus capat sirului de intalniri clandestine. Si acum imi bate inima mai repede de cate ori il vad, insa nu ma mai gandesc niciodata la ceva mai mult. Suntem prieteni si atat. Tin foarte mult la el, insa trec luni in sir pana sa schimbam 2 vorbe. Si nu pt ca m-as abtine. Pur si simplu nu simt nevoia.
Poate ca daca ajungi sa constientizezi ca nu duce nicaieri relatia asta, si iei o hotarare dictata de logica, vei reusi sa treci peste tot. Trebuie doar sa ai ceva vointa. Si sa te intrebi cum ar arata viata ta fara sot si fara copil.
Ah, si da, mai e si atractia "chimica". De-aia e mai bine sa eviti orice contact fizic cu el. Sau daca nu se poate altfel, mergeti intr-un loc public si nu ceda ispitei de a continua discutia intr-un loc mai "linistit".
ciuf spune:
Dar langa cine te simti in siguranta? care iti poate oferi un camin cald, plin de dragoste pentru tine si copil, sa fii multumita financiar? La cum l-ai descris nu prea e tipul asta (cel putin asa am inteles eu).
Eu l-as da la o parte. Nu iti strica casnicia pentru un om care e intr-un anturaj mai dubios, are probleme cu bautura. Nu merita. Stii proverbul: nu da vrabia din mana pentru cioara de pe gard.
Cred ca la voi e o relatie chimica si atat. E prima dragoste si greu se uita. Dar daca incerci sa fii rationala atunci poate reusesti sa pui capat relatiei.
Analizeaza situatia la rece. cantareste bine. Te vezi langa el toata viata? Ce iti place la el si ce nu? Ce iti place la sotul tau si ce nu?
Tu stii cel mai bine ce este in relatiile tale. Noi dam sfaturi, dar tu trebuie iei hotararea cea mai buna pentru tine si copil. Nu uita copilul! Tu esti responsabila pentru viitorul lui.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
saphir spune:
Eu nu cred ca poate exista numai "chimie" intr-o relatie. Totul pleaca din capul ei...daca exista asa ceva. Totul depinde de vointa, daca exista...restul mi se par baliverne.
Nu pot sa concep ca daca isi impune sa nu cada de spate cand il vede pe X, nu reuseste sa se abtina...
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by saphir
Eu nu cred ca poate exista numai "chimie" intr-o relatie. Totul pleaca din capul ei...daca exista asa ceva. Totul depinde de vointa, daca exista...restul mi se par baliverne.
Nu pot sa concep ca daca isi impune sa nu cada de spate cand il vede pe X, nu reuseste sa se abtina...
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
Saphir, nu gasesc emoticon cu aplauze furtunoase!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Qamar spune:
sara buna
imi cer scuze ca am disparut, dar mi-a tot picat netul pana seara, iar zapp-ul nu e de mare angajament;
am culcat bebele si va copiez aici ce mi-a trimis prin messenger si ce mai primesc si acum.
Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
Qamar spune:
"""Dragele mele, multumesc mult pentru raspunsuri; chiar daca unele din ele dor, probabil ca asa si trebuie, probabil ca merit si sunt dispusa sa le primesc cu putina demnitate pe care simt ca o mai am. Am sa incerc sa va raspund la fiecare in pauza asta de masa si spre seara, cand adoarme iubitelul meu mic.
@numeioana: Ai mare dreptate. Desi am control asupra fiecarui aspect din viata mea, aceasta latura imi scapa de sub control. Ma simt ca in roller-coaster.
@Dora: Draga mea, eu am capatat de-a lungul timpului repulsie fata de alcoolici. Cred ca nu am baut in viata mea mai mult de 2 beri si 2 pahare de vin, poate la nunta. Insa in cazul lui, nu pot aplica deloc vreo logica sau vreun standard. Pur si simplu simt ca am nevoie de el. De ce? Nu stiu.
@Mihaela: SI eu m-am rugat mult si inca ma mai rog; eu sunt catolica si pentru mine pacatul e cu atat mai mare cu cat sunt o persoana credincioasa. As vrea sa gasesc si eu scaparea pe care ai gasit-o tu insa nu stiu unde.
@Laura: Iti multumesc ca nu ma condamni, desi stiu ca sunt de condamnat.Iar mila de el imi este. As vrea tare mult sa il ajut sa se implineasca, dar nu am cum si nici nu pot.
@Anamaria: Stiu ca trebuie sa fac ceva cat mai repede si m-am hotarat sa fac. Weekendul acesta ma trimit "sefii" la Brasov, pentru "business"- am de gand sa il chem acolo, o zi, sa stam de vorba, linistiti despre ceea ce se intampla. Sper sa il gasesc coerent si sa pot sa fac ceea ce trebuie. E un plan tampit, poate, dar am nevoie sa vorbesc cu el, sa pun punct in mod clar.
Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!
The moment scatters.
Qamar spune:
tura a doua din arhiva de messenger:
"
@nume: In mod ironic si inexplicabil, cartea de care spui este cartea adolescentei mele. Am citit-o si rascitit-o si de multe ori m-am gandit la ea. Doar ca nu am gasit nici o iesire, acolo, doar certitudinea ca ceea ce se intampla este, cum multa lume spune aici, toxic. "El face parte din viata ta, din istoria ta personala. El este omul care iti evoca aventura si libertatea pt. ca asa te-ai simtit tu in vara aia; libera si aventuroasa. Asta e deci sentimentul care te leaga de el. Nu pe el il cauti cand vrei sa-l imbratisezi, cu toate ca asa pare, ci sentimentele tale pe care el le evoca.
Daca ti-e dor sa fii libera si aventuroasa nu inseamna ca ti-e dor de el. "- Cred ca ai mare dreptate aici, poate ar trebui sa imi repet asta de sute de ori pe zi...
@belutza: Iti multumesc!
@Elise: Ma bucur mult ca ai trecut pe la subiectul meu trist. Sa definesc ce imi place la el? Ce are in plus? Cred ca se leaga de sentimentul de libertate pe care mi-l da si pe care nu il mai gasesc nicaieri. Desi am libertate si din partea sotului si pe alte planuri-financiar, de exemplu- la el cred ca gasesc o libertate care imi imaginam ca exista numai in filme, in carti..Nu stiu daca ma intelegi, Elise:(
@Buli: None taken. DAca nu vroiam sa aud pareri sincere, nu o rugam pe Diana sa imi scrie povestea aici.
@Lorelei: Inca ma rog si fac asta de cand am intrat in situatia asta nenorocita. Dar parca nu imi mai gasesc un sens nici in rugaciune.
@Clover: Nu pot sa concep ca ar afla- sotul meu. Mi-ar fi atat de rusine de mine, de fapt imi este si acum, dar mi-ar fi rusine de suferinta lui pentru ca el nu are nicio vina. nu cred ca m-ar putea ierta. Cred ca ar pleca in secunda 2 si nu mi-ar mai vorbi niciodata.
@Ina: Sper sa am cat mai multa vointa, ca fara nu se mai poate.
@Reiki: Nici macar prin meditatie, nici macar in gluma sau in gand nu m-as putea imagina traind fara copilasul meu. Aici sper sa gasesc vointa de a merge mai departe, asa cum trebuie.
@Zepellina: Ma bucur mult ca ai reusit sa faci ce e bine. Asta imi doresc si eu sincer sa fac acum.
@MIss Parker: Multumesc pentru link-am sa caut si cartea recomandata de tine. Nu stiu daca as putea sa numesc 'povara' ceea ce am eu acum- familia, sotul, copilasul,munca. Imi face placere sa traiesc asa si as putea spune ca sunt cea mai fericita, daca nu ar exista acest virus care ma amaraste.""
The moment scatters.
Qamar spune:
"Dragele, am revenit. Citesc ultimele raspunsuri si nu ma pot opri din plans. Stiu ca asa este, cum spuneti. Stiu foarte bine si merit tot ce spuneti acolo. Dar va rog nu ma acuzati ca nu imi pasa, imi pasa atat de mult de tot ce se intampla incat imi vine sa o iau razna. Dar nu vreau sa ajung la sentimentalisme, ci sa va raspund pe rand.
@Adina: Nu s-a pus problema copilasului pana acum si din fericire, in acest moment el nu este implicat absolut deloc. In plus, stiu, am certitudinea ca, daca cea mai neagra zi ar veni si eu si sotul ar trebui sa ne despartim, copilasul ar ramane cu mine- spun asta pentru ca il cunosc si stiu ca nu s-ar impotrivi. Va implor sa nu imi contestati dragostea si grija pentru copilas- ii sunt cea mai buna mama pe care o poate avea. Ca sunt o sotie care insala, o femeie care comite adulter -fie el si sentimental- asta da, dar va rog, nu mergeti mai departe.
@Espiritu: Nu cred ca are vreo importanta daca e vorba de un barbat sau de o femeie. Pana la urma, sunt om si am gresit si gresesc teribil. Insa vreau - VREAU- ca greselile sa se termine si sa pot sa fiu ceea ce sunt eu in realitate.
@Saphir: Nu am cerut nimanui sa ma ia cu frumuselul sau sa fie bland in replici. Pentru ca nu traiesc o poveste de dragoste din telenovele. Traiesc un calvar. Unul pe care vreau sa il opresc.
@NOtquiteso: Ma bucur mult ca ai reusit sa te detasezi. Sper sa am si eu vointa asta, cat mai curand.
@Ciuf: Langa el nu ma simt deloc in siguranta si nu m-as putea vedea traind cu el. Niciodata. Insa de multe ori ma intreb cum se poate ca o relatie chimica- daca asta e- sa dureze atata timp, cum de s-a pastrat legatura dintre noi, conexiunea, etc. Si atunci,mi-e greu sa actionez corect.
Trebuie sa ma retrag acum, maine am o zi plina. Va rog, nu fiti blande cu mine; merit sa aud cele mai reale si dure cuvinte si poate, printre ele, voi gasi si o cale de iesire. Pentru ca mi-o doresc enorm.
Multumesc, noapte buna.""
The moment scatters.
Elise spune:
Ba te inteleg foarte bine... desi asta n-are nici o relevantza.
E bine sa identifici ce anume te tine dependenta de el ca sa incerci, incet, sa slabesti legaturile.... nu poti sa lupti impotriva a ceva ce nu cunosti.
"Sa lupti" nu inseamna neaparat sa renunti: ci doar sa detasezi de el ceea ce iti provoaca dependentza.
Sa constientizezi ca nu e SINGURUL barbat de pe lumea asta care iti ofera asa ceva.
Sa iei ce vrei din alta parte. Nu de la el.
Poate fi vorba de libertate... poate fi vorba de imaginea pe care o proiectezi asupra ta - nimic interesant in a fi nevasta care ii face sarmale lui X, dar un affair e ceva interesant... Poate fi vorba despre sentimentul ca traiesti, nu vegetezi. Poate fi adrenalina pura. Pot fi multe. Toate acestea multe pot fi regasite si in alta parte, si in alt mod, nu tin de el - de el le-ai legat tu.
Asta e doar in mintea ta.
Doar in mintea ta el reprezinta libertatea.
I-ai alocat ceva ce nu are, de fapt.
Tu te tii dependenta de el. Nu el te tine.
Separa iluzia de care ai nevoie de el, de omul in sine... El nu e decit un alt barbat. Un barbat caruia ii convine rolul. Care nici macar nu trebuie sa te convinga, te-ai convins singura.
In locul lui ar putea fi oricare altul. Nu crezi?
Nu poti sa proiectezi pe nimeni altcineva in locul lui?
Elise & BBLisa