Incalzirea globala.Planeta noastra moare? (2)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Nefericitii, inca nu aflasera de tine si de faptul ca e imposibil sa se calculeze ceea ce ei deja publicasera. De curiozitate, tu de unde ai informatia respectiva? Poti cita o sursa credibila (non-glossy), sau ti'a fost pur si simplu revelata?
AlinCome to The Dark Side ... we have cookies!
http://www.worldwatch.org/
dar trebuie sa te abonezi, articolele sunt peer reviewed.
citatul tau nu raspunde mesajului meu. masuratori se fac, desigur, dar sunt doar estimari, asa cum scrie si in citatul tau. se preleveaza probe de sol dintr-o anumita arie a padurii, la o anumita ora din zi si se coreleaza cu masuratori din alte arii. insa oricine de specialitate stie ca masuratorile luate la ora zet in locatia x sunt inconsistente pe parcursul zilei, pentru ca concentratia de carbon este dependenta ea insasi de vreme si fluctueaza constant in aceeasi locatie si de la o locatie la alta. se fac estimari pe baza unor masuratori partiale - asta am spus. si am mai spus ca e imposibil sa se masoare exact-exact care va fi concentratia exacta-exacta de bioxid de carbon absorbita de padure in urmatoare decenii - si deci, de a se stabili exact-exact cand si daca se va sufoca planeta sub propriile emanatii.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
conchita spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by conchita
albina nu e pe cale de disparitie de la pesticide - sau o fi, dar daca era, macar s-ar fi gasit cadavrele de albine pe gazonul americanului omorator de papadii. stirea era alta, dar sa lasam, ca nu-s invatatoare si nici cititorii nu-s copii de clasa intai care invata acum sa citeasca romaneste - singurul caz in care as intelege de ce raspunde lumea in balarii, reinterpretand, inventand, colportand.
Crezi ca este relevant daca au plecat satule de-atatea pesticide (care, in treacat fie spus ca de la invatator la copii, nu trebuie neaparat sa le omoare ca sa le perturbe comportamentul) sau au cedat spatiul vital american wirelessului?
Cum spuneam, tu nu vezi padurea din cauza copacilor. Te tot legi de niste pesticide. Daca in loc de DuPont as fi scris Verizon sau ATT ai fi contraatacat la fel.
Esenta problemei este alta. Activitatea omului este cea care a perturbat comportamentul albinelor. La fel cum perturba clima, hidrologia, lanturile trofice, ecosistemul.
Sa stii ca oamenii din Tecuci au inceput de doua zile sa gandeasca altfel decat tine ...
albinele au disparut si din europa - uite, iti ridic mingea la fileu sa mai contraataci si tu :-))
si eu cred ca tu nu vezi planeta din cauza padurii, ca iti limiteaza orizontul. relatiile intre specii nu-s unilaterale, de la om la albina cum zici tu, ci interdependente, adica ne influentam reciproc.
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
masuratori se fac, desigur, dar sunt doar estimari, asa cum scrie si in citatul tau. se preleveaza probe de sol dintr-o anumita arie a padurii, la o anumita ora din zi si se coreleaza cu masuratori din alte arii. insa oricine de specialitate stie ca masuratorile luate la ora zet in locatia x sunt inconsistente pe parcursul zilei, pentru ca concentratia de carbon este dependenta ea insasi de vreme si fluctueaza constant in aceeasi locatie si de la o locatie la alta. se fac estimari pe baza unor masuratori partiale - asta am spus. si am mai spus ca e imposibil sa se masoare exact-exact care va fi concentratia exacta-exacta de bioxid de carbon absorbita de padure in urmatoare decenii - si deci, de a se stabili exact-exact cand si daca se va sufoca planeta sub propriile emanatii.
Esti patetica! Daca vine unul si-ti spune ca poate estima volumul de apa al oceanelor globului tu strigi cat poti de tare ca nimeni nu poate masura exact-exact acest volum pentru ca moleculele de apa se misca de colo-colo, numarul lor pe metru cub depinde de vreme, de ora din zi la care se face numararea.
![](icon_smile.gif)
capcaunul spune:
quote:
albinele au disparut si din europa
Efectul globalizarii.
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
Sa vedem:
http://www.worldwatch.org/taxonomy/term/110
The Earth's atmosphere is now warming at the fastest rate in recorded history, a trend that is projected to cause extensive damage to forests, marine ecosystems, and agriculture. Human communities are also threatened by climate change as seas rise, storms become more intense, and episodes of drought and flooding increase. The scientific evidence is now compelling that recent climate change is caused at least in part by human activities, especially the burning of fossil fuels, which has driven atmospheric carbon dioxide concentrations to their highest levels in 420,000 years.
Uuuu suna periculos, mi'e frica sa citesc pana jos. Nu poate fi adevarat - pentru a doua oara in aceeasi zi cineva se sinucide 'pe surse'. Cum poti cita in sprijinul tau pe cineva care sustine exact contrariul celor pe care le'ai afirmat neobosit in ultimele zile !?!
Alin
PS: Desi valoarea lui PI nu va fi cunoscuta niciodata exact-exact putem calcula precis-precis diametrul unei farfurii cand ii cunoastem circumferinta.
Come to The Dark Side ... we have cookies!
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Nu poate fi adevarat - pentru a doua oara in aceeasi zi cineva se sinucide 'pe surse'.
Sinucidere in masa. O fi si asta un efect al incalzirii globale?
![](icon_smile_big.gif)
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
vorba lui Einstein, daca dispar albinele, specia umana ar supravietui fix patru zile.
Oaaa...chiar asa o fi?
www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/03/14/wbees14.xml" target="_blank">Telegraph zice Albert Einstein once predicted that if bees were to disappear, man would follow only a few years later. iar pe aceeasi tema www.spiegel.de/international/world/0,1518,473166,00.html" target="_blank">Spiegel anunta ceva mai precis Albert Einstein quote: "If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man."
Ce se poate spune fix-fix (dincolo de stilul Radio Erevan: fix patru zile dar cativa ani mai incolo) e ca www.markturner.net/?p=2195" target="_blank">Einstein nu a zis tampenia asta. In definitiv Apis mellifera nu este singura insecta polenizatoare.
Come to The Dark Side ... we have cookies!
conchita spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Esti patetica! Daca vine unul si-ti spune ca poate estima volumul de apa al oceanelor globului tu strigi cat poti de tare ca nimeni nu poate masura exact-exact acest volum pentru ca moleculele de apa se misca de colo-colo, numarul lor pe metru cub depinde de vreme, de ora din zi la care se face numararea.
patetic esti tu.
![](icon_smile_8ball.gif)
stiinta nu e mama omida sa citeasca viitorul in ghioc, se presupune ca lucreaza cu date exacte-exacte. sau si asta trebuie sa iti predau?
![](icon_smile_big.gif)
conchita spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Sa vedem:
http://www.worldwatch.org/taxonomy/term/110
The Earth's atmosphere is now warming at the fastest rate in recorded history, a trend that is projected to cause extensive damage to forests, marine ecosystems, and agriculture. Human communities are also threatened by climate change as seas rise, storms become more intense, and episodes of drought and flooding increase. The scientific evidence is now compelling that recent climate change is caused at least in part by human activities, especially the burning of fossil fuels, which has driven atmospheric carbon dioxide concentrations to their highest levels in 420,000 years.
Uuuu suna periculos, mi'e frica sa citesc pana jos. Nu poate fi adevarat - pentru a doua oara in aceeasi zi cineva se sinucide 'pe surse'. Cum poti cita in sprijinul tau pe cineva care sustine exact contrariul celor pe care le'ai afirmat neobosit in ultimele zile !?!
Alin
PS: Desi valoarea lui PI nu va fi cunoscuta niciodata exact-exact putem calcula precis-precis diametrul unei farfurii cand ii cunoastem circumferinta.Come to The Dark Side ... we have cookies!
info despre cum se fac masuratorile le gasesti in articolele cu plata, ti-am zis deja. xenocidule, aveam mai mari pretentii de la tine. s-a contrazis cineva ca nu exista efect de sera sau ca nu exista poluare sau ca nu trebuie sa protejam mediul??!! sfinte sisoe. scepticismul meu tintea exact manifestarile isterice a la mama omida amintite mai sus ca planeta o sa moara maine si haide sa cumparam haine second hand (adica sa imprastiem germenii de la unii la altii
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
oameni care au inceput sa fie constienti de dezastrele ecologice pentru prima oara abia dupa ce au vazut documentarul lui Al Gore si au citit ceva despre reciclare pe nush ce link .com gasit cu google ca sa nu para neinstruiti in domeniu pe DC isi imagineaza ca pot salva planeta din fotoliul lor confortabil din fata computerului dand din taste pe dc, mai sa fie! si taman tu le iei apararea! pai spune-le tu ca cei mai mari poluanti cauzatori ai efectului de sera sunt masinile si centralele electrice, sa vedem, se inmultesc maine pietonii sau nu mai apare nimeni pe dc ca si-au inchis calculatoarele? frate, cand voi jucati leapsa pe campii, io adunam gunoaiele turistilor prin muntii patriei.
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
tot ce-am zis e ca e absolut ridicol sa nu receptezi critic manipularea politica si economica sub masca ecologica - vezi tratatul de la kyoto de pilda - pentru ca cineva care cunoaste circuitul codoi in natura si cum se fac masuratorile, ar stii din prima ca data fixa a dezastrului (daca va fi vreunul) nu se poate prevedea. organizatia al carei link ti l-am dat e o sursa buna de info, nu siteul lui al gore sau al mamei omida.
conchita spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
albinele au disparut si din europa
Efectul globalizarii.
se ia albina Gheorghe care pleaca din punctul A=Australia, carand virusul Fanica si se transporta in zbor peste neste continente. ajunge in Europa unde incepe sa faca ravagii printre albinele autohtone, dar in acelasi timp, nota bene, incep sa dispara si suratele albinoase americane, desi albina Gheorghe n-a ajuns inca la americani, ca mai are un ocean de trecut pana acolo. asta e una din noile inventii ne-patetice de-ale tale, ca globalizarea se transmite prin telepatie sau voodoo? stai jos, nota doi si sa scrii de o suta de ori pe caietul de curat: albina nu e ubicuua.
![](hop.gif)