Incalzirea globala.Planeta noastra moare? (2)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela_b/daniela_b.jpg)
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by lilanda
"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol
Me 2
![](icon_smile_big.gif)
(offtopic)
Bine, bine si vrabiuta...ce sa mai creada? ca vrabiuta nu are toti neuronii pe harta, ea doreste sa inteleaga totul superficial ca sa faca binele fara sa cunoasca raul inainte ...deci, oameni buni! folks! cum ar zice un american interesat de natura dar nu destuldedestept sa citeasca linkuri*: ce ne facem?
Sau ne facem ceva, totusi?
* a nu se intelege gresit, eu am citit linkurile dar nu am aflat mai nimic spre deloc ce ar trebui sa fac, adica practic ...
Am aflat decit ca sa stau linistita, n-am ce face! asa-i treaba!
Oare sa ma uit in partea ailalta cind vecinu'mi arunca gunoiu' pe centrimetri patrati de peluza, pe sistemul "neah, nu eu voi salva planeta daca ii zic vro doo de dulce, ca ce' naiba n-o sa ploua mai mult de la gunoiu' lui si nici brazii n-or muri"...
Sa ma culc pe urechea a' bleaga cum ca e o mare timpenie sa fii ecologist in patratica ta si cind spun patratica, chiar vorbesc serios?
Na' ziceti voi care e atitudinea corecta , dupa ce-am citit linkuri, subiecte pe DC, am vazut videoclipuri, am purtat discutii in contradictoriu despre starea planetei.
Deci, mai facem ceva? sau nu mai e nimic de facut?
Sau...
Mai, voi si linkurile voastre...m-ati bulversat total!
![](icon_smile_big.gif)
cam ca atunci cind am citit manifestul ala cu " nu mai folositi resursele planetei, nu mai consumati apa si nu mai rupeti frunzele copacilor" si pe urma scris mic-mic, cel mai mic : "fiindca n-or sa ne mai ramina noua bogatasilor aceste resurse tip *****, fiindca mititeii de copii ai nostri n-or sa mai aiba benzina pentru ***-uri motoarele lu'viitoru' nostru in care ne bazam pe aceste jucarii pe patru roti mari si groase, de aia va multumim ca mergeti voi pe bicicleta, in timp ce va sintem recunoscatori ca faceti economie si sinteti ocupati sa priviti cum cresc frunzele...nu-i asa ca sinteti multi mai sanatosi, ceea ce va dorim din preaplin fiindca si noi sintem, dar mai mult decit voi fiindca nu mincam margarina ci doar o fabricam??
![](icon_smile_big.gif)
www.helpsonia.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
Am aflat decit ca sa stau linistita, n-am ce face! asa-i treaba!
Oare sa ma uit in partea ailalta cind vecinu'mi arunca gunoiu' pe centrimetri patrati de peluza, pe sistemul "neah, nu eu voi salva planeta daca ii zic vro doo de dulce, ca ce' naiba n-o sa ploua mai mult de la gunoiu' lui si nici brazii n-or muri"...
Sa ma culc pe urechea a' bleaga cum ca e o mare timpenie sa fii ecologist in patratica ta si cind spun patratica, chiar vorbesc serios?
Na' ziceti voi care e atitudinea corecta , dupa ce-am citit linkuri, subiecte pe DC, am vazut videoclipuri, am purtat discutii in contradictoriu despre starea planetei.
Deci, mai facem ceva? sau nu mai e nimic de facut?
Sau...
haide mai, asta ai inteles tu
![](bang.gif)
planeta se va transforma din nou maine, si poimaine, si raspoimarti, desigur, ca asta face de cand e pe lume, dar NU va muri, frate, luni la pranz, o sa moara, dar mai incolosha, peste cateva milioane de ani (tot supozitie stiintifica si asta), asa ca de-aia incep si eu sa militez sa se inceteze cu idioteniile, vorba unui clasic inca in functie pe DC.
![](icon_smile_big.gif)
pe de alta parte, chiar nu-ti trebuie doctorat sa pricepi ca e imposibil de masurat cat dioxid de carbon absoarbe padurea planetei ca sa prezici cu certitudine ca da, dom'le, padurea absoarbe atatica, iar emanatiile in atmosfera sunt atatica, deci 1+1=apocalipsa joi, ca azi e noroi. oricine orice ar zice, nu a facut nimeni masuratorile astea pana acum, ca e imposibil. se discuta pe supozitii, pe aproximari, pe ipoteze, pe masurari partiale la sol, ce-ar fi daca am defrisa toate padurile si ne-am topi ca inghetata cu ciocolata in lipsa stratului de ozon? ei bine, nici atunci nu ne-am incalzi, ca de fapt am ingheta, aviz amatorilor.
![](bandit.gif)
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
BellaDonna spune:
da am citi si yo, da nu o sa intru in polemiuci , scriu dor ce observ eu pe pielea mea...poluarea
si sa incep cu inceputul ....clima in ro ..ca acolo crescui a inceput sa se schimbe de prin 8o.........ierni cu mai putina zapada de unde povestea bunica si mama ca pe timpul lor iarna era bogata in zapada........si acum se vede calr vremea in ro si nu numai
EU CRED CA FIECARE DINTRE NOI TREBUIE SA IA IN SERIOS SCHIMBAREA VREMEI .......dar cum e libera alegere omul e asa mai lenes si f f f comod deh santem obisnuiti si corupti de asa zisa "viata de mai bine" vrem masini , casa nu stiu cum...si nu potem trai fara curent electri gaz si etc
asa cum nici americanul de rand nu poate trai fara gazonul lui ...tre sa fie verde si curat si daca mai apare o papadie acolo hop cu pesticide erbicide...si ne mai miram de ce e pe cale de disparitie albina
sa mai zic ca ar ajuta f f mult reciclarea gunoiului..
sa nu mai zic de sanatate si iaca un ex minor asta hai sa ne mai jucam dea bucatarii
http://money.cnn.com/2007/09/07/news/companies/sodium_benzoate/index.htm?section=money_latest
deci noi ne zbatem nu vrem padurii taiate, facem economie la curent ..nu dam drumul la aerul conditionat...reciclam hartia...dar vedem ca nui de ajuns
si nu va mai fi
pana nu ne vom uni si vom cere politicenilor sa ia in serios curatarea planetei
daca vreti sa aruncati cu rosiii aruncati
Nimic fara Dumnezeu!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by conchita
planeta se va transforma din nou maine, si poimaine, si raspoimarti, desigur, ca asta face de cand e pe lume, dar NU va muri, frate, luni la pranz, o sa moara, dar mai incolosha, peste cateva milioane de ani (tot supozitie stiintifica si asta), asa ca de-aia incep si eu sa militez sa se inceteze cu idioteniile, vorba unui clasic inca in functie pe DC.
Atunci, soro, nu ne mai tot stresa cu albinele tale plecate-n vacanta, nu se stie unde. Se vor intoarce ele inapoi. Poate nu luni la pranz, dar mai incolosha, peste cateva milioane de ani. Cand nu va mai exista DuPont si gashca.
![](icon_smile_wink.gif)
Si da, planeta NU va muri. Pentru ca bacteriile si virusii au puterea, sigur, sa se mobilizeze pentru un nou experiment evolutiv, poate mai reusit, daca asta de-acum se-nfunda.
![](icon_smile_tongue.gif)
conchita spune:
albina nu e pe cale de disparitie de la pesticide - sau o fi, dar daca era, macar s-ar fi gasit cadavrele de albine pe gazonul americanului omorator de papadii. stirea era alta, dar sa lasam, ca nu-s invatatoare si nici cititorii nu-s copii de clasa intai care invata acum sa citeasca romaneste - singurul caz in care as intelege de ce raspunde lumea in balarii, reinterpretand, inventand, colportand.
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
conchita spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Atunci, soro, nu ne mai tot stresa cu albinele tale plecate-n vacanta, nu se stie unde.
tu fiind Big Brother, reprezentantul poporului, Maria Sa persoana intai plural, sau cine? adica in numele cui vorbesti? ca io vorbeam cu Daniela.
![](bibe.gif)
b.nica spune:
quote:
Si da, planeta NU va muri. Pentru ca bacteriile si virusii au puterea, sigur, sa se mobilizeze pentru un nou experiment evolutiv, poate mai reusit, daca asta de-acum se-nfunda.
capcaunule ai dreptate!bacteriile sunt f.destepte si au capacitatea de a se adapta.de altfel de ele trebuie sa ne pazim si nu de conspiratiile mondiale;
daca am fi cat de cat rationali am intelege ca cu cat suntem mai mobili in adaptare cu atat suntem mai protejati.
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
nu a facut nimeni masuratorile astea pana acum, ca e imposibil.
![](icon_smile_big.gif)
ISI Web of Knowledge Results:
topic=(CO2 forest budget)
Database(s)=Web of Science; Timespan=All Years
405 results found
precum:
Estimating daytime CO2 fluxes over a mixed forest from tall tower mixing ratio measurements, JOURNAL OF GEOPHYSICAL RESEARCH-ATMOSPHERES 112 (D10): Art. No. D10308 MAY 23 2007
Abstract:
...
The dormant season average daytime-integrated regional CO2 flux was about 0.35 +/- 0.18 gC m(-2). During the growing season, the monthly averaged daytime-integrated regional CO2 flux varied from -1.58 +/- 0.19 to -4.15 +/- 0.32 gC m(-2), suggesting that the region was a net sink of CO2 in the daytime.
...
Nefericitii, inca nu aflasera de tine si de faptul ca e imposibil sa se calculeze ceea ce ei deja publicasera. De curiozitate, tu de unde ai informatia respectiva? Poti cita o sursa credibila (non-glossy), sau ti'a fost pur si simplu revelata?
Alin
capcaunul spune:
quote:
albina nu e pe cale de disparitie de la pesticide - sau o fi, dar daca era, macar s-ar fi gasit cadavrele de albine pe gazonul americanului omorator de papadii. stirea era alta, dar sa lasam, ca nu-s invatatoare si nici cititorii nu-s copii de clasa intai care invata acum sa citeasca romaneste - singurul caz in care as intelege de ce raspunde lumea in balarii, reinterpretand, inventand, colportand.
Crezi ca este relevant daca au plecat satule de-atatea pesticide (care, in treacat fie spus ca de la invatator la copii, nu trebuie neaparat sa le omoare ca sa le perturbe comportamentul) sau au cedat spatiul vital american wirelessului?
Cum spuneam, tu nu vezi padurea din cauza copacilor. Te tot legi de niste pesticide. Daca in loc de DuPont as fi scris Verizon sau ATT ai fi contraatacat la fel.
Esenta problemei este alta. Activitatea omului este cea care a perturbat comportamentul albinelor. La fel cum perturba clima, hidrologia, lanturile trofice, ecosistemul.
Sa stii ca oamenii din Tecuci au inceput de doua zile sa gandeasca altfel decat tine ...
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by b.nica
daca am fi cat de cat rationali am intelege ca cu cat suntem mai mobili in adaptare cu atat suntem mai protejati.
Da, dar adaptabilitatea are niste limite fizice peste care nu se poate trece.
Bacteria se simte excelent in acid sulfuric, la peste 100 de grade, in calota Antarctica, sau pe fundul oceanului la cateva sute de atmosfere. Omul, nu.