Incalzirea globala.Planeta noastra moare? (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by iileana
P.S. Da' tu pe Lomborg chiar il bagi in categoria www.tnr.com/graphics2004.1/20070402/plumertable.jpg" target="_blank">"oameni d'astia de stiinta" asa, sincer si din toata inima ???

Bjørn Lomborg (born January 6, 1965) is an Adjunct Professor at the Copenhagen Business School and a former director of the Environmental Assessment Institute in Copenhagen. Lomborg is not a trained scientist, and does not claim to be.

De dragul discutiei sper ca e vorba de alt Lomborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori-Cori spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Bjørn Lomborg (born January 6, 1965) is an Adjunct Professor at the Copenhagen Business School and a former director of the Environmental Assessment Institute in Copenhagen. Lomborg is not a trained scientist, and does not claim to be.
[/i]

De dragul discutiei sper ca e vorba de alt Lomborg

Basca:

"Bjørn Lomborg spent a year as an undergraduate at the University of Georgia, earned a Master's degree in political science at the University of Aarhus in 1991, and a Ph.D. at the Department of Political Science, University of Copenhagen in 1994." (Wikipedia)

Si asta era om de stiinta?!
Ca si Xenocid, sper si eu ca era vorba despre altcineva... Daca asta era cel mai demn de incredere de pe lista, atunci n-are rost sa-mi pierd vremea cu ceilalti. (Scuze, da' nu m-am putut abtine.)

Un weekend placut,

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Week-end placut si tie, Cori-Cori.

Da, mai, ala e .
E statistician de profesie, precum v-am spus.

Nu va pierdeti nene vremea cu el, ca Lomborg e numai One of the world's 100 most influential people - Time Magazine, 2004 si 14th most influential academic in the world - Foreign Policy and Prospect magazine, 2005, in fond n-a facut decit sa scrie www.lomborg.com/books.htm" target="_blank">The Skeptical Environmentalist care a facut nitica vilva si pe care unii-altii o considera demna de citit. Da'i vorba, desigur, numai de aia carora le place sa gindeasca nitel si cu capul lor inainte de a se alinia trend-ului impus de media.

Xeno, mi se pare inadmisibil ca TU (de la care am anumite pretentii, ma intelegi) te plasezi atit de ferm pe o pozitie cita vreme habar n-ai cam ce zic ailalti de-o contesta. Faptul ca TU nici macar n-ai auzit de Lomborg pina acuma, ma uluieste.
De dragul discutiei sper ca e vorba de alt Xeno.

P.S. culmea e ca Lomborg nici macar nu contesta existenta incalzirii globale, contesta numai..... Da' mai bine nu va spun. Daca va intereseaza, gasiti singuri. Daca nu, nu. Ce, Al Gore si DiCaprio nu le zic bine? Ne multumim cu atit si nu ne doare capul.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Cori-Cori

"Bjørn Lomborg spent a year as an undergraduate at the University of Georgia, earned a Master's degree in political science at the University of Aarhus in 1991, and a Ph.D. at the Department of Political Science, University of Copenhagen in 1994." (Wikipedia)

Si asta era om de stiinta?!

Cu umilinta, io as zice ca da. In sistemul academic danez, la nivelul de master si PHD se face research serios, iar tezele de master si de doctorat nu sint simple compilatii ori copy-pasteuri asa cum erau alea, pe vremuri in Romania (nu mai stiu cum acum). In plus, dupa 4 ani de cercetare stiintifica, io as zice ca omul are autoritate.
Pe de alta parte, Lomborg e destul de contestat si aici...chiar de catre www.lomborg-errors.dk/" target="_blank">colegi..(scuze, da' nici io nu m-am putut abtine :-)

Mergi la inceput

quote:

Week-end placut si tie, Cori-Cori.

Da, mai, ala e .
E statistician de profesie, precum v-am spus.

Nu va pierdeti nene vremea cu el, ca Lomborg e numai One of the world's 100 most influential people - Time Magazine, 2004 si 14th most influential academic in the world - Foreign Policy and Prospect magazine, 2005, in fond n-a facut decit sa scrie www.lomborg.com/books.htm" target="_blank">The Skeptical Environmentalist care a facut nitica vilva si pe care unii-altii o considera demna de citit. Da'i vorba, desigur, numai de aia carora le place sa gindeasca nitel si cu capul lor inainte de a se alinia trend-ului impus de media. Ceilalti se multumesc ccc cu ce le zic Al Gore si DiCaprio si nu ii doare capul.

Xeno, mi se pare inadmisibil ca TU (de la care am anumite pretentii, ma intelegi) te plasezi atit de ferm pe o pozitie cita vreme habar n-ai cam ce zic ailalti de-o contesta. Faptul ca TU nici macar n-ai auzit de Lomborg pina acuma, ma uluieste.
De dragul discutiei sper ca e vorba de alt Xeno.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Si eu, care credeam ca vorbesti despre oameni de stiinta...
Ce poate sa ne spuna un absolvent de studii politice in legatura cu clima? Lasa-i pe ai' de-au studiat stiinte ale naturii sa vorbeasca. Taman pe-asta l-ai gasit, pe post de exemplu .

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:

Nu va pierdeti nene vremea cu el, ca Lomborg e numai One of the world's 100 most influential people - Time Magazine, 2004 si 14th most influential academic in the world - Foreign Policy and Prospect magazine, 2005,

Dintr'o sursa impartiala respectiv site'ul baiatului aflam urmatoarele:

Q: Does Lomborg deny man-made global warming exists?
A: No. In Cool It he writes: "global warming is real and man-made. It will have a serious impact on humans and the environment toward the end of this century" (p8).

Asa ca Ileana, ca sa facem rezumatul unei zile lungi, avem doi negationisti celebri: un instalator (pardon electrician), si un ... Ph.D.in Political Science (lucru extrem de diferit de un statistician) care de fapt nu contrazice nimic numai ca nu se poate exprima.

Regret uluiala provocata dar Amazon (.com) este ultimul loc unde as cauta informatii despre teme actuale si serioase. Intr'un fel te inteleg. Si eu as fi nervos daca as fi dat o gramada de bani pe o tampenie. E ca si cum mi'as cumpara o undita aprobata de Asociata Medicilor Stomatologi din Romania

Stay cool!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

Pe de alta parte, Lomborg e destul de contestat si aici...chiar de catre www.lomborg-errors.dk/" target="_blank">colegi

Bineinteles ca-i contestat. Si el ii contesta pe altii si tot asa.

Ideile de baza ale interventiei mele la acest subiect tocmai astea sint:
- nu exista consens absolut privind incalzirea globala (cauze, efecte, cai de lupta impotriva ei) in lumea stiintifica, ci numai la noi, pe DC.
- daca vrem sa cunoastem cu adevarat o problema (asta de acum, alta, nu conteaza), ar trebui sa-i bagam in seama si pe cei pro, si pe cei contra. Asa-i normal.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda
Cu umilinta, io as zice ca da. In sistemul academic danez, la nivelul de master si PHD se face research serios, iar tezele de master si de doctorat nu sint simple compilatii ori copy-pasteuri asa cum erau alea, pe vremuri in Romania (nu mai stiu cum acum). In plus, dupa 4 ani de cercetare stiintifica, io as zice ca omul are autoritate.
Pe de alta parte, Lomborg e destul de contestat si aici...chiar de catre www.lomborg-errors.dk/" target="_blank">colegi..(scuze, da' nici io nu m-am putut abtine :-)

"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol

Inteleg foarte bine ce spui (si eu ma "invartesc" tot prin mediul stiintific), stiu si ce-i ala doctorat, si ce-i aia activitate stiintifica. Intrebarea este: ce-a cercetat? Cand e vorba de-un astfel de subiect (clima, efectul CO2-ului s.a.m.d.), se cuvine sa ai si astfel de cunostinte, in afara de politica si statistica. Sau o fi avand si-un doctorat in stiintele naturii? Poate gasim si-o lista cu publicatii, in reviste serioase de stiinta. Daca dispune careva de-asa ceva, sa puna un link.

Corina

Mergi la inceput

quote:

Ce poate sa ne spuna un absolvent de studii politice in legatura cu clima?

Ghici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Intrebarea este: ce-a cercetat? Cand e vorba de-un astfel de subiect (clima, efectul CO2-ului s.a.m.d.), se cuvine sa ai si astfel de cunostinte, in afara de politica si statistica. Sau o fi avand si-un doctorat in stiintele naturii? Poate gasim si-o lista cu publicatii, in reviste serioase de stiinta. Daca dispune careva de-asa ceva, sa puna un link.

Da o cautare pe scholar.google.com si-o sa-i gasesti acolo publicatiile, inclusiv o parte din cartea de care vorbeste iileana si care e publicata la Cambridge University Press. Probabil ca o sa-ti faci o idee din ce perspectiva abordeaza Lomborg subiectul.

Mergi la inceput