Pensiunea Ovidiu din Delta Dunarii
Ne-am hotarat! Mergem in delta! M-am tot uitat pe net la oferte, am rasfoit tot ce era de rasfoit si m-am oprit la Pensiunea Ovidiu de 4 margarete din Crisan, pe bratul Sulina. Totusi ma framanta unele intrebari: cum o fi mancarea? Zilele astea am o mare problema cu greata si nu pot manca orice, asa ca ma tot gandesc daca sa platim pensiune completa (toate cele 3 mese) de la inceput sau sa vad daca pot manca si apoi sa ne hotaram...
Apoi ma intreb daca ar trebui sa stim ceva dinainte... de genul ce traseu sa alegem cand ne plimbam cu salupa pe Dunare... Ce e mai frumos de vazut... Sau alte secrete din astea...
A fost cineva la Pensiunea Ovidiu? Cum vi s-a parut?
Ioana
11+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Raspunsuri
numeioana spune:
Daca nu ati fost la Ovidiu, atunci unde ati fost? Ce zona din Delta e mai interesanta? Ce brat? Ce traseu?
Ioana
11+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
anya spune:
Eu voi merge in weekend-ul asta in team building, in delta, pe o insula Uzlina. Dar vreau in septembrie sa merg si cu copiii asa ca sunt in cercetari. Despre trasee, cel mai bine ar fi sa vorbiti cu cei de la pensiune, ca stiu cel mai bine ce se poate face. Cat despre masa, nu sunt variante prea multe de "rstaurante" in zona. Eventual vorbeste sa nu-ti gateasca dimineata-pranz-seara numai peste .
Cand mergeti?
numeioana spune:
Pai masa o vom lua la Pensiunea unde vom fi cazati. N-o sa stau sa caut un restaurant pe-acolo si sa mor de foame pana imi aduc mancarea. Si-asa sunt foarte sensibila la mirosuri... sper sa fie ok.
Unde mergi in Uzlina? La ce hotel?
Nu sunt sigura ca am ales locatia potrivita. O fi frumos in Crisan sau mai bine ramaneam la Mila 35, langa Tulcea? Drumul pana la Sulina e cam lung pentru ca sa merg cu salupa... Deja pana la Crisan facem vreo 3-4 ore.
Intra pe google la Pensiunea Ovidiu si la Complex Mila 35 si uita-te. Primii au si trasee:
1. Crisan Dunarea Veche Canalul Bogdaproste Lacul Bogdaproste Lacul Trei Iezere Canalul Eracle Satul Mila 23 Dunarea Veche Crisan Durata turei 3,54 ore.
2. Crisan Dunarea Veche Satul Mila 23 Lacul Ligheanca Canalul Sontea Lacul Fortuna Canalul Sontea Satul Mila 23 Dunarea Veche Crisan Durata turei 6,57 ore.
3. Crisan Bratul Sulina Dunarea Veche Canalul Magearu Letea (cu un scurt ocol pe jos, se poate vizita satul Letea si padurea Letea renumita ξn toata Europa) Magearu Dunarea Veche Crisan Durata turei (barca cu motor) 55,5 ore.
4. Crisan Canalul Crisan Canalul Ceamurlia Canalul Litcov Lacul Cuibul cu Lebede Canalul Litcov Lacul Isac Lacul Uzlina Canalul Perivolovca Canalul Litcov Canalul Crisan Lacul Iacub Canalul Crisan Crisan Durata turei (barca cu motor) 44,5 ore.
5. Crisan Canalul Crisan Canalul Caraorman Satul Caraorman (facβnd un mic ocol pe jos, puteti admira padurea de stejari seculari de la Caraorman) Canalul Caraorman Canalul Crisan Crisan Durata turei (barca cu motor) 3,54 ore.
6. Crisan Canalul Crisan Canalul Caraorman Lacul Puiu Lacul Lumina Lacul Vatafu Canalul Macovei Lacul Macovei Canalul Crisan Crisan Durata turei (barca cu motor) 45 ore. (Acest traseu este recomandat exclusiv turistilor amatori de aventuri, deoarece plaviile adeseori pot bara drumul, si barcile nu pot fi ridicate decβt anevoios peste obstacolele ce ne stau ξn cale.)
7. Crisan Canalul Crisan Canalul Caraorman Lacul Puiu Lacul Rosu Lacul Rosuleti Canalul Rosu Ξmputita Canalul Busurca Bratul Sulina Crisan Durata turei (barca cu motor) 78 ore.
8. Crisan Bratul Sulina Orasul Sulina (de la Sulina merita osteneala sa iesim pe malul Marii Negre si sa petrecem acolo o parte a zilei) Bratul Sulina Crisan Durata turei (barca cu motor) 44,5 ore.
De plecat nu stiu exact cand, ori pe 13 ori pe 20.
Ioana
11+
numeioana spune:
Sa-nteleg ca nu prea ati vazut delta?!
Ioana
11+
burtica
anya spune:
Maine plec la Complex Cormoran. In team building, cu serviciul. Luni va povestesc cum a fost. Am inteles ca si de aici se fac excursii cu salupe/barci. Eu vreau sa merg pe la 1 sept, cu copiii. Doar ca la Cormoran mi se pare cam scumput. E mai ieftin la 5* in Turcia .
numeioana spune:
Da, e cam scump... Noi mergem luni la Ovidiu, am platit acont deja... Ne-au spus la telefon c-o sa avem o surpriza, ca tocmai au terminat de amenajat piscina in curte... Si nu mi se pare chiar atat de scump ca la Cormoran si are si 4 margarete. Ne costa cu pensiune completa de familie 230RON/zi.
Ioana
11+
burtica
tanima_i2002 spune:
Este bine sa va duceti cu ceva aranjat in Delta. Noi am plecat de nebuni dupa concediul la mare sa vizitam delta si cu un copil de 9 luni dupa noi. La hotel era 300ron cazarea pe noapte fara nici o masa, pana la urma am gasit o pensiune abia deschisa f curat la 160 ron pe noapte dar nu prea aveai ce face pe acolo ca era inca santier. Plimbarea cu barca pe canal costa 35 euro pe ora, noi am fost 2 ore ca 1 ora nu vedeai nimic, abia mergeai prin canalele pe care le strabat ei mereu. Prima impresie: apa f f murdara, urat, abia cand ne-am afundat mai mult in salbaticie pot sa spun ca am vazut frumusetea deltei. Oricum dupa 2 zile de stat in delta am cheltuit mai multi bani decat la Mamaia, asa ca urmatoarea vizita va fi cu siguranta cu excursie, ceva organizat. Impresia mea a fost ca Dunarea este numai ptr cei cu bani. Poate gresesc sau poate ca nu am nimerit noi unde trebuia. In orice caz plimbarea cu barca este f f f scumpa.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni 6-7 luni 7-8 luni Litoral 2007
aurora56 spune:
Oare unde este asa de scumpa plimbarea ca noi am fost tot la plezneala la Murighiol unde ne-a acostat un tanar cu o barca cu motor si ne-a luat la 2 pers 40 ron plimbarea /ora dar intr-o ora a reusit doar sa ne duca pana la Uzlina si inapoi (ne-ar fi dus si pe canale dar ar fi durat mai mult de o ora si oricum noi nu doream atat de mult).
anya spune:
A fost superrrrr!
Am stat la vile si camera era f mare, pe langa cele 2 paturi avea si canapea extensibila, deci as avea unde sa culc copiii. Copiii pana in 6 ani=gratis, 6-12 =1/2 din pret. Singurul cusur - nu aveau frigider in camera si nici nu aveau de inchiriat. Daca m-as duce cu copiii mi-ar trebui obligatoriu, pt lapte. Piscina... e de fapt 2. Un amica in fata hotelului si una mare langa restaurant.
Am facut plimbare cu barca, luata de la hotel. 4 ore pe canale = 500.000/persoana. Noi am fost vre-o 40 asa le-au iesit banii. Am vazut o gramada de pasari de toate soiurile, nuferi, broscute normale si testoase. Smbata seara a fost foc de tabara, noaptea discoteca.
Pacat ca a tinut prea putin. Oricum, de 2 zile nu mai lucreaza nimeni. Toti fac schimb de poze si filmulete