Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (54)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

As avea niste intrebari nelegate de bb-i , sper sa nu va suparati sa sa ma puteti ajuta.

Am auzit ca de cand a intrat Romania in EU s-au schombat unele legi/reguli rutiere. De ex., este adevarat ca trebuie purtat in masina un aparat de ala de stins focul (nu stiu cum ii zice pe romaneste). Ce altceva trebuie luat in consideratie, poate ma puteti ajuta cu sfaturi?

Multumesc mult!

Adina 20+

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adalia spune:

quote:
Originally posted by adinag

Bex, eu eram convinsa ca a intrebat totusi cineva... Ei, va gasi fata cu intrebarea raspunsul, dar de ce-am crezut ca tu vrei sa stii, chiar nu stiu!!! Telepata deci, nu?

Adalia, dupa parerea mea, diferenta intre copii este ideala cam ca la cami, 3,5 ani. Prietena mea care a nascut acum nu demult are copiii la diferenta de 2 ani 2 luni, dar celui mai mare ii este ffff greu, pentru ca üur si simplu nu intelege, cu toate ca a incercat mult sa-i explice. De aia eu cred ca e micuta diferenta. Cand diferenta e mai mare, copiii inteleg mai bine ce si cum, altfel vorbesti cu ei, se intereseaza mult mai mult si de obicei (la Jasmina cel putin) ajung la varsta la care isi doresc si singuri fratior/surioara. Ea ma batea la cap inca inainte de a ramane, inainte de 3 ani a inceput.
Dar cred ca orice diferenta are avantaje si dezavantaje, deci faceti asa cum veti simti voi ca e mai bine.

Roxana prietena mea care a nascut acum a luat pana la 36 saptamani destul (cred ca cel putin 18 kg), insa in ultiimele 4 saptamani nu a mai pus nci un gram. Iar asta cu vergeturile, asta e, n-ai ce face! Mie mi-a spus o moasa ca de multe ori nici n-ai ce face, ies. Si numai cremuitul nu ajuta mai nimic, trebuie sa te pisti (adica iei pielea inte doua degete si apesi), pentru ca acolo unde se produc vergeturile nu ajunge crema si nici masajul. Si ea mi-a mai zis ca cremele scumpe sunt numai de scos banii din buzunar, si un ulei bun si fara parfumuri, sunt si astea speciale, de boaba de grau sau masline, fac treaba mai buna chiar...

Mie mi-au iesit vergeturi pe coapse si sani inca in pubertate, la coapse nu stiu de ce, la sani ca mi-au crescut destul de tare, deci nu ma agit asa tare.

Adina 20+

Adina, multumesc si tie si lui Pussi, pt opiniile legate de diferenta intre copii. Am citit si la linkurile date de Cami, idei si pareri interesante, diferite. Sa vedem ... si in perioada de dupa nastere, cand o sa alaptam, ce mijloace contraceptive putem folosi inafara de prezervativ ca mie ala nu imi place.

eu am fost si cu SCSul!

adalia 24+

a happy mom-to-be

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adinag

As avea niste intrebari nelegate de bb-i , sper sa nu va suparati sa sa ma puteti ajuta.

Am auzit ca de cand a intrat Romania in EU s-au schombat unele legi/reguli rutiere. De ex., este adevarat ca trebuie purtat in masina un aparat de ala de stins focul (nu stiu cum ii zice pe romaneste). Ce altceva trebuie luat in consideratie, poate ma puteti ajuta cu sfaturi?

Multumesc mult!

Adina 20+

dupa stiinta mea, in masina trebuie sa ai obligatoriu: extinctorul (obiectul de stins foc), triunghi fosforescent, vesta verde fosforescenta si nelipsita trusa medicala de prim ajutor
dar cred ca Jasmin e mai in tema cu regulile rutiere. poate vedea ea intrebarea si ma corecteaza daca gresesc!

adalia 24+

a happy mom-to-be

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Neata
Ce fac fetele?

anca 26+

Maria
poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ancadragoman

Neata
Ce fac fetele?

anca 26+

Maria
poze

neata, Anca, noi suntem bine, tocmai am terminat de citit capitolul anterior.

raportam ameteli de toata frumusetea (dar e vina mea pt ca am baut un ceai negru pe stomacul gol),
o fetita foarte activa in dimineata asta, se prea poate ca tot din cauza ceaiului negru!
acum tre sa fug ca am o intalnire cu o clienta tare tare dificila.
ne auzim mai incolo

adalia 25+

a happy mom-to-be

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by g24hit

observ ca voi sunteti vesele,faceti cumparaturi. eu inca nu vreau sa cumpar nimic. burtica mea e mai mereu tare,cu contractii...sunt destul de trista. nu vreau sa va transmit starea mea asa ca revin mai tarziu

capul sus si cu Dumnezeu inainte..roaga-te si ai sa vezi cum te vei linisti

adalia 25+

a happy mom-to-be

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Multumesc Adalia si iarta-ma ca nu mai stiam ca tu ai intrebat...

Ah, si ce mai vroiam sa intreb: in ce situatii se poate lua carnetul de conducere? De ex. la depasiri de viteza. Intreb ca isi cam bat joc de masini cu numere straine si as vrea sa fiu pusa in tema ce e permis, ce au voie EI sa faca, adica daca imizice uite, ai depasit cu20 km, eu stiind ca nu-i asa, ce pot face???

Va rog sa ma ajutati, ca de fiecare data imi fac probleme unii mai draguti, si culmea e c anumai masini cu numar strain opresc!!!

g24hit, hai, capul sus, sigur va merge totul bine! Stai in patut, liniste si lasa-te ajutata cat mai mult, si vei avea un bb sanatos si frumusel! Dar o alta intrebare, cum as putea sa-ti mai spun, ca eu nickul asta nu-l pot tine minte??? Daca nu te superi...

Ancuta, ce mai faci? CUm te mai simti?

Adina 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

e bine ca suntem aici mamici la al doilea copil, cu diferente de varsta diverse, la noi o sa fie 1,6 luni intre fetite, deci o sa va pot impartasi si eu din experienta mea dupa nastere!

anca, ieri te-am gasit pe forumul acela de mirese, eu cautam un model de lumanare de botez, o sa botezam de doua ori in decurs de o luna si vroiam sa ma inspir. nu spun ca m-am uitat si la restaurante pt botezul nostru urmator, am zis sa il facem in ianuarie, si am ramas cam dezamagita, nu stiu daca vom gasi ceva care sa ne placa si sa nu fie nici tacamul exagerat. poate ma sfatuiesc cu tine atunci.

uitati cateva poze din vacanta noastra minunata:

http://community.webshots.com/album/560176887mwmLVX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gill spune:

Salutare mamicile mele favorite!
Eu raportez una serie contractii dureroase....de a zis ca ........ce am tinut vre-o 6 ore...bagat no-spa, scobutil, gynipral....sunat medicul.....care zis ca daca nu se linistesc in 2 ore...ne vedem la spital.........s-au linistit...cred ca mai mult de frica spitalului...
Azi la 17 30 merg la control......sunt foarte resemnata si pregatita pt orice.......CU DUMNEZEU INAINTE!......
........SI TOATE ASTEA DUPA REPAUZ LA PAT DE O SAPTAMNA.....
va spun mai pe seara ce mi-a zis dr.......
pupici si aveti grija de voi.....
gill
26+...si Sarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Adina, www.kappa.ro/codul_rutier/" target="_blank">aici gasesti codul rutier si sus sunt niste linkuri directe catre cazurile in care iti pot suspenda carnetul, etc. Eu nu am carnet si din pacate nu iti pot da detalii practice :).

27+

Mergi la inceput