Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 6
darleena spune:
Gill iti inteleg temerile. Dar cum ziceai si tu, daca erau contractii, nu cred ca statea burta intarita asa de mult.
Cred ca trebuie sa te calmezi si sa gandesti pozitiv, ca plansul nu face bine la colul tau scurt. Si daca nu sunt contractii dar e plans, ce-am luat pe mere am dat pe pere...ca sa zic asa.
Uite un si o ca sa nu mai fii suparata!
Ancutzsunt convinsa ca placut nu e, dar chiar asa sa lasam optimismul la o parte dintr-o data? Pai mai incolo, cand o sa fim cu burta la gura ce facem?
26+ si baby Kara
RGE spune:
..hai mei Ancutza..stiu ca e nasol eu m-am tavalit pe jos zilele trecuet de duerre de rinichi....nu avem ce face in fiecare secunda de durere m-am gandit la bebe ca el nu trebuie sa simta durerea mea ...si strangeam din dinti...nu ceda ca te bat..baga un ceiut...si umpleti cada cu apa (eu asa fac) sa fie calaie ..si baga-te acolo si stai pe partea opusa ficatului ca sa tina apa burtica si bebe se muta de acolo ia incearca sa vezi ca o sa-ti fie mai bine..vorbeste cu Maria si mangaie burtica ca sa se mute de acolo..chiar functioneaza chestiile astea
ROXANA 28+ "ursuletz" GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
gianina spune:
Of..mai fetelor...Anca, Creeam.. multa sanatate.. aveti grija de voi..incercati sa consumati macar lichide..o supica sau altceva mai usor..
Gill, colul scurt este un motiv de ingrijorare..mai ales in cazul in care doctorul ti-a recomandat sa stai la pat..insa cu odihna...evolueaza spre bine.. ai vazut la Sheri si Ramonella..ce col "beton" au acum. Fii optimista... o sa vezi ca va fi bine!
24+
Gianina si Simona Andreea(24.07.2003)
ancadragoman spune:
Fetelor aveti mare dreptate,nu pot sa cedez de acum ,cine stie ce urmeaza.
Rox asa fac si eu ,vb cu ea si o mangai dar uite ca de data asat nu a mai tinut figura.
Eu cred ca ma bag la somn ca nu mai pot.
Va pup
anca 26+
Maria
poze
adra_bell spune:
Buna gravidutelor!
La multi ana Calatoare, sa fii fericita si sa ai parte de un bebe ....cel mai bebe!
Cristiana, eu am placenta posterioara, deocamdata nu este nici o problema, cica la majoritatea se ridica spre sapt 28, dar nu avem voie (nu ca as fi avut cu cine, poate doar daca il violam pe fricos). Daca nu se ridica, atunci, da, se ia in calcul cezariana.
Fetelor m-ati innebunit cu kilele voastre in plus Na, ca eu am luat 15 pana acum, deci sunt prima
Problema mea cea mai mare, nici nu stiu cum sa spun, este o durere la muschii dintre picioare, seamana cu o febra musculara. E posibil sa fie si ceva tendoane implicate. Pana acum m-a durut in ambele parti, acum ma doare numai pe dreapta, dar ma innebuneste, in special cand ma intorc de pe o parte pe alta. Ati mai intalnit asa ceva?
Nici bebelusha mea nu mai este asa voioasa, nu mai face valuri, s-a mutat in abdomenul inferior si misca mai incetisor.
Noi plecam sambata sau duminica la socrii si apoi dam o tura de o saptamana prin Ardeal, inca nu stim pe unde.
adra_bell 24+ cu Eva-Elena
mihuta spune:
Anca, Gill, Creem - imi pare rau ca va simtiti rau... Sper sa va fie mai bine cat mai curand.
Gill mama, tu esti balonata, stiu si eu cum e. Nu sunt contractii, nu il afecteaza pe bebe, dar tu simti ca o sa crapi la propriu.
In legatura cu visele, nici nu vreau sa le mai tin minte. Acum cateva nopti am visat ca mi-am amintit brusc ca am nascut acum o luna copilul si am uitat sa-l alaptez. Era aproape scheletic, l-am alaptat, i-am bagat si un biberon cu lapte si cand m-am uitat mai bine era un pisoias negru si slab. Go figure...
In alta noapte am visat (nu stiu daca v-am povestit) ca eram la tara in Maramures si ma bateam cu frisca cu frate-meu si tata (care a murit acum 3 ani) si il tot sunam pe sot pe mobil. Pana mi-a zis un satean ca sotul a facut accident de masina. M-am dus acolo, masina era rasturnata, in masina era el si o tipa. Si ma gandeam sa-i las sa moara sau sa chem salvarea. Inclinam spre moarte cand m-am trezit
24s + Sophia
anacami spune:
Buna!
Calatoarea
Imi pare rau ca treceti prin starile astea, eu am inceput sa devin imuna la ele . Cred ca a fost ceva "prin aer", ca si mie parca mi s-au innecat corabiile in ultimele 2 zile, desi motive nu am (cine stie ce, mai sunt chestii mici- dar aceastea sunt "uzuale").
Gill, starea de graviditate nu este o boala. Totusi, nu ne mai putem controla comportamentul corpului asa cum ne dorim.
Sa stii ca la balonare ma gandeam si eu, inainte sa zici tu. Am expermentat si eu in ultimele saptamani.
Eu zic sa tii un mic regim cateva zile- ca si cum ar fi strict necesar datorita unei boli- si sa vezi daca produce rezultate.
Eu am avut ceva probleme cu bila anul trecut , ma balonam groaznic, am facut eco si consult la dr.
Mi-a propus astfel:
- dimineata pe stomacul gol sa beau o lingurita de ulei de masline (stiu, cah...,dar te inveti) si sa stau lungita asa cateva minute pe partea dreapta (parca)
-sa mananc putin si des (deci nu mancat mult la o masa!!!)
-sa nu mananc legume si fructe crude (pt. fructe poti sa-ti faci compot), nu dulciuri cred ca ingreuneaza digestia
-fructele mancate inainte de masa si dupa-masa la un anumit interval (o ora-doua)
-nu carbogazoase, nu produse care contin cofeina (cafea, ceai verde, ciocolata), nu condimente
Multa apa plata, ceaiuri! eu zic ca dupa 3-4 zile o sa vezi diferenta!
Nu strica si putin mers pe jos, cateva exercitii fizice macar dimineata (din alea pe care le fac copilasii de gradinita si scoala primara, nu cine stie ce...)
Cand sunt balonata, pe mine ma ajuta mult Rennie si No-Spa.
Haideti ca vine weekendul si nu trebuie sa cadem in butoiul cu tristete si deznadejde!!!
Va pup !!!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
RGE spune:
MIHUTA AM RAS CU LACRIMI
..si eu cred ca il lasam sa moara...auzi apropo de visul tau cu pisoiasul..eu azi noapte am visat ca i-am rupt coloana si dupa ce a tipat mama la mine l-am pus pe bebe pe burtica sa-l mangai si cand ..ce crezi ?..eu de fapt mangaiam iepurasul meu....am luat-o razna rau...
ANCUTZA baga somnic cat poti de mult ca iti face bine!!
ROXANA 28+ "ursuletz" GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
gill spune:
multumesc fetelor penru incurajari!!!!
abia sap viitoare merg la medic..........
eu am fost intotdeauna o persoana puternica.....sunt scorpion....cum o sa fie si o parte din bebeii nostrii......dar....de cand cu sarcina.......nu ma recunosc.......traiesc numai cu frica.......imi doresc foarte mult acest bebel......mai ales ca ne-au dat lacrimile la eco 4d cand am vazut cat e d frumoasa......eu ca eu...da' si lu tati....asta a fost prea de tot.......in fiecare zi vorbesc cu Sarita.....si ne promitem ca vom face tot ce sta
in puterile noastre sa ajungem cu bine la linia de finis.......sa fim niste invingatoare........si cred ca saracutza...ar vrea si ea sa spuna daca ar putea"mami stai linistita ca pana la ziua ta(25 oct) nu am de gand sa ies"............dar ma simt atat de neputincioasa!!!!!!
...nu am nici pofta de mancare....chiar daca iau vitamine........cu greu am ajuns la 50kg...de la 46......o sa va pun niste poze mai tarziu pe adresa comuna.......
Anca...creem.....se pare ca fiecare ne ducem crucea...pe dealul odiseei.....
GILL
25+..si sufletzelul mameiSARITA
anacami spune:
si tu Roxana, nu te mai gandi la prostii!!! adu-ti aminte de "carcotasele" care te-au enervat si spune-ti ca nu au dreptate! Masajul, gimnastica te ajuta f. mult, cu siguranta iti vei reveni rapid dupa nastere! Ok?
Mie mi se pare ca arati f. bine, majoritatea extra-kg-melor sunt mai mult pe burtica (tu esti si mai inaintata decat noi in sarcina), poate ai si ceva retineri de apa (ca nu te vad "pufoasa)
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania