Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 18
adinag spune:
Buna dimineata, burtici!
Ce mai faceti, cum va simtiti?
Stefania, dar ce te-a framantat, de ce ai emotii? Eu am cam lipsit ultimele zile, deci iarta-ma daca ai mai spus si n-am prins. Si daca ti-am spus o data ca exageram, nu cu rautate, asa-s gravidutele, mai ales la primul bb, au boala exagerarii
Eu de felul meu nu prea am tendinta de a-mi face griji, deci de aia sunt mai linistita, si poate tocmai asta-i bine, sa gasim drumul de mujloc. Una ca mine te mai trage de maneca daca iti faci prea multe griji, iar eu poate citesc o data din patitele voastre ceva si-mi dau seama ca am de fapt si eu o problema, care ar fi trecut neobservata, nu?
Hai ca-mi faac griji!
Jasmin, la tine ce-i nou? In octombrie pleci in Spania, nu? Mai vine sotul pana atunci?
Adina 19+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
iuli-ana spune:
Fetelor,sa aveti o zi excelenta si plina de bucurii !Plecam la iarba verde si va pupam pe toate!Abia astept sa va citesc cand ma voi intoarce!
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by iuli-ana
Fetelor,sa aveti o zi excelenta si plina de bucurii !Plecam la iarba verde si va pupam pe toate!Abia astept sa va citesc cand ma voi intoarce!
Ca de obicei, reao !!!!!!
Petronela
pet.cost2005 spune:
adina - si eu sunt de fel mai linistita, mai putin prapastioasa ... nu vad peste tot drobul de sare ... poate pt. altii suntem noi alea defecte, poate dam impresia de inconstienta, ca nu ne dam seama de eventualele pericole (vorbesc in general), dar atata vreme cat ma simt bine asa ... decat sa stau mereu cu inima stansa pt. orice fleac ...
Petronela
adinag spune:
Petronela, asa este...
Dar asta nu inseamna ca nu vrem sa stim ce griji isi fac celelalte fete, nu?
Eu chiar ma simt asa bine, ca mai si uit ca sunt insarcinata. Mi s-a intamplat acum cateva zile in tramvai sa sara doua persoane in sus sa-mi cedeze locul, iar eu am reactionat foarte iritata, ca nu pricepeam ce au aia... mi-am adua aminte si am inceput sa rad de una singura!
Si la ultima sarcina am fost la fel, pana la sfarsit mi-a mers bine, eram peste termen si eu inca mergeam cu orele pe jos si n-am avut probleme. Numai nasterea a fost mai grea, sper sa nu fie "pedeapsa" unei sarcini prea usoare :-)
Adina 19+
Jasmin012 spune:
Iuliana, merci inca o data si distractie placuta la pic-nic...
Pussi, am citit si eu vreo 4 pagini...super-tare...ce chestii ridicole...Stii, si maica-mea are multe idei din astea si sincera sa fiu, chiar daca ma sperie sa plec si sa fim singuri, eu si tati cu bebe, pe de alta parte nu o sa-nceapa nimeni cu prostiile pe linga mine (ca sigur maica-mea ar fi venit la noi in fiecare zi) si ca voi face doar ce voi crede eu de cuviinta. Ce fac papuselele? Ati pus poze cu voi pe mail?
Adina, , ma bucur ca esti si tu mai putin prapastioasa...si eu sunt la fel...sunt optimista si nu ma gindesc aproape niciodata la rau. Dimpotriva, acum mi se pare ca ingerul pazitor al bebelusului meu are grija si de mine...si ca nimic n-o sa mearga prost...Iar tati al nostru vine pe 29, 30 septembrie si cam pe 8 octombrie vrem sa plecam...zilele astea ne luam bilete. Vioam sa te intreb ce limba vorbesti cu Jasmina? Vorbeste romaneste?
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin22+ Lucas Daniel
pet.cost2005 spune:
... cand am fost la Milano la shopping .... in timp ce asteptam metroul ... un domn s-a ridicat si mi-a oferit locul ... sincer, mi-a prins taaare bine ca era de asteptat vreo 5 min. iar eu aveam picioarele praf de atata colindat ... Si atunci m-am simtit si eu bagata in seama de altii ca si graviduta ...
Aoleeeeoooooo .... sper sa nu fie asta pedeapsa pt. o sarcina usoara, cum bine zici ... adica o nastere grea ... macar tu stii ce te asteapta ... pt. mine e ceva necunoscut si am o fricaaaaaa !!!! Da' eu sunt puternica si voi face fata ... numai ca ma apuca damblalele ...
Sigur ca vreau sa stiu ce griji au celelalte gravidute ... si daca pot, cu un sfat, cu o vorba buna sa intervin ...
Petronela
Jasmin012 spune:
Petro, sunt de acord cu tine in legatura cu grijile in sarcina. Cred si eu ca trebuie sa luam totul ca pe ceva normal, sa nu ne stresam la fiecare lucru diferit pe care il simtim...decit daca este intr-adevar ceva grav. Uite, de exemplu, acum vreo luna si ceva, in saptamina 17, cind am inceput sa-l simt pe bebe, miscarile lui erau enervante, putin dureroase, ca niste apasari si parca rascolea cineva in burta mea...nu era prea placut...celelate fete ziceau ca elenu simt asa, ca nu le doare, dar m-am gindit eu ca nu e nimic si ca situatia se va schimba si intr-adevar, acum bebe e foarte delicat nu m-a mai lovit, desi misca mult, loveste burta la exterior nu in interior...
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin22+ Lucas Daniel
adinag spune:
Eu vorbesc germana cu ea, in general. Dar si romana, insa mai rar. Pur si simplu m-am obisnuit cu germana si imi vin mai repede cuvintele. Tatal ei e austriac, deci oricum cu el tot germana trebuia sa vorbesc cat eram inca impreuna. Dar noi suntem despartiti de mai mult timp. Iar actualul tatic in devenire este olandez, deci tot germana vorbim in casa, ca altfel nu ne intelegem. Multe expresii nici nu-mi mai sunt cunoscute pe romaneste. Dar vorbim si romana, cantam cantecele etc. Parintii mei stau la 60 km de Viena si ei vorbesc (aproape) numai romaneste cu Jasmina. Insa si ea prefera germana ( e normal, o stapaneste mai bine si e si limba socializarii, la gradi si cu copiii). Deci la bunu ii raspunde numai pe romaneste, mai baga un cuvant pe germana daca nu-si aduce aminte cum se zice. Iar la buni ii mai raspunde si pe germana, ca stie ca o intelege :-))
De inteles intelege binisor romana, vorbeste mai greoi, cand suntem in Romania insa in cateva zile vorbeste muuult mai bine, dupa ce accepta ca cei de acolo chiar nu inteleg germana.
Cam asa la noi!
Cand vine acum bb 2 vom vedea cum va fi, pentru ca eu vreau ca Aswin sa vorbeasca cu bb olandeza, deci oricum vom invata si noi (Jasmina si eu). Eu tot asa, voi mai vorbi si romana. Un timp vorbeam mult romaneste cu Jasmina (era micuta pe atunci), si o intelegea un timp chiar mai bine decat germana. Dar asta e, se schimba vremurile. Vom vedea daca vom reusi sa creasca bb2 cu 3 limbi :-))) Eu zic ca da.
Voi ce planuri aveti cu limba? Cu toate ca la voi limba in casa e romana, nu?
Am o prietena care a locuit cu sotul vreo 3 ani sau peste chiar in UK. Acum sunt din nou in Austria, insa cu copilul ea a vorbit (aproape) numai engleza, acum fiind chiar prima lui limba. Stie insa si germana aproape la fel de bine.
Adina 19+
adinag spune:
Petro, nu cred ca-i asta pedeapsa, am glumit si eu. Cunosc pe cineva care a avut parte de amandoua: sarcina si nastere usoara.
Da, eu stiu cam ce ma asteapta, un pic de frica sau emotii sunt normale. Insa gandeste-te ca nasterea sa zicem ca e gre-grea si dureaza 24 de ore. Deci luam cel mai rau caz: 24h de dureri crunte. Si gata! Dupa aia nu mai ai nimic, nimic... Deci ce sunt alea 24 de ore??? Nimic de care sa ne fie intr-adevar frica. Nu-i asa???
Daca te dori dintii, suferi mult mai mult timp (stiu din experienta). Si macar durerile de la nastere au un sens, nu suferi degeaba. Si sunt si momente foarte frumoase, sa stii ca tu reusesti asta, sa simti copilul iesind din tine etc. Trece, fii sigura!
Adina 19+