Colectia de toamna iarna 2005(145)
Raspunsuri - Pagina 9
miri__b spune:
Leea dc nu te coafeaza solutia lui Gabitaco uite topicul de pe DC http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102579
Miri si David - 23.12.2005
gabitaco spune:
pai ce detalii mai miri?
mie mi-a venit CM pe 11 iulie....pe 14 aveam nunta.... de fapt eram nasi la o nunta si vb aia... nu puteam sa stau pe wc toata noaptea .... trebuia sa fiu fres pt dans si buna dispozitie... asa ca al luat cate o fiola de vitamina k timp de 3 zile( incepand cu data de 11) comcomitent cu clorocalcin 3 linguri pe zi ... si uite asa pe 14 aveam menstruatie ffffffffffffff putin.... mai bine zis aproape deloc.... eu care stau cate 5 -7 zile de CM fffffff abundent.
Acum a fost scurt si putin cantitativ, numai bine pt a-mi permite ca dupa nunta, pe 15 iulie sa stau tolanita la soare fara nici o pb
Metoda o am de la nasa mea(medic).
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.
miri__b spune:
Gabitaco si dc iau inainte sa-mi vina? la mine in prima zi se rup norii!
gabitaco spune:
pai n-are ce sa fie rau mai miri... ca si eu tre sa umblu cu plosca dupa mine primele 2 zile.... acu a fost super ok
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
miri__b spune:
esti mortala. Leea vad ca a lansat bomba si s-a dus la culcare.si-am ramas doar 2...
quote:
Originally posted by gabitaco
pai n-are ce sa fie rau mai miri... ca si eu tre sa umblu cu plosca dupa mine primele 2 zile.... acu a fost super ok
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasteriiCand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
esti mortala.vad ca nici tu n-ai somn. Leea a lansat bomba si vad ca s-a dus la culcare.
joy04 spune:
buna dimineata.
mai, mai, mai voi nu aveati somn la ora 01:00 ??
gata, am salvat si eu reteta de intarziere de CM, nu se stie cum imi va trebuie candva.
si eu stiam cu anticonceptionalele fara pauza. in rest nu stiu alta metoda.
CATUTZA Ela s-a cam puturosit..la scris pe DC. mai citeste cand are timp.
MEEMS bine ati revenit acasa fara incidente. si poate se reacomodeaza bine Rianna si nu vei avea probleme.
TANIA...nici nu stiu ce sa zic...adica in primul rand sa-ti creasca mare pitica in burtica si sa stea pana la termen acolo.
dar...parca am simtit asa, un pic de "invidie" (pun ghilimele ca sincer, nu stiu ce inseamna sa invidiezi cu adevarat pe cineva pt ce are sau ce face, sau cum este, asa am fost crescuta sa nu ma uit in blindul altuia ci sa fiu multumita cu ce am) ca parca parca am un pic de regret ca nu voi face si eu codite.
chiar daca, stiu ca vreau totusi inca un baietel, ramane umbra mica, mica de regret.
sa amortizati cu placere caruta. dar l-ai luat pt Stefan? cum o sa duci 2 carucioare???
LEEA ma bucur ca v-ati pus pe picioare si drum bun in vacanta.
HILDE daca ai sti de cand vreau si eu sa te intreb cum ii faci budinca lui Stef...credeam ca ai o reteta, nu din cele cumparate.
eu nu i-am facut inca din alea, i-am luat de cateva ori de cumparat de-a gata dar nu se omoara cu ele.
in schimb orez cu lapte acasa nu papa, dar din ala de la danono, baga l a greu.
CAMELIA nu se vede poza cu Daria..
NOKI sa folositi cu placere AC-ul. dar de care ti-ai luat pana la urma?? si cum de ti l-au instalat asa repede? ai platit instalarea?
CORAP frumoasa poza, frumosi copii. sa va bucurati de ei.
(ai primit pozele pe mail?)
acum sa va zic asa: am fost la doctor. (Catutza ti-ai amintit !). super bine si ok, multumit de cum merge treaba, dar, bineinteles ca suparat ca mananc prea sarat si beau pre multe lichide si ca-s muuult prea umflata la picioare. si ca sufera copilul!!!
degeaba am incercat eu sa-i explic ca nu beau multa apa - vreo 2 l/zi, cateodata si mai putin - ca el o tinea pe a lui.
daca trebuia sa ma duc alaltaieri la dr nu aveam cu ce ma incalta, nici macar slapii nu ma incapeau, ma stangeau rau.
acum m-am trezit cu niste picioare finute...m-am incapea pantoful Cenusaresei; si asta fara sa fac nimic special. se umfla si se dezumfla de la sine, in cateva zile.
ma mai duc la control la 38 de saptamani...si ma gandesc ca nicimacar nu m-a lasat pe mana altui dr, cum s-a intamplat la vlad cand a plecat din tara.
acum pleaca la mare, cred ca la noi!!!
oricum mi-a zis ca nu o sa nasc inainte de termen, dar daca mai ridic una bucata copil de 11.5 gk in brate, s-ar putea sa nu-mi fie prea bine - zic io macar pana vine el sa nu nasc!!
ieri mi s-a facut rau pe drum cand veneam de la piata. m-a luat cu transpiratii, frison, imi bubuia inima in piept si ma strangea cineva de gat, abia aveam aer sa respir. plus ca ma cam duceam asa, intr-o parte pe strada.
stiti ca am fost si la cardio acum ceva luni pt probleme asta. eu aveam si inainte de sarcini momente din astea si inafara de prolapsulde valva mitrala, nu mi-au gasit nimic anormal.
doar ca ieri am intrat intr-un cabinet medical si mi-am luat o tensiune. si...aveam 9 cu 3,8 si cu puls de 105!!!! tensiunea mea normala este de 10; 10,5 cu 5-6.
deci se pare ca-mi scade tensiunea si de aia fac asa. de fapt si cand am tensiune de 12-13 nu ma simt prea bine.
de ce imi scade?? si ce naiba as putea face?
dr cica sa beau o cafea ca rau nu-mi face. pai beau, doar ca nu e f tare ca nu-mi place si pun si coffeta in ea.
am vazut la reality tv zice un dr ca pt a creste tensiunea unui pacient ii administra lichide. asta am facut si eu ieri, dar pana seara tooot rau mi-a fost si aveam momente cand cadeam din picioare. si apoi imi reveneam cat de cat...
dupa amiaza o sa vb cu dr de familie sa vad ce zice. eu nu am apucat NICIODATA in momentele de rau sa-mi iau o tensiune si mai toata lumea zicea ca sunt niste atacuri de panica, ca sunt surmenata...
in alta ordine de idei, prietena mea a fost internata la V. BAbes cu copilul (are 9 ani) cu ANGINA. adica streptococul beta hemolitic care provoaca si scarlatina. cica nu ar fi facut scarlatina, doar l-a tinu pe penicilina, i-a dat acum ospen si va face moldamin.
as fi vrut sa ma duc sambata pe la ea si nu stiu daca este safe.
la exudat nu i-a iesit strectococul...nu stiu atunci ce analize i-au facut de stiu ca pe asta il are..
vai fetelor si zicea ca-s acolo la cazri de scarlatina de la scaldatul in piscine , in locuri neamenajate..
baietelul ei face inot si se pare ca de acolo a luat.
plus meningita...copilasi micuti de cateva luni carora le faceau punctie..brrrrr.
o fi safe sa ma duc pe la ea? stiti ceva?
despre vlad: baga la greu lapte. de papat asa, cate putin din toate. nu mananca ca acasa. soacramea nu-i mai face fructele pasate ca i le da in manuta. si bineinteles ca mananca greu si nu-i tine de foame...dar asta este. degeaba i-am zis ca nu se prinde de ea.
ne-am hotarat sa-l mai lasam cateva zile. cu toate ca-mi venea aseara sa plang de dorul lui.
dar este vremea placuta si sta mai mult afara, intra in casa doar cand doarme, se joaca cu bunicii asa cum eu nu pot sa ma joc cu el si cristi nu se joaca mai deloc cu el.
se plimba cu caruta, cu bicicleta..deci este altfel decat aici. plus ca nu-mi fac griji mari de mancare decat ca cere laptele si in cursul zilei si abia scapasem de el. bea iara cam un litru de lapte pe zi.
soacramea ma suna ieri sa-mi zica ca a stranutat copilul si a tusit nitel si c aa facut febra.
va dati seama ca deja ma vedeam la budimex si cu antibiotice. o intreb de unde stie ca are febra si-mi zice ca i-a luat-o cu termometru. zic clar e de rau. si ca i-a dat ;la 6 ore panadol de vreo 3-4 ori si ca i-ar da siniste nurofen intre ele..
deja ma enervam ca asta insemna febra mare si care nu scadea...zic dar ce febra avea mama?? ea de colo...37.1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! imi venea sa mor!!! pai asta-i febra???
bineinteles ca socramiu cica da, asta-i febra ca daca mia are asa el pleaca la spital cu copilul...deci, eu nu sunt asa stresata ca ei.
i-am explicat ca pana la 38.2 sa nu-i dea nimic si sa scoata naibii panadolul ala ca i-l da degeaba.a
asa mi-e dor de el si m-as duce astazi sa-l iau acasa, dar ma gandesc ca-i place acolo, ca este afara toata ziua, are cine se juca cu el (adica il ia in carca, il plimba, face precum calul si socrela si socru se pun amandoi la mintea lui si aici eu nu pot sa-l car, sa-l ridic)
hai ca m-am super intins cu o mega placinta
Joy 33+ & bobuletu mic (dpn 21.09.2007) & Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto
crissy77 spune:
Joy, , draga de tine, cate mai ai tu de tras. Bunica are tensiunea mica si tot la fel procedeaza: cafea in fiecare zi si 1/2 pahar de vin, dar in cazul tau vinul e contraindicat. Mai stiu ca nu mananca usturoi ca asta scade tensiunea. Eu zic ca e bine ca buni ii da lui Vlad fructele intregi ca asa se invata copilul sa manance ca oamenii mari . Eu vorbesc , ca doar si acum ii blenderuiesc fructele ca mananca mult mai multe si mult mai repede decat pe cele intregi. Sanatate. Si cu vizita la prietena ta, of, e greu, dar as zice ca cel mai bine pentru tine e sa te protejezi.
meems, bine ai revenit. Ceva poze?
Cami, poza nu se vede. Tu cum te mai simti?
dordia, mancare de regim poti sa-i mai dai si pilaf cu morcov mult, mar copt cu banana, branza si cereale de orez.
Leea, conced placut. Nu pot sa te ajut in pb ta. Dar o sa-mi fie utile si mie sfaturile, pentru ca plec in concediu exact cand trebuie sa vina beleaua.
SIMONA DRAGUSIN, mai da si tu un semn. Ce mai face Patricia?
Cristina & Elise-Stefania
alexandrina spune:
quote:
Originally posted by mirib
zice clar oaia, pocu, maca=vaca, si inca cateva, lui tac-su ii zice acum tata nu-i mai zice papa, ma pune sa-i arat poze, mie de abia acum mi se pare ca acumuleaza informatii si reda ce a invatat.
azi ptr prima data cautam impreuna biberonul ptr ceai si l-a scos de unde il ascunsese. naiba il gasea, pana acum zapaceam cautand prin casa.
numara tei pa ci sha mute=multe. a zis odata si unu dar ca sa vad ca stie, in rest invariabil scarile se numara incepand cu 3.
am evoluat la ticatica, spune mai mult din poezie, eu incep, el termin, char dc e o sg silaba din vers
Al meu la vaca ii zice "uaca".
La numarat, ce-i de la doi in sus sunt "doua-doua".
Paharele cu cioc le tot ascunde, uneori ne zice unde sunt, alteori le gasim cu greu, insa avem vreo 2 disparute cu totul. Cred ca le-a aruncat la gunoi...
Ce-i aia "ticatica"? Eu la poezii si cantecele sunt afona, nu-mi vine nimic in minte sa-i cant, si de cate ori am improvizat ceva i-a placut tare. Dar nici n-am talent, nici nu-mi vine in minte nimic cand am nevoie. Aveti vreun link rapid la ceva simplu?
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
madau spune:
Joy draga de tine , si eu am avut probleme la sarcina cu Miruna cu tensiunea mica. la inceputul sarcinii am facut un puseu de 14/9, am fost la Tutunaru care mi-a dat sa fac un tratament, apoi dupa ca am terminat tratamentul am ramas cu tensiunea mica, aveam 10/5, 9/4..deci stiu cum e. Eram super ametita, umblam cu sticla de Cola si cioolata dupa mine, beam cafea, asa imi recomandase el sa fac. Cum simteam ca ametesc, luam repede o grua de cola, imi crestea nitel tensiunea si era ok. Cafeaua nu e contraindicata, mai ales ca bei foarte putin, cat sa-ti revii. Ai grija de tine. Aaa si apropo, retentia de apa se face din cauza ca nu bei apa cat ar trebuie...si se recomanda sa bei apa mai multa, tocmai ptr ca organismul sa nu ma aiba tendinta de a pastra apa in corp. Asa ca nu stiu sincer ce e in capul dr tau..dar in fine..fiecare cu "pasarelele" lui. Cu prietena....hmmm...nu stiu daca e chiar cel mai indicat lucru.
Buna chestia cu clorocalcinul si CM, si eu am aplicat-o de multe ori, iar VIT K e coagulant, de aceea scade cantitate de CM.
Ma duc afara cu pitica, revin mai pe la pranz
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
leea_cv spune:
Aha Miri, am lansat bomba si m-am dus ,da nu la culcare ci la calcat haine si pregatit bagaje.Multzam de link.
Si io am auzit ca ar functiona prin neintreruperea anticonceptionalelor.Da nu am incercat.Dordia ca sa fac io aia cu intrerupere dupa 2 zile...imi trebe doua facultati, si inca de matematica.Tare complicat mi se pare ori n-am cetit io cu mintea limpede.
Gabi mersic.Cred ca o sa le imbin pe toate.K,Clorocalcin si anticoncept.
Joy asa de mica??? tensiunea zic.Da de ce ar fi contraindicat o juma de pahar de vin?Si a mea era sub si mai sorbeam cite o gura de vin cind eram gravi.Bine ca dupa aia zaceam beata pe sub masa,da-mi crestea tensiunea.
Leea si Tudor David (19.12.2005)
iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...