Nasterea prin cezariana
Cezariana la Municipal.
Ma poate ajuta cineva cu cateva inform.?La Municipal voi naste eu insa de oriunde sunt bine venite inform.Cat de grea este aceasta interventie(pana acum n-am avut nici o interventie chirurgicala si nici injectii pana in timpul sarcinii cand au aparut probl.deci mi-e foarte frica), cat de dureroasa este injectia care ti se face si posibilitatea de a te ocupa de copilas(vom fi doar eu si sotul,restul sunt departe).
Daca se poate si pretul,cu aproxim.sau iti spune chiar medicul(s-a mai intamplat).As vrea sa fiu pregatita+anestezia si tot ce mai trebuie.Eu sunt la prima nastere si nici alta spitalizare n-am avut.
Daca stie cineva,va rog sa-mi spuneti si mie.Va multutumesc mult!
Mirela si bebita ei!
Raspunsuri
mgabi spune:
Buna.
Conditii super daca mergi in zona renovata a maternitatii
Eu am nascut de 2 ori la Universitar (fostul Municipal) ultima nastere in 2004 cu dr.Badea. Despre operatie decurge cam asa: cand ajungi la spital cu sau fara travaliu mai intai este monitorizat bb sa se stie daca este obosit sau mai rezista sa stea acolo, apoi ti se va recolta o secretie si vei sta in sala de travaliu pana se pregateste sala de operatie daca este urgenta sau pana la ora la care iesti programata. Intre timp va veni anestezistul sa te intrebe ce fel de anestezie preferi generala sau epidurala (daca ai trusa). In sala de operatie ti se va pune sonda si perfuzia si mai departe daca vei face anestezie generala nu vei mai sti nimic pana la sfarsit. Derspre epidurala nu stiu sa-ti spun ca eu am nascut numai cu generala. In final vei ajunge in salonul de terapie unde vei sta pana a doua. Despre dureri ce sa-ti spun vei vedea la fata locului ca sa nu te sperii, oricum sunt inevitabile . Vei avea o punga cu gheata pe burtica care o sa-ti faca tare bine cateva ore. Ca un secret pentru dupa nastere pentru calmarea durerilor sa ai totusi la tine cateva fiole de algocalmin si mai ales 1-2 fiole de metrocopramid (cred ca am scris corect)acesta din urma fiind pentru greata (care va fi prezenta mai ales daca vei face anestezie generala) si mai mult stimuleaza si lactatia care la cezariana se instaleaza mai greu. O poti ruga pe asistenta frumos sa-ti puna in perfuzie daca ai greata. Mogaldeata iti va fi adusa imediat ce te vei simti tu bine cam la 2-3 ore si-i vei da si papa. A doua zi se scoate sonda si perfuzia si mergi in salon cu bb. Va veni si pediatrul sa-l vada pe bb. Cere si ajutorul asitentelor de la neonatologie daca nu te descurci cu bb pentru ca sunt dragute.
Despre preturi ,Eu in septembrie 2004 am cotizat cu 200 E, anestezit - cred ca 200 RON si plus la asitente.
Sarcina si nastere usoara!
mrl_dumitriu spune:
Multumesc frumos pt.informatii,ma ajuta mult.
Multa sanatate tie si familiei tale!
rhoneea spune:
Salut.Si eu am nascut prin cezariana dar nu in romania.Dupa cum ai spus de oriunde suntem bine venite pe subiectul tau.La mine a decurs asa:Cu o zi inainte de ceza am fost in spital sa pregatim actele ptr urmatoarea zi,am dat tot felul de informatii la anestezist,am facut epidurala,ca aici nu se mai opteaza pentru generala deoarece bebe va avea aceasi doza ca si tine.A doua zi m-am internat,mi-au montat sonda urinara,perfuzia si am plecat catre sala de operatie.M-au pus in pozitia sezut s-au chinuit o groaza sa imi faca injectia printre urletele mele ca si eu is fricoasa numai cand vad un ac ma i-a cu lesin..desi acul are 2 cm il vei simti de 10 asa ca pregateste-te psihic(adik cu cat ti se pare mai mare te va durea mai mult daca ti se pare mic e nimica toata)in final au reusit si dupa cateva secunde deja de la brau in jos numai imi apartineam...apoi mi-au pus mainile pe niste suporturi,cea din dreapta avea clipsu pentru puls,cea din stanga pentru masurarea temperaturii sangelui.De simtit simti o senzatie stranie,ciudata simti cum ti se umbla in burta dar nici de cum durere ba mai mult cred ca vei zambi de senzatia pe care o vei simti asta daca faci epidurala.In 2 minute maxim bebe va fi scos ,il vei auzi,il vei vedea,poate il vei si pupa...apoi va dura maximum jumatatea de ora incheierea operatiei,vei trimisa probabil intr-o alta camera unde ti se va pune un aspiraor cu aer cald sub patura,sau ti se va aduce un pat incalzit(depinde de spital)...cu siguranta vei tremura asta este din cauza anesteziei,si este ceva normal deci sa nu te sperii daca ti se va intampla.Apoi te vor trimite sus in camera ta,poate ti se va pune ceva pe burta gen saculet cu nisip,gheata nu stiu depinde eu una nu am avut asa ceva...Recuperarea ...mhh daca ai ambitie poate fi usoara...acum depinde si cat vei sta in spital...daca vei sta mai mult de 3 zile(cat am stat eu)vei avea timp sa te refaci super si te vei duce acasa numai buna de treaba.Dar oricum depinde de fiecare organism de exemplu degeaba s-a refacut cu tarica in 4 zile ca eu m-am refacut in 7.Deci fiecare cu organismul lui.Durerea este un lucru cu adevarat inevitabil dar ii vei face fata cu brio vei vedea...Intr-o saptamana vei uita ca ai fost operata.
Succes
Iti urez nastere usoara bebic sanatos si papacios
Irina lui Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
rhoneea spune:
Sonda urinara ti se scoate a doua zi,lactatia paote veni dupa 2 zile,cat depsre greata,eu nu am avut...daca optezi ptr epidurala nu cred ca vei avea greata nu e ca la generala,si nici stari de somnolenta nu vei avea.Cat ptr dureri eu nu am luat nimic cu mine absolut ptr ca totul a fost in costul spitalului,anestezia,calmante...Un sg sfat iti pot da.De a doua zi inceraca sa mergi..intai ai sa mergi putin cocosata..dar incet ,incet te vei ridica..e vei vindeca mai repede daca vei face asta,lucru pe care eu nu l-am facut...aaa si sa stii ca vei avea gaze,o parte din durere este cauzata de ele...cu cat vei scapa mai repede de ele cu atat iti va fi mai bine.Ei sper ca nu am mai omis nimic din experienta mea dar nu uita ca ficare experienta este unica!
Irina lui Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
mrl_dumitriu spune:
Multumesc frumos pt.informatii si sfaturi.
Acum m-am intors de la medic si in cel mult 2 sapt.va veni bebelusa.Se pare ca are o intarziere de crestere de o sapt.Sper sa nu fie o probl,pt.ca oricum avem deja cateva.Oricum e bine ca in greutata a luat cateva sute de gr.de la ultima ecog.
Numai bine tie si puisorului tau!
dany26 spune:
mrl_dumitru...buna si eu voi naste prin cezariana la Municipal...dar abia pe la jumatatea lui Noiembrie...iti urez nastere usoara peste cele cateva zile cate mai ai....si te rog cand o sa iti mai revii sa imi povestesti si mie cum a fost ca si eu am mari emotii....MERSI mult de tot...anticipat!!!!!Cu ce dr vei naste?Eu cu d-na Moldovan.
24+ ANDREI
mrl_dumitriu spune:
Buna,Dany.Sunt la dr.Cirstoiu Monica.De obicei mergeam la o clinica,insa de o luna merg in spital.Acolo unde merg la monitorizare e super ok,sper ca si in saloane e bine.Acum m-am intors de la spital si se pare ca sapt.viit.cel mai probabil vine si bb.O sa te tin la curent pt.ca si eu am tot vb.cu fetele care deja au nascut la Municipal,de fapt chiar la dr.mea.
Sarcina usoara si mai vb.,daca vrei sa sti ceva anume.
Mirela 37 sapt+ Iarina Andreea
elen spune:
fetelor, lamuriti-ma si pe mine, in ce consta monitorizarea??
eu am nascut cu ceza la municipal in aprilie
de spus insa s-a cam spus totul
pe scurt: sonda introdusa inainte de anestezie (senzatie naspa, dar nu dureroasa, mai degraba usturime)
apoi pe masa de operatie: se pune perfuzie, se face anestezia (eu am facut rahi-an.) - nu a durut deloc, e doar o senzatie ciudata de rece pe spate
cd se scoate bebe simti o presiune pe burta (cred ca atunci il impinge moasa)
in rest , nimic
pe bebeline nu mi le-au arata, le-am vazut eu asa din zbor:(
doctorii vorbeau intre ei despre ale lor - ceea ce mi-a lasat un gust tare amar - eu eram doar un obiect acolo
dupa operatie mi-au mai pus calmante si la 24 de ore au scos sonda
marti dimineata am nascut si joi seara eram acasa
va pup si nastere usoara
elen spune:
mrl - cat despre durere, daca raspund eu te sperii:(
erau fete care a 2 a zi topaiau:)
eu insa m-am refacut tare greu
nu m-am putut ocupa deloc de fetite, m-au ajutat mereu asistentele, care au fost extrem de dragutze
cd alaptam, sunam, veneau si le puneau la san, apoi mi le luau
eu de pe o parte pe alta m-am intors cam dupa 2 saptamani de la operatie:(
dar repet, eu nu-s etalonul. multe alte fete s-au refacut repede
nastere si refacere usoara iti doresc
rhoneea spune:
quote:
Originally posted by elen
fetelor, lamuriti-ma si pe mine, in ce consta monitorizarea??
eu am nascut cu ceza la municipal in aprilie
de spus insa s-a cam spus totul
pe scurt: sonda introdusa inainte de anestezie (senzatie naspa, dar nu dureroasa, mai degraba usturime)
apoi pe masa de operatie: se pune perfuzie, se face anestezia (eu am facut rahi-an.) - nu a durut deloc, e doar o senzatie ciudata de rece pe spate
cd se scoate bebe simti o presiune pe burta (cred ca atunci il impinge moasa)
in rest , nimic
pe bebeline nu mi le-au arata, le-am vazut eu asa din zbor:(
doctorii vorbeau intre ei despre ale lor - ceea ce mi-a lasat un gust tare amar - eu eram doar un obiect acolo
dupa operatie mi-au mai pus calmante si la 24 de ore au scos sonda
marti dimineata am nascut si joi seara eram acasa
va pup si nastere usoara
Pai monitorizarea poate fi de doua feluri
1=Monitorizarea ecografica,adik simpla ecografie
2=Na ca am uitat cum i se spune dar este aparatul ala care ti-l pune pe burta si auzi inimioara lui bebe,cel care masoara si contractiile.
Irina lui Pierre-Sebastien (nascut la data de 05.06.2007 ora 9:45)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien