Nasterea prin cezariana
Raspunsuri - Pagina 2
mrl_dumitriu spune:
Buna,fetelor
Elen multumesc pt.informatii.Eu ma gandeam la anesttez.totala,insa acum afland de la tine si de la o alta fata ieri la clinica care a nascut sapt.trec.si a avut tot rahi cred ca tot asa voi avea si eu.De fapt ei i-a recomandat anestezistul pt.ca face clexane,ceea ce fac si eu.
Despre monitorizare pot spune ca e un aparat(cum a zis Irina nici eu nu stiu cum se numeste)care inregisttreaza frecventa cardiaca a lui bb.Se incojoara burtica cu 2 benzi elastice sub care se monteaza 2"ventuze"(unde gaseste inimioara lui bb) si un dispozitiv cu un buton pe care se apasa la fiecare misc.alui bb.Rezultatul este o curba sinusoidala si daca este ascendenta in moment.in care se misca bb.totul e ok.Cam asta-i tot.
Dr.mea la asta se refera cand zice monitorizare pt.ca ecog.o fac si la clinica.Monitoriz.doar in spital.Sper sa nu fi gresit ceva,fetele care stiu altceva sa ma corecteze.
Mirela 37sapt+Iarina Andreea
elen spune:
sper ca nu par stupida, dar de ce se face monitorizarea de acest tip (adica nu eco, cealalta) si la cat timp o faceti?
sunt doar curioasa:)
mrl - nastere usoara si refacere rapida si iti recomand rahi din toate pctele de vedere (mai safe pt tine si bebe, vezi bebe imediat, ti-l aduce lg tine repede dupa operatie)
uricarudiana spune:
este cineva care a nascut cu cezariana la bacau?
http://tt.lilypie.com/6XR7p3.png
nimic nu face o femeie sa se simta mai implinita decat un BB...
rhoneea spune:
quote:
Originally posted by elen
sper ca nu par stupida, dar de ce se face monitorizarea de acest tip (adica nu eco, cealalta) si la cat timp o faceti?
sunt doar curioasa:)
mrl - nastere usoara si refacere rapida si iti recomand rahi din toate pctele de vedere (mai safe pt tine si bebe, vezi bebe imediat, ti-l aduce lg tine repede dupa operatie)
Elen a doua monitorizare se face oricand crede doctorul ca este necesar...La eco doar se masoara bataile inimii insa la cealalata se aud si se masoara digital.Adik vezi pe screen cat are bataile inimii,si intensitatea contractiilor daca ai sau nu.Eco este o monitorizare detaliata,unde se pot vedea organele interne,cum se dezvolta cel mic si asa mai departe.Pe cand la a 2 a monitorizare nu se vede nimic.Doar se aude inimioara.Eu nu am facut decat o singura data aceasta monitorizare ptr a-i auzi inimioara lui bebe ca la eco era totul mai mult decat ok.Acum depinde si de dr.Si dupa cum am spus aceasta monitorizare se face ptr a-i masura pulsul inimii lui bebe.Aceasta monitorizare nu este dureroasa,se aplica un gel pe burtica,apoi ti se pune un disc mic rotund care are si elastic de jur impreujurul burticii si se sta cel putin 15 minute.Era sa uit...din aceasta monitorizare,adik din "cutia"care afiseaza bataile inimii iese o hartiuta cu masurarea pulsului si a contractiilor.Adik vezi acolo cat are pulsul 60,100,140...depinde cu cat bate inimioara si la contractii la fel..Offf sper ca m-am facut cat de cat inteleasa...Daca nu ai inteles iti voi explica din nou.
Sper ca ti-am putut fi de ajutor
Mrl-eu una iti recomand anestezia epidurala din urm motive:
1=iti poti vedea bebe-ul,il poti atinge,il poti pupa,depinde de politica spitalului daca ti-l da sau nu..
2=nu ai greturi dupa
3=te refaci mai repede
4=nu te simti slabita,ametita...
5=cand ajungi in salon apoi ti-l vor aduce pe bebe
6=esti constienta de tot,vei sti tot ce se va intampla cu tine si cu bebe.
Daca tine de decizia ta nu opta ptr generala ptr ca iti e frica.E superb sa-l poti vedea pe bebe,sa-l pupi ...sa poti vorbi,sa poti privi in jur...si asa mai departe.Vei trai aceleasi sentimente la fel si daca ai fi nasct normal,ptr ca il vei auzii si vedea pe cel mic.
Nastere usoara
Si apoi sa ne spui ce fel a fost experienta ta cu cezariana...
Irina lui Pierre-Sebastien (nascut la data de 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
mrl_dumitriu spune:
Irina,multumesc pt.recomandare!Cred ca ai lamurit pe toata lumea cum e cu monitorizarea.Pe mine ma cheama saptamanal dr.pt.monitorizare.Probl.la mine e ca desi abia am intrat in sapt.38 oricand e posibil sa intervina nasterea.De cel putin 2 sapt.lichidul a ajuns la min,ceea ce nu e bine pt.bb.
Cat despre anestezie epidurala nu e mai neplacuta?stiu ca-ti lasa cateterul ala montat 12 ore iar la rahi nu e cazul.Asa e?Si inca ceva:atat la epidur.cat si la rahi esti constienta?(si eu imi doresc mult sa-mi vad imediat papusica,insa uneori frica invinge).Cred ca o sa vedem atunci pe loc ce-mi recom.si dr.
rhoneea spune:
Mirela eu am facut rahianestezie.Este mai simplu e doar o injectie cu un ac de 2 cm.Nu e dureros si in doar cateva secunde amortesti.Da la ambele esti constienta.O vei veda pe bebitza ta,vei sti cand va fi scoasa,o vei auzi plangand,poate o vei si pupa(depinde de politica spitalului,dar cred ca 2 secunde sa o pupi ti-o va da)In mare e si ca o nastere normala numai ca tu esti pasiva,adik stai nu esti activa cu nimic,dar vei fi martora la tot ceea ce se va intampla cu tine...ceea ce e extraordinar.De epidurala nu-ti pot spune nimic pentru ca nu am facut.Sa nu-ti fie frica Doamne...Mirela eu am 20 ani si iti spun,cand vad ace ma taie de la stomac cu lesin...Mi-o frica de mor..dar hai sa-ti spun...mie cand mi s-a facut rahianestezia tipam ca din gura de sarpe ca mi-e nu-mi trebuie ace,lesin pe aici dr meu a iesit din camera de frica sa nu-i spun sa inceteze totul si sa-mi faca generala.Apoi am simtit o intepatura,aveam impresia ca e un ac de juma de metru.Doctorul meu era foarte timorat,si dintr-o data nu am mai simtit nimic,am inceput sa rad si am intrebat "da ce asta'i tot?si ei da"mare branza radeam de una singura cat de bleaga pot sa fiu...(am relatat mai mult in povestioara nasterii)mai tare doare cand iti i-a sange...Da chiar nu e nici o filosofie...e super usor...ba mai mult iti jur ca mai tare doare cand iti pune acu de perfuza in vena.Crede-ma e unic sentimentul ala sa-ti vezi mogaldeata.Apoi daca vei opta ptr generala poate dupa te vei invinovati ca nu ai vazut-o...chestii de astea...Daca depinde de tine alegerea anesteziei fa rahi sau epidurala dupa cum iti recomanda dr.Eu nu cred ca iti va recomanda generala.Cumva ai probleme de nu ai putea face rahi sau epidurala?Daca nu ai atunci e minunat.Nu-ti fie frica,si mie imi era ingrozitor de frica...tipam de ma stia tot spitalu ca imi e rau de ace...si uite ca nici acm dupa luni mie nu-mi vine sa cred.Si abia astept sa vina si urmatorul bebe....Nu te panica fii calma,distinsa,sa vezi ca pe bebitza o vor scoate in 3 minute si apoi ai sa te gandesti numai la ea pana termina de suturat.Apoi cand vei ajunge sus sa stii ca te vei simti bine adik nu slabita,greturi,absolu vei fi normal si poate ti-o vor aduce pe bebe(iar zic depinde de spital).Nici macar nu ai sa-ti simti picioarele,nimic nimic,dar vei fi constienta si asta e important...Crede-ma....alege una din astea doua anestezii fara frica..Fii tare..apoi ai sa vezi ca o scrii aici zambind..
Sper sa fii ok si sa treci cu bine in ciuda faptului ca lichidul s-a cam eliminat...sunt sigura ca va fi bine...Succes!!si sincer te rog cand vei fi bine dupa ceza cand va face nani bebitza sa scrii aici abia astept
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
mrl_dumitriu spune:
Irina,siesti super draguta,acum chiar ca mi-ai dat curaj si crede-ma abia astept sa-mi vad papusica(de ce s-o vada toti ceilalti inaintea mea?0)
Va pup pe toate mamici cu pitici iar voua burtici,nastere usoara!
Mirela 37sapt+Iarina Andreea
rhoneea spune:
Ma bucur ca pana la urma vrei sa-ti vezi bebitza...si da chiar asa de ce s-o vada toti inaintea ta....cand tu o poti vedea prima.Si de la noi pupici
Succes
P:S=cum o cheama pe bebitza ta?
paginuta colorata
pozici sebastien
rhoneea spune:
quote:
Originally posted by rhoneea
Ma bucur ca pana la urma vrei sa-ti vezi bebitza...si da chiar asa de ce s-o vada toti inaintea ta....cand tu o poti vedea prima.Si de la noi pupici
Succes
P:S=cum o cheama pe bebitza ta?
paginuta colorata
pozici sebastien
Editey ca sunt o toanta...da am vazu.Frumos nume
paginuta colorata
pozici sebastien