Cabinet stomatologic

Raspunsuri - Pagina 59

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by d3m3ntzial

Buna Lia,

Apelez din nou la tine cu o problema. Sotia mea a facut o radiografie panoramica si s-a hotarat sa mearga la un doctor stomatolog pentru a fi sigura ca totul e ok. Ne pregatim sa facem un copil si dorim ca totul sa fie in regula.
Aici vine problema : la radiografie s-a constatat cresterea unui canin sub ceilalti dinti ( sub gingival ). Acel canin trebuia sa fie in locul caninului prezent in momentul de fata - acesta fiind cel de lapte - crescut ok - cu radacina in stare perfecta . Sotia are 25 de ani.
Trebuie facuta o operatie pentru a scoate acel canin si este cam delicata treaba.
Ma poti ajuta cu o clinica particulara foarte buna in asa ceva ? Este delicat procedeul de scoatere a caninului ?
Stiu ca mai tarziu ar putea avea efecte nedorite - infectie, poate tumora.
De asemenea are 4 masele de minte crescute orizontal si trebuie scoase si alea. Sa zicem ca asta ar fi o mai mica problema.
Multumesc !

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brasov_dan/my_photos


pentru asta eu n-as merge la o clinica particulara,ci as merge intai la Clinica de Chirurgie OMF din Iasi(Bolta) sau din Bucuresti,as lua legatura cu un chirurg de acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by lebada

Buna ziua.
Am si eu o intrebare/problema care ma framanta teribil: fiica mea are 2 ani si 8 luni si are dentitia temporara completa. De curand am observat niste umflaturi in spatele ultimilor molari, pe 3 arcade, ca si cum i-ar mai iesi un rand de molari (al treilea rand, pe fiecare arcada..) ESTE GRAV???

Multumesc anticipat pentru raspuns.


Buna.Numara si vezi daca are 20 de dintisori.daca-s 20 sigur nu mai erup nici un fel de dintisori pana in jurul varstei de 6 ani.numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Buna Lia!

Am si eu o problema cu o masea ce a fost imbracata in RO de vreo 2 ani
de fapt e o lucrare laterala din 4 dar doar maseaua asta si mai una sunt imbracate celelalte doua sunt intre fara radacini.Asa deci asta ultima ma doare de cateva zile f. tare nici apa la temperatura camerei nu pot pune pe ea sa mananc nici vorba,dar daca bat cu degetul in ea nu ma doare,si cand doare ma inteapa pana in ureche,nu stiu ce sa fac in romania nu pot merge acum ce e de facut???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmengrosu spune:

draga lia ,
am si eu o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv.am un baietel minunat de 1 an si 4 luni caruia i-au crescut dintisorii de la sase lini.incepand de atunci am cumparat o pasta de dinti specila pentru el si o peruita cu care l-am spalat zilnic pe dinti.obsedata fiind de sa natatea danturii lui am cumpart si zimafluor pastilute pe care i le administrez in fiecare zi.insa de cateva saptamini a inceput sa-i apare pe dintisori tartru.oare din ce cauza?mentionez ca il feresc de zahar si dulciuri ,ca desrt ii dau numai fructe.oare am gresit ca il spal si pe dinti si in acelasi timp il administrez si fluor?tu ce ma sfatuiesti sa fac?multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Draga Lia,
Am o problema dar nu stiu daca tine neaparat de stomatologie. Daca mananc sau beau ceva rece(suc, inghetata) si intru apoi in contact cu aer rece(ger sau aer conditionat) am probleme serioase cu dintii. Asta toamna am avut incisivii superiori durerosi si mi s-a umflat gingia de desupra lor, acum, dupa ce am mancat inghetata si apoi am mers cu aerul pornit la masina mi s-a umflat partea stanga jos(incisivi inferiori). In ambele dati am fost nevoita sa ma indop cu analgezice si antibiotice tari ca sa mi se desumfle zona. Specific ca am plombe si la dinti dar sunt ok, nu am carii recente. Mai mult incisivii de sus cred ca nu mai au nerv. Poate sa fie o problema stomatologica sau am infectie la oasele maxilarului(ca un fel de sinuzita dar localizata in maxilar)?
Merci anticipat.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by lauramar

Buna Lia!

Am si eu o problema cu o masea ce a fost imbracata in RO de vreo 2 ani
de fapt e o lucrare laterala din 4 dar doar maseaua asta si mai una sunt imbracate celelalte doua sunt intre fara radacini.Asa deci asta ultima ma doare de cateva zile f. tare nici apa la temperatura camerei nu pot pune pe ea sa mananc nici vorba,dar daca bat cu degetul in ea nu ma doare,si cand doare ma inteapa pana in ureche,nu stiu ce sa fac in romania nu pot merge acum ce e de facut???

POZE


Buna.Nu se poate face nimic decat daca mergi la medic...numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Am si eu o intrebare, deoarece nu stiu cum sa procedez. Fetita mea implineste 3 ani si acum i-au erupt cele 4 maselute ,pt ca dentitia nu e crescuta normal e putin mai stramba, a ramas putin loc langa dintele din fata dreapta unde ii mai creste un dinte . Este normal asa ceva? Ce pot sa fac eu in acest caz si daca tb scos asa cum mi-au zis niste prieteni stomatologi.
Multumesc.



Danina si Diana - strengarita familiei

Poze 2006 DIDIUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Lia poate ma poti lumina putin
am avut un accident cu o nectarina in urma caruia mi s-a rupt un dinte din fata!
Am mers la doctor, iar acesta mi-a recomandat coroana de portelan pe schelet de aliaj nobil (aur platinat)
Care e diferenta dintre o coroana numai din portelan si una care are suport metalic?
nu stiu ce sa aleg...tu ce mi-ai recomanda?


You don't love a woman because she is beautiful, she is beautiful because you love her.



Noi 2...
...si o clipa din viata noastra!

www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Sunt foarte dezamagita de cateva dintre clinicile considerate "de varf "precum Dentestet ( actualmente Green ) care in vederea tratarii unui dinte care nu durea a considerat ca dupa curatarea canalelor sa lase dintele deschis - aceasta in prima sedinta cand a trebuit sa platesc consultatia plus tratamenthidroxid de calciu 1000 000. La a 2 a sedinta trebuia facuta obturatia , insa dr a constatat ca nu se poate obtura deoarece intre timp s-a infectat osul si tb un tratament mai indelungat . S-a pus din nou hidroxid de calciu si am mai platit 1000 000 . La urmatoarea intalnire s-a facut prima radiografie si de fapt nu era nici o infectie la os spre surprinderea ei ..nici ea nu stia pt ce trateaza dintele si mi-am dat seama ca nu tb sa mai calc pe acolo.
M-am programat apoi la Velvet , la o doctorita careia nu i-a suras deloc ideea sa continue ce a inceput cealalta ,m-a trimis sa fac radiografie si desigur ca a spus ca tratamentul primei dr nu a fost corect , canalele dintelui nu par a fi deloc curatate etc , deci tb reluata procedura (alti bani , alta distractie ) Am platit si aici consultatia +hidroxid de calciu 1000 000 ( de faimoasa consultatie nu se scapa ) si apoi m-a tot chemat la tratamente cu hidroxid de calciu vreo 2 luni si cu greu a facut obturatia de canal care a costat 1500 000 lei .
Daca initial se plangea ca nu erau curatate bine canalele , ulterior a inceput sa spuna ca unul dintre canale are diametru foarte mare , ca incap 4 conuri etc . Nu mai intelegeam nimic .
Asteptam sa se faca o data aceasta obturatie . Am crezut ca fiind o clinica cu pretentii , aparatura etc o si folosesc dar de unde .
Obturatia a fost facuta fara sa se masoare lungimea canalelor, stiut fiind ca durata de viata a unui dinte devital depinde de acest tratament si daca pasta aceea cu care se face obturatia nu ajunge la varful radacinii si nu este omogena pot aparea complicatii si degeaba platesti atatea tratamente ca sa salvezi dintele.
Doctorita a lucrat prin "metoda oarba " si atunci cand am intrebat de ce nu a masurat lungimea canalelor mi-a spus ca nu mai puteau fi masurate din cauza tratamentului prost efectuat de prima doctorita .
Apoi mi-a spus ca tb pusa o coroana la acel dinte intrucat dintele nu mai are decat 2 pereti .Cororoana costa 12.000.000 lei si desigur ca si pivotul ar fi costat bani , amprentarea , cimentarea etc . Mi-am permis atunci sa intreb cam ce durata de viata estimeaza pt acel dinte si mi-a zis ca nu se pot da garantii pt astfel de lucrari , ca nu se stie . Cert e doar costul unei astfel de manopere ...
Atunci m-am gandit ca nu are rost sa pun o coroana sa platesc atatia bani , ca probabil stie ea ce stie despre radacina acelui dinte. M-am gandit deci sa-i pun o plomba .Daca tot nu tine macar sa nu imi para rau de alti bani aruncati , dupa cele deja vreo 7 milioane platiti pentru tratamentul de canal .Am sunat sa fac o programare dar dr care ma tratase era in concediu .
Mi s-a propus sa merg la o colega , am acceptat cu bucurie. Ajunsa la clinica doctorita la care mi se facuse programarea imi spune ca nu poate sa imi puna plomba pt ca nu o sa reziste . I-am spus ca am inteles ca nici coroana nu garanteaza ca dintele o sa reziste .
M-a trimis din nou sa fac radiografie si mi-a facut o noua programare .
Dupa o zi am fost sunata de secretara , care mi-a comunicat ca programarea aceea s-a anulat si eu va tb sa merg la cealalta dr cand vine din concediu , ca nu se poate sa schimb doctorita .
Pe banii mei eram pasata precum o minge de ping pong . Le-am explicat si ca nu sunt multumita de tratamentul facut de dr din concediu .
Unde sunt oare drepturile pacientului ? Daca nici la o clinica privata nu poti sa iti alegei medicul si nu esti tratat omeneste , atunci unde ?
Desigur nu mai m-am dus .
Nu mai vorbesc ca nu ti se arata instrumentarul sa vezi ca e steril , acele de tratament s. a m d - nu exista respect fata de pacient , te jupoaie de bani si atat .
Doctorii la aceste clinici sunt foarte tineri si lipsiti de experienta , asistentele ignora normele de sterilizare ...dau asa un puf de substanta pt sterizare pe aparatura , unde ajunge bine , unde nu , asta e ....norocul pacientului daca pleaca cu uj virus de acolo .
Daca la clinicile considerate "de varf " se procedeaza asa , ce o fi la cele de cartier sau in spitale?
Sunt dispusa sa platesc manopera pt o coroana dentara , dar sa fiu convinsa ca e o lucrare buna , care merita banii .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

quote:
Originally posted by Iael

Sunt foarte dezamagita de cateva dintre clinicile considerate "de varf "precum Dentestet ( actualmente Green )

Cororoana costa 12.000.000 lei si desigur ca si pivotul ar fi costat bani , amprentarea , cimentarea etc .





...si eu care vroiam sa vin la Bucuresti si sa merg la Dentestet
oare unde mai poti merge azi...in conditiile in care esti dispus sa dai sume mari de bani doar sa fi sigur ca ti se va face o lucrare de calitate

Aici doctorul la care merg mi-as spus ca o coroana de portelan e 500 euro deci nici macar diferenta nu mai e asa de mare fata de Ro...plus ca as putea scrie o pagina intreaga despre cum esti tratat, cat de frumos se poarta cu tine etc.(iar medicul este un roman plecat acum 20 de ani din tara)


You don't love a woman because she is beautiful, she is beautiful because you love her.



Noi 2...
www.flickr.com/photos/10138152@N02/sets/" target="_blank">...si o clipa din viata noastra!

www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput