Cabinet stomatologic
Raspunsuri - Pagina 42
Lia spune:
quote:
Originally posted by ionella3003
buna Lia, buna fetelor!
Alex are un an si 4 luni (are 8 dintisori si 4 masele) si i-a aparut o mica carie pe un dintisor, asta in conditiile in care a supt pana la 1 an si 3 luni si biberonul a inceput sa-l foloseasca de o saptamana. Ce trebuie sa fac si care ar fi motivul aparitiei cariei?
Multumesc frumos!
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
Buna.Poate nu-i cariuta?:)Mergi la stomatolog,afla daca e cariuta sau nu.Poti incepe sa-i administrezi suplimente de fluor,dar nu singurica ci sub indrumarea pediatrului lui Alex,daca acesta va considera ca e nevoie.Daca nu-ti place ideea suplimentelor cu fluoruri,spala-l pe dintisori de doua ori/zi cu pasta de dinti fluorurata pentru copii-oral B stages-contine doar 500ppm fluor.Pune cate o bobita mica de pasta de dinti pe periuta si periaza temeinic.Poate sa inghita cantitatea aceea mica de fluor daca nu-i administrezi fluor pe care generala.
Sanatate si numai bine!:)
Lia spune:
quote:
Originally posted by veras
Lia, iata problema mea. Daca ai timp, mi-ar prinde bine un sfat.
Lui Mihnea i-au cazut cei doi dinti din fata incisivii centrali (jos) si unul de sus. Cei noi cresc frumosi si drepti. Dar... A tot avut probleme cu premolarii, am fost la medic (stomatolog) de mai multe ori, i-a curatat, i-a plombat. Plombele au cazut, iar i-a curatat, iar i-a plombat. Si tot asa. Cariile s-au adancit, probabil. Drept e ca nici el nu sta pe scaunul acela prea linistit (si poate n-a reusit medicul sa lucreze ca lumea). Acum vreo 2 - 3 zile, i-a picat o maseluta, adica s-a rupt, pur si simplu (una dintre ele) de la radacina (aceasta cred ca a ramas inauntrul gingiei). Ce ne facem? Trebuie sa-i scoata radacina? Cum s-ar face asta, cu anestezie? Maselutele noi vor fi afectate? Medicul de familie mi-a zis ca e ok daca ramane asa, ca atunci cand ii va creste maseluta noua, o sa creasca singurica, fara probleme, pe locul celei rupte
Trebuie sa spun ca are 6 ani si 9 luni.
Multumesc mult,
Vera
Imi pare rau pentru maseluta,poate imi spui si care maseluta?Medicul de familie ar putea sa aiba dreptate,la fel de bine ar putea sa greseasca.Eu nu pot vedea nimic,de aceea iti sugerez sa mergi la stomatologul la care mergeti de obicei si sa-l lasi pe el sa hotarasca ce e mai bine de facut in situatia data.
Daca mai ai intrebari,iti raspund cu placere!
Lia spune:
quote:
Originally posted by lena
Draga Lia,
mentionez ca fetitza mea are 2 ani si 3 luni, ii periez dintisorii si dimineatza si seara, 2 minute, cu pasta de dinti fluorizata 500 ppmF (aici nu se da zymafluor) cu capul in poala mea, frecand binisor dintii (caci ii are bine denivelati ca si mine de altfel)...dar m-ar interesa sa-i pot face totusi si vaccinul anit-carie sa nu aiba probleme decat foarte putine, sper deloc din cauza dintilor...pana acum ii are ca perlutzele sper cand intri aici sa-mi poti da un sfat, daca tu i-ai face sau ce parere ai despre vaccin, este indicat sau nu??si daca ai vreun nume in engleza al lui pe care sa-l recomanzi(am mare incredere ins faturile tale), banuiesc ca sunt mai multe feluri, ti-as fi fff recunoscatoare!!
mentionez ca sunt pro-sigilare dupa ce o sa-i apara dentitia permanenta, sper din tot sufletul sa previn toate neajunsurile legate de dinti.
multumesc mult de tot,
Lena cu t-rex Freya
"One of the biggest curses that can befall man is the loss of the sense of humour"
Hospodarske Noviny(un ziar ceh)
Draga Lena,
Scuze pentru intarzierea cu care raspund..Cu parere de rau iti marturisesc ca nu stiu foarte multe despre vaccinul anti carie.E o gaselnita noua,care teoretic-din ce-am citit cel putin, ar trebui sa functioneze cu succes,ar trebui sa fie eficace macar pentru o anumita perioada de timp.Eu n-am vazut inca nici apa de gura nici produse destinate utilizarii "in office"...In Japonia n-au aparut,nici in tara la Denta 2006(targ de stomatologie,a fost la inceputul lui martie,in Bucuresti) n-am vazut nimic de acest gen.Am citit despre vaccinul anti-carie mai demult in niste reviste americane,cand urma sa fie testat pe subiecti umani,dupa ce testele pe sobolani se dovedisera a fi incurajatoare...E vorba despre o suspensie de Streptococcus Mutans modificat genetic,care e incapabil sa produca acid lactic,dar e capabil sa-l inlocuiasca pe varul Streptococcus Mutans cariogen,care stie foarte bine cum sa transforme zaharul in acid lactic,care ataca smaltul...Nu cred ca producatorul e important in acest caz-in situatia in care sunt mai multe companii care produc aceste suspensii.
Promit sa sap in legatura cu acest vaccin si-ti povestesc ce aflu:).
te pup,Lia
Lia spune:
quote:
Originally posted by ionaina
Draga Lia,
mentionez fetita mea are 3 luni, suntem sanatoase tun, ne dezvoltam bine si papa lapte de la mami.
Intrebarea noastra ar fi -ce parere ai tu despre fluorizarea la copii, de la ce varsta ar trebui inceputa si pe ce perioada.Ce produs ai recomanda tu?
Multumim anticipat pentru sfatul tau,
Ioana si bb Alexia
ionaina
Eu nu i-am dat lui Andy suplimente de fluoruri-din comoditate,ar fi fost un medicament in plus de carat din tara-in Japonia nu exista..,desi am o parere buna despre ele.Administrarea poate fi inceputa la 6 luni sau mai tarziu,orice produs e OK.Administrarea se continua pana la 16 ani.
Ia legatura cu pediatrul fetitei,el va prescrie fluorurile:).Si fara suplimente fluorurate se poate,Andy nu are nici o cariuta la 5 ani si 3 luni desi nici macar o fluorurare topica nu i-am facut...In legatura cu administrarea de fluoruri pe cale generala opiniile-s impartite,eu fac din grupul care zice ca sunt utile daca sunt administrate in doza corespunzatoare varstei copilului.Daca mai ai intrebari,iti raspund cu placere.Numai bine si tie si bebelusei Alexia!
Lia spune:
quote:
Originally posted by sofiabebe
Buna Lia, sunt Bebe. :) Iti scriu in legatura cu nasha mea care e "suspecta" de a fi insarcinata :) si isi trateaza in paralel dantura. Este posibil sa aibe doar 2-3 saptamani si are o masea adesea dureroasa. Ar trebui sa faca o obturatie de canal, ceea ce presupune precum stii fie anestezie, fie durere ingrozitoare. Medicul stomatolog i-a propus un anestezic fara adrenalina - tu ce ai recomanda in acest caz? Mentionez ca ar trebui sa afle pana cel tarziu luni 13 februarie cand merge din nou la stomatolog. Multumesc mult din parte amandurora si te pupam,
Bebe si Nasha :)
bebe si puii:
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
Ziua Filiponului
Bebe,imi pare tare rau pentru intarzierea cu care vine raspunsul...
Anestezia fara adrenalina e o solutie,ideal e ca nasa ta(a propos,felicitari pentru sarcina!:)) sa-si trateze dintii in trimestrul al doilea de sarcina.Sanatate multa si numai bine tie si nasei tale!
flavianaro spune:
pt vbartan
nu-i nici o tragedie daca ai un fragment de ac in canal.ai acum o obturatie armata..si gata.daca acul ar fi depasit varful radacinii,era o problema.dar tu n-ai dureri deci no problem.poti merge in continuare la medicul tau,nu din incompetenta a rupt acul ala.
Lia spune:
quote:
Originally posted by vbartan
Buna Lia.
In primul rand felicitari pentru eforturile depuse pentru membrii acestui site.
As avea si eu o nelamurire. In urma cu ceva vreme am avut o masea cu probleme. Mi s-a facut obturatie de canal dar din nefericire in momentul in care medicul ma chinuia sa-mi extraga nervul acul respectiv s-a rupt si a ramas pe canal. Medicul s-a chinuit sa-l scoata dar nu a reusit. Totusi in final a plombat maseaua respectiva. Dupa care m-a trimis la radiografie. Pe film aparea acul care statea frumusel asezat in canal.
In aceasta situatie ce este de facut? Care sunt riscurile? Pentru ca de teama nu am mai mers la medicul respectiv.
Mentionez ca sunt insarcinata in sapt. 17
Multumesc!
Nina
Ocazional acele se pot rupe in canal,cu siguranta ca asta e o posibilitate nefericita.Mergi la un endodont,care sa scoata acul de pe canal si sa obtureze corect canalele radiculare si gaseste alt stomatolog de stomato generala,ca sunt destui in patria asta.
Sanatate si numai bine!
Lia spune:
quote:
Originally posted by irina_ps
Acum aproximativ 1 an am avut curajul sa merg la o operatie ptr a avea un implant dentar.Totul s-a dovedit sa fie o mare greseala !
Implantul a fost introdus mult prea adinc si am ramas cu o amortire a 1/2 din mandibula ( buza si dinti).In timpul operatiei am simtit cind a atins nervul deoarece fiind sub anestezie de durere am inceput sa pling in acel moment.
Dr crede si acum ca e posibil sa se poata pune lucrare pe acest surub", asta in conditiile in care am fost si la alti spacialisti ce au spus ca "e prea adinc si trebuie scos" Am avut mai multe discutii cu acest dr dar e arogant si "mai e baiatul lui tata"
Caut sa gasesc pe net o firma sau un profesor spacializat in implantologie, din strainatate ptr a trimite radiografia mea, deoarece incerc sa aflu adevarul....
Asta in Romania e imposibil!!!Nimeni nu are curajul sau interesul sa o faca.
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie sau o recomandare.
Partial amortita si disperata total
Irina
Pai daca ai fost la alti specialisi care au spus limpede ca trebuie scos,ti-a mai si amortit 1/2 din mandibula,presupun ca stii deja cla cum stau lucrurile,e limpede ca trebuie scos.
N-am inteles probabil ce vrei,daca mai ai intrebari,iti raspund cu placere.Sanatate si numai bine!
Lia spune:
quote:
Originally posted by mariaangeli_que
buna
am nevoie si eu de un sfat,baiatului meu(12 ani) i se vede in radiografie ca mai sant 2 dinti de iesit desi loc nu mai este ,am fost azi la medic care mi-a dat trimitere la un centru stomatologic universitar(milano) si imi spunea ca sant doua modalitati de tratament
aparat dentar care sa-l ajute sa formeze spatiu pt. cei 2 dinti
sau extragerea lor
intrebarea mea este ;in cazul in care se alege extragerea lor exista pericolul ca in timp sa se creeze un loc gol acolo unde ar fi trebuit sa iasa cei doi dintisori?care acum ar fi in plus
multumesc pt. sfat
Angela
rade,ca maine poate sa fie si mai rau
Buna.Despre care dinti vorbim?Pentru toti dintii mai putin molarii de minte(astia nu erup la 12 ani oricum)eu as merge pe varianta tratament ortodontic,nu extractie.
Atata vreme cat s-a vazut limpede pe ortopantomografie ingramadirea si ti s-au dat deja cele doua variante terapeutice,e limpede ca spatiul necesar eruptiei celor doi dinti nu exista,deci nu va exista spatiu daca sunt extrasi.
Astept totusi sa-mi spui despre care dinti e vorba.
Lia spune:
quote:
Originally posted by amihaela78
Lia, am si eu o problema....spune-mi te rog cum poate fi tratata diastema nu numai intre incisivi dar si intre ei si canini. Practic e un defect genetic, pe care si tatal meu il are. Am consultat mai multi specialisti...si unica lor solutie era practic "imbracarea" lor. Eu as fi dispusa sa fac aceasta interventie, dar as vrea sa fie una cu un rezultat aproape perfect (adica sa nu fie sesizabila schimbarea )...adica un material de ultima generatie si o tehnica pe masura. Crezi ca e posibil? Cunosti un centru stomatologic in Rom care ar putea rezolva pb mea?? Cam toti dentistii pe care i-am consultat mi-au spus ca aparatul clasic si nici cel Invisalign nu rezolva pb. Unica fiind implant sau "imbracarea " lor. ..iar preturile lor ajung cam intre 10.000 -12.000 (Italia). Merci!
Eu cred ca tot ce se face "afara" se poate face si-n tara cu succes si te va costa probabil mai putin.Nu pot vedea nimic si am convingerea ca cei care au vazut si au spus ca nu se poate face nimic cu exceptia implantelor sau coroane de acoperire,stiu ce spun.
N-am citit de unde esti,sunt convinsa ca poti gasi clinici in care sa poti sa rezolvi problema care te streseaza...