Cabinet stomatologic

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

buna
am nevoie si eu de un sfat,baiatului meu(12 ani) i se vede in radiografie ca mai sant 2 dinti de iesit desi loc nu mai este ,am fost azi la medic care mi-a dat trimitere la un centru stomatologic universitar(milano) si imi spunea ca sant doua modalitati de tratament
aparat dentar care sa-l ajute sa formeze spatiu pt. cei 2 dinti
sau extragerea lor
intrebarea mea este ;in cazul in care se alege extragerea lor exista pericolul ca in timp sa se creeze un loc gol acolo unde ar fi trebuit sa iasa cei doi dintisori?care acum ar fi in plus
multumesc pt. sfat
Angela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amihaela78 spune:

Lia, am si eu o problema....spune-mi te rog cum poate fi tratata diastema nu numai intre incisivi dar si intre ei si canini. Practic e un defect genetic, pe care si tatal meu il are. Am consultat mai multi specialisti...si unica lor solutie era practic "imbracarea" lor. Eu as fi dispusa sa fac aceasta interventie, dar as vrea sa fie una cu un rezultat aproape perfect (adica sa nu fie sesizabila schimbarea )...adica un material de ultima generatie si o tehnica pe masura. Crezi ca e posibil? Cunosti un centru stomatologic in Rom care ar putea rezolva pb mea?? Cam toti dentistii pe care i-am consultat mi-au spus ca aparatul clasic si nici cel Invisalign nu rezolva pb. Unica fiind implant sau "imbracarea " lor. ..iar preturile lor ajung cam intre 10.000 -12.000 (Italia). Merci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Draga Lia,
am citit si din urma insa nu am gasit raspunsul la intrebarea mea:
Ce metode de albire sunt si care este cea mai eficienta si fara efecte secundare?

Eu am inceput albirea cu gel Opalescence, mai am doua zile si termin, insa nu prea sunt multumita de rezultate. De ce oare?
As putea incerca o alta metoda de albire dupa asta (cu laser)? Afecteaza in vreun fel sanatatea dintilor?
Te rog mult de tot sa-mi raspunzi.
Multumesc.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmmina spune:

Buna ziua, am o rugaminte-intrebare. Bb-ul meu de 1 an si 3 luni, are gingia de sus innegrita, urmind ca un incisiv sa iasa.Dintisorul se vede bine, dar nu poate erupe. Nu stiu care e problema. Doctorita de familie spune ca e un "hematom" si ca nu e nici o problema.
M-am gindit sa merg la un stomatolog. Nu il doare. Ce pot face? Ma cam ingrijoreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga Lia,
Avem si noi o problemuta; Laurei i-a cazut primul dintisor de lapte si de cateva zile am vazut ca incepe sa-i creasca cel definitiv, numai ca a inceput sa ii creasca prea in spate :( Oare sa ma duc cu ea la dentist ? se poate face ceva in faza asta sau trebuie sa astept intai sa creasca sa vedem daca iese stramb fatza de ceilalti ?

Multumesc mult !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi22na spune:

buna,as dori sa merg la dar nu stiu unde ,va rog sa imi spuneti un cabinet in bucuresti.va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hermis spune:

Buna Lia,

Administrarea prelungita de supliment de fier (Ferrum Hausmann) - la bebelus ( de la 3 luni si pina la 8 luni), poate afecta culoarea smaltului viitorilor dinti? Inca nu ne-ai iesit nici unul...il asteptam cu interes...si ne nelinistim...:-). Avand in vadere ca suplimentul de fluor trebuie administrat neintrerupt pina la 18 ani, tu recomanzi asa ceva? (intreruperea administrarii poate sa afecteze smaltul, la un moment dat?)
Acum intrebare pentru mine: in 1998 am facut un tratament cu Opalescence pentru albit dintii. Timpul a trecut insa...culoarea a cam revenit (in copilarie am fost o mare consumatoare de tetraciclina). Am citit despre posibilitatea albirii dintilor cu laser? Care metoda e mai buna din punctul tau de vedere? In special incisivii sint patati - varianta fatetelor de portelan e mai buna? Care e cea mai putin invaziva varianta de albire pe care o recomanzi?
Multumesc mult!
Toate cele bune,
Hermis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by putzuruca

Draga Lia,
Am fost la dentist pentru o carie mai avansata si a trebuit sa-mi faca anestezie (medie, dupa cum a spus medicul). Problema este ca s-ar putea sa fiu insarcinata si i-am spus asta medicului, insa raspunsul a fost ca aceasta anestezie nu afecteaza sarcina. Te rog sa-mi spui daca intr-adevar este asa. Sunt putin panicata pt ca am mai avut o sarcina oprita in evolutie si nu asa vrea sa se intample ceva. Acea sarcina s-a oprit din evolutie din motive necunoscute, pentru ca analizele mi-au iesit toate bine. Multumesc frumos!


Probabil ca toate sunt OK.Ideal e sa nu ti se faca anestezii in primul si ultimul trimestru de sarcina.Felicitari daca esti insarcinata,sarcina usoara si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by Mirela72

Draga Lia, te rog sa ma ajuti intr-o problema, in legatura cu fetita mea.
Are un an si jumatate si mananca doar mancare pasata, trecuta prin blender. Din punct de vedere nutritional e OK, nu e anemica, mananca de toate, arata foarte bine, mananca de asemenea foarte bine, are 14 kg si 86 cm(fara a fi grasa- vezi pozele)dar n-am reusit inca sa o invat sa mestece. Daca-i dau bucatele de mancare la tine in gura pana se topesc si reuseste sa le inghita asa. degeaba i-am aratat cum sa mestece, degeaba i-am mai dat in manuta biscuite, paine, cate un fruct, in cel mai bun caz le suge si in cel mai rau- se inneaca si vomita tot.
Eu vreau sa te intreb ce efecte negative are lipsa masticatiei asupra dintilor si asupra maxilarelor? Poate avea probleme mai tarziu?
Ma ingrijoreaza tare aceasta problema pt. ca ea e o fetita foarte frumoasa, de dantura ei am mare grija de cand i-a erupt primul dintisor, ne spalam pe dintuci dupa fiecare masa si-i dau si supliment cu fluor, un sfert de miligram pe zi. Mentionez ca are deja toti caninii erupti, deci mai asteptam doar molarii.
Multumesc anticipat de raspuns!
O zi buna iti doresc!

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica


Buna.Scuze pentru intarzierea cu care iti raspund,dar cu siguranta ca problema exista inca:).
Am avut aceeasi problema ca tine,Andy refuza sa mestece.Toate-s OK,suntem sanatosi si mestecam acum,n-are nici cariute,toate-s OK(Andy are 5 ani si 3 luni).Nu te ingrijora,atat cat te tin nervii si poti incearca sa o obisnuiesti sa mestece-daca se poate,daca e sanatoasa si toate sunt in regula in rest,nu te-ngrijora,va mesteca intr-o zi:).Paseaza-i mancarea si da-i sa pape,e important ca mananca si creste.
Numai bine va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by maria2mami

Lia sau oricine cunoaste...am o mare rugaminte...fetitei mele de 2 ani si 8 luni i sa rupt un dintisor de sus chiar in seara de revelion intr-un morcov.....era galben, putin cariat si inchis la culoare pe dedesupt....si mai e unul, tot sus care, cred ca va avea aceeasi soartadesi o spal in fiecare zi, dupa fiecare masa pe dintisori.
Am inteles ca trebuie sa ma duc la Facultatea de Stomatologie...la sectia de Pedodontie.....ma primeste fara trimitere?....ca e tare departe si nu vreau sa ma duc degeaba pana acolo.
Am alaptat-o la san pana la 1 an si 8 luni si apoi a folosit biberonul pana la 2 ani si 3 luni (suzeta nu a aceeptat deloc)....imediat cum am vazut ca dintisorii i se ingalbenesc si incep sa se carieze am fost la medicul pediatru si mi-a zis sa stau linistita ca asta e! E carie de biberon!
Si uite am sta linistita si acum mi-e teama sa nu fie probleme cu dintisorii definitivi!

Dintisorul sa rupt la nivelul gingiei...deci radacina este la locul ei....si fff galbena....mi-e frica sa nu o doara!

Ce sa fac...ce sa-i dau...unde sa ma duc?
Aaaaa, am uitat sa precizez..fetita mea Maria a fost diagnosticata in luna aug. 2005 cu hepatita virus A (luat-a de la cresa) Medicul care se ocupa de ea mi-a spus ca acum nu mai e infectioasa si ca o pot duce la gradinita linistita dar ma gandesc daca merg cu ea la dentist.....trebuie sa spun ca a avut hepatita A?


INGERASA MEA




Buna.Imi pare rau pentru hepatita si ca aveti cariute si-mi cer scuze pentru raspunsul care vine cu intarziere...nu-ti pot spune nimic nou din pacate.
Asa cum spuneai,e bine sa mergi la o clinica de stomatologie infantila,sa-i spui medicului despre hepatita A si sa tratezi dintisorii...Sanatate multa si numai bine si tie si fetitei tale!
Daca mai ai intrebari,iti raspund cu placere.


Mergi la inceput