Cabinet stomatologic

Raspunsuri - Pagina 40

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Lia sau oricine cunoaste...am o mare rugaminte...fetitei mele de 2 ani si 8 luni i sa rupt un dintisor de sus chiar in seara de revelion intr-un morcov.....era galben, putin cariat si inchis la culoare pe dedesupt....si mai e unul, tot sus care, cred ca va avea aceeasi soartadesi o spal in fiecare zi, dupa fiecare masa pe dintisori.
Am inteles ca trebuie sa ma duc la Facultatea de Stomatologie...la sectia de Pedodontie.....ma primeste fara trimitere?....ca e tare departe si nu vreau sa ma duc degeaba pana acolo.
Am alaptat-o la san pana la 1 an si 8 luni si apoi a folosit biberonul pana la 2 ani si 3 luni (suzeta nu a aceeptat deloc)....imediat cum am vazut ca dintisorii i se ingalbenesc si incep sa se carieze am fost la medicul pediatru si mi-a zis sa stau linistita ca asta e! E carie de biberon!
Si uite am sta linistita si acum mi-e teama sa nu fie probleme cu dintisorii definitivi!

Dintisorul sa rupt la nivelul gingiei...deci radacina este la locul ei....si fff galbena....mi-e frica sa nu o doara!

Ce sa fac...ce sa-i dau...unde sa ma duc?
Aaaaa, am uitat sa precizez..fetita mea Maria a fost diagnosticata in luna aug. 2005 cu hepatita virus A (luat-a de la cresa) Medicul care se ocupa de ea mi-a spus ca acum nu mai e infectioasa si ca o pot duce la gradinita linistita dar ma gandesc daca merg cu ea la dentist.....trebuie sa spun ca a avut hepatita A?


INGERASA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

buna Lia, buna fetelor!
Alex are un an si 4 luni (are 8 dintisori si 4 masele) si i-a aparut o mica carie pe un dintisor, asta in conditiile in care a supt pana la 1 an si 3 luni si biberonul a inceput sa-l foloseasca de o saptamana. Ce trebuie sa fac si care ar fi motivul aparitiei cariei?

Multumesc frumos!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veras spune:

Lia, iata problema mea. Daca ai timp, mi-ar prinde bine un sfat.
Lui Mihnea i-au cazut cei doi dinti din fata incisivii centrali (jos) si unul de sus. Cei noi cresc frumosi si drepti. Dar... A tot avut probleme cu premolarii, am fost la medic (stomatolog) de mai multe ori, i-a curatat, i-a plombat. Plombele au cazut, iar i-a curatat, iar i-a plombat. Si tot asa. Cariile s-au adancit, probabil. Drept e ca nici el nu sta pe scaunul acela prea linistit (si poate n-a reusit medicul sa lucreze ca lumea). Acum vreo 2 - 3 zile, i-a picat o maseluta, adica s-a rupt, pur si simplu (una dintre ele) de la radacina (aceasta cred ca a ramas inauntrul gingiei). Ce ne facem? Trebuie sa-i scoata radacina? Cum s-ar face asta, cu anestezie? Maselutele noi vor fi afectate? Medicul de familie mi-a zis ca e ok daca ramane asa, ca atunci cand ii va creste maseluta noua, o sa creasca singurica, fara probleme, pe locul celei rupte
Trebuie sa spun ca are 6 ani si 9 luni.
Multumesc mult,
Vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Draga Lia,

mentionez ca fetitza mea are 2 ani si 3 luni, ii periez dintisorii si dimineatza si seara, 2 minute, cu pasta de dinti fluorizata 500 ppmF (aici nu se da zymafluor) cu capul in poala mea, frecand binisor dintii (caci ii are bine denivelati ca si mine de altfel)...dar m-ar interesa sa-i pot face totusi si vaccinul anit-carie sa nu aiba probleme decat foarte putine, sper deloc din cauza dintilor...pana acum ii are ca perlutzele sper cand intri aici sa-mi poti da un sfat, daca tu i-ai face sau ce parere ai despre vaccin, este indicat sau nu??si daca ai vreun nume in engleza al lui pe care sa-l recomanzi(am mare incredere ins faturile tale), banuiesc ca sunt mai multe feluri, ti-as fi fff recunoscatoare!!

mentionez ca sunt pro-sigilare dupa ce o sa-i apara dentitia permanenta, sper din tot sufletul sa previn toate neajunsurile legate de dinti.

multumesc mult de tot,
Lena cu t-rex Freya

"One of the biggest curses that can befall man is the loss of the sense of humour"
Hospodarske Noviny(un ziar ceh)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionaina spune:

Draga Lia,
mentionez fetita mea are 3 luni, suntem sanatoase tun, ne dezvoltam bine si papa lapte de la mami.
Intrebarea noastra ar fi -ce parere ai tu despre fluorizarea la copii, de la ce varsta ar trebui inceputa si pe ce perioada.Ce produs ai recomanda tu?

Multumim anticipat pentru sfatul tau,

Ioana si bb Alexia


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Buna Lia, sunt Bebe. :) Iti scriu in legatura cu nasha mea care e "suspecta" de a fi insarcinata :) si isi trateaza in paralel dantura. Este posibil sa aibe doar 2-3 saptamani si are o masea adesea dureroasa. Ar trebui sa faca o obturatie de canal, ceea ce presupune precum stii fie anestezie, fie durere ingrozitoare. Medicul stomatolog i-a propus un anestezic fara adrenalina - tu ce ai recomanda in acest caz? Mentionez ca ar trebui sa afle pana cel tarziu luni 13 februarie cand merge din nou la stomatolog. Multumesc mult din parte amandurora si te pupam,
Bebe si Nasha :)

bebe si puii:

Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
Ziua Filiponului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Ce bine ca am dat de subiectul acesta,poate imi da si mie cineva un sfat,m-as bucura,dar cat ma repede.
Mi-a iesit o masea de minte.S-a cariat ,am dureri destule de mari.Cateva zile am luat aulin si dadeam cu dentocalmin.Am facut asa zi de zi timp de 1 saptamana.
De ieri am inceput sa iau antibiotic,eritromicina.Am deja 24 de ore de cand iau.Acea masea mi s-a umflat un pic,dar nu e vizibil,nu pot sa strang dintii.Stiu ca nu sunt alergica la eritromicina,am mai luat.
E normal sa mi se umfle un pic de cand am luat antibioticul?Ce e de facut?

Multumesc !

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vbartan spune:

Buna Lia.

In primul rand felicitari pentru eforturile depuse pentru membrii acestui site.
As avea si eu o nelamurire. In urma cu ceva vreme am avut o masea cu probleme. Mi s-a facut obturatie de canal dar din nefericire in momentul in care medicul ma chinuia sa-mi extraga nervul acul respectiv s-a rupt si a ramas pe canal. Medicul s-a chinuit sa-l scoata dar nu a reusit. Totusi in final a plombat maseaua respectiva. Dupa care m-a trimis la radiografie. Pe film aparea acul care statea frumusel asezat in canal.
In aceasta situatie ce este de facut? Care sunt riscurile? Pentru ca de teama nu am mai mers la medicul respectiv.
Mentionez ca sunt insarcinata in sapt. 17
Multumesc!
Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Am terminat tratamentul,mi-a trecut si maseaua,vad ca inca supravietuiesc ,dar tot n-am primit nici un raspuns
Intr-adevar eram disperata,acum nu mai conteaza raspunsul,eram curioasa ce sa fac
Numai bine

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ps spune:




Acum aproximativ 1 an am avut curajul sa merg la o operatie ptr a avea un implant dentar.Totul s-a dovedit sa fie o mare greseala !
Implantul a fost introdus mult prea adinc si am ramas cu o amortire a 1/2 din mandibula ( buza si dinti).In timpul operatiei am simtit cind a atins nervul deoarece fiind sub anestezie de durere am inceput sa pling in acel moment.
Dr crede si acum ca e posibil sa se poata pune lucrare pe acest surub", asta in conditiile in care am fost si la alti spacialisti ce au spus ca "e prea adinc si trebuie scos" Am avut mai multe discutii cu acest dr dar e arogant si "mai e baiatul lui tata"
Caut sa gasesc pe net o firma sau un profesor spacializat in implantologie, din strainatate ptr a trimite radiografia mea, deoarece incerc sa aflu adevarul....
Asta in Romania e imposibil!!!Nimeni nu are curajul sau interesul sa o faca.
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie sau o recomandare.

Partial amortita si disperata total
Irina


Mergi la inceput