Cabinet stomatologic

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by lilach

Lia,
imi cer scuze ca revin poate cu aceeasi intrebare...poate asemanatoare.
Copiii mei cei mari au dintii galbeni...chiar zilele trecute ne uitam pe niste poze...si spre stupefactia noastra am sesizat ca sint tot si tot mai galbeni.Nu putem intelege de ce? Se spala pe dinti,nu prea beau bauturi gazoase,nu au primit de multe ori tratamente cu antibiotice.
Tin sa precizez ca dintii sint foarte buni...Andra nu a avut niciodata nici o carie.Andrei a avut doua carii la dintii de lapte.
Andrei are cei doi dinti din fata sparti...a cazut in urma cu 5 ani si i-a fisurat.

Iti multumesc anticipat.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra


Draga Lilach,
Teorie valabila pentru toata lumea:daca nu fumeaza,nu beau bauturi care ar putea produce in timp modificari de culoare(ex.ceai)...n-ar trebui sa existe ingalbenire.
In continuare cred ca-i doar o senzatie.
Presupun ca baietelul a fost vazut de stomatolog dupa ce si-a fracturat dintisorii.
Numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by 2mami

Buna Lia,
AM si eu o problema destul de mare si nu am reusit sa-i gasesc nici o solutie. Fetita mea care nu are inca 5 ani (implineste peste o luna) are toti incisivii de sus precum si primii molari (si de sus si de jos) cariati, dar intr-un hal fara de hal.
Bineinteles ca nu am ajuns la aceasta situatie brusc. Prima data am observat ca se schimba coloratia dintilor de sus (incisivii laterali) inainte de 2 ani. Am fost atunci la stomatolog si mi-a spus ca nu e nimic, sa-i dau Zymafluor si sa o spal bine pe dinti seara si dimineata, ceea ce am facut. CU toate astea, inainte de 3 ani, incisivii laterali deja aveau carii precum si un molar de jos. Am fost atunci la un alt stomatolog care mi-a spus ca nu exista solutie alternativa, singura varianta este cea clasica, cu freza si tot tacamul. Bineinteles ca am incercat si aceasta varianta si i-a plombat molarul de jos dar apoi mi-a zis ca de fapt nu-l curatase cum trebuie si ca ar trebui sa repetam operatiunea alta data (ceea ce bineinteles ca nu s-a mai putut, intrucat copilul nu a mai vrut). La cateva luni de la aceasta experienta (eu intre timp nu contenisem sa caut alte cabinete stomatologice mai dichisite) am ajuns la un alt stomatolog care i-a facut cateva ture de flurozari (ceva cu o pasta speciala aplicata pe dinti cu un fel de periuta cu baterie). In afara de aceste fluorizari i-a mai aplicat pe dintisorii cu probleme o pasta (habar nu am cum se chema dar costa f.f.f.f mult) care a rezistat pe incisivii centrali cam 3 zile. Dupa asta am fost din nou si am zis ca nu mi se pare normal sa platesc 2mil la 3 zile (ca era 300.000 dintele si erau cam 7 de tratat). Drept pentru care mi s-a spus ca nu exista alta varianta. Am mai facut o data investitia dupa care am renuntat ca nu reuseam sa castig cat ar fi trebuit sa investesc in dintii lu' fii-mea.
Dupa asta am ajuns la un alt cabinet care era chipurile cel mai grozav din Bucuresti (ceva cu americani) si mi-a zis doctorita respectiva ca putem sa-i facem cariutele dar numai daca o tinem cu forta ca asa se procedeaza in astfel de cazuri.
Te rog sa-mi explici si mie cum as fi putut tine copilul sa-i plombeze 7 dinti cu forta?
Eu nu am acceptat sa o fac, asa incat acum fetita sta f. prost la capitolul dintisori (si chiat o supara lucrul asta).
Multumesc,
Simona


Draga Simona,
Daca ne gandim la riscurile anesteziei generale,cred ca varianta neplacuta reprezentata de tratamentul cu forta e mai buna.
Eu zic sa mergi la pediatrul fetitei tale,sa-i explici despre ce este vorba ca sa-ti prescrie un medicament(premedicatie),ii dai pastiluta cu o jumatate de ora inainte de tratamentul stomatologic si tratati cat se poate.Din cate-am inteles,ii dai Zymafluor.Asta va face ca dintii permanenti sa fie mai putin susceptibili la carie.
Numai bine tie si fetitei!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by timeea

Pentru Lia
la 4 ani si 3 luni baietelul meu a patit asa:
cei patru incisivi de sus erau cariati de pe la 2 ani, de vreo juma de an ne spunea din cand in cand ca-l doare unul dintre ei; am fost la stomatolog sa-l vada, ni s-a spus ca nu se poate face nimic.
Acum 5 zile - in paralel cu un rosu in gat, a inceput sa i se umfle buza de sus, zicea ca-l doare rau dintele. Pentru mine incepuse cosmarul.
I-a aparut punguta cu puroi deasupra dintelui.
Am apelat (era duminica) la o cunostinta, care mi-a spus telefonic sa continui cu antibioticul si sa merg cu el la cabinet maine zi sa-i faca drenaj.Ca problema e cronica dar s-ar putea trata daca copilul coopereaza etc.
Maine zi m-am dus cu el, dar la alt stomatolog, specializat pe copii si cu un cabinet f. bine dotat. Aceasta doctorita cand l-a vazut - mi-a zis ca dintele trebuie scos. Dintele se misca bine. Si a procedat la scoaterea lui.
Eu am ramas cu o durere imensa in suflet, poate m-am grabit, poate trebuia sa plec de acolo, sa incerc tratarea dintelui.
Deja ma aflu in fata a doua pareri diferite :una ca nu trebuia scos , ca gingia se intareste si e prea repede iar celalta ca nu e sanatos pentru el sa stea cu infectia aia in gura, ca noul dinte va creste in puroi si ca ar fi trebuit sa-i dau mult antibiotic ca problema s-ar fi repetat.
Care era decizia corecta ?
Oricum - vom merge din nou sa-i faca o fluorizare pe restul dintilor , sa nu mai avem probleme si la altii si mi-a zis sa-i dau zimmafluor pana la 14 ani.
Cu multumiri anticipate !




Draga Timeea,
Cred ca decizia corecta a fost cea care a fost aplicata deja(extractia dintisorului).Odata ce a avut abces,intr-adevar nu mai era altceva de facut si ar fi trebuit sa-i dai multe antibiotice.Mergi si fa-i o fluorizare locala.Daca vrei, poti sa-ncepi administrarea de Zymafluor.Numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by cristina78

Buna Lia!
Am si eu o intrebare scurta :insarcinata fiind ai voie sa faci anestezie???
Multumesc!
Cristina


Draga Cristina,
In trimestrul al doilea de sarcina e bine sa tratezi tot ce e de tratat.Se poate face si anestezie.Sarcina usoara si un bebelus sanatos!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Buna Lia!
Prima data sa-ti fac istoria,ca sa intelegi:
Masea cariata,curatata,scos nervul,plombata.Dupa 3 luni am constat ca nu mai am plomba,ramasese gaura in masea,care se innegrise pe margini.Din diverse motive am aminat dusul la dentist si am ajuns sa mi-i se rupa in 2 maseaua,unul din pereti a cazut de tot.
Acum intrebarea:poate sa-mi imbrace jumatatea de perete si sa-mi faca dintele la loc sau trebuie scos de tot?
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Draga Lia,
indraznesc si eu sa pun o intrebare...la care nu am gasit raspuns in romania. De acum 4 ani, de la 19 ani, pe fetele exterioare ale incisivilor si caninilor de sus smaltul a inceput sa se erodeze langa gingie, in rest ramanand neatins. La un canin am o plomba micuta, pentru ca erodajul a facut o mica gaura care a permis plombarea, dar la incisivi se erodeaza strat dupa strat smaltul din jumatatea de sus a dintilor. Am primit diverse diagnostice: demineralizare, si deci tratament cu flouar, periaj agresiv(intr-adevar dintii din stanga sunt mai afectati si su sunt stangace)respiratie orala (si asta se intampla intr-unele nopti). Intrebarea este: cum pot sa protejez zona aceea sensibila deja ? S-ar putea aplica ceva...poate materialul de sigilare...astfel incat procesul sa inceteze?
iti multumesc
mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga Lia,
am si eu o nedumerire.Sofia Galagia are 15 luni, dar nu i-am dat Zymafluor.Ce poate sa pateasca? Cand sa incep sa-i dau? Daca nu i-am dat va face carii mai tarziu? Eu am avut prima carie la 17 ani, si mai am doar doua( una langa cea de la 17 ani si una deasupra ei).Si sunt convinsa ca au fost de la proasta igiena, de-atunci nu mai am( doar ca ar cam trebui sa trec pe la detrartaj...)
Asadar, cum e cu mineralizarea, nu se face fara Zimaflour? Scuza-mi ignoranta...
Am uitat, don'soara are 2 dinti jos, doi sus( adica un sfert si o liniuta)plus ca inca doi de sus tind sa apara.Nu e cam putin? Primul a aparut la 10 luni jumate.
Va pup!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison7 spune:

Draga Lia,

Te rog sa ma ajuti si pe mine intr-o problema. Este posibil ca la 1 an si 5 luni baietelul meu sa aiba deja un dinte cariat si altul rupt sau mai bine zis cu smaltul sarit ? (este vorba despre incisivii laterali de sus). Am fost la medicul de familie si mi-a dat Zymafluor pt. prevenirea cariilor o pastiluta pe zi.
Ce inseamna aparitia cariilor atit de devreme ? Prea multe dulciuri ? Lipsa de calciu ? Mentionez ca i-au iesit foarte devreme toti dintisorii, deci are deja toti dintii si 4 masele.
Si am auzit ca odata ce incep sa ii dau Zymafluor trebuie sa ii dau pina la 6 ani. E adevarat?

Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Buna Lia!
Prima data sa-ti fac istoria,ca sa intelegi:
Masea cariata,curatata,scos nervul,plombata.Dupa 3 luni am constat ca nu mai am plomba,ramasese gaura in masea,care se innegrise pe margini.Din diverse motive am aminat dusul la dentist si am ajuns sa mi-i se rupa in 2 maseaua,unul din pereti a cazut de tot.
Acum intrebarea:poate sa-mi imbrace jumatatea de perete si sa-mi faca dintele la loc sau trebuie scos de tot?
Valentina


Buna! depinde ce e acolo.E necesara o radiografie pentru a vedea cum arata osul in regiunea periapicala,daca obturatia canalelor radiculare a fost facuta corect.
Un dinte devital va fi pierdut mai tarziu sau mai devreme,dar cu siguranta e de preferat ca acest lucru sa se produca mai tarziu..:))Mergi la stomatolog si salveaza ce mai e de salvat,fara sa vad nimic nu pot decat sa fac presupuneri.
Spui "unul dintre pereti a cazut"..sunt 4 fete laterale (pereti)-vestibulara(in afara),meziala(spre centrul arcadei),distala("priveste" indarat) si orala-palatinala,respectiv linguala. Ce intelegi prin "masea rupta in doua"?Care masea e si cum e rupta?
In principiu,atata vreme cat radacinile sunt obturate corect si osul alveolar e in regula,se va putea gasi o metoda de refacere coronara.
Numai bine!



Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Merci Lia,am priceput ce si cum.Saptamina viitoare am programare la nenea stomatologu si ma lamuresc.
Sarbatori fericite si numai bine!
Valentina

Mergi la inceput