Cabinet stomatologic

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 2mami spune:

Buna Lia,
AM si eu o problema destul de mare si nu am reusit sa-i gasesc nici o solutie. Fetita mea care nu are inca 5 ani (implineste peste o luna) are toti incisivii de sus precum si primii molari (si de sus si de jos) cariati, dar intr-un hal fara de hal.
Bineinteles ca nu am ajuns la aceasta situatie brusc. Prima data am observat ca se schimba coloratia dintilor de sus (incisivii laterali) inainte de 2 ani. Am fost atunci la stomatolog si mi-a spus ca nu e nimic, sa-i dau Zymafluor si sa o spal bine pe dinti seara si dimineata, ceea ce am facut. CU toate astea, inainte de 3 ani, incisivii laterali deja aveau carii precum si un molar de jos. Am fost atunci la un alt stomatolog care mi-a spus ca nu exista solutie alternativa, singura varianta este cea clasica, cu freza si tot tacamul. Bineinteles ca am incercat si aceasta varianta si i-a plombat molarul de jos dar apoi mi-a zis ca de fapt nu-l curatase cum trebuie si ca ar trebui sa repetam operatiunea alta data (ceea ce bineinteles ca nu s-a mai putut, intrucat copilul nu a mai vrut). La cateva luni de la aceasta experienta (eu intre timp nu contenisem sa caut alte cabinete stomatologice mai dichisite) am ajuns la un alt stomatolog care i-a facut cateva ture de flurozari (ceva cu o pasta speciala aplicata pe dinti cu un fel de periuta cu baterie). In afara de aceste fluorizari i-a mai aplicat pe dintisorii cu probleme o pasta (habar nu am cum se chema dar costa f.f.f.f mult) care a rezistat pe incisivii centrali cam 3 zile. Dupa asta am fost din nou si am zis ca nu mi se pare normal sa platesc 2mil la 3 zile (ca era 300.000 dintele si erau cam 7 de tratat). Drept pentru care mi s-a spus ca nu exista alta varianta. Am mai facut o data investitia dupa care am renuntat ca nu reuseam sa castig cat ar fi trebuit sa investesc in dintii lu' fii-mea.
Dupa asta am ajuns la un alt cabinet care era chipurile cel mai grozav din Bucuresti (ceva cu americani) si mi-a zis doctorita respectiva ca putem sa-i facem cariutele dar numai daca o tinem cu forta ca asa se procedeaza in astfel de cazuri.
Te rog sa-mi explici si mie cum as fi putut tine copilul sa-i plombeze 7 dinti cu forta?
Eu nu am acceptat sa o fac, asa incat acum fetita sta f. prost la capitolul dintisori (si chiat o supara lucrul asta).
Multumesc,
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Pentru Lia
la 4 ani si 3 luni baietelul meu a patit asa:
cei patru incisivi de sus erau cariati de pe la 2 ani, de vreo juma de an ne spunea din cand in cand ca-l doare unul dintre ei; am fost la stomatolog sa-l vada, ni s-a spus ca nu se poate face nimic.
Acum 5 zile - in paralel cu un rosu in gat, a inceput sa i se umfle buza de sus, zicea ca-l doare rau dintele. Pentru mine incepuse cosmarul.
I-a aparut punguta cu puroi deasupra dintelui.
Am apelat (era duminica) la o cunostinta, care mi-a spus telefonic sa continui cu antibioticul si sa merg cu el la cabinet maine zi sa-i faca drenaj.Ca problema e cronica dar s-ar putea trata daca copilul coopereaza etc.
Maine zi m-am dus cu el, dar la alt stomatolog, specializat pe copii si cu un cabinet f. bine dotat. Aceasta doctorita cand l-a vazut - mi-a zis ca dintele trebuie scos. Dintele se misca bine. Si a procedat la scoaterea lui.
Eu am ramas cu o durere imensa in suflet, poate m-am grabit, poate trebuia sa plec de acolo, sa incerc tratarea dintelui.
Deja ma aflu in fata a doua pareri diferite :una ca nu trebuia scos , ca gingia se intareste si e prea repede iar celalta ca nu e sanatos pentru el sa stea cu infectia aia in gura, ca noul dinte va creste in puroi si ca ar fi trebuit sa-i dau mult antibiotic ca problema s-ar fi repetat.
Care era decizia corecta ?
Oricum - vom merge din nou sa-i faca o fluorizare pe restul dintilor , sa nu mai avem probleme si la altii si mi-a zis sa-i dau zimmafluor pana la 14 ani.
Cu multumiri anticipate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by nasuc


Buna Lia!

uite care e intrebarea mea: ce interval de timp e necesar
intre doua radigrafii? Am fost acum o luna la un dentist,
mi-a facut radiografie la toti dintii... si nu sunt multumita
de el. As vrea sa merg la altul, dar ma gandesc ca si acesta va
voi sa faca radiografii.

Astept cu nerabdare raspunsul tau, mai ales ca un dinte a
inceput sa ma sacaie un pic...
Multumesc frumos.


Nasuc,scuze pentru intarzierea cu care-ti raspund,dar am fost in tara cu Iepu si de obicei acolo desfasor exclusiv activitati in "real".Presupun ca ai mers deja la medic si ai tratat dintii care te "sacaiau".Daca nu,mergi si trateaza.Chiar daca va dori sa faca din nou radiografii,nu e o tragedie,atata vreme cat nu vei continua sa faci radiografii la toti dintii in acelasi ritm(cantitatea de radiatii primita prin intermediul acelor radiografii e similara cantitatii de radiatie primita in mod natural in 4 zile de expunere la soare,spun specialistii).povesteste-i noului medic despre radiografiile facute de celalalt,vezi daca nu exista posibilitatea transferarii fisei tale de la o clinica la cealalta si trateaza dintii cu probleme.Numai bine!Sper ca raspunsul meu mai poate fi util in conditiile in care vine cu oaresce intarziere...Numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by Dana_

Pt Lia sau dr stomatolog
Am o problema putin mai mare. Am gingivita de vreo 7 ani. Am fost la dr in urma cu 3 ani, mergeam de 3 ori pe saptamana si imi facea tratament cu clorura de zinc30%.Asta a tinut vreo 5 luni in care mi-a facut doar acest tratament. Apoi au urmat vreo 3 sapt in care mi-a reparat toate cariile. Dupa vreo 6 luni iar mi s-au imflamat gingiile. Nu am mai mers la dr, deoarece imi cerea o gramada de bani pe acel tratament si am descoperit ca este de vanzare acea clorura de zinc 30%. Carii nu prea am dar totusi imi e groaza sa dau o gramada debani pe nimic. Am inteles ca in caz de gingivita agravata nu se pot face plombe pana nu fac ceva tratament. Ce ar trebui sa fac. Eu locuiesc in Cj-Napoca, daca cunosti ceva dr bun pe aici te rog sa-mi zici.
Cu respect Dana

Dana&bb Andy


Buna si scuze pentru intarzierea cu care iti raspund.
eu iti sugerez sa mergi la un stomatolog pentru un detartraj urmat de un periaj profesional,o buna igiena dentara(periaj dupa fiecare masa si folosirea atei dentare macar o data pe zi),solutii de clatit gura antibacteriene(contin si clorura de zinc).Daca igiena dentara va fi buna,gingivita nu va mai aparea.Pentru inceput,dupa detartraj,periajul va fi neplacut pentru ca gingiile sunt tumefiate si vor sangera,dar in 1-2 saptamani gingivita va disparea.
Placa si tartrul sunt cauzele aparitiei gingivitei.
Daca mai ai intrebari,iti raspund cu placere.Numai bine!


Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by GabrielaG

Buna Lia,
Baietelul meu de 1 ani si 3 luni are 8 dintisori si 4 maselute, iar acum se zareste un canin sus. Eu stiam ca acestia ies la sfarsit sau intai ies caninii si apoi celelalte 4 maselute?
Baietelul meu cel mare are 5 ani si 5 luni.Cand incep sa i se schimbe dintii, ca am vazut mai sus la cineva ca deja se schimba.

Multumim mult si pupici lui Iepu',
Gabriela si baietii


Draga Gabriela,
In principiu molarii 1 erup intre 11 si 17 luni,caninii intre 13 si 23 de luni,molarii 2 temporari erup intre 17 si 29 de luni.De obicei caninii erup dupa ce molarii 1 temporari sunt prezenti pe arcada.
In cazul dentitiei permanente,primul grup erupe intre 6 si 7 ani( molarii 1 permanenti(de 6 ani) si incisivii inferiori.
In concluzie,toate-s in regula.gashca de pupici la voi,

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by iza bella

Draga Lia am citit toate raspunsurile tale si cred ca am mai invatat cate ceva despre dintisori. Tocmai de aceea m-am speriat putin. Baietelul meu de 3 ani si 6 luni are un inceput de carie la dintisorii de sus din mijloc, care se vede doar f. putin . Am intrebat un medic somato. si mi-a spus ca nu-i nici o problema, dat fiind faptul ca acesti dinti se vor schimba si nu are rost sa chinuim copilasul pe la doctor. Vreau sa te intreb daca aici in Ro. exista o solutie de stopare a acestei carii fara ca el sa aiba de suferit prea mult, mai ales ca sigur nu va fi de acord sa stea cu gurita deschisa si sa-i faca ceva la dintisori cu aparatele alea care "bazaie"? (cred ca intelegi ce vreau sa spun).
Eu nu i-am dat deloc Zymafluor si inca bea lapticul de culcare din biberon si nici nu vrea sa auda de renuntarea la el.Il spal pe dintisori dar atat cat reusesc.Pot sa incep sa-i administrez acum Zymafluor?


Buna.Daca nu i-ai dat Zymafluor,se pot face periodic fluorizari locale la stomatolog.Trebuie renuntat la biberon in ciuda tuturor protestelor.Biberonul nu mai e de multa vreme o necesitate,a ramas doar ca un hobby pagubitor pentru dintisori.Intr-adevar,dintisorii acestia se vor schimba in jurul varstei de 7-8 ani,dar pana atunci e bine sa fie mentinuti in conditii bune pe arcada.Periaza tu temeinic macar dintisorii acestia inainte de somn.Numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by Ela

Lia,

am si eu - normal - o problema!
Ca multe alte gravidute, m-am ales pe sarcina cu o gingivita pe cinste - dar care, in urma periajului energic si des si a folosirii atei dentare in ciuda sangerarii - vad ca a cedat aproape de tot!Din cauza asta insa mai bine de 1 an nu am mai vizitat un stomatolog - nici macar pentru detartraj - si nu vreau sa mai aman mult, mai ales ca am o dantura pacatoasa, nu a existat vizita la 6 luni la stomatolog dupa care sa nu intru in santier!
Problema mea e ca eu alaptez inca si aici - in afara unui detartraj - NU iti fac nimic daca nu s-a facut radiografie generala a danturii!
Cat de safe este sa fac o asemenea radiografie cat eu sunt inca pe
post de vacuta personala? Mai ales ca mai devreme de decembrie nu am sanse sa o intarc pe Ilinca (am incercat si a iesit cu show, deci astept sa fie sotul in concediu )!

Si alta intrebare - la dintii din fata - cei de sus - am foarte multe plombe albe, care o data cred ca nu au fost bine slefuite pt. ca pe "marginea" lor s-a depus tartru, iar la unele dintre ele banuiesc ca nu a fost bine curatata caria - pt. ca s-a schimbat culoarea de sub plomba! Toate astea trebuie date jos si refacute?
Daca asigurarea de aici nu acopera asa ceva (s-ar putea sa o considere stomatologie estetica ) ce sanse am sa-mi reziste pana ajung la anul in Ro ( ca aiic m-ar costa cam 400 euro una!!) Mai ales ca la 2 dintre dinti a si cazut putin din plomba (la unul in interior, la celalalt in spatiul dintre dinti)???

Multumesc mult, mult!
O posibila viitoare mamica stirba


Buna.Mergi la stomatolog si nu-ti fa griji in legatura cu radiografiile.E-n regula,nu e nevoie sa intrerupi alaptarea daca faci radiografii.Plomba la care s-a schimbat culoarea de sub plomba va trebui inlocuita,pentru ca e carie secundara,probabil.Nu stiu daca obturatiile celelalte trebuiesc refacute atata vreme cat nu pot vedea nimic.Cred ca singurul lucru de facut e sa mergi la un stomatolog.El iti va spune dupa ce va vedea despre ce e vorba, ce trebuie de facut.Presupun doar ca obturatutiile care n-au fost bine adaptate marginal(alea cu modificare de culoare doar pe margine) ar putea sa mai astepte o perioada de vreme,cele la care deja o portiune din obturatie a cazut si cea la care exista o modificare de culoare sub obturatie ar trebui rezolvate cat mai curand.Nu stiu ce spune asigurarea in Germania,dar nu cred ca in cazul inlocuirii unor obturatii prost adaptate fie ele si fizionomice putem sa ne gandim la stomatologie cosmetica.Tot medicul la care mergi iti va povesti si despre asta.Numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Multumim mult Lia,
Suntem deja la al 4-lea canin si suntem mofturosi.Pupici tie si lui Iepu.
Gabriela si baietii(si eu tot din Roman sunt dar acum stau in Iasi; nu mai am pe nimeni in Roman).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Buna Lia!
Am si eu o intrebare scurta :insarcinata fiind ai voie sa faci anestezie???
Multumesc!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

Am si eu o curiozitate?ce si cum fac toti actorii si cantaretii de au o dantura atat de alba si perfecta?Mai precis :albul lor este natural sau sunt imbracati cu placute de portelan,albiti sau mai stiu eu ce?Mor de invidie:-)

Ortansa-deX mamica



Or fi si cativa care au dinti frumosi si sanatosi(cei tineri crescuti in US),dar presupun ca majoritatea au placute de portelan,coroane,etc.

Lia&Andrew

Mergi la inceput