Dubai?
Este cineva din Dubai?
M-ar interesa cum este viata acolo. Din ce am auzit, vag, ar fi paradisul pe pamint...
O familie de prieteni vor sa plece cu contract de munca acolo. Dar nu au nici o idee inca.
Cum este viata femeilor acolo? Daca este deplasata aceasta intrebare, am sa va rog sa-mi scuzati ignoaranta. Dar pentru mine, in tarile arabe, stiu ca femeile nu sunt tratate la egalitate cu barbatii...
De asemnea nu stiu cum sunt angajate femeile in diferite servicii.
Raspunsuri
dodo spune:
quote:
Initial creeata de Gabriela B.
Este cineva din Dubai?
M-ar interesa cum este viata acolo. Din ce am auzit, vag, ar fi paradisul pe pamint...
O familie de prieteni vor sa plece cu contract de munca acolo. Dar nu au nici o idee inca.
Cum este viata femeilor acolo? Daca este deplasata aceasta intrebare, am sa va rog sa-mi scuzati ignoaranta. Dar pentru mine, in tarile arabe, stiu ca femeile nu sunt tratate la egalitate cu barbatii...
De asemnea nu stiu cum sunt angajate femeile in diferite servicii.
Iubita, lasa prejudecatile, ca sintem in sec 21 si vorbim de Emirate, nu de Sudan..
Am intilnit la spitalul unde am nascut prematur dr/nurse din cele mai neasteptate locuri- Australia, Brasov si erau f multumite de conditiile de trai/salarizare (nurse din Australia lucra de 16 ani in acel spital si era de vreo 20 de ani in Emirate, poate ca asta inseamna ceva...
Altele erau intrebarile pe care mi se pare normal sa le pui, daca nu ai fost niciodata-n Emirate, si anume despre chirii, care sint extrem de mari daca nu sint incluse in pachetul de oferta, valabilitate permis de conducere, modalitatea de transport la/de la sv, ca or fi taxiurile ieftine, insa la sf. de luna constati ca e mai bine sa ai masina ta..dreptul de a introduce alcool in tara (ca banuiesc_ca sint consumatori)-am impresia ca au dreptul la o anumita cantitate si sint magazine speciale pt. ne-musulmani de unde se pot procura, insa personal nu am auzit pe nimeni sa pronunte macar cuvintul alcool, poate si temperaturile fac acest "articol" prohibit de la sine (la 35-40-48 grade cine s-ar mai incumeta sa mai bea si sa iasa afara din casa, daramite sa mai mearga la sv)
Salariile sint atractive, unde mai pui ca sint tax-free..Deci spune-le prietenilor sa mearga linistiti si bafta in noua locatie! La ce spital vor lucra?
cristina1974 spune:
Dubai este cumva raiul pe pamant.
Noi avem o filiala a afacerii noastre in Dubai, merg acolo cel putin de doua ori pe an, de vreo sase ani incoace,si nu am nici un fel de probleme. Lumea ma respecta, vorbeste frumos cu mine, nu trebuie sa stau acoperita, chiar daca sotul meu este musulman,...deci nu am probleme de nici un fel. Intr-adevar, chiriile sunt mari, si de aia noi suntem tocmai in plin proces de a cumpara o casa acolo.
Dubai-ul este un loc unic, dupa parerea mea. Se castiga bine, sunt o gramada de investitori acolo care au ridicat nivelul de trai la cele mai inalte standarde. Atractii,la greu,deci nu te plictisesti acolo sub nici o forma.
In Dubai am nascut si eu prima fetita, si am fost extrem de multumita de serviciile de acolo,mult mai bune decat cele din Londra, si vreau sa mentionez ca ambele locatii au fost private.
Daca as fi in locul prietenilor tai, nu as sta pe ganduri nici o secunda.
Ajutati-o pe Sonia
Gabriela B. spune:
Multumesc de raspunsuri...
Dodo, stiu bine in ce secol traim...tocmai de accea am intrebat...Obiceiurile musulmane nu imi sunt cunoscute...decit cele extreme ajung la noi, si nu sunt tocmai placute...Iar pentru mine (am spus ca sunt in totala ignoranta) Sudanul sau UAE sunt...la fel...
Chiriile inca nu ma intereseaza, ei nu vor sa plece decit daca sunt incluse in oferta...Inca nu stiu unde exact vor merge, sunt la etapa 2 a interviului, inca nu stiu exact ce li se va oferi. In functie de asta, voi veni cu intrebari la voi. Si multumesc anticipat celor ce vor raspunde.
Astazi m-am uitat si eu pe internet, intr-adevar, pare raiul pe pamint...parca prea frumos sa fie adevarat...Mai citesc si eu...caci devin chiar eu interesata, desi trebuie mai intii sa vad daca as putea lucra la ei fara inregistrare (sunt dentist) Chiar suna excelent ce am vazut pina acum, si dupa raspunsurile voastre...e si mai fain...
So, salariile sunt tax free? Asta este chiar...de nemaiauzit...da guvernul ala nu are nevoie de taxe? Uau...
Deci sa inteleg ca cea mai mare parte a banilor s-ar duce pe chirie...
Uite...de-abia acum am sunte de intrebari...le las pe miine, sa mai culeg date...
Multumesc.
Gabriela
dodo spune:
quote:
Originally posted by Gabriela B.
Multumesc de raspunsuri...
Dodo, stiu bine in ce secol traim...tocmai de accea am intrebat...Obiceiurile musulmane nu imi sunt cunoscute...decit cele extreme ajung la noi, si nu sunt tocmai placute...Iar pentru mine (am spus ca sunt in totala ignoranta) Sudanul sau UAE sunt...la fel...
Chiriile inca nu ma intereseaza, ei nu vor sa plece decit daca sunt incluse in oferta...Inca nu stiu unde exact vor merge, sunt la etapa 2 a interviului, inca nu stiu exact ce li se va oferi. In functie de asta, voi veni cu intrebari la voi. Si multumesc anticipat celor ce vor raspunde.
Astazi m-am uitat si eu pe internet, intr-adevar, pare raiul pe pamint...parca prea frumos sa fie adevarat...Mai citesc si eu...caci devin chiar eu interesata, desi trebuie mai intii sa vad daca as putea lucra la ei fara inregistrare (sunt dentist) Chiar suna excelent ce am vazut pina acum, si dupa raspunsurile voastre...e si mai fain...
So, salariile sunt tax free? Asta este chiar...de nemaiauzit...da guvernul ala nu are nevoie de taxe? Uau...
Deci sa inteleg ca cea mai mare parte a banilor s-ar duce pe chirie...
Uite...de-abia acum am sunte de intrebari...le las pe miine, sa mai culeg date...
Multumesc.
Gabriela
Nu am avut nici o intentie de a ridiculiza, departe de mine, insa lumea in general percepe numai lucrurile iesite din comun, gen stirile ProTV si, oricit vrei sa arati ca peste tot sint aspecte pozitive/negative, ei tot pe alea negative ti le flutura-n batz..
Da, salariile sint tax-free mai putin banci, care au profitul impozabil.
Ca GP iti trebuie licenta de practica in Emirate, pt. farmacist de-asemenea, deci banuiesc_ca si pt. dentisti e valabila licenta, se da in engleza si e destul de dificil, poate nu ca cea din Oz, insa oricum e testare-n toata regula...
Neaparat sa aiba inclus in pachetul de oferta cazarea, altfel e jale, in rest, mincare, haine preturile sint mici, la produsele de firma preturile sint cam ca la noi, deci nika nou, masinile sint mai ieftine si se gasesc si masini cu volan pe dreapta, mai ieftine decit cele cu volan pe stinga, daca nu vor sa-si piarda-ndeminarea..
Bafta si nu vor regreta!
bird70 spune:
Scolile pentru straini (in engleza) sunt foarte scumpe, iar salarizarea se face in functie de tara in care ti-ai obtinut diploma. De exemplu daca lucrezi pe acelasi job ca dentist cu cineva care a facut scoala in UK nu veti avea acelasi salar chiar daca faceti aceiasi treaba. Cei care au scoala facuta in tari ca UK, USA, Canada, Australia, Europa de Vest au salarii chiar si de 2 ori mai mari ca cei cu scoala facuta prin Romania sau alte tari.
dodo spune:
quote:
Originally posted by bird70
Scolile pentru straini (in engleza) sunt foarte scumpe, iar salarizarea se face in functie de tara in care ti-ai obtinut diploma. De exemplu daca lucrezi pe acelasi job ca dentist cu cineva care a facut scoala in UK nu veti avea acelasi salar chiar daca faceti aceiasi treaba. Cei care au scoala facuta in tari ca UK, USA, Canada, Australia, Europa de Vest au salarii chiar si de 2 ori mai mari ca cei cu scoala facuta prin Romania sau alte tari.
Daca nu ma-nsel, unele pachete de oferta au si ceva oferit pt scoala pt. cei cu copii, asigurare medicala, care si ea e scumpa platita din buzunar..Si mi se pare normal sa existe diferentieri de salariu, exista posturi oferite de firme private si posturi oferite de spitale guvernamentale. Cele guvernamentale sint mai bine platite.
Gabriela B. spune:
Fetelor, sunteti o "oaza" de informatii. Multumesc mult.
Este foarte interesant, asa cum v-am spus, acum ca m-am implicat in asta, chiar si pentru noi. Aseara i-am facut capul mare sotului...
Va tin la curent si categoric revin cu intrebari.
Sunteti minunate, stiam eu de ce intreb aici, pe forum!
bird70 spune:
quote:
Originally posted by dodo
Si mi se pare normal sa existe diferentieri de salariu, exista posturi oferite de firme private si posturi oferite de spitale guvernamentale. Cele guvernamentale sint mai bine platite.
E vorba de acelasi post nu de posturi diferite. O colega de-a mea a lucrat in Dubai 2 ani si avea salariul mult mai mic pentru ca avea calificarea obtinuta in Cehoslovacia cu toate recunoasterile australiene si locale, decat colegele ei care aveau scoala facuta in UK. Deci, daca te uiti pe un anunt si zice 60k/an asta se refera la cei cu calificari in tarile civilizate. Asta nu inseamna ca nu poti obtine un post cu o calificare romanesca, acelasi post de fapt, dar te plateste mult mai putin .
cristina1974 spune:
Da, din pacate asa este. Si la Londra poti sa ai masteratul lui peste in Romania.... tot castigi mai putin decat unu' fara masterat, dar care a absolvit in UK.
Asta este, ce sa-i faci?.....
Ajutati-o pe Sonia
bird70 spune:
quote:
Originally posted by cristina1974
Da, din pacate asa este. Si la Londra poti sa ai masteratul lui peste in Romania.... tot castigi mai putin decat unu' fara masterat, dar care a absolvit in UK.
Mi se pare normal pentru ca esti in UK. Cunosc pe cineva care si-a facut master in Romania si nu s-a dus la scoala nici macar o data, nu a facut absolut nimic...de fapt a facut, a platit.
Cu joburile din Dubai, vroiam sa atrag atentia pentru ca atunci cand recruteaza in Australia de exemplu, o cerinta principala este sa ai drept de libera practica in Australia, ceea ce inseamna ca ai dat examene si ai trecut prin sistemul de recunoastere australian si ai drepturi egale cu absolventii de aici. Deci, cu o diploma obtinuta in Romania, cu examenele de recunoastere in Australia luate si cu drept de libera practica, in Australia esti pe picior de egalitate cu australienii si ai acelasi salar, dar in Dubai pe acelasi post primesti mult mai putini bani.