relatia parinte-copil dupa divort
Raspunsuri - Pagina 3
Miluna spune:
Adina, situatia mea seamana cu a ta, in sensul ca tatal are o relatie apropiata cu copilul, petrece doua zile pe saptamina cu el. Doar ca la noi despartirea s-a produs cind el avea deja 3 ani, deci el a apucat sa invete normalitatea cu tata si mama locuind impreuna. Au trecut sase luni de cind ne-am despartit, si inca pruncul mai foloseste expresii de genul "cind n-o sa mai plece tata de acasa,...". Deci a acceptat situatia, nu mai intreaba de ce nu vine tata acasa, dar in capusorul lui e doar o situatie temporara, nu poate accepta ca tata nu mai vine nicioidata acasa, si nimeni nu indrazneste sa-i spuna asta.
Am vorbit si cu un psiholog de copii, si mi-a zis ca nu are rost la virsta asta sa incerc sa-i explic prea multe. Eventual inventata o poveste in care sa se intimple ceva similar, si povestit acolo cum vor decurge lucrurile in continuare, cum tata vine si se joaca cu el, sa inteleaga ca e tot tata, chiar daca nu sta cu noi.
Pentru fetita ta lucrurile cred ca sunt mai confuze, ea tot aude povesti cu mama si tata, dar pentru ea nu exista acel triunghi, "eu, mama si tata". Eu cred ca ea este derutata, poate pentru ea tata e ca un fel de bona care are grija de ea din cind in cind, poate ca nu-l percepe ca facind parte din familia ei, pentru ca nu sta acasa la ea.
Si ma gindesc ca poate chiar povestea cu bambi a speriat-o acum. Faptul ca acolo moare mamica poate o face sa se streseze sa nu te piarda, sa nu ti se intimple ceva, si vrea sa stea mai mult cu tine. Poate ca ea a spus ca tu esti printul, tocmai pentru ca ea nu vrea ca tu sa dispari si ea sa ramina cu tatal. Chiar nu cred ca povestea cu bambi e potrivita... poate ar fii mai bine sa gasesti alte desene care sa-i placa si care sa aiba o poveste mai vesela cu mama si cu tata.
Oricum, eu cred ca e o faza trecatoare, eu cel putin asa am constatat la baiatul meu, are diverse faze, ba vrea numai cu mine, ba numai cu bunica-sa, imparte favorurile cum vrea el, dar nimic nu e definitiv.
Cit despre cealalta problema, daca e bine sau nu sa te recasatoresti, cam aceeasi dilema o am si eu. Cum va putea copilul accepta un alt barbat in casa, cind are o relatie apropiata cu tatal lui, cind in mintea lui tata locuieste acasa, e plecat doar temporar sa doarma in alta parte... chiar nu pot sa-mi imaginez cum ar putea accepta. Pe de alta parte, o familie mai completa cred ca i-ar prinde bine, sa nu fim tot timpul singurei, sa nu se simta diferit cind vede alte familii. Poate ca pina la urma depinde de ce om intilnesti, si cit de bine poate sau nu sa se integreze intr-o situatie asa delicata.
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Miluna
Pentru fetita ta lucrurile cred ca sunt mai confuze, ea tot aude povesti cu mama si tata, dar pentru ea nu exista acel triunghi, "eu, mama si tata". Eu cred ca ea este derutata, poate pentru ea tata e ca un fel de bona care are grija de ea din cind in cind, poate ca nu-l percepe ca facind parte din familia ei, pentru ca nu sta acasa la ea.
Miluna, multumesc. Inclin sa cred ca asta e.
Azi: a luat-o de la gradi, iar au fost la locul de joaca. Am intrebat-o cum a fost acolo si mi-a zis ca s-a plictisit.
Ea, s-a plictisit. Hm.
totusi ma gandesc ca nu i-am oferit pana acum exemple cu familia cu mama si tata chiar atat de evidente. Obisnuim sa mergem in week-end-uri la munte, cu prietene de-ale mele, care vin singure cu copilul (din motive diverse). Sau la plimbare, sau in vizite: de cele mai multe ori este doar mama prezenta.
Cred ca prea o obisnuiesc intre femei, asa. Am sa incerc sa schimb ceva. La noi.
Adina + Olivia 04.03.2004
szivarvany spune:
Am intrat la acest subiect pt a-ti multumi Adina ca mi-ai deschis ochii, si anume sa trec peste nervii mei si dorinta de a-l strange de gat pe al meu sot pt ca nu se ocupa de fie`sa DELOC. Asa ca, daca el nu simte nevoia sa stea cu fie`sa, insa aceasta este innebunita dupa tatal ei, le organizez eu timp impreuna, chiar si daca doar juma` de ora pe zi ! Chiar daca as fi vrut sa-l urasca, mi-am dat seama ca asa ceva nu trebuie facut niciodata, la urma urmei este tatal ei, are dreptul sa il iubeasca, asta nu are legatura cu certurile si neintelegerile noastre.
Merci inca o data mult !
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
A_Iulia spune:
Daria
Fa exact asa cum vrea copilul. Si tu si tatal contati mai putin in ecuatia asta. Ce vrea fata, aia sa faceti.
PS: si strangeti-va de gat intre 4 ochi. Aveti grija sa nu lasati urme
principe spune:
adinuta,
eu nu cred ca fetita ta nu intelege cred ca o subapreciezi ,ma refer la desenele animate cu bamby .vezi ca eu sunt mare si inca ma traumatizeaza filmuletul asta,inainte ma vedeam in rolul lui bamby orfanelul, iar acum mama fiimd i-mi vad coplilu in rolul lui bamby si ma traumatizeaza ideea sa-mi ramina copilul orfan.
cauta alte filmulete vesele nu drame.poti sa incerci sa vezi cum gindeste despre anumite aspecte cerindu-i sa deseneze (daca stie)sau un joc inocent cu jucariile de plus,include in joc (prin papusi) si bunicii ,prietenii apropiati care au copii si nu sunt despartiti,copii de la gradinita.prin jucarii formezi familia voastra unde tati nu traieste cu mamai si alta familie pe care ea o cunoaste care sunt nedespartiti.nu incerca sa explici cu multe cuvinte ,raspunzi simplu la intrebarile ei daca pune.
dupa o perioada de timp joci acelasi joc despre familie unde aduci o completare,o alta informatie.la copii informatiile se includ treptat ca el sa aiba posibilitatea sa asimileze.jocul acesta il poti juca periodic ,iar vivi treptat iti v-a pune intrebari care pe ea o framinta.
daca te recasatoresti este bine tot cu ajutorul jucariilor sa o pregatesti de rolul si locul persoanei in familia voastra.
despre casatorie ta ,eu cred ca ptru fata ta o sa fie mai usor cit este inca micuta ,apoi o sa fie mai anevoioasa acceptarea altei persoane in viata voastra ,posibil sa o perceapa ca pe un intrus.
daca te castoresti nu face greseala sa-i impui fetitei ca EL va fi tatal ei.
multa bafta.
monica mami de print
A_Iulia spune:
principe,
Ea isi alege filmul cu Bambi, ii place cel mai mult in perioada asta. A mai fost fixata in trecut pe Alice in tara minunilor, apoi pe Frumoasa si bestia...ce sa fac daca acum s-a fixat pe Bambi.
Oricum, de atunci de cand v-am povestit nu ne-am mai jucat de-a Bambi.
Si tocmai i-am cumparat o gramada de DVD-uri pe care nu i le-am gasit in RO, si baby einstein cateva, frumoasa si vagabonul, peter pan...sa vedem ce iese.