Mamici de iulie-august 2007 (83)
Raspunsuri - Pagina 28
claucia spune:
quote:
Originally posted by estecri
multumesc pentru raspunsuri.
Fetelor bebele meu mai nou plange si cand mananca , iar in somn isi strange piciorusele la burtica ...si scanceste!
Eu ii dau lapticul praf la temperatura camerei...deci apa nu o mai incalzesc...este vreo problema sau e ok|?
Sorina mihnea ionut 13 iulie 2007
poze1; poza2; uite asa cresc 23 saptamani
coltul lui bebe;
poze bebe
Sorina, si eu ii dadeam laptele facut cu apica la temperatura camerei si era ok. Mi-a spus pediatra insa sa ii dau incalzita apa. Sincer, eu cred ca e ok si la temperatura camerei, mai ales temperaturile care erau, insa ca sa impac pe toata lumea, incalzesc apa in ibric cateva secunde (m-am specializat ca sa se faca la temperatura corpului) pentru ca daca se face prea calda mi se pare un chin sa o racesc sub robinet. Asa ca pun 10 secunde ibricul pe foc si prepar lapticul.
Am citit peste tot ca e ok la temperatura camerei insa.
Pupici
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
X-ray spune:
felicitari fetelor care au nascut!bine ati venit in gasca!
cristina26 multumesc de sfaturi dar chiar asta si fac cu bulina.mai putin legatul...dar deja s-a mai linistit,da niste parturi...
nikole nastere usoara tin pumnii!
ma bucur pt nico si lia ca uite au ajuns la final...abia astept sa nasteti
andra hai ca m-ai speriat!bine ca e totul ok,sa intri sa ne povestesti....
noi suntem bine dar cu timp fff putin.e iar intr-un puseu de crestere,citeam ca acum la 6 sapt ar fi unul.saptamana trecuta miercuri a avut 3800 dar cum de luni pana vineri a urlat incontinuu,cateodata a si vomitata in jet de la atata agitatie,vineri deja pierduse 100g,avea 3700.dar in ultimele zile a inceput sa traga la parturi la greu si nu a mai plans,a inceput sa diarma iar bine,drept urmare ieri 4200kg.de vineri a luat o jumate de kg!nu stiam eu dece ma doare spatele .pai la cate ture fac cu ea in brate prin casa...dar imi cere tzatza si la o ora si mananca de rupe.asa ca zilnic" scuip " pe tzatze sa nu le deochi ca fac fata la cerere si creste fata bine
ieri am fost si eu la control la szeged.aparatu' e in functiune ne lasa dr la chestii lumesti,din decembrie pana acum am panze de paianjen.... probabil ma va dezvirgina al meu,i-am spus ca au muncitorii din fata casei pikamer daca e cazul....si ma pregatesc de botez intensiv,e pe 25 nu stiu daca v-am mai spus....
nu stiu cine povestea de mama plinutza ca a trimis-o acasa ca emana caldura....am ras cu lacrimi...si eu sunt nebuna,ieri am crezut ca mor de inima ca a ramas fata fara mine...am lasat-o si cu mama si cu nasa...eu pe mama am disperat-o ca fumeaza si o pun sa se schimbe cand vine de afara de la tigara,se clateste cu apa de gura se spala bine pe maini si apoi vine la mine la control sa vad daca mai miroase a tigari.ma dispera ca miroase a tigari si apoi vrea sa ia fata in brate.nu am lasat-o sa se dea cu parfum,ca e prea tare...jur ca am inebunit!dar saraca mama nu zice nimic.ofa ca asa cu ea aici am apucat sa ajung si eu la epilat,la solar, sunt o bestie!
si mie dor de voi si imi pare atat de rau ca nu apuc sa particip la discutii dar fata asta suge tot din mine si lapte si energie....
alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)
july_g spune:
Ioana, m-ai bagat complet in ceata. Sau neuronul meu e plecat la plimbare. Adica ne da o alocatie o data, ne da si trusou si ne da si alocatia de 2 milioane? Bre, de cand s-a facut statul asa darnic? Consortul meu a fost la primarie si nu i-a zis nimic decat de alocatie si de trusou. Si abia in septembrie trebuie sa ma duc cupa bani.
andicu spune:
Anda, felicitari pt Luana! sa fie sanatoasa si fericita!
Ile, bine-ai revenit! iti doresc bebe cuminte, mancacios si nopti linistite!
Alina,si noi avem botezul pe 26 august! pe 25 n-am putut ca nu aveam formatia disponibila, altfel ar fi fost in aceeasi zi. Si...felicitari pt unda verde de la dr! al meu m-a pacalit si n-am mai apucat ok-ul, dar presupun ca sunt ok! si cica , ar fi dat de niste panze de paianjen pe-acolo.. .
Mai, eu nu stiu cu dormitul pe burta, cred ca bebelului meu nu-i place sa stea asa. Am tot incercat si incepe sa icneasca si sa se incordeze si sfarseste prin a plange, asa ca nu prea il chinui.
Cu laptele praf: eu ii incalzesc un pic biberonul, asa cat sa fie la temp camerei sau un pic mai caldut. In schimb, ii dau cu apa plata dar am tot citit in cateva locuri ca apa plata trebuie fiarta si racita! eu n-am facut asta pana acum, e grav??
Pe mine ma termina sfornaielile zilnice. Oricat i-as pune ser in nasuc si i l-as desfunda cu pompita tot degeaba! noaptea sfornaie ceva de groaza! o fi aerul uscat in camera? e cazul sa ma gandesc sa iau umidificator? si daca da, pe abur rece, nu??
Si inca n-am rezolvat problema cu kk; iese 1 data la 24 ore si cu greu si atunci! o fi de la Nan1? dr au zis ca e bun si stiu ca e greu sa-i schimb laptele...
Si o intrebare pt mamicile cu experienta care dau lapte formula : noi am ajuns sa mancam 120-140 ml ; in a2a luna, pe cutie, scrie ca maxim e 150 ml, si al meu are perioade cand mananca si atat si parca ar mai vrea. dr a zis sa nu-i depasesc, dar parca tot nu se satura! voi ce ziceti? mananca prea mult? toata lumea se mira ca papa atat, dar ce sa-i fac ca inainte cu 15 min de 3 ore face n scandal de foame de se invineteste!
Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/840607630/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Poze noi Bebe Filip(27 iunie 2007)
www.flickr.com/photos/9457501@N02/966511192/in/set-72157600554981095/" target="_blank">Ultimele poze cu burtica
Cum crestem noi
nma spune:
Mada28 cred ca depinde de spitalul la care vei naste. La unele te lasa de acasa cu hainutele tale.
Ce mai stiti de anya? Lipseste de cateva zile. Sper ca sunt bine.
Alina.a ce mi-a placut faza cu mirosul de tigari, insa ai dreptare . Mirosul e prea puternic pt copil. La fel si parfumul, eu stiu ca e recomandat sa nu mai folosesti o perioada.
Si eu vreau liber la chestii lumesti. Nu stiu ce am dar parca nu mai rezist sa dorm langa al meu sot. Aseara ne sarutam noi cu foc si mult nu mai era pana ne pirdeam capul dar s-a trezit copilul (in ultimul timp dormim cu el in camera) si ne-am linistit.
nico37+ 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
nma spune:
eu sunt o gravi zapacita. acum incerc sa imi invat copilul sa mearga cu rolele prin casa. pe covor se descurca destul de bine, dar pe parchet aluneca foarte tare. sotul nu prea are timp sa-l invete.azi i-am facut program sa-l scoata putin in parc cu rolele sper sa poata.
nico37+ 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
lorinaoo1 spune:
Ehei, de multa vreme "nu am mai dat" pe forum Imi era dor de voi deja. Acum profit ca doarme cea mica, desi cam cu scremete si agitatie.
Ioana, Timi, Lia, Anya, Oana, Nikole, Carmena, Ashera, Anto, Alina.a, Nico multumesc mult de urari. Asa e, am primit cel mai frumos cadou pe care mi l-am dorit. Uneori ma mir ca am putut face o bebita asa de frumoasa si de papacioasa , lauda-ma gura
Ioana cred ca stii ce am mai primit cadou, nu? ... un bilet la... loto Productia de laptic s-a reglat, slava DD, gata nu mai sunt Pamela Anderson Si inca ceva... ne place de Smarandita tare, tare mult
Simo, Lary, Orchis, Ardhy, Lachi, Mami07, Mereutac, Carmena, AncasiRoxana felicitari si refacere usoara, bebei papaciosi si norocosi
Andicu si la bebita mea e aceeasi problema cu mucozitatile. Eu ii dau cate 2-3 pufuri de apa de mare in fiecare nara si apoi o pun la san, inghite singura ce se inmoaie. Sau folosesc chestia aia care se pune la aspirator, batista bebelusului, nu se sperie de la ea si unoeri merge. Dr de fam a spus ca e normal sa aiba mucozitati, atata doar, sa-i punem zilnic ser fiziologic sau apa de mare in nasuc.
Alina.a bafta si spor cu pregatirile pt botez. Noi avem botezul pe 30 aug.
Lia, Nikole am pus majoretele la treaba pt voi , poate se intampla ceva
Noi azi am fost la dr si avem si vesti bune si de cele ingrijoratoare. Incepem cu vestile bune... Lorinuta e o papacioasa, a luat aproape un kg in greutate si s-a lungit cu vreo 5 cm . Vestile ingrijoratoare sunt 2 la nr:
1. are inca icter si maine mergem sa dam sange la o tanti rea cu ac mare sa vedem ce se intampla
2. pielea ei are aspect marmorat, nu prea stiu ce implicatii are si care o fi cauza.
Cert e ca azi ne-am plimbat si pe la spitalul de copii si pediatra de acolo spunea ca aspectul cu pricina e de la frig (o dezbracase pt cantarit dupa ce o mai cantarise si med de fam). Problema e ca acasa, chiar imbracata serios, cu manecuta lunga si pantalonasi, are acelasi aspect marmorat al tegumentelor O fi grav, ca nu am gasit nimic pe net? Anya plzzz help
Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
si...nasica de moflea
estecri spune:
Andicu si bebele meu face KK greu de tot...am inteles ca e de la laptele praf. Si eu tot Nan 1 am fost sfatuita sa-i dau...Eu ii mai pun si sabsimplex in el(ajuta la colici).
Cat despre apa plata nu stiu ce sa zic. In spital dadeau apa plata fiarta 10 min in care adaugau laptele. Eu fioerb apa de la robinet 10 min dupa care pun lapticul. Si al meu mananca mai mult decat scrie pe cutie...nu cred ca e o problema ...daca el vrea sa pape sa mor cu el de gat de foame? Azinoapte de ex a papat un biberon de 120 ml la 3,30 ore (eu acum ii dau cam 90 ml..dar daca mai vrea ii mai fac). Bebele meu maine face 3 saptamani(cu 90 ml e in graficul de pe cutie). Oricum daca treci pe alt lapte sa nu uiti ca trecerea se face treptat.
mai am si eu o intrebare : bebele meu a facut ieri kk de 6 ori ...nu s-a intamplat deloc pana acum...e ok? avand in vedere ca-i dau lapte praf. Kk a fost normal(poate un pic mai tare)...dar va dati seama ce m-am chinuit eu ieri cu el ca pana face...se screme , urla si se roseste tot!! si m-am chinuit cateva ore cu el la fiecare kk.
poze1; poza2; uite asa cresc 23 saptamani
coltul lui bebe;
poze bebe
AndraZ spune:
Ziua buna fetelor!
Acum am pucat si eu sa intru putin ca fata mea zici ca e sora cu Elisa Alinutzei: ma suge de ma rupe. Nu e de mirare ca deja avem 3900g ( la plecarea din maternitate aveam 3050g) la numai 20 de zile de viata... asa ca stam destul de bine la capitolul asta.
Cat despre spitalizare, o sa va spun pe scurt despre ce a fost vb pt ca detaliile sunt destul de macabre si nu are rost sa intristam pe nimeni cu povestea noastra. Mara s-a nascut cu 2 cefalhematoame parietale bilaterale subcutanate, in traduce populara avea 2 cornitze/ umflaturi in crestetul capului, in ambele parti. A trebuit sa facem punctii pt a scoate lichidul de acolo pt ca altfel riscam sa se calcefieze si sa ajungem la operatie. Pot sa va spun ca am cunoscut acum sentimenul de disperare al unei mame care are copilul bolnav si, sincera sa fiu, nu va urez decat sa nu aveti probleme cu copiii vostri, sa fie sanatosi si sa creasca mari ca brazii. Oricum noi am avut noroc ca la Bagdasar Arseni am dat peste niste doctori extraordinari si peste niste asistente dragutze foc. Fiica-mea a fost vedeta sectiei de neurochirurgie deoarece era cea mai mica de acolo, dar si cea mai galagioasa in timpul tratamentului. le-am explicat ca fata are personalitate si ca nu stiu ei cu cine se pun. Una peste alta acum suntem bine sanatosi si incercam din rasputeri sa uitam acele zile petrecute in spital.
Ah...si era sa uit....in noaptea in care ne-am internat si in care am inceput tratamentul fata mea a refuzat sa mananace facand aceleasi crize cu urlete si tipete. Tinand cont ca eram cu inca 3 mamici si 3 copii in salon, am decis sa ma mulg si sa ii dau cu biberonul. zis si facut. a doua zi, cand deja tratamentul incepea sa dea roade si hematoamele au inceput sa se retraga, am incercat sa ii dau fetei sa suga la san...si ....STUPOARE: a inceput sa suga cu o pofta de zici ca nu vazuse biberon in viata ei. Morala mea si a doctorului a fost ca acele hematoame o deranjau la supt ( pt ca eu ii dau sa suga numai in pat, la orizontala) pt ca statea mereu cu capul pe ele. Asa ca de cand am scapat de cornitze fata mea suge ca disperata de zici ca si-a pus in cap sa ma "extermine". Asa ca Alina ( Anya) sa stii ca alaptam in forta in continuare.
va las ca plange odorul si trebuie sa ii aline cineva "mofturile".
sper sa mai intru azi si sa va povestesc o serie de faze de nota 100 pe care le-am intalnit in spital.
Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Ioana75 spune:
july, eu am luat alocatia aia unica si in 2005, sa stii; normal ca nu te invata nimeni de la primarie ce sa faci, ca doar nu-s fraieri ... trebuie sa afli de la alti parinti ce si unde.
Andra, ma bucur ca e totul bine acum cu Mara.
Lavinia[, si copilul meu are inca icter, astept rabdatoare sa-i treaca; dr a zis ca e normal pina la 3 saptamini, dupa care se transforma in 'icter prelungit'; bafta la analize, sa-mi zici si mie ce v-a iesit.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei