Mamici de iulie-august 2007 (83)
Raspunsuri - Pagina 26
nma spune:
quote:
Originally posted by andreea c
Fetelor bebele meu vomita destul de des. Cel putin astazi mai tot timpul ii curgea laptic din gurita chiar si dupa ce scotea bine aerul si la pranz, la vreo ora dupa masa a vomitat cu jet. Bine, chestia asta cu vomitatul in jet se intampla cel putin o data la doua zile dar azi parca a batut recordul. Oare gresesc eu ceva?
aceeasi problema o avea si olguta daca nu ma insel. iti pun raspunsul anyei (eu mi-am salvat tot ce ma interesa pe calculator)
"faptul ca regurgiteaza/varsa dupa fiecare masa poate fi ca urmare a faptului ca mananca prea mult cantitativ sau ca suge cu lacomie sau mai poate fi urmarea unei imaturitati a sfincterului dintre esofag si stomac (reflux gastroesofagian), care se rezolva in timp, odata cu crestearea bebelinei. sunt insa bebelusi care "isi fac sila" dupa masa si varsa pur si simplu ce sa ceara atentie. pare ciudat, pentru ca ea e f mica, dar e real. poti sa-i inalti putin salteaua in dreptul capului (cu cca 10-15 grade), punand sub ea niste carti".
sa se rezolve problema.
nico37+ 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
nikole spune:
Buna fetelor!
Am venit si noi de la medic, nici un semn de bebe, nu stiu ce sa mai fac, imi este frica sa nu se intample Doamne fereste ceva ca sta preamult...cretinii astia nu vor sa-mi induca nastrea ptr ca bebe e inca ok, placenta la fel,si spun ei ca nu e inca motiv sa intervina.
Mergem la dr la fiecare doua zile sa vada cum e colul si cam atat...asteptarea asta ma usuca, efectiv am si slabit un kg!
nu inteleg de ce nu se moaie colul asta...oare nu exista nici un mijloc de-l inmuia?inafara de plimbari si urcatul scarilor?
merg sa citesc din urma...
41 bb Kevin Alexander
vacanta Brasil
foto burtik
Sea Paradise
july_g spune:
Neata fetele! Sau sa-mi urez mie somn usor? ce o fi ala?
Ddanagh, da-mi si mie reteta sa doarma mititca macar 4 ore legate noaptea dupa 2. De 2 nopti nu mai stim ce e ala somn linistit noaptea. Ma transform incet, incet in zombi!
Nma, eu speram sa scap pe la 12 noaptea de nunta si sa vin repejor acasa la comoara mea.Dar vom vedea!
Ioana75, lamureste-ma si pe mine ce diferenta este intre alocatia pt. copii si alocatia de stat? De ce trebuie 3 dosare? Cate hartii mai trebuie domleeeeeee!
Brazuca, si a mea tot asa numai la san se linisteste. Si parca mi se pare ca ii dau sa pape prea des si de asta imi vomita si o doare burtica. Nici nu mai stiu cum e mai bine.
Va pup si o zi usoara va doresc!
oaana spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
Carmen, felicitari pentru Bogdan! Sa fie sanatos si norocos!
Mada, solduiala placuta.
Nico, da, fetele au fiecare camera ei; din fericire au zid de beton intre ele si nu se aud zgomotele decit inspre dormitorul parintilor. Bafta sa-ti iasa programarea nasterii asa cum vrei.
Andra, ma bucur ca acum sinteti bine. Ce-ati patit?
Eu am profitat de ploaie si am fost sa-mi depun dosarele pentru cele 3 chesii (alocatie nou-nascut, trusou nou-nascut si alocatie de stat). La fel de lejer ca si acum 2 ani, am rezolvat in 15 minute. Aviz celor care stau in sectorul 3, pe linga copiile dupa acte va mai trebuie si 3 dosare cu sina.
Ioana,dar nu ti-a trebuit certific de nastere al bebelului,sau tu l-ai scos asa de repede,stii cati bani se dau pt trusou si prima de nastere?merci.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) +bb AARON(21.07.07)
poze Iosua
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
danis spune:
buna dimineata,
ca s-a discutat de mancare, eu am mancat cam de toate - nu am mancat varza ca nu am avut ocazia, nu as manca mult, dar de pofta as manca un pic, iar fasolea chiar imi place - nu stiu daca m-as putea abtine... in rest, am mancat fructe proaspete de tot felul, rosii, castraveti, ciorbe, carne, am baut lapte mult, ceai de chimen si anason si cred ca am mancat la inghetata cata n-am mancat toata viata - mie in general nici nu-mi placea prea tare, dar mi-a fost pofta dupa ce am nascut... nu spun de care, sa nu se considere reclama :)
azi m-a razbit pofta si mi-am facut cafea, cateva inghitituri dupa alaptat... toata sarcina am baut si de cand am nascut nu mai bausem... nici nu as avea de gand sa ma apuc din nou, dar ... mi-a fost taare pofta
pentru fetele care nu au nascut inca: stiu ca abia asteptati sa va vedeti minunile, dar nu va grabiti asa de tare - este o perioada minunata, de care este pacat sa nu va bucurati - si, in afara cazului in care veti mai face un bebe, nu va veti mai intalni cu ea... mie imi e asa de dor de burtica mea si de starea aia de "bebe la bord"... oricum, eu va tin pumnii!
oaana spune:
ILE,BINE AI REVENIT,NE BUCURAM CA SUNTETI BINE.
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) +bb AARON(21.07.07)
poze Iosua
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
ghinetz spune:
Multumesc de raspunsuri. jadi, deci zici ca aia nu-s colici? E drept ca nu plange, ci doar se "frasuie". Mi-e mila de el, dar ma gandesc ca nu am ce-i face. Adica sa mai astept, ca adevaratii colici de acum urmeaza??? Asa stiu ca zicea si Alina, ca pe la 3 saptamani (exact cat facem noi azi). Dar mai stiu si ca nu-i obligatoriu sa aiba. (Visez si eu cu ochii deschisi)
Intrebarea mea legata de muls a venit pentru ca, de multe ori, Victor nu goleste sanul. Mananca cam 1/4 de ora, cu pofta, deci se vede ca trage bine si gata, adoarme tun de nu-l trezesti cu nimic. Peste o ora, o ora jumatate vrea iar papa. Atunci incerc sa procedez asa: la doua supturi ii dau acelasi san, pana il goleste. Noaptea sta mai mult la san, cate 3/4 de ora si doarme cam 3-4 ore. Iar de plans nu plange decat de foame. Asta dupa ce se framanta in cosulet cam 5-10 min. si eu il ignor.
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
brazuca, aventuri de astea pana adoarme avem si noi. Dupa baie - asta variaza, pe la 21 sau 22 - cand zic si eu ca adorm...pas!Iar vrea sa manance. Iar semnul nu e musai ca-s suge mainile, ci se foieste, isi misca gurita in toate sensurile, doar doar o da de un san disponibil. Si daca vreau sa-l ignor vreo 5 minute...plange ca din gura de sarpe. Si o tinem asa cam 2 ore. Ei, apoi doarme legat vreo 4 ore bune. Aventuri mai avem si pe la pranz, exact cand ma paleste pe mine oboseala si zic si eu ca prind un somn de 2 ore, macar. Ei, as! taman atunci doarme doar cate jumatate de ora. Chiar daca l-am tinut inainte la san mai mult. Nu! Stie baiatul ca mami tr sa stea pe metereze!
In legatura cu greutatea, cred ca te-ai linistit. Nu ai nici un motiv sa te panichezi. Cu tusea...stiu si eu? Tuseste asa, din senin, sau doar la supt? Victor se mai ineaca cand suge, ca trage viguros vreun sfert de ora. daca tuseste cand mananca tr doar sa ai grija sa nu se inece, alt motiv de ingrijorare nu cred ca e.
Oana, Stefan si Victor
ghinetz spune:
Eu mai citesc din urma si felicit - fara sa numesc - mamicile care au nascut si care au revenit in familie cu bebelusul. Si tin pumnii celor care tr sa nasca.
Lia, eu am avut multe prietene leoaice si sunt topita dupa ele. As fi vrut teribil de tare o Lia sau o Ileana leoaica. Si sa fie exact ca Miruna ta: sa faca ce vrea si cand vrea. Asa ca...lasa fata sa se manifeste. Plimbarile considera-le bune pentru silueta ta, ca pun pariu ca nu o indupleci pe Miruna cu atat. Daca chiar vrei, stiu si eu, ia incearca sa-i fredonezi ceva Alifantis cu: "Am vazut lumina pe pamant/Si m-am nascut si eu/ sa vad ce mai faceti./Multumesc nu-mi raspundeti/N-am timp de raspunsuri/ Abia dac-am timp sa pun intrebari./Dar imi place aici,/E cald, e frumos/ Si-atata lumina incat creste iarba//.
Oana, Stefan si Victor
Ioana75 spune:
july, hihi, nu te obliga nimeni sa depui nici un dosar, poti renunta la banii aia. Alocatia pt nou-nascuti se acorda o singura data si e in valoare de 204 roni; alocatia de stat se acorda lunar si e in valoare de 200 roni/luna pina la 2 ani, apoi e 24 roni/luna.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei