Mamici de iulie-august 2007 (83)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Andreea copii alaptati nu se considera a fi constipati, eu stiu ca Alina a avut-o pe Anya fara sa faca kk 1 saptamana sau chiar mai mult, sper sa nu gresesc. Debridad-ul se considera bun pentru constipatii si diaree!

Eu il las pe Dodo sa traga ca din suzeta la san desi pare ca nu trage lapte dupa multe supturi si inghite si este taman bine ca sa stimulez lactatia. Si eu ii dau completare dar numai dupa ce suge bine de tot din ambii sani si pare ca nu se satura, cateodata il tin si peste 1 ora jumate la san, circa 40-50 de minute de alaptat efectiv si biberonul dat are o frecventa de 1 la 36-48 de ore dar nu mai mult de 60 ml. In ultmile 2 zile la fel nu se satura dar l-am lasat doar la san ca stiu ca trece prin perioada de crestere brusca (puseu de crestere) si atunci am incercat sa il pacalesc si sa il hranesc mai des la 1-2 ore fata de 4 cand e satul complet si vad ca productia s-a reglat dupa 2 zile, adica produc mai mult si parca si el suge mai bine, mai cu forta, goleste sanul dupa 15 minute si nici nu mai cere si pe celalalt.

Omorati-ma, bateti-ma dar eu cu sterilizarea mai din an in pasti, spal bine biberoanele! Nu recomand totusi solutia la rece, mai bine dati o apa in clocot si le lasati acolo pentru cateva minute, solutia aia are un gust si un miros aiurea. Eu si la detergentul de spalat am pretentii, mi se pare ca miros biberoanele dupa spalare asa ca am nimerit unul de la amway de care sunt multumita.

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Andreea multumim pentru aprecieri. Nici Raducu tau nu e mai prejos. Cand vor fi mari cine stie
Eu am sterilizator de la Avent pe baza de aburi pentru cuptorul cu microunde. Incerc sa evit cat mai mult aragazul pe caldurile astea.

Dana iubitei Daria Stefania

Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu79 spune:

andreea c, eu am luat de la Primii Pasi un sterilizator din acela cu aburi pe care il bagi la microunde.bag totul inauntru si in 5 min e gata

Ddanagh, la mine au trecut 9 zile de la operatie si ma simt super bine.mai e un pic inflamata zona aia de care ziceai si tu, dar in rest si mie imi vina sa ridic , sa fac treaba....dar trebuie sa stau cumintzica, ca sa nu dau in altele.

intreba cineva de combinatul suptului cu laptele praf...mie pediatra mi-a zis ca nu e nici o problema sa le combin atata vreme cat puiu cere mai mult decat pot eu produce si dupa doarme linistit.daca vezi ca se agita in continuare si e mancat/curat, nu are colici deja etc inseamna ca nu-i place combinatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Eu as insista totusi pe alaptat, stiu ca biberonul e la indemana si mult mai bine de folosit dar asta e in detrimentul copilului, ai atatea avantaje de la laptele matern incat nu stiu daca merita sa treci pe biberon decat in cazuri motivate. Eu ma gandesc de acum sa incep serviciul prin noiembrie adica dupa 4 luni dar o sa incerc sa o fac treptat si sa ii pastrez macar mesele in care sunt acasa, nu stiu cum dar o sa vad atunci ce si cum!
Desi foarte bine vad ca pot lucra si de acasa desi puterea de concentrare la servici e mult mai mare!

Ma bucur ca s-a schimbat vremea, parca mai respiram si noi!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana81 spune:

Buna fetele!
Va mai deranjez nitel.
Pentru listuta Diana (Arhidy) a nascut pe 30.07.2007 la 00.40, natural fara epidurala, Apgar=9. Cristiana a avut 3200g si 51 cm.
Va pup si nasteri usoare in continuare!

Ioana de Andrei Vladimir(24.07.2006)
nunta Vladimir Botez

"Copilaria este perioada a vietii umane, intermediara intre puritatea prunciei si nebunia tineretii - la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele batranetii." DAR NU O DAU PENTRU NIMIC IN LUME!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
VESTE BUNA- oferta la MINIBLUE super super, adica daca cumperi de ex. o tricicleta in valoare de 2 mil lei, ei iti dau cadou orice lucruri vrei in valoare de 2 milione, cat a costat tricicleta!
Oferta e valabila doar AZI, eu am intrat cu totul intamplator si m-au intampinat vanzatoarele cu zambetul pe buze si intrabandu-ma daca stiu de oferta pe care o au azi!
Deci, sa fugim la MINIBLUE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pinacolada
mama de Luca (18.10.2005) si Rares in burtica
http://community.webshots.com/user/rpetrescu2002

Am aruncat un ochi la mamicile de sept. - oct. si am gasit aceasta vste buna. Poate mamicile din Bucuresti sunt interesate...

LIA si domnita Miruna Demetra
DPN: 31 iulie-6 august si apoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Nikooollll! Unde ai disparut? Ne faci cumva vreo surpriza?
Hai sa iti fac galerie :

Nana, 33+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Buna fetelor,
Eu eu disparut o perioada, am mai intrat si am mai citit dar n-am reusit sa scriu nimic. Eu sunt singura pana la 6 seara, cand vine sotul. Dimineata mai vine socra-mea si maica-mea dar mai mult ma streseaza si obosesc cu sfaturile si povestile lor.Ma ajuta la plimbarea cu carucioul..
Maine avem o luna, e mai mare si parca mai atent.
Si eu in primele saptamani am fost foarte obosita, stresata, tensionata si deprimata - plangeam cand faceam dus ca sa nu mai dau explicatii.
Tesiunea a fost mare : plange copilul ca nu se satura, ca are colici din cauza mamei, etc. Am mancat ca o disperata si am facut o criza biliara de imi este greata de orice. Asa ca acum sunt la regim de paine prajita si cartofi copti. Spre dezamaginrea soacrei am lapte!!! mi-a tot repetat sa-i dau completare pana ne-am certat. Acum nu mai zice nimic.
Doru e grasunel deja are aproape 4 kg, deja stie cand vine papica, e mortal! Si eu alaptez de 7-8 ori pe zi, la orizontala, e greu, in pimele saptamani visam tot timpul ca suge copilul...
Si al meu are colici, ii dau sab simplex. ii place sa vedeti ce mutrita face cand ii dau, linge lingurita.
Starea de agitatie o are dupa masa de la 5 la 8 cand e baita. Daca nu e bagat in seama chiar urla. Are o voce puternica si cand incepe cred ca aud toti vecinii.Cateodata nu mai stiu ce sa-i fac.
Seara la culcare il linistim cu radioul pus pe bazait - fara canal - la maxim. Ii place si il adoarme imediat. In rest sta linistit pe muzica sau televizor- la stiri.
Baita ii place, se sperie dupa ce-l scoatem din prosop, trebuie sa-l acoperim imediat cu un scutec sau ceva ca altfel nu-l mai putem linisti.
Afara la plimbare adoarme instantaneu, si noaptea nu avem deloc probleme - se trezeste la 2 si apoi doar dimineata la 5,30. Adoarme imediat dupa ce a supt.
Acum sunt mai bine, nu mai am starea aceea de sfarseala, iau de cateva zile si vitamine.
Sper sa reusesc sa intru mai des; oricum faptul ca mai sunt si alte fete in situatia mea ma incurajeaza...
Pentru fetele care asteapta bebele, multa bafta!

Mioara Doru Andrei (1.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Felicitari Diana! Refacere rapida si bb mancacios si sanatos!
Ioana felicitari pt finuta si multumim de veste.

Lia
e buna vestea. Oare au oferta si in magazinele din tara? Parca e si in Vl miniblu.

Legat de alaptare + formula eu nu sunt pro formula sub nici o forma. La Alex am reusit fara, dar mi-a pus greu nervii la incercare. Ca sa nu mai spun ca toata lumea imi spunea ca nu am lapte, ca infometez copilul, etc. Mesele au devenit regulate dupa o luna. Prima luna copilul a luat foarte putin in greutate, nu putea sa suga caci era prea mic. pana la urma am reusit si a supt 9 luni. Sper sa reusesc si cu pitica. Dupa 6 luni asi vrea eu sa-mi reiau serviciul dar o sa o alaptez cand sunt acasa.

va pun si parerea anyei, nu mai stiu cand a scris ea, dar eu imi salvez pe calc ce mi se pare util.
"si eu cred ca ai putea sa renunti la biberon. e mai greu cateva zile, caci bb s-a invatat sa-i curga usor din biberon. in ritmul asta, daca bb manca progresiv mai mult lapte praf, va scadea productia ta de lapte. si e pacat.
am mai spus de cateva ori: nu trebuie sa stim CAT lapte suge bb din sani. important este ca el sa fie multumit, sa faca pipi si kk si sa creasca bine in greutate. si apropo de asta...in primele luni trebuie sa creasca minim 500g/luna! (o sa vedeti ca exista medici care recomanda lapte praf si daca bb creste 700g cu lapte de mama...ceea ce mi se pare aberant). trebuie luat in considerare faptul ca prima luna de viata este f solicitanta pt ei: nasterea in sine, adaptarea la mediul extern, adaptarea acasa, scaderea fiziologica in greutate, icterul fiziologic etc. e firesc ca unii dintre ei sa aibe un start mai greoi.
arina avea la o luna greutatea de la nastere. pai ar fi trebuit sa ma urc pe pereti, nu?!"

la toata lumea

nico37+ 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Mioara, felicitari ca te tii tare! Multe, multe salutari si soacrei tale! (daca merita, evident!) Ma bucur ca Doru are deja un program si ca ia frumos in greutate.

LIA si domnita Miruna Demetra
DPN: 31 iulie-6 august si apoi...

Mergi la inceput