Mamici de septembrie-octombrie 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

RoxanaG o sa am grija..dar nu prea stiu cum, ca nu facusem nici un efort, pur si simplu au inceput. Nu ma asteptam sa fie asa de dureroase si spaima mea maxima era ca nu mai ajung la spital.

aeperju eu cand am arsuri am luat Maloox jumatate de pastilutza si ma ajuta. Ai grija ce mananci, pentru ca in perioada asta este foarte usor sa faci o colica biliara, mai ales ca bila dreneaza mult mai greu iu perioada sarcinii. Eu am ajuns de 2 ori la spital pentru astfel de probleme in timpul sarcinii. Pana sa raman insarcinata nu cred ca am avut probleme de genul asta.

Mandarinutza si eu am luat Sano maxima sensitive detergent si am cautat si acelasi balsam, dar am gasit ceva apropiat.
Oare avem voie sa folosim balsam de rufe pt bebe?

betty 78 35+
AMR 32 zile

pozele noastre

bulinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Stiti ce am observat? Nu mai am chiar asa arsuri. Respir mult mai bine, insa culmea ca acuma nu mai suport sa dorm pe parti. Ma trezesc noaptea pe spate, sper sa nu fie probleme. Am masurat burta, nu a mai crescut si nici eu nu am mai luat in greutate. Adica raportez 15 kg pana acum.

Bee, ai dreptate, ar trebui sa fac eu un efort cu Alex, dar nu mai pot si nu mai am rabdare. Nu imi dau seama daca imi e mai greu acum la final, pai la 28 de saptamani eu inca zburdam. De pe la 33 sapt au inceput problemele, de abia ma misc, ma ridic greu, ma doare mijlocul, etc. Oricum suferinta ei nu e neaparat legata de venirea lui BB, cu el vorbeste si il iubeste. Eu nu zic niciodata sa il ferim pe BB de lovituri, zic ca ma loveste pe mine. Nu vreau sa il perceapa pe el ca pe problema. Ea e suparata pe mine ca nu mai pot zburda ca inainte.

Rox 35+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Uf, azi am avut o zi nashpa, ca sa zic asa.
Aniast, eu resimt canicula si in casa, cu tot cu aerul conditionat. Chiar mi-e groaza sa ma gandesc cum o sa fie in spital.

Tomasa, eu pe Miruna am cocolosit-o din start. Pana la trei luni cred ca n-a fost secunda in care sa n-o am langa mine. Parca eram obsedata. N-am plecat o secunda de langa ea. Dormea in patut, insa cu mine in camera. Si tot independenta e! Nu e mamoasa, e drept ca-i rasfatata, dar cel mai mult de bunici, si eu zic ca e destul de echilibrata si comunicativa. Deh, fiecare cioara isi lauda puiul. Eu una nu consider ca am exagerat, si la fel o sa procedez si cu Vlad. O sa stau cu el secunda de secunda, o sa o tin si pe Miruna langa mine, si programul o sa il faca el, nu eu.
Cat despre calcat stramb cu mancatul... cred ca eu bat recordurile. Branza cu mucegai, mozzarella, somon afumat, prosciuto si orice altceva mi-a tocat mie mintea (si pofta) la un moment dat. Si nici eu nu am anticorpi pentru toxo. Tocmai mi-am refacut analiza de toxo si sunt tot fara anticorpi, asa ca totul e ok.

Irina.C, eu ii dau ceai de menta, regim alimentar si biotics. Smecta n-am reusit mai niciodata sa i-o var pe gat. Oricum, se pare ca nu-i viroza intestinala sau toxiinfectie, pentru ca dupa biotics a inceput sa-si revina.

Rox, nici Miruna nu merge in colectivitate. E in "vacanta" de la 15 iunie. Eu suspectez de fapt rosu in gat, desi nu ma lasa sa ma uit. Oricum, maine dimineata in drum spre servici tati o sa lase si o "mostra" la laborator, ca sa fim siguri. Si-a mai revenit, transpira foarte tare, dar n-a mai facut febra. Foarte ciudat se manifesta!

Irina.C, nici mancare nici apa inainte de analize de sange.

Picca, Piciulika, multumesc de urari. E mult mai bine Miruna, sper sa fie doar un pic de rosu in gat. Vedem maine.

Ana 34+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Betty, din ce mai scriau fetele mai demult, nu au folosit balsam la rufele lui bebe, cel utin in primele luni.

Mandarinutza 34+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Rox, sigur ca faza asta a lui Alex e influentata de venirea fratiorului. Noi celelelate vad ca ori avem copii mai mici ca tine si astia nu cred ca realizeaza exact ce implica venirea lui bb desi le-am tot povestit noi una-alta, ori mai mari, care accepta mai matur situatia. E greu si pt. ea mititica sa nu poata face activitati cu tine...e greu si pt. tine cu sarcina si cu toate celelalte responsabilitati, eu imi dau perfect seama prin ce treci. Pe mine de ex ma doare sufletul ca Tudor deja nu mai cere la mine in brate, stie ca nu-l pot ridica, da in leagan, etc, nu ma mai percepe ca pe un tovaras de joaca. Ma consolez cu gandul ca nu mai dureaza mult si voi redeveni ce am fost, desi sunt constienta ca un timp de acum tot nu voi mai avea cum sa ma ocup de el ca inainte, cat va fi Maria mica-mica si va trebui sa-i dedic cea mai mare parte din timp. Macar le daruim fratiori si ce poate fi mai frumos decat asta?
Betty, multumesc frumos!!! Mucegai am tot mancat si eu (mai pe racoare e adevarat) dar parca-mi pare mai inofensiv decat pestele crud.
Sim, si salam de Sibiu am mancat. Noroc ca de atunci si pana acum mi-am mai facut analiza de toxo si nu aveam nimic de la el. Sa speram ca scap si de data asta . Ma bazez pe faptul ca daca 30 de ani n-am facut-o mancand orice nu voi avea ghinionul sa o fac tocmai acum (hi, hi, Murphy ar avea el ceva de zis despre teoria asta a mea).
Carpatina, tu incearca sa o culci separat. Nu e nimic rau in asta ba chiar e mai igienic, doar ca pt. noi n-a fost solutia potrivita. Depinde mult de copil, de-aia insistam cu adaptarea la mevoile lui si la felul lui de a fi, fara a fi rigide in conceptii fiindca de multe ori practica si cu teoria nu se pupa. Poate pt. voi va fi ok, numai incearca sa nu te tii cu dinti de faza asta daca ai impresia ca Ioanei nu-i prieste sau ca ar fi mai linistita si ar creste mai bine in patul vostru conjugal. Orice solutie e buna atata timp cat va este bine, parerea mea e doar sa nu ne bagam ceva in cap si sa o tinem pe a noastra orice ar fi. Uite, citeste ce a scris si Bee ca adevarat a grait in multe privinte. Cunoastem si noi cazuri in care mama a facut ture de zeci de ori pe noapte in primul an de viata al bebelusului culcat separat, iar la 4 ani dormeau toti fericiti in acelasi patutz precum si cazuri de copii tinuti numai in brate si super independenti mai tarziu fiindca asta le-a dat confort psihic si siguranta ca sunt iubiti (normal ca toti vor fi iubiti, dar intelegi tu ce vreau sa spun). pofticioasa mica si mancacioasa de macrou !
Aeperju, greu cu arsurile astea. Eu am avut doar de cateva ori dar este groaznic.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
30+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

multumesc pentru urarile de bun venit! Vi le intorc si eu sio sper ca von naste toate la termen si fara probleme.
Pentru mine sarcina n-a fost greu de suportat, nu ma- facut nesuferita si nervoasa, dar m-am ingrasat 13 kg. Am avut ceva contractii prin luna a 4a si ma mai incerca acu de vreo 2 saptamani unele nedureroase si neregulate pe care le tin in frau cu 2 No-Spa pe zi. Marea mea problema e insa ca ma umflu. Nu ma mai incape nici un inel si gleznele mele sunt cam de marimea genunchilor. Am facut niste analize de rutina prin saptamana 26 si au iesit in regula. Cred ca o sa-l sun pe doctor, ca poate nu prea mai e cazuul sa dau vina pe caldura. Mai are cineva probleme din astea?
Eu am fost foarte lenesa pana acu, n-am cumpoarat nimic pentru copil.
A, sa nu uit, pe fetita mea o va chema Ana Elena si va fi Balanta (nu iau in calcul nasterea inainte de termen) ca si mine. Ba chiar daca se grabeste un pic se va naste de ziua mea, adica pe 28.09, cand voi implini 30 de ani.

Mergi la inceput

Slippers, perfect de acord cu tine. Contrar celor crezute de majoritatea, de cele mai multe ori copiii astia crescuti "in brate" sunt mai independenti ca ceilalti, in nici un caz legati de fusta mamei. Au mai multa incredere in ei insisi si sunt mai indrazneti decat ceilalti, crescuti intr-un mediu mai sever. Si eu l-am alaptat la cerere pe Tudor, chiar daca asta insemna 2 ore la san de "n" ori pe zi sau noapte, am fost 100% acolo si cred ca asta a contat mult pt. ca si el este puternic si independent, insa la faza cu dormitul nu stiu de ce n-am cedat si rau am facut, el tot tresarea si avea cosmaruri, iar de cand l-am luat langa mine situatia s-a schimbat radical. Dar mi-a trebuit mult pana am realizat asta.

30+ Maria

Mergi la inceput

Cu detergentul eu ii voi spala cu Ariel cred, sau oricum cu ce spal si pt. noi. Ii voi spala rufele separat si le voi clati mai bine, dar nu cumpar ceva special decat daca, Doamne fereste, are teren alergic si atunci o sa-i iau Dermalin din farmacie.
De Andries mai stiti ceva? Dar de Maruntzica?

30+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Roxana, nici Miruna nu-i chiar usa de biserica, desi e mai mare cu un an decat Alex si (teoretic) ar trebui sa fie mai intelegatoare. Zilele astea chiar a fost o pacoste, mai ales ca nu pot sa ies cu ea din casa din cauza caldurii. Eu am pus-o si pe seama faptului ca e proaspat intoarsa de la bunici, dar incarc sa nu antagonizez cu ea, oricat de greu imi este, pentru ca mi-a spus mama ca e destul de afectata de venirea lui Vlad, desi fata de noi se fereste sa spuna ceva, sau sa se manifeste explicit. A inceput sa-i chestioneze daca o vor iubi la fel dupa ce se naste Vlad. Pe mine nu are curaj sa ma intrebe, nu stiu de ce, dar nici nu vreau sa invart cutitul in rana. Incerc sa fiu cat de calma si afectuoasa pot, chiar daca uneori imi vine sa ma urc pe pereti sau sa musc din ceva.
Cat despre devierile de limbaj, am trecut prin N faze din astea, in special din cauza gradinitei. Mi-a venit sa musc peretii cand eu am dus-o la 2 ani si 4 luni la gradinita, vorbind perfect, coerent si literar, ca dupa nici o luna sa se manifeste lingvistic ca o maimutzica la zoo. Asta e din pacate un alt microb pe care-l iei din colectivitate.

Bee, eu am noroc ca Miruna a inteles ca nu o mai pot lua in brate. Cat despre adormit, adoarme cu mine, apoi facem rocada cu tati. Nu de alta, dar are 21 kilograme si doarme foarte agitat.

Ana 34+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Tomasa, ar fi super sa fim colege de camera in spital, mai ales ca incepem deja sa ne cunoastem si ca eu, fiinf la primul copil, voi avea mare nevoie de cineva mai experimentat. Stiu ca Radoi e la CMU Elias, insa dupa cum am spus, am dubii daca e cazul sa platesc atatia bani pentru 2 sau 3 zile.Nu vreau lux si rasfat, ci numai curatenie si profesionalism. Sa nu-mi zici ca e prea mult si ca n-am ca cauta la Universitar.

Mergi la inceput