Mamici de septembrie-octombrie 2007 (52)
Raspunsuri - Pagina 8
Roxana_G spune:
Gata, o ora de liniste si pentru mine ca a venit mama si am trimis-o cu Alex. M-am gandit mai bine si cred ca manifestarile ei ciudate din ultima vreme sunt tot legate de BB si de ingrijorarile ei fata de noua situatie. Asta ar explica si de ce se prosteste, si de ce plange mereu, si de ce nu mai vorbeste normal.
Nu stiu daca va spusesem dar Alex a vorbit aproape perfect de la 2 ani, acum poarta discutii coerente si stie foarte multe lucruri, este mult mai avansata decat copii de varsta ei. Numai ca acum nu face decat sa tipe, sa arate cu degetul, sa strige "iiii" si "aaaaa", etc. Nu mai vrea sa faca nimic singura, este despotica in orice, si plange fortat pentru absolut orice si de regula lucruri absurde si nerezolvabile (de ex: voia ea sa sune la usa, de ce nu e minimax, de ce sa ne culcam...si e 1 noaptea, nu vrea sa se imbrace, vrea sa ne jucam intr-un anume fel, vrea in brate, nu vrea mancare, de ce suna telefonul sau de ce nu suna, etc).
Nu stiu sincer ce sa mai zic. Probabil este din pricina ca eu nu mai pot face tot ce vrea ea. Vrea la piscina, insa nu o pot ridica mereu, nu pot sta mult in soare. Nu mai zic ce greu e dupa, mereu baie, strans prosoape, etc etc. La fel vrea mereu cate ceva sus sau jos si scarile ma omoara. Nu mai pot sa ma aplec sa strang jucarii si lucruri de pe jos de minim 10 ori pe zi, sa adun firimituri si mizerie, sa spal lapte varsat pe covor, etc. Nu mai pot sa o car in brate, nu pot sa o las sa ma calareasca, uneori ma doare burta si cand pune capul. Si de aici cred criza ei, insa nici nu vad o solutie pentru ca nu ma simt bine.
Rox 35+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
betty78 spune:
Tomasa scumpo stai linistita, cred ca toate am mancat cate ceva ce nu avem voie - eu de ex am mancat in disperare branza cu mucegai, de taote tipurile. Nu cred ca sunt probleme.
RoxanaG poate incerci sa vorbesti cu ea si sa ii explici situatia, ca mami nu mai poate sa fie ca inainte, ca te doare burtica, etc ca o sa ii faci un fratior si ca o sa aibe cu cine sa se joace de acum inainte.
betty7835+
AMR 32 zile
pozele noastre
bulinutza noastra
Roxana_G spune:
Gema, eu nu iau fierul desi am nevoie. Si asa sunt constipata, nu vreau sa agravez problema.
Bernix, bine ai venit si sarcina usoara!
Mami, mi se rupe inima de Kay si Sonia...este ceva infiorator.
Mai bine ca nu m-am uitat, pentru ca ma apuca iar plansul.
Piciulika, foarte buna atitudinea ta, asa gandeam si eu si la prima nastere si asa si acum. De ani intregi nasc femeile asa si totul e ok. O sa fie bine si la noi! Cum vine aia epidurala sa poti sa mergi? Eu am facut la Alex, am impins activ cum zici tu, insa de mers nu ai cum sa mergi cu cateterul in coloana. Nu e vorba ca nu poti merge ca nu simti picioarele, senzatia respectiva este maxim o ora dupa anestezic. In rest poti misca, insa nu e indicat cu acul ala intre vertebre.
Betty, ai grija cu contractiile, exact asa ma apucase pe mine si inca ma mai apuca. Las ca frumoasa te faci tu altadata. Uite eu cu cosmetica nu am mai ajusn ieri si am rezolvat azi pe ici pe colo. Cat despre Alex, sa stii ca ii vorbesc si ii explic, dar tocmai de aici cred ca e supararea ei. Ca mereu ii spun ca nu pot ca am burtica, ca ma loveste in burtica, ca am obosit de la burtica. Un copil nu prea intelege...uneori nu inteleg adultii sau persoane apropiate.
Rox 35+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
carpatina spune:
quote:
Originally posted by tomasa
adica am mers pe teoria aia ca e bine sa aiba camera lui din prima zi si se pare ca in cazul respectiv nu a fost cea mai fericita alegere.
De ce zici ca n-a fost o alegere fericita? Ca si eu tot asa ma gandeam sa fac...
Macrou marinat mananc si eu.. si, la fel ca tine, n-am avut toxo...
29+ cu Ioana
aeperju spune:
Ufff! O noapte de cosmar am avut. N-am inchis un ochi din cauza arsurilor. AM fost ieri la un gratar cu prietenii si n-am mai fost atenta daca au pus condimente pe carne sau nu. Si cred ca din cauza asta am avut niste arsuri groaznice. N-au trecut cu lapte ca de obicei desi cred ca am baut un kil. Nimic. Nu treceau cu nimic. Si bineinteles ca Rennie nu mai aveam in casa. Naspa.
Azi am dormit pana mai tarziu apoi am fost cu sotu' la un cappucino, am stat intr-un magazin cu aer conditionat cred ca vreo doua ore sa ne uitam pe la una si alta (bineitneles ca n-am rezistat sa nu-i luam si lui bebe un body) apoi iarasi cu prietenii la padure, dar am stat linistita. Mancasem acasa si i-am lasat sa se infrupte linistit din carnita ca mie nu mi-a mai trebuit.
Acum am facut dushulet, afara se mai racoreste si intra si in casa si e bine. Sper sa nu mai vine calduri de-alea asa nasoale (desi nu cred ca e dupa mine).
Bebe Andrei e miscaretz foc. E un simpatic. Hihihi!
Tratamentul e in desfasurare cu augmentin. O sa ma duc cu analizele la sange la med de fam sapt viit sa vedem daca-mi da si mie fier ori ba.
Cam atat. Aveti grija de voi si sa aveti parte de o saptamana usoara si relaxanta!
Emma 32+
Bee spune:
Buna fetele.
Bernix, bine ai venit printre noi.
Roxana, greu cu copilasii care sunt inca mici. Poate ar trebui totusi sa incerci sa-i dai atentia de care are nevoie, chiar daca ti-e greu. EU ma laud cu a mea ca e foaaaarte afectuoasa. Si eu vorbesc zilnic cu ea, ii explic ce si cum cu bebe si pare sa inteleaga. Parca o vad cum creste pe zi ce trece si devine tot mai intelegatoare. Mai are crize cand vrea neaparat in brate, o iau, o potolesc, o dragalesc, uita si o las jos. Jucariile pe care nu pot/ n-am chef sa le strang le las sa zboare in voie, ca n-o fi foc, etc. Uneori la culcare ma cam sperie ca da din copite ca un manzut si mi-e frica sa nu ma loveasca.
Tomasa si eu pe a mea am culcat-o in patutul ei din prima zi acasa. Sa nu se invete prost. DAr ce folos? De adormit nu adomrmea singurica, iar cand m-am trezit gravida, copilul nu dormea noaptea, o luam din patul ei de n ori s-o adorm.....Am lipit patutul ei de al nostru, am scos grilajul in partea dinspre noi si asa dormim cu totii. Acum voi face o alta incercare sa-i mut patul separat, fiindca a inceput sa doarma noaptea mai bine. CAt despre wrap.......eu sunt deja decisa sa-l port pe cel mic atarnat de mine. Sunt sigura ca celor mici le prieste enorm apropierea de mama. Pe Ana am purtat-o mai mult in marsupiu sau in brate, fiindca nu suporta carutul. Si acuma rad de ea si spun ca daca n-ash fi ramas gravida cand a implinit ea un anisor, era in continuare un pui "marsupial". Toata lumea m-a acuzat ca va fi rasfatata de la prea mult tinut in brate. Si uite ca incet, dar sigur i-am contrazis pe toti. E independenta, plina de personalitate, sensibila, dar nu rasfatata (cioara de mine tare-si mai lauda puiul. Scuze). Ba mi-e chiar frica sa nu devina prea timida sau introvertita dupa ce se va naste fratiorul ei (cand vede bebelusi e taaare atenta si linistita).
Piciulika, minunata rapirea!
Ana, sanatate Mirunei!
Bee 28+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
moldoveanca spune:
Salutare,nu am mai intrat de mult pt ca a venit sotiorul acasa si am stat non stop cu el.Intre timp am cumparat carut pt bebe Vladutz si suntem tare mandri,iar tati ne
-a adus multe lucrusoare frumoase.Din pacate de cateva zile ma simt cam rau am contractii destul de puternice astept sa vina doctoritza din concediu si ii fac o vizita.Incerc sa le mai pacalesc cu nospa.Va pup pe toate
teo
Bee spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsurile referitoare la fier. O sa vad si eu daca ma apuc sa iau pana vine doctorul.
Noi am fost la nunta asta noapte, iar azi n-am putut sa dorm de cald. Iar e cosmar cu caldura asta. Una peste alta, de la noi toate bune, mai putin faptul ca am o pofta de mancare...... Ash manca si pietre, ca cere asta mic. Asa ca......MAine o sa incerc sa ma indop cu fructe, poate imi mai taie senzatia asta de foame. Mi-e si frica sa ma urc pe cantar. MAi faceau unii mishto de mine ieri la nunta si ma intrebau daca sigur nu suntem 3 sau 4..
si la fetele cu contractii, dureri sau alte problemute!
Bee 28+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
tomasa spune:
Bernix, bine ai venit. Vad ca nastem cu acelasi medic si avem cam aceeasi UM, la o zi distanta. Poate vom fi colege de camera. Despre nascutul in sistem privat nu stiu sa-ti spun daca e tarziu, tind sa cred ca nu, dar cel mai sigur il intrebi chiar pe Radoi. Cum o va chema pe fetita ta?
Irina, ma gandeam ca nu e bine sa mananc macrou marinat pt. ca e peste crud si stiu ca cel putin noi care nu am avut toxo ar trebui sa ne ferim sa mancam carne cruda. Si eu ma mancat icre si pateu (de vitamina A din ficat mie una nu mi-e asa frica pt. ca prin prelucrare termica se distruge), dar asta e chiar carne cruda. Iar pe caldura mare se poate altera f. repede. Sper totusi sa nu fi fost cazul, ca parea bun la gust. Oricum, acum regretele sunt tarzii si nu-si mai au rostul, trebuia sa ma fi abtinut. In rest subsrciu la ce ati spus cele cu un copil pe acasa in legatura cu faptul ca va simtit stoarse. I join the club .
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
30+ Maria
mandarinutza spune:
Buna seara gravidutelor
Betty, eu mai intrebasem de detergent pt bebe. Eu am cumparat azi Sano Maxim pentru bebelusi si pt piele sensibila. La magazin am gasit 3 variante TeoBaby 2in1, Persil Sensitive lichid(nu mai imi place Persilul) si acesta. Din ce am citit ambalaj, l-am preferat pe Sano. Nu stiu cat de bun o fi, sper sa fiu multumita.
Bee, si pe mine ma apuca uneori o pofta de mancare dupa-amiaza. Si o dau pe fructe, ca altfel . Noi avem nunta unor prieteni pe 25 august, sa vedem daca o apuc, chiar mi-ar placea sa merg.
Bernix, bine ai venit, sarcina usoara
Mandarinutza 34+ Antonia Maria
Poze