Mamici de septembrie-octombrie 2007 (52)
Raspunsuri - Pagina 10
bernix spune:
In legatura cu vinaminele si suplimentele alimentare, eu am luat numai elevit in reprize de 2 saptamani, urmate de 2 sapt de pauza, cu exceptia primei serii care a fost de 30 de pastile. Am observat insa ca fiecare medic priveste diferit suplimentele astea alimentare. Colega me de serviciu n-a luat deloc vitamine, ci numai suplimente de fier si acid folic, iar una dintre prietenele mele ia continuu elevit de la inceputul sarcinii. Eu sincer, cam sunt impotriva a tot ce e strain de corp si incerc sa las organismul sa lucreze. In fine, incercam. Constat ca de cand e vorba de copilul meu am devenit super constincioasa cu toate prescriptiile medicale. Noroc ca nu merg la un doctor panicos.
Bee spune:
Si eu sunt campioana la mancat "prostii". De la branza cu mucegaiuri, pana la salamuri de toate felurile, ficatei, pateu (mai rar ca nu ma omor), icre (mai des, ca mi-e pofta). Iar somon afumat, chiar azi la Ikea..
Cat despre bb1 versus bb2, eu si sotzul suntem ingrijorati ca n-o sa reusim sa fim la fel de atenti cu bebelul mic, pe cat am fost cu Ana. Si eu una taaare ash vrea sa-l rasfatz cat e mic pitik.
Ana, 21 kg are Miruna? Te cred ca e un pericol noaptea pentru burtika!
fetele si Noapte Buna!
Bee 28+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
bernix spune:
Va spun noapte buna acu. Maine incepe ultima saptamana de serviciu si azi n-am fost deloc in forma, asa ca trebuie sa ma odihnesc. Sper sa nu apara prea multe urgente si sa la totul in ordine, sa nu trebuiasca sa ma mai duc, mai ales ca am de gand sa fug din Bucuresti cat mai mult din luna august.
urmychance spune:
quote:
Originally posted by bernix
multumesc pentru urarile de bun venit! Vi le intorc si eu sio sper ca von naste toate la termen si fara probleme.
Pentru mine sarcina n-a fost greu de suportat, nu ma- facut nesuferita si nervoasa, dar m-am ingrasat 13 kg. Am avut ceva contractii prin luna a 4a si ma mai incerca acu de vreo 2 saptamani unele nedureroase si neregulate pe care le tin in frau cu 2 No-Spa pe zi. Marea mea problema e insa ca ma umflu. Nu ma mai incape nici un inel si gleznele mele sunt cam de marimea genunchilor. Am facut niste analize de rutina prin saptamana 26 si au iesit in regula. Cred ca o sa-l sun pe doctor, ca poate nu prea mai e cazuul sa dau vina pe caldura. Mai are cineva probleme din astea?
Eu am fost foarte lenesa pana acu, n-am cumpoarat nimic pentru copil.
A, sa nu uit, pe fetita mea o va chema Ana Elena si va fi Balanta (nu iau in calcul nasterea inainte de termen) ca si mine. Ba chiar daca se grabeste un pic se va naste de ziua mea, adica pe 28.09, cand voi implini 30 de ani.
Bine ai venit si din partea mea! si eu voi naste cu dr. Radoi, la Municipal, prin septembrie.
Alte noutati:
am fost vineri la eco morfologica de 32 sapt.
- e tot cu caputul in jos
- e tot baiat
- are 2000 gr
- puta o are de 3, 7 cm
- talpa de 6 cm
- lungimea lui - 40 cm
totul pare ok dupa spusele ecografei, colul s-a marit (e posibil asa ceva?), placenta gr. 2 de maturare. Mi-a zis ca e bine, tot nu l-am putut vedea, asa ca o sa am o mare surpriza la nastere...
urmychance33baietelul nostru
betty78 spune:
Mandarinutza pai atunci o sa il folosesc ptr mine...dar totusi rufele care le voi fierbe nu se vor face scoarta? Cred ca o sa fierb doar scutecelele din finet si cearceafurile. Poate mamicile cu experienta ma pot ajuta.
Tomasa eu zic sa stam linistite. Gandeste-te ca au mancat mamicile noastre si noi nu mai avem nimic.
Bernix eu in ultimila luna jumatate am luat fier din cauza ca eram putin anemica, iar vitaminele le-am inceput de saptamana asta si am mai luat o repriza pe la inceputul sarcinii. Iar calciu am luat decat 10 zile toata sarcina.
betty7835+ cu
AMR32zile
pozele noastre
bulinutza noastra
Roxana_G spune:
Ia sa vad ce mai faceti, asa inainte de culcare.
Cineva intrebase de detergent. La Alex am spalat si cu Persil obisnuit cu multe clatiri, dar am folosit si un detergent simplu pentru bblusi care se numea Teo. Pe vremea aia nu erau multe tipuri detergent pentru copii.
Acum am cumparat Dermalin si sunt foarte nemultumita de el. Mi se pare ca nu spala bine, apa are o culoare gri si daca speli de mana ai impresia ca e mizerie, si miroase urat urat. A sapun de casa, ca sa nu zic expresia mea urata "a caine ud". Si cat de delicat este nu stiu. Eu sunt f sensibila si nu pot spala de mana cu detergent ca ma umplu de bubite pe maini. De la Dermalin nu am facut bubele cu pricina, insa pielea era inrosita si tot ma ustura rau.
Betty, eu nici nu ma gandeam ca nu ajung la spital, dar ma amuzan gandindu-ma ca nu am ascultat fetele de pe forum si nu pregatisem nimic din bagaj.
Ana, mie imi suna a viroza intestinala, zau asa. Inclusiv transpiratiile. Nu stiu ce sa zic de gat, a mea face 40 de la rosu in gat, de fapt numai atunci face peste 39.
Tomasa, frumos zis ca le daruim fratiori, insa ar fi haios sa ne roage sa ii luam inapoi. Poate ca e mai mare Alex si se ingrijoreaza mai mult de ceea ce presupune BB, desi si eu cred ca mai degraba sufera ca a pierdut un tovaras de joaca.
Bernix, eu am fost foarte rau umflata la prima sarcina, exact asa cum zici tu. Toate analizele au fost perfecte pana la final, singura lor explicatie a fost ceva hormonal, intrucat am ramas usor umflata si o luna dupa nastere, deci nu era numai presiunea burtii. Dar o sa iti revii, daca totul e ok la analize. Mai putina sare, multe multe multe lichide si stai mai mult cu picioarele in sus.
Rox 35+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
Roxana_G spune:
Ana, eu ii repet mereu Alexandrei ca o iubesc la fel si o voi iubi la fel, ca ea e fata mea si pe ea o iubesc cel mai mult. Insa tot ea zice ca trebuie sa il iubim si pe BB. Legat de limbaj, a mai avut un episod de prosteli la gradi, insa acum nu mai merge acolo de peste 2 luni. Nu are legatura cu mediul, s-a jucat numai cu copii mari si de 2 saptamani mai mult sta in casa. Deci este exclusa influenta. M-ai descris foarte bine la faza cu senzatia de urcare pe pereti...uneori simt ca nu mai pot si tip si stiu ca nu e bine, insa vad ca nu merge cu frumosul deloc. Si eu as fi avut tendinta sa dau vina pe bunici, dar culmea de ca de mai bine de o luna sta numai cu mine. Inseamna ca numai eu pot fi de vina.
Urmy, pai vad ca ai vesti numai de bine. Bravo, tine-o tot asa.
Betty, o saptamana usoara la serviciu.
Noapte buna. Pe maine.
Rox 35+
slippers76 spune:
Uf, am reusit si eu sa duc iedul la culcare. Ca dupa lancezeala de azi, s-a inviorat brusc pe seara si nu mai reuseam sa o adun de pe afara. S-a tavalit vreo doua ore pe afara cu Doly (cateaua) (cu tac'su impreuna). Mi-au venit in casa ca niste porci.
Betty, eu n-am fiert nici o rufa. Albiturile (cearsafuri, scutece de finet) le-am spalat la temperatura mare si atat. Detergent folosesc Persil sau Ariel. Depinde cum imi vine mie. Balsam n-am folosit pana spre un an.
Urmy, brava pentru bebe!
Bernix, bine ai venit!
Bee, Miruna e maaare pentru varsta ei. La 4 ani arata mam de 5 ani jumate, sase. Nimeni nu ma crede ca abia a implinit 4 ani. Are 1 metru si 14 cm. Bine, are cui semana, ca taica'su are 1.92
Rox, nu stiu ce sa zic. A mea face 40 de obicei la infectiile digestive (pe care le-am "gustat" de destule ori). Nu pare sa fie, totusi. Oricum, maine dimineata ducem proba la laborator, ca nu-i de joaca!
Ana 34+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica
slippers76 spune:
Rox, si noi ne facem declaratii de dragoste cel putin o data pe ora. Insa chiar nu inteleg de ce isi ascunde fata de noi temerile astea. Chiar m-a pus pe ganduri ce mi-a spus mama si sunt putin debusolata. N-am curaj sa deschid subiectul asta, ca sa nu starnesc vreo furtuna, acum cand mai e asa putin pana sa vina si Vlad. Incerc doar sa nu-i creez discomfort emotional, chiar daca asta inseamna sa inghit comportamente la care, in mod normal as reactiona.
Cred ca ma duc si eu la culcare. Noapte buna burtici!
Ana 34+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica
Roxana_G spune:
Neata.
Ana, ma bucur ca Miruna e mai bine. Fiecare copil cu sensibilitatile lui. La noi laringita a fost cea mai grava, facea din cele sufocante. 2 medici orl foarte buni mi-au zis insa acelasi lucru, ca e o sensibilitate, si ca problema e frecventa intre 1si 3 ani. Intr-adevar anul asta nu a mai facut asa rau decat la streptococul ala A. Multa sanatate piticei tale! Cat despre discomfort, ei cred ca ai procedat corect. Insa eram curioasa cum s-a exprimat ea fata de bunici, depinde si ce si cum au zis ei. De exemplu eu le-am interzis sa discute despre fratior, ai mei sa gasisera sa ii spuna cum o sa ii dea ea jucariile ei. Ca atare am realizat ca nu sunt prea diplomatici niciunii din cele 2 perechi de bunici si am preferat sa le zic sa nu mai spuna nimic despre ea si fratior. Nu stiu daca e ok.
Ma duc iar la nani, ca vad ca voi dormiti bine.
Rox 35+