Stelute de ianuarie - februarie 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Fetelor, multumesc, o sa o sun maine sa-i spun. Si eu cred ca piticul are o problema anatomica, de cand il stiu dupa fiecare masa varsa ceva, dar acum e prea de tot. S-o fi combinat cu asta vreun virusel, si eu i-am spus sa-i de doar ceai o zi, dar nu stiam cu o lingurita la cinci minute.

DANA, macar voua v-au spus de muschiuletul asta de la stomacel, dar doctorii astia nici macar nu s-au deranjat sa-i spuna ce analize i-au facut. In prima zi i-au spus ca are rosu in gat (ce s-ar face peiatrii romani fara rosul asta???), am intrebat-o daca i-au recoltat din faringe sa vada daca e bacterian sau nu, mi-a spus ca au scos-o afara.

Eu va las, noapte buna la toata lumea, ca piticul doarme, sa nu-l trezesc.

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Iar e ora 2
Cristiana, ia baga tu o cura de usturoi, ca tensiunea asta cu imagini deformate nu-i a buna, menajeaza-te! Cit despre iaurtul Milli, Messa spunea ca e cam totuna cu Danone ca virgula compozitie. Sper ca am retinut bine. Cit despre Danone, am tot o sursa din interior care imi sopteste ca picior de lapte n-a trecut pragul fabricii...

Gio, si noi va uram multa sanatate! Cum face giza mica curatenie? Nu inghite praf si alte celea??? Cum o feresti? Sau incurajezi anticorpii?

Messa, o sa fac poze la beibicuc, io una banuiesc ca e ceva de genul www.bebedoudou.fr/popup_image.php?pID=396&invis=0&osCsid=3f78a28225dbf7132c669b117f691775" target="_blank">asta.
Cit despre lasat copil si fugit la distractii, i can do it! Si am facut-o cam din luna aprilie, cind am lasat-o pe Maya cu dadacul

Daconst, ce ti-a zis doctorul de "mushkiuletzul de la stomac" nu are legatura cu refluxul? Adik vomatul bebeilor si, de asemenea, ce pateam noi in perioada sarcinii, cind intre esofag si stomac se clatina bariera si ne venea tot acidul in git (+ voma uneori)? Parerea mea...

Fetelor, azi am discutat cu shafu'... care m-a kemat la munca si eu am propus compromisul de lucru de acasa. A fost de acord, si mi-a promis aceiasi €$€$€ dinainte, plus marire pentru cind ma voi intoarce de tot. Acum am nevoie de sfaturile voastre in ceea ce priveste:

1. Credeti ca ma voi descurca singura cu job de acasa si copil? Noi nici macar nu am diversificat inca... Ce tura sa aleg? (Exista si tura de noapte.) Sa caut o bona si sa stam claie peste gramada aici? offfffff

2. Cum se procedeaza cu CIC? Daca ma plateste firma (care nu face abateri de la lege, de ex salariul real este inscris in cartea de munca), CIC-ul se intrerupe, logic, iar daca voi dori la un moment dat sa il reiau, voi putea sa o fac? Of, Doamne, au venit deodata toate peste mine

Nu ma intelegeti gresit, imi place tare mult ce fac, de asta am si fost de acord sa fac incercarea asta, dar nu stiu daca voi reusi... Chiar am nevoie de voi acum, spuneti-mi ce parere aveti. Poate ca fac din tintar armasar, iar solutia e simpla, dar deocamdata n-o vad. Nu vreau sa dramatizez, dar poate e mai bine sa ma descarc de elucubratiile productie proprie.

fetele, va pup.

Ella de www.youtube.com/watch?v=deHt6udGM6k" target="_blank">Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Mirandolina, mersi ca m-ai lamurit cu Pet-ul. L-am intalnit aici pe forum pt prima data.
Joi seara nu i-am mai dat ceai (ca a adormit fara) iar ieri la 10 avea scutecul uscat, uscat. Repede i-am verificat fontanela, era OK, dar i-am bagat un biberon de 150 ml ceai. Pe seara a mai baut prin parc inca 150 ml. Daca si azi gasesc scutecul uscat, renunt la el peste noaptea (as vrea eu ).

Ieri pt prima data am schimbat un scutec in parc. Aveam la mine tot ce-mi trebuie multumita Liudei care a spus ca Diana obisnuia sa faca o data pe zi. Tot asa si Eva si ieri doar ce facuse cu o ora inainte de plecare.
Emma, pt cuvantul MAMA!
Marina:

quote:
in rest suntem ok, emmi e din ce in ce mai activa, mai haioasa, face in fiecare zi cate ceva nou si eu vreau sa fiu langa ea cand le face, sa fiu cu ea, asa ca pe forum..............mai rarut ca-i mai dragut

La fel gandesc si eu. Dimineata totdeauna sunt obosita pt ca dupa ce adoarme stau sa citesc si adorm spre dimineata. Asa ca mereu sunt obosita cand se trezeste ea si are chef de joaca.
Cristiana, multumesc pt amabiliate. Criza de Izvorul Alb e in floare, Costin abia a gasit la Real sticle de 1/2 l.
La cata reclama s-a facut la Steamer ne-am utilat si noi bucataria cu el (sau sufrageria ca acolo tinem cutia in lipsa de spatiu). Exact asa cum gandeam: o alta chestie care trebuie spalata. Problema e ca se spala greu de greu multumita gaurelelor. Acum inca sunt in faza de entuziasm, dar sigur ma voi plictisi de spalat si isi va face veacul prin sufragerie. Si va spun doar voua: nici nu ma dau in vant dupa mancarurile preparate de el, mai ales carnea care e naspa rau cu toate mirodeniile puse pe ele. Da' sa nu ii spuneti lui C. ca toata ziua laud noua noastra achizitie la care el a reusit sa se arda de 3 ori pt ca isi tot vantura mainile pe la cele 3 gaurele pe unde ies aburii.
Si inca ceva, dupa prima spalare am remarcat o gramada de calcar pe chestia aia care produce aburii. Ma incercat sa o indepartez dar nu prea merge. Acum n-o trebui sa folosesc apa fiarta ca sigur renunt la el.

Ieri am reusit sa o zgarai pe Eva pe piciorus cand am luat-o din scaunelul lui de masa. De plans nu a plans mititica desi zgarietura e destul de lunga. Costin se minuna apoi ca ce scaun au facut astia de nu l-au slefuit cum trebuie. M-am abtinut sa ii spun ca 2 bani dai 2 bani face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata fetili, am facut si io ochi. Ma rog, pe jumate asa. Puiul inca doarme ca la 5 s-a trezit plangand, am bagat neshte apa si acu doarme la loc. La el e sauna asa ca ...

Lore, si eu am auzit acelasi lucru despre Danone, am prieteni care dadeau la fetita iaurtele din alea mici de erau cate 4 prinse impreuna, nu stiu cum le zice, si au tras cu ea rau de tot cu stomacul de la unul care nu era tocmai proaspat. La fel, pediatra m-a atentionat in mod special sa nu ii dau lui Matei produse Danone deci am tras concluzia ca stie ea ce stie. Ai dreptate, fiecare face cum vrea, eu am incercat alte iaurturi, dupa modelele expuse de Messa si a mers fff bine.

Marina, ai dreptate, trebuie sa fim cu puiutii nostri ca totul este asa de scurt si frumos. Aseara ne luase disperarea si pe mine si pe tati gandindu-ne ca tre sa luam legatura cu tanti bona sa ne mai vedem la ochi si, intr-un final sa il lasam pe Matei cu ea si noi sa mergem la scarbici. Dar alte solutii nu sunt daca vrem si sa ii oferim ceva copilului si sa facem altul.

Gio, multa sanatate. Si voi aveti regim inteleg. Spune-ne si noua ce regim. Si luati ceva tratament? Scuze daca ai mai zis. :)

Mirandolina, nu te mai scuza, te inteleg perfect pentru ca in aceeasi situatie sunt si eu. Cu o diferenta. In momentul in care i-am spus sefului ca nu pot veni in iulie cum zisesem initial si ca as veni part-time mi-a zis ca "i-a parut bine de colaborare". Stiu fetele ce am bocit pe aici pt ca si mie imi place ce fac si am investit mult timp si nervi in serviciul asta in ultimii 6 ani. In fine. Parerea mea este ca depinde de doua lucruri: ce munca faci si ce copil ai. Matei al meu este pe program strict si cam stiu ce ore am dar mai sunt si treburile din casa pe care tre sa le fac. Acum el doarme si mai putin si cand e treaz tre sa ma joc cu el si in fond asta e marea placere, nu? Eu am incercat sa lucrez acasa dar am renuntat pt ca nici aia nu faceam bine nici cu Matei nu stateam. Am spus la munca o data cand voi veni de tot si aia e, daca ei m-au inteles pana la urma acuma incerc si eu sa ma obisnuiesc cu ideea si sa zicem ca am angajat bona.
Depinde ce iti permiti. Poti angaja pe cineva sa vina part-time la tine, in timpul ala tu sa lucrezi si persoana sa stea cu puiul si incetul cu incetul sa o lasi de tot. Eu nu as face insa asta pana nu e diversificat puiul. Eu am avut dorinta sa ii bag io in gurita toate mancarile noi. Nici pe mama n-am lasat-o. Ma rog, cum ziceam, m-am nascut stii tu cum dar asta e ... .
Apoi, daca iti place pe cine ai gasit te poti duce si mai linistita la munca.
Si inca ceva, cred ca e ffff important si frumos sa iti placa ce faci. Daca ai si o cariera de care sa fii fericita, e important si pt familia ta pentru ca asta iti da alt tonus. E adevarat ca probabil vei cadea si tu seara lesinata de oboseala dar e un sentiment de implinire pe care rar l-am intalnit - cel putin eu asa am simtit.
Scuze ca m-am intins, dar stiu ce simti si am zis sa pun si io un umar.
A, si nu cred ca CIC se poate relua. Poate stiu alte fete mai bine.

Marina, succes cu iaurtul. De ce nu vrei sa ii pui cereale? Au ceva? Eu ti-am zis, ii pun cam 2 masuri, il face mai consistent. Sau iti e frica sa nu o ingrase? Si daca ii pui, ce fruct ii pui, ca as vrea si eu sa alternez dar mi-e frica sa nu ii pun vreun fruct cu iaurt sa il ia burtica. Banana ii dau deja in piureul de fructe dimineata o jumate, nu prea imi vine sa ii mai dau inca o jumate.

Irina, gandeste-te ca e normal sa iti fie dor. Acum, sa nu iti ratezi concediul pe chestia asta. Daca ai plecat, atunci pleaca si gandeste-te ca vei reveni cu alt tonus si asta va fi numai de bine pt pui. Lasa-l ca e cu mama ta, care indiferent daca nu respecta tot ce e in caiet, il iubeste din tot sufletul si are experienta ca doar tu esti o super duamna si ea te-a crescut. Hai, fuji si fa-ne in ciuda cu concediul tau bengos! :)

Lore, ziua voastra seamana ffff mult cu programul nostru. :)

Cristiana, cum te simti? Mai esti ametita? Vreau sa iti spun ca poa sa fie si de la presiunea atmosferica. Pe mine ieri, si dupa stacana de cafea, pana nu m-am culcat nu m-a lasat durerea de cap. Bai si ma doare juma de cap, parca sunt neom. In fine, sper ca esti mai bine.

Hai ca bebelul meu vad ca nu are de gand sa faca ochi. Ma duc sa fac si io curat pe aici.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata

mirandolina la faza cu bona nu stiu ce sa te sfatuiesc, nu stiu ce presupune job-ul tau de acasa, dar cu CIC-ul sta treaba cam asa: daca job-ul e legal o sa seintrerupa cic-ul dar in afata de cei 2 miln ai evei o sa mai primesti 1 miln pt ca te-ai intors la munca mai devreme de 2 ani. daca din diverse motive o sa vrei sa reiei CIC-ul se va putea facand o cerere la angajator. nu stiu toata procedura dar sper ca te-am lamurit cat de cat.

mihacarm deci ai luat steamer pt ca e la moda? hahaha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

sunteti formidabile, multumesc mult mult de tot pentru toate informatiile si detaliile, acum mi-e clar ce-mi trebuie. mi-am luat azi un alt food processor, mult mai mic decat magaoaia de o aveam, ca vreau sa fac ca Messa, sa gatesc zilnic :-)) si un storcator de fructe si legume, restul le am. sau nu imi trebuie chiar acum, cum ar fi masinaria care face iaurt de casa sau masina de paine etc, alea mai tarziu. intai sa ma obisnuiesc cu telu in mana :-)))

maine va pun si eu niste retete interesante, acum mi-e tare somn.

Mirandolina, mi-e greu sa te sfatuiesc, ca fiecare si le stie pe-ale lui....orice decizie ai lua, ai incredere ca e cea mai buna pentru tine si bebelina scumpa. eu sunt absolut convinsa ca te vei descurca indiferent de situatie, maternitatea da puteri supranaturale. :-) succes.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Messa, pai cu avocado m-am luat dupa site-ul de la tine, ia uite ce zic nenii astia, ca e www.wholesomebabyfood.com/avocadobabyfoodrecipes.html" target="_blank">Avocado is a wonderful first food for baby. mai vedem atunci, daca zici ca e prea gras, ma mai gandesc pana...maine. :-))

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

quote:
Originally posted by mirandolina

Fetelor, azi am discutat cu shafu'... care m-a kemat la munca si eu am propus compromisul de lucru de acasa. A fost de acord, si mi-a promis aceiasi €$€$€ dinainte, plus marire pentru cind ma voi intoarce de tot. Acum am nevoie de sfaturile voastre in ceea ce priveste:

1. Credeti ca ma voi descurca singura cu job de acasa si copil? Noi nici macar nu am diversificat inca... Ce tura sa aleg? (Exista si tura de noapte.) Sa caut o bona si sa stam claie peste gramada aici? offfffff

2. Cum se procedeaza cu CIC? Daca ma plateste firma (care nu face abateri de la lege, de ex salariul real este inscris in cartea de munca), CIC-ul se intrerupe, logic, iar daca voi dori la un moment dat sa il reiau, voi putea sa o fac? Of, Doamne, au venit deodata toate peste mine

Nu ma intelegeti gresit, imi place tare mult ce fac, de asta am si fost de acord sa fac incercarea asta, dar nu stiu daca voi reusi... Chiar am nevoie de voi acum, spuneti-mi ce parere aveti. Poate ca fac din tintar armasar, iar solutia e simpla, dar deocamdata n-o vad. Nu vreau sa dramatizez, dar poate e mai bine sa ma descarc de elucubratiile productie proprie.

fetele, va pup.

Ella de www.youtube.com/watch?v=deHt6udGM6k" target="_blank">Iulia Maya 16 februarie 2007

1. parerea mea este ca dupa o saptamana (in cazul in care copilul nu e vreun fitzos cu mancarica acum) diversificarea devine floare la ureche... La noi au trecut doua si bb papa, eu stiu cum sa i le prepar si sa le stochez (fac odata pe saptamana tambalau cu fiert, blenduit, pus in borcanase pe zile)
Asa ca nu-ti fce griji din acest pct de vdr... Poate sa fie cineva cu tine daca te apuci de job imediat, inainte de diversificare.

2. CIC ul nu se poate relua! Daca poti ramane in CIC si sa te plateasca cumva ca si colaborare ar fi o varianta inc azul in care te gandesti la revenirea in CIC.

azi prestam o nunta... hihi am incaput intr-o rochie de ocazie de dinainte...sunt happy!!!

Lili faine materialele de ieri, mai ales povestioara (desi in stilul specific americanesc) cu ...in viata alegi sa fii ceea ce esti!!!

Eli vorbim pt maine... ne inscriem pe lista!!!!

poop fete cucuiete!

Alinuk si bb Teo 10 /01/2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

CONCHITA alea multe ustensile cam toate fac acelasi lucru. Iar aparatele alea de facut iaurt in casa .... mmmmmm... e pt americani care nu au trat pe vremea lu' impuscatu si faceau iaurt acasa. Nu stiu cand ai plecta tu dar imposibil sa nu fi auzit vro bunica/matusa/mama ca facea iaurt acasa
A, si de ce nu incepi tu diversificarea dupe metoda romaneasca cu legume (suc d emere si de morcovi, morvovei fierti si pasati, cartofi eventual ) si lasa cerealele dupa sau numai asa de gust.
m-am uitat dace esti in usa s-au am retinut gresit ca mi se mai intampla

MARY VAI DE TINE SI DE ERIK. Am vazut bubitele si m-a luat cu .....pe sira spinarii. Toate gandurile bune.

CATA bine ai venit relaxata.

LILI pune-o de-o intalnire si incer sa ajung si eu. Daca vin cum am venit ieri dupe lapte ...... Ieri crd ca am fost in sincopa vreo 2 ore. Cica dupa ce m-am aruncat in pat a venit matusimea sa imi zica ceva (sub un minut de la event) si eram deja dusa si cu o figura de d-ala care doarme adanc.
Si toata ziua il bodogan pe taica-miu ca alerga pana seara tarziu si eu .. fi-sa ce mai. M-a bestelit doctorita ca a doua zi dupa ce mi-a fost rau eu am zburdat la servici, mama mama.Si i-am zis: ai zis ce pastile sa iau dar nu mi-ai zis sa stau si cuminte

MARCE ieri nu am mai apucat sa te sun si aveam de gand sa dam o fuga azi de dim pana la tine. Dar deja e prea cald. Te sun. Nu te-am uitat.

SHINE exista si all inclusive pt romani. Dar pt aia cu bani multi

Mai fetelor cica nici patronul de la danonino nu mananca de la el din fabrica. Asa circula vorbele ca sa va feriti de danone, b... cum ii zice. Oricum bune cica ar fi milli, covalact, napolactul era dara cum nu mai stiu. Si mai sunt unii din galati. Eu oricum intru in categoria celor care poduc barnza si iaurtul acasa sin lapte de vaca ... cat o fi el de natural. Lili stie mai bine ca mine

Hai va pup ca sunt toate cu fundul in sus pe aici si eu zac la calculator. Adica nu zac, citesc, ma desfat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Nici patronul de la Danonino nu maninca de la el din fabrica

Catalina, iti multumesc din suflet! Imi aduc aminte prin ce ai trecut, pina la urma conteaza si oamenii aia la care te intorci, ca daca nu mi-ar pasa de ei, as sta bine merci acasa. Ce-i drept e ca nici banii nu ma dau afara din casa si mi-ar prinde bine salariul ala... Si, intr-adevar, eu vreau sa invatz impreuna cu Maya cum sa mincam cu lingurita, sa ne facem in sfirsit un program de copii mari etc. Si daca ma ajuta jumatatea mea mai buna, poate facem ture diferite de stat cu Maya Poate ma ajuta si mama... vedem. Alinuk, Conchita, Marinar, va pup mult si va multumesc tuturor ca ma sustineti Cit despre CIC, cred ca imi da tanti de la resurse umane una peste ochi ca abia a terminat cu dosarul meu si s-a kinuit ceva Sa vad ce zice si ea, ca virgula cind am intrebat-o de salariul de baza cadou de nastere s-a facut ca n-aude

Va pup si multumesc ca imi sunteti alaturi.

Catalina, era sa uit. Io am ajuns la concluzia ca suntem la fel de stresate (nu am adormit pina la 6 dimineata, m-am rotit in pat ca puiul la rotisor), doar ca eu nu prea ma afishez pe aici si poate mi-ar prinde bine sa o fac mai des. Stresatele forumului

Mergi la inceput