Mamici de iulie-august 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 18
ghinetz spune:
quote:
Oana, tu cum precedezi cu buricul lui Victor? Cu ce-l curati?
Lia, lui Victor i-a cazut buricul in spital si - conform sfaturilor medicului - sterg locul cu comprese sterile inmuiate in spirt (mi-a aratat medicul exact cum sa procedez, adica curat f bine zona, interiorul, fara frica). Asta cam de 2 ori pe zi. Acum o data pe zi, ca e deja curat. In rest...pudrez cu Baneocin. Cica la fiecare schimbat, dar eu cam de 2-3 ori pe zi.
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
mamii spune:
brazuca la mine a durat cam o saptamanica sa pot sta jos calumea!
Acum mai am doar mancarimi.Daca te ajuta te poti aseza pe un colac.Eu nu am avut nevoie si nici spalaturi cu altcva nu am facut decat cu apa cum adormea bebe ma duceam si ma spalam numai cu apa rece(de cat mai mulet ori pe zi) si cred ca m.a ajutat ma simteam mult mai bine dupa.
mychydutza spune:
Brazuca ce bine ca ai belelush cuminte! sa fie sanatos si el si tu. tu ai nascut natural, nu? cu epidurala cumva? daca da, cum e? doare rau? sau nu. ca sa stiu la ce sa ma pregatesc pt ca un om informat e un om puternic, nu?
+37 cu bebe baiat
mihaela
ghinetz spune:
quote:
Mi-a recomandat sa-i dau o masa de lapte praf ca nu se satura si de aceea plange.
Andreea, bine ai revenit. Noi am nascut in aceeasi zi, asa ca intre copilasii nostri o sa fie o legatura, ceva, nu?
Si ca tot veni vorba de recomandari, de mult ma tot gandesc sa va scriu ce recomandari am primit eu la Stefan, deci acum 4 ani. Si sa nu te apuce criza cand te gandesti ca toti medicii astia scapa asa repede spunand: "lapte praf". Deci: super medic pediatru vine in vizita cand stefan avea 4 saptamani. Ne pune s acumparam tone de calciu - nu exagerez si ne zice ca bb are probleme si ca sigur vor fi mai tarziu probleme cardiace pentru ca nu i-am dat PANA ATUNCI calciu. In plu RECOMANDA sa nu-i mai dau noaptea lapte (de-al meu) pe motiv ca stomacul tr sa se relaxeze si el. Sa-i dau ceai. Nu va spun ce urlet dupa un biberon d eceai, ca lui Stefan daca nu-i dadeai lapte era de jale, a fost un fomist!!! sa nu- i dau 8 mese pe zi, ca e prea gras, sa-i dau doar 7, daca pot chiar 6. Sa-i pun in urechi nu stiu ce solutie, ca ar avea "un fel de otita" (am citat). sa-i dau lapte praf pentru ca kk lui miroase nu stiu cum. Sa nu manac decat supe si ceaiuri.
Sa mai continui???
Normal ca bietele mame care asteapta de la medici sfaturi competente sunt debusolate si nu se mai opresc din plans.
daca am fi lasate sa ne ascultam instinctul? daca am fi invatate sa ascultam de bb, de nevoile lui si nu de ceea ce au invatat unii dr. cu muuult timp in urma. daca am avea printre noi dr. ca Anya noastra, care se gandeste in rpimul rand la binele bblusului...
Hai, mamici! Cum spuneam: fara stres sui cu muuulta incredere in noi. Si cu dragoste pentru bb. Am retinut cel mai important sfat: "bblusii nostri nu sunt prosti sa moara de sete, de foame: au ei modul lor de a ne anunta cand ceva e in neregula"
(nu mai corectez, plange cineva de foame....)
Oana, Stefan si Victor
ghinetz spune:
quote:
Mi se pare ciudat ca bebe isi baga manutele in gura ca ii e foame si cand il pun la san suge ce suge si apoi adoarme., iar dupa ce nu ii mai dau sa suga de multe ori isi duce din nou mainile la gurita de parca i-ar fi foame. Bebeii vostrii tot asa fac?
Si Victor face la fel. Ziua ii dau san si o data pe ora. Si daca vrea muschii lui stau cu el la san non-stop.
Oana, Stefan si Victor
ghinetz spune:
quote:
Sa o intrebi pe pediatra ce intelege ea prin "nu ai lapte bun"...nu prinde smantana?
Simo, la faza asta ai fost bestiala!!!Pe bune. As vrea sa vad un medic din asta cu idei gen "nu e bun laptele", "nu e suficeint laptele" deci...lapte praf, ce fatza face la o intrebare ca a ta!
Oana, Stefan si Victor
claucia spune:
Andreea draga mea, daca stiam ca tot nu esti bine de tot te sunam...of, nu mai fi tristuta, ai iesit cu bebe pe afara? Stiu ca a inceput sotul serviciul si ca e mai greu.
Si eu am stat ieri singura toata ziua si eram atat de amarata...ca plange bebe ca nu dormisem cu o noapte inainte, insa se pare ca azi-noapte a fost mai bine, astazi si eu cu moralul mai bine.
Noi am iesit seara de 3 zile incoace, bb e cuminte afara tare, si am mers un pic pe bulevard. De fiecare data am tecut pe sub balconul tau si m-am uitat in speranta ca esti acolo sa ne vedem, poate sa cobori.
Stiu ca nu avem rampa la scari :-(, dar daca e si esti singurica, il pun pe sotul sa coboare caruciorul pe scari pana pe bulevard.
Hai nu mai fi suparatica si stii ca poti sa ma suni cand vrei, si pe fix daca e, sa mai impartasim experiente. Desi din pacate eu cu alaptarea nu te pot ajuta, eu i-am dat lapte praf, am facut rau sau nu nu stiu, insa dupa colostrul din maternitate, cand am facut rani, cateva zile de lapte praf au facut ca sanii mei sa nu mai produca decat f putin. Si acum ii dau numai lapte praf.
Insa a luat in greutate destul de bine, a luat 500 gr in 2 saptamani (fata de iesirea din maternitate, si cam 200 fata de greutatea de la nastere). Eu inca nu am mai chemat-o pe pediatra, o mai sun pe sora mea cand mai vreau sa intreb ceva. Of, stiu ca e greu, hai sa iesim cu carutul zilele astea daca vrei, mai stam de vorba.
Pup toate fetele si citesc tot!
Clau si Alessia Maria
ghinetz spune:
La multi ani bebelushilor care implinesc azi o luna!!!
Ce-a fost mai greu a trecut, nu? La multe luni inainte.
Oana, Stefan si Victor
claucia spune:
Ah, si Andreea, pediatra, care e aceeasi cu a ta, a spus ca trebuie sa ia intr-o luna ceea ce a pierdut in maternitate plus 750 gr. Adica la tine ar fi 240 gr pierdute plus 750 gr inseamna 990 gr intr-o luna.
Si cum in 2 saptamani a pus 400 gr, eu nu cred ca e prea putin. Daca ar mai pune inca 400 gr te apropii de target. Acum nu toti copiii sunt standard si nici masinarii. Plus ca cica mai este o curba de crestere la 3 saptamani.
La mine avea 3750 gr, am plecat de la maternitate cu 3540 gr, deci ar trebui sa puna 210 gr plus 750 gr adica 960 gr. Eu asa stiu ca se calculeaza, insa nu te stresa ca fiecare bb creste in ritmul propriu.
Pupici
Clau si Alessia Maria
Ioana75 spune:
Salutare, si multumesc de urari! Am fost la pediatru, miine mergem cu Smaranda la ecografie la inima sa vedem exact ce are.
Cristina, Ile, felicitari pentru bebei!
Lachi, Simo, nastere usoara miine.
andicu.
Anto. Te-ai mai hotarit cu concediul la mare?
Lia, bafta cu dr, sa iasa asa cum vrei tu. Da un ban la neonatolog sa-ti dea un cuminte.
madalina, gasesti manusi pt bb in diverse 'seturi' ieftine, la magazine de cartier sau in piata.
andreea, sa nu mai plingi. Si eu tocmai vin de la pediatra, a zis ca pina la 3 saptamini e icter fiziologic, adica perfect normal, sa nu ma sperii (si bb meu e galben rau).
De as'noapte s-a marit cantitatea de lapte produsa, si pentru ca n-am chef sa pun pompa, am modificat schema alaptatului la cerere: nu alaptez cind cere copilul, ci cind cere mama. Din pacate degeaba o iau pe Smaranda dormind sa o pun la sin, ca nu maninca decit o gura, doarme ca valiza. Astept cu mare nerabdare reglarea cantitatii de lapte.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)