Mamici de ianuarie - februarie 2008 (17)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

quote:
Originally posted by mamig

heii. ma inscriu si eu la ianuarie cu toate ca vad ca e aglomeratie mare

Mamig , bine-ai venit !
Scrie-ti repede data nasterii tale , data ultimei menstruatii si data probabila la care se va naste bb, ca sa te treaca fetele pe listutza.

Primele zece mesaje iti sunt moderate , adica nu apar in timp real si de aceea s-ar putea sa ai impresia ca nu te baga nimeni in seama.
Scrie-le repede ca sa scapi de moderare.

15+ cu Sara - Eliza

Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

nuemioana, sunt blonda si pana acum m-am vopsit o data, acum trei saptamani (cred!). nu zic ca e bine sau nu, dar asa am procedat. peste inca vreo 2 am de gand sa bag niste suvite late, ceva mai deschise decat nuanta mea de acum. verisoara mea, care a nascut in primavara, mi-a povestit ca ea nu s-a vopsit in sarcina, ci s-a decolorat constant pt blondul ei cel platinat.

zi-mi si mie ce decizi, poate ma insipri cumva. :-)

pup
irina 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Eu raportez prima zi cu greturi adevarate care m-au adus in contact cu wc-ul si sper sa nu ma tina mult, ca nu e prea placut sa nu poti manca nimic si sa-ti vina rau la orice miros!

Simo9+

http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212

http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

mamiq, bun venit la odisee, sarcina usoara si la termen cu bb sanatos si frumos

Simo9+

http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212

http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Mai fetelor, eu l-am intrebat pe medic daca e periculos, daca am voie sau nu, daca nu-mi face rau...si mi-a raspuns ca mai rau imi face sa ma simt frustrata si sa ma neglijez. Citat " tu du-te si fa-te frumoasa, ca asa ii sta bine unei viitoare mamici".

Asa ca daca vreti sa va vopsiti faceti-o relaxate ca nu se intampla nimic, cu conditia sa nu fie oxidant de 12 % care sa stea in contact direct cu pielea...pentru blonde se poate face o baza mai inchisa care sa nu necesite un oxidant mai puternic decat 6-7% pe care sa fie aplicate suvite deschise. Si rugati-va hair stilista sa deschida geamul cat stati cu vopseaua pe cap, sa nu inhalati prea multi vapori de perhidrol si amoniac.

Natalia 18+ sapt si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://bd.lilypie.com/oRqSp3.png
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

natalia, ceva de genul asta s-a intamplat cand m-am dus la coafor. am anuntat ca-s insarcinata, drept pt care s-au facut niste permutari in salon - m-au mutat pe scaunul cel mai apropiat de fereastra ca sa fie zona cat se poate de aerisita. si mi-au spus ca in clipa in care simt ca mirosul e prea intens sau deranjant, sa dau strigare si ma spala imediat. nu a fost cazul, dar, intr-adevar, grija maxima este sa nu inhalezi toxinele eliminate de compusii chimici din vopsea.
si sunt perfect de acord cu cei care spun ca, in perioada asta cand oricum ave stari emotionale fluctuante, e important pt moralul nostru sa simtim ca suntem in continuare femei ingrijite. cand am intrebat-o pe vara-mea de vopsit (recunosc, ea nu e o tipa normala) mi-a spus ca bineinteles ca s-a vopsit. "eram gravida, fata mea, nu handicapata", mi-a zis. nu pot conta mereu pe sfaturile ei dar e mereu buna pt moral.

irina 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Buna fetelor,

Stie cineva ceva de irlandeza? Trebuia ieri sa mearga la ECO sa vada ce sex are bebe.

:) Sanatate!

Esti o scumpa ca-ti faci griji pt. mine. Intradevar am fost la eco , bebe e bine, marisor, nu l-a masurat , a zis ca e prea devreme ( 17 sapt. ?) si nici sexul nu-l poate vedea din acelasi motiv. Prostii. In 2 sapt. merg acasa si o sa-mi fac la Cluj tot ce e nevoie, si poate ca vom afla si sexul lui bebe.
In rest sunt bine, prea obosita de la servici ca sa mai intru pe net. Si am observat cand stau mai mult timp in fund, ma deranjeaza burtica, asa ca atunci cand ajung acasa ma intind in pat, ca ma relaxeaza.

Si am vazut ca tot vorbeati de ceai, care-i bun, care nu, mie dr. din Ro. mi-a zis ca cel mai bun e ceaiul pt. bebelusi, sunt 2 tipuri, care nu are nici un fel de contraindicatii. Eu l-am luat pe cel de la Fares, BABYCALM, ceai pt. sugari si copii mici. Si e foarte bun mai ales cand apar starile de greata si voma. Pacat ca eu l-am descoperit destul de tarziu .

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru 16+

Mergi la inceput

Am uitat ce era mai important, am si eu o sapt. de cand am inceput sa-l simt pe bebe. E o senzatie f. frumoasa. Desi sunt destul de usurele, dr. m-a asigurat ca o sa se inteteasca pe masura ce creste bebe.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru 17+

Mergi la inceput

Am gasit ceva intersant :

Cate kg ar trebui sa acumulez?

Sunt multe lucruri pe care le poti face pentru a te pregati de nasterea unui copil sanatos. Unul dintre cele mai importante este sa mananci sanatos pentru a castiga greutatea necesara pentru a sustine o noua viata.

Cat?

In timpul primei vizite medicale, doctorul tau iti va soune, probabil, cate kg poti sa castigi de-a lungul celor noua luni de sarcina. Este cunoscut ca majoritatea femeilor sanatoase acumuleaza intre 11,5 si 16 kg, dar acest lucru depinde si de tine:daca esti supra sau subponderala. Previzioneaza-ti un castig usor si constant al greutatii si nu uita ca fiecare femeie este diferita, deci si numarul kg acumulate varieaza.

-in primul trimestru vei lua in jur de 500-700 g/luna
-in al doilea trimestru vei lua aprox 200-400 g/saptamana
-in cel de-al treilea trimestru te vei ingrasa cu 500 g/saptamana
Acestea fiind zise, pana la data cand trebuie sa nasti, o sa crezi ca te-ai ingrasat enorm, mai ales ca bebelusul tau va cantari in jur de 3300 g

Care sunt componentele castigului de greutate?

Greutatea totala castigata se imparte (aproape egal) intre copil(inclusiv placenta, lichidul amniotic) si trupul tau (volum marit de sange, uter marit, sani mai mari). In mod normal, exista si un stoc de grasime maternala, care este esentiala pentru un copil sanatos.

Conditia ta fizica de ansamblu

Este important sa urmezi recomandarile medicului, pentru ca daca acumulezi prea multe sau prea putine kg pot aparea complicatii. De asemenea, nu uita ca, pe perioada sarcinii, trebuie sa primeze calitatea alimentelor si nu cantitatea.
Cand viitoarea mamica acumuleaza greutatea potrivita, sansele sunt in favoarea nasterii unui copil sanatos. Doctorul va estima numarul kg pe care trebuie sa le iei in timpul sarcinii in functie de greutatea si sanatatea ta dianintea sarcinii.
Proverbul:”Niciodata nu poti fii prea bogat sau prea slab” nu se aplica femeilor insarcinate(ce putin partea cu “prea slab”). Copilul tau, care se afla in plina crestere, are nevoie sa fie hranit si trebuie ca tu samanci pentru voi amandoi. Daca nu iei kg necesare, copilul tau este supus riscului de a avea o greutate mica la nastere. Acesti copii sunt vulnerabili la problemele de sanatate si intampina greutati mai mare pentru a ramane sanatosi. Asa ca asigura-te ca urmezi indicatiile medicului tau.
Unele femei castiga mult prea mult in greutate, desi mananca putin. In schimb, alte mame sunt cunoscute pentru faptul ca au profitat de sarcina pentru a incalca orice reguli de a manca sanatos. Aceasta nu este o idee tocmai buna, pentru ca daca te ingrasi prea mult:
-se mareste presiunea asupra inimii, care deja lucreaza in plus pentru a pompa volumul crescut de sange
-Exerciti presiune asupra incheieturilor, care sunt deja slabite si sensibile datorita hormonilor sarcinii
-vor aparea mult mai usor durerile de spate;
-iti va fi mult mai greu sa pierzi kg acumulate dupa nasterea copilului, iar acea greutate in plus poate provoca alte probleme serioase de sanatate.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns breaz spune:

Salutare fetelor.

Vreau sa va dau si eu vestea cea mare. am fost azi la ecograf si am vazut sexul la bebe, si e bebelusa. eu eram aproape convinsa ca o sa fie baietel, si toata lumea imi zicea la fel. sotul meu a fost foarte dezamagit, el ar fi vrut un baietel sa aiba cu cine sta in garaj si cu cine povesti de masini. cind a auzit ca e fetita i-a aruncat o privire la doctor.dr zice catre el: ce te uiti asa la mine ca doar nu eu am facut-o. a fost distractiva aflarea vestii, acuma cred ca s-a mai obisnuit cu ideea dar el spera in continuare ca poate ii mai creste ceva, desi e 99% sigur. mie mi-era indiferent ce era. se pare ca se inmultesc cu repeziciune carucioarele roz.
Acuma ma dus ca fac nani, am vrut numai sa va anunt ca mai avem o fetita printre noi.
Va pup si aveti grija de voi

Carmen 17+

Mergi la inceput