Mamici de ianuarie - februarie 2008 (17)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Am mai gasit asta, nu stiu daca te ajuta :

Drepturile cuvenite salariatilor aflati in concediu de sarcina si lehuzie, concediu medical pentru ingrijire copil bolnav .

Concediile medicale pentru maternitate se acorda pe o perioada totala de 126 de zile impartit inainte si dupa nastere in functie de optiunea persoanei beneficiare si de recomandarea medicului. Pe durata concediului medical de maternitate (pentru sarcina si lauzie) se plateste o indemnizatie al carei cuantum este de 85 % din baza de calcul prevazuta de lege la data deschiderii dreptului.

Baza de calcul a indemnizatiei se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni pe baza carora s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective.

Persoana aflata in concediul pentru sarcina si lauzie nu datoreaza pentru suma ridicata ca indemnizatie de maternitate impozit pe venit si nici contributie de asigurari sociale de sanatate.

Contributia de asigurari sociale de sanatate aferenta concediilor medicale se deduce ca valoare din contributia de asigurari sociale datorata de angajator (22%) si se calculeaza pentru fiecare angajat in parte prin aplicarea procentului de 6,5% la doua salarii minime brute pe economie in vigoare la data de calcul a salariilor, proportional cu perioada in care angajatul s-a aflat in incapacitate temporara de munca.

Contributia individuala de asigurari sociale (9,5%) nu se datoreaza pentru sumele reprezentand prestatii de asigurari sociale care se suporta din fondurile asigurarilor sociale sau din fondurile angajatorului si care se platesc direct de acesta.

Prevederea potrivit carei angajatorii sunt obligati sa retina si sa vireze lunar contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj, in cota de 1%, aplicata asupra salariului de baza lunar brut, pentru angajati, nu se aplica pentru perioada in care raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor asigurate obligatoriu sunt suspendate potrivit legii. Conform Codului Muncii (Legea nr. 53/2003), contractul individual de munca se considera suspendat de drept pe perioada concediului de maternitate. In consecinta pe perioada concediului de maternitate nu se retine nici contributia de 1% din salariul de baza brut lunar pentru fondul de somaj.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena78 spune:

Laura Ioana te rog frumos sa ma treci si pe mine in lista cu urmatoarele date:DN:28.02.1978
UM:11.05.2007
DPN:22.02.2008
am citit msj si am vazut ca ai rugat-o si pe raluca sa-ti dea datele ei, inseamna ca sti, eu nu stiu cum.
pupicei
ligia10s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Mdaa , merci Lala , insa tot nu mi-e clar din ce-si deduce angajatorul banii. E cam complicat , mai ales in cazul meu , care lucrez la o firma mica unde nu se iau in calcul concediile medicale. Totul este la mica intelegere , esti bolnav si stai acasa , ori esti platit ca si cum ai veni la birou , ori iti iei zile de concediu de odihna . Eu sunt primul caz in istoria firmei care cere concediu de maternitate si i-am bagat pe toti in ceata....

15+ cu Sara - Eliza

Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

gattasalvaje e posibil probabil in cazul firmelor mici sa se faca un dosar catre Casa de asigurari si aceasta sa suporte diferenta de bani pe care nu si-o poate deduce angajatorul.

Dar vorba lui Laura Dimitris nu iti mai face tu griji cum si in ce fel isi vor recupera banii.
Este dreptul tau legal de a ii primi si nu te intereseaza cum isi deduce angajatorul banii.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

va salut si eu repede din Olanesti. aici e tare bine, racoare, azi am fost si la piscina si am inotat. m-am simtit bine dupa aceea si peste o ora merg iar, pana diseara. din pacate nu avem voie sa facem masaj, si tare mult mi-as fi dorit.
saptamana viitoare ma intorc acasa si va povestesc mai multe atunci.

Mari 12+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Anca , am vazut ca ai scris ca ai facut amnio . Ce te-a determinat s-o faci , probleme la TT sau varsta? Sunt curioasa pt ca am o prietena care are 38 ani si e in 15 sapt.si i-a recomandat si ei s-o faca si ii e frica de moare. Te-a durut , ti-a facut anestezie ?

15+ cu Sara - Eliza

Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Elena78, bun venit printre noi. Te-am trecut eu pe listuta.

Laura-Dimitris, Luca s-a simtit excelent, mai ales la mare. A stat in apa aproape tot timpul cat eram pe plaja. Ii place fff mult apa. Acolo am mai fost si noi linistiti pt ca era obosit dupa atata balaceala. La munte insa....i-a turuit gurita non stop. Vorbeste....Doamneeee!!! Manca-l-ar mama!

Alina 19+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena78 spune:

alina023 multumesc frumos ca m-ai trecut in listuta.
va pupic si va doresc o zi cat mai racoroasa
ligia10s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Ce-mi place cand citesc intamplarile voastre.
Mi-l imaginam pe Luca, cum ii turuia gurita. Sunt asa de scumpi.

Eu sunt zapa rau de tot. Numai ieri ce ma "plangeam" ca n-am simptome si uite-ma azi ...ca mi-e rau intr-una, numai ca nu pot da la bobocei.Plus, nu pot sa pap nimic, caci imediat am arsuri.

Sunt si eu interesata de amanunte referitoare la amniocenteza. Eu astept deocamdata rezultatul la analiza sangelui pentru Cystic Fibrosis...si daca iese pozitiva, il vor testa si pe sot..dupa care imi vor recomanda amnio si, sincer..nu ma incanta deloc ideea de ac in burtica.

Va pupic si va doresc o seara linistita, burtici.

bebe de Honey

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Am venit acum de la ecografia morfologica. Am fost foarte uimita ca doctorul a zis ca la varsta asta a sarcinii -12 saptamani/ trebuie sa faca eco transvaginala... Am fost suparata ca dimitris nu a putut ramane in cabinet sa vada si el bebeul.... Totul este in regula. Plul nucal este de 1,4 si tot bebe are 5,7 cm.
Mi-a luat si sange pentru dublutest.Sincera sa fiu eu nu l-as fi facut dar daca am fost cu barbata-meu.... el nici nu a vrut sa auda sa renuntam la analiza asta care mi se pare oarecum de pomana... Dar, asta este. Am dat 2.300.000 lei ca sa mi se spuna ca exista o probabilitate de x% de anomalie genetica....

Alina, dragul de Luca ce mai seamna cu fiu-meu si fiu-meu cu el.... asa or fi astia nascuti in 2003 ?! Glumesc! Asa sunt toti la varsta asta. Sa nu fii obosita ca sa te bucuri de vorbaria lor altminteri....

A, si ca o noutate, doctorul mi-a spus, citez: "e putin cam devreme dar, totusi, se pare ca veti mai avea un baietel !!!! Uite, chestia asta de aici (si mi-a aratat un "tugui"!) pare ca este o putulica"
I-am raspuns si eu ca stiam, ca asa simt si eu, ca surpriza ar fi sa fie fetita ca altimnteri, a calculat barbata-meu nu stiu ce a invatat el la genetica si a reiesit ca primii nostrii 7 copii vor fi baieti....
Adica, imi iau gandul sa fac fetita....

Chiar, anka, de ce ai facut amnio ???

Laura 12+ si Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput