Mamici de iulie-august 2007 (81)
Raspunsuri - Pagina 4
Luna1 spune:
Karli mai am un sfat pt tine si pt cine mai are nevoie. Nu e de la mine ci de la prietena pe care am vizitat-o si ulterior am citit metoda si la mine in carticica. Exista aici pe piata niste maimutoi micuti din prosop, adica sunt ca un fel de manusa din prosop cu caput de maimutoi (insa poti folosi orice jucarioara antialergica si moale) care se numeste confort toy. De fiecare data cand bebele e linistit, doarme sau pur si simplu vedem ca e fericit ii punem aceasta jucarioara langa obraz, in patut, in carut (nu uitati ca trebuie supravegheati cand au jucarii in patut). Astfel bebele asociaza starea de bine cu aparitia maimutoiului si apoi de cate ori va plange si punem maimutoiul langa obraz se va linisti. Am vazut concret la prietena mea cum cea mica era agitata si plangea si in momentul cand i-a pus mutunache langa ea a tacut automat si a inchis ochisorii fericita.
Probabil si Tudor al lui Jadi doarme cu fatuca in perna tot din acelas motiv, conforting.
Va pup
Luna 36 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin
Is the final countdown!!!
andutzy spune:
Buna seara!
Deci, cum am presimtit, a nascut Brazuca! Sa-i traisca "gogoshika" si ei si celorlalte proaspete mamici!
Luna, misto ideea cu jucaria, va trebui sa tin si eu cont de ea! Chiar imi place, mai ales ca are logica!
karli, daca ai putea sta toata ziua si tu numai in chiloti, nu ai face-o? CUm sa nu-i placa fetii dezbracata cand ea pana acum numai dezbracata a stat si mai ales ca acum se chinuie cu caldurile astea...Zau asa!Cum te simti dupa cezariana? Cum e refacerea?
Azi am vorbit la telefon cu Kitty Nic, sunt bine si ele dar le-a murit placa de baza la comp. Daria se mai chinuie cu colicei, dar papa bine, doarme noaptea, ea are laptic, deci e ok.
Deci, fetele de la Medlife, se pare ca eu voi da tonul cel tarziu miercuri(asa s-a exprimat azi la telefon d-na doctor). Si voi ar fi bine sa ma urmati curand deoarece numai pana la 1 august este oferta cu 850 dolari cu tot cu cazare(indiferent de tipul de nastere). Dupa aceea cazarea se va plati separat, inca 150 euro. Pacat ca nu am laptop, ca am inteles ca puteam sa ma conectez din rezerva de spital, sa va scriu si de acolo.
AndraSapt38 cu Horia Andrei siDragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
loredana_76 spune:
Felicitari prospetelor mamici !Sa va traiasca puiutii si sa fie sanatosi.
Noi sintem bine,ne luptam cu caldurile pt ca nu am curaj sa dau drumul la ac in camera copilului.Vroaim sa va rog sa ma ajuti cu un raspuns ca nu prea stiu ce sa fac si cum sa fac,in legatura cu alaptatul.Bebe de cite ori il pun la san adoarme trage de citeva ori ,se opreste,iar mai trage,dar in marea majoritate a timpuli doarme.Mie mi-a venit laptele ca lumea de abia azi ,adica dupa 4 zile de la nastere si deja sanii s-au umflat foarte tare si ma dor.Mi-am luat pompa de muls pt ca,cred ca am canalele infundate.Cu pompa am incercat dar de abia curge,m-am chinuit vreo 20 de min si au curs vreo 15 ml lapte.Si nu stiu cum sa fac sa-l fac pe bebe sa traga mai cu putere sau sa ma chinui cu pompa ,dar imi doresc mult sa-i dau sa suga.In spital i-au dat completare si i-am dat si eu ca imi era frica ca nu suge nimic.Si doarme bine,citeodata 4 ore,sa-l trezesc sa-i dau sa suga sau cum sa fac?
39+ David Alexandru
loredana_76 spune:
Scuze daca va stresez dar acum am timp sa scriu si imi vin toate intrebarile in cap.Pot sa-i dau ceai,ma gindesc ca poate se deshidrateaza de la caldura.Si sughite de citeva ori pe zi ii e frig ?
De la spital mi-au zis ca pot sa-i fac baie inainte sa-i cada buricul cu toate ca eu staim ca dupa e voie?Ce sa fac? Help
39+ David Eric
ilenutza spune:
Loredana nu ii da ceai, da-i sa suga pt ca laptele matern este asa de minunat facut ca tine si de foame si de sete.
Cand ai timp modifica-ti semnatura si pune si data nasterii bbului ca una e un bb de cateva zile, altul de cateva sapt.
Este normal sa sughita.Poti incerca sa ii dai o linguritza de apa fiarta si racita, sau apa fiarta cu o picatura de lamaie in ea.Nu sughite de frig in nici un caz.
Si eu zic ca e pacat sa va chinuiti daca aveti AC.Da drumul la o dif mica de grade fata de afara, ai grija sa nu bata pe copil si este ok.Iti dai seama ca si el percepe caldura ca si tine, stati unul langa altul cand mananca deci va incalziti unul pe altul!
Hai ca m-am uitat in lista: deci bb are aproape o sapt.daca e mai somnoros la mancat nu ai ce sa faci decat sa il trezesti sau il vrajesti un pic pana ii e foame de-a binelea.Ca sa il trezesti : ciupeste-l de nas, bate-l usurel pe obraz, fa-i masaj la talpi, ridica-l la verticala si tine-l asa. E posibil sa aiba un icter prelungit si de aia sa doarma mai mult- inca mic mic.Oricum, felicitari pentru laptic!Si multi nounascut fac asa, deci nu te ingrijora!
La varsta asta totul se invarte in jurul stomcelului, deci daca doarme inseamna ca e satul.Eu zic sa lasi pompa si completarea si sa il tii la san cat vrea, lasa-l sa doarma cat vrea si o sa se regleze el, dar rabdare vreo 2 sapt.Cea mai buna pompa este guritza lui.Daca totusi ai sanii angorjati cu lapte mulge-te un pic manual mai bine si asteapta sa va reglati programul.
Despre baie; eu nu i-am facut baie totala lui Victor pana nu i-a cazut buricul, dar avand in vedere ca e cald racoreste-l si pe el, da-l cu apa macar asa partial , aci nu stiu inca cum o sa procedez de data asta!
Fetele, mai spuneti si voi!
Ile 40 si Victor ( 22 dec 2005)
ilenutza spune:
Luna, ce carticica ai tu?
Si eu tot de aia am facut papusica aia de carpa!
loredana_76 spune:
Multumesc frumos Ilenuta pentru sfaturi ,sint de un real folos pentru mina pentru ca sint si un pic speriat si debusolata si mi-e teama ca nu fac bine,sau ca ii dauneaza ceva lui bb si eu nu-mi dau seama.O sa incerc sa-l tin la san mai des si nu-i mai dau deloc completare.
39+ David Eric
arhdy spune:
Buna dimineata fetelor.
Sanatate si bebei mancaciosi fetelor care au nascut.
Noi inca mai asteptam. Avem dureri de burta si de mijloc, dar nu au inceput contractiile, nu am eliminat dopul si de apa nici nu mai zic.
Am si eu o rugaminte la cine se pricepe. Am spus intr-un mesaj anterior ca am schimbat numele fetii. Acum nu se mai numeste Alexandra Maria, ci Cristiana Maria. Se poate sa schimbam si in fata in listuta. Multumesc.
Pupici.
Diana 39+ si Cristiana Maria
mai avem 5 zile
ilenutza spune:
Arhy eu nu ma pricep deloc sa schimb nimic in lista
Loredana ai incredere in instinctele tale de mama.Nu ai ce sa ii faci rau lui bb!Renunta la completare mai ales ca ai lapte.Unii copii sug mai greu sau ma rog, poate ti se pare.Trebuie sa invete si el ce si cum.Rabdare si tutun- adik fara tutun
Poate sa suga si din ora in ora, lasa-l un pic sa se dumireasca si el, ai grija sa apuce bine sanul, eventual deschide-i un pic guritza cu degetul mic, adik sa fa-l asa sa o deschida mai larg ca sa apuce bine!
Succes si ai incredere ca o sa fie bine!