Finlanda (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Ce dimineata frumoasa e aici! Nu e prea cald, dar e soare si nu bate vantul.. Dar saptamana asta iar se anunta ploi

ioana_tzuchi, eu pot sa te ajut cu un link doar..din pacate am fost in Helsinki doar in trecere. Celelalte fete iti pot spune mai multe
Ceva informatii gasesti www.planetware.com/top-tourist-attractions-/helsinki-helsingfors-sf-udn-hels.htm" target="_blank">aici.

O saptamana frumoasa tuturor!

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

quote:
Originally posted by ioana_tzuchi

Fetelor, scuze ca intervin in topicul vostru.

Saptamana viitoare ajung si eu doar pt o zi (sambata) in Helsinki si ma gandeam ca poate ma ajutati cu ceva sfaturi, si anume ce as putea sa vizitez intr-un timp asa de scurt.

Multumesc mult!

ioana si matei (23.07.2004)

O zi e suficienta pt chestiile principale:
Biserica Ortodoxa, Piata Senatului, Monumentul lui Sibelius, etc. Le gasesti pe toate pe orice harta turistica de la punct de informare.
Drumurile se pot face la pas si in vreo 5 ore esti gata. Helsinki card e scump si nejustificat, parerea mea de turist.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Hej, hej!

Va asteptati, desigur, sa va povestesc cum a fost la curs.Ei bine nu am ajuns deoarece sapt viitoare urmeaza sa ne mutam in/apropiere de Mariehamn.Sotul a luat un interviu si-si va schimba locul de munca, implicit si domiciliul.S-au dus de rapa toate planurile mele facute pana acum, dar, poate acolo vom avea mai multe facilitati : cursuri, copii mai multi, shop-uri. Abea reusisem sa cunosc si eu oamenii de aici, copii sa se imprieteneasca cu cei de seama lor, sa fim o particica din aceasta comunitate, dar mai ales, noi vroiam ca aceasta mutare, daca s-ar fi facut, sa fi fost in Raisio, Turku. O sa-mi lipseasca fff mult. Dar nu le poti avea pe toate atunci cand doresti. Zilele astea urmeaza sa hotaram si cu locuinta(am gasit o casa aproape de serviciul sotului, dar e prea mare, chiria asemenea, fara caldura inclusa).
Uf si cand ma gandesc la mutarea in sine, cu tot calabalacul ......
Nici timp prea mult nu am la dispozitie, deci .... cu toate fortele si capul sus, inainte !!!

Vom vedea ce urmeaza.
Va pupic!

Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin

Mergi la inceput

Elena, nici mie nu-mi plac mutarile..dar, curaj! Cunostinte o sa va faceti si acolo si incet-incet va apropiati de Turku.
Eu cand am venit aici spuneam ca as vrea sa locuiesc in Turku si m-am apropiat deja.

Mutatul e destul de normal pe aici, de obicei oamenii se muta dupa servici. Cand ma gandesc la seful meu, care umbla prin toate colturile lumii "cu casa in spate" plus familie (cu 5 copilasi), mutatul in interioarul unei tari pare floare la ureche.

Caldura e destul de scumpa, probabil sint calorifere la curent? E timpul destul de scurt..daca nu gasiti altceva de inchiriat, va mutati acolo si apoi cautati altceva - sper ca proprietarul sa nu vrea un anumit termen.

Cum predati locuinta de acum? In mod normal trebuie sa anuntati cu o luna inainte proprietarul, ai putea sa mai stai si in septembrie tu si copiii si sa va mutati usor, fara graba.

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_tzuchi spune:

Fetelor, multumesc frumos pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Am rezolvat-o cu locuinta!URA!!!Vineri se duce sotul s-o vada si sa bata palma cu administratorul. Ca pret este cu putin mai convenabil decat prima oferta, dar, avand caldura inclusa, eu zic ca-i buna, iar suprafata este ca a celei in care locuim acum. Este chiar in centru komunnei, f aproape de gradi si firma sotului si cam la 20 km de Mariehamn.

In privinta locuirii separat nici nu se pune problema.Am facut un pact -toti patru- sa nu ne mai despartim -am stat destul 2 ani.Si asta mai implica si plata chelt ptr 2 locuinte.

In casa care ni s-a oferit prima data(frumoasa si spatioasa de altfel, pe doua nivele) caloriferele erau pe ulei si era prea mare ptr necesitatile noastre : trei dormitoare spatioase, living, bucatarie, 2 bai, sauna, garaj, spalatorie. Mi-ar fi placut sa fie a mea

Aici,administratorul este un om cumsecade, a inteles ca suntem constransi de situatie sa stam doar jumatate de luna si ne-a permis chiar sa platim jumate din chirie.

Costin este incantat de schimbarea in sine. Ii place ideea unei noi locuinte, prieteni, imprejurimi....Oricum, copii se adapteaza mult mai usor schimbarilor! Vom vedea cum va accepta noua locatie.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Bravo Elena! Ma bucur pt. voi Pari foarte incantata! Auzi, daca nu mai vii tu in Raisio, poate vin eu in Mariehamn Nu poti stii niciodata

Avem si noi vesti bune... Avem ID-urile!!!!!!!!! Yes! Nu-mi vine sa cred! Acum tb. sa mergem si la Kela... Mai tb. si prin alte parti? Am fost si la gradinita, sa le duc ID-urile, nu va spun -cum au vazut ID-urile n-au mai zis nimic, nici nu ia mai interesat daca lucrez, daca studiez... Si in cel mult 2 sapt. incep gradinita! Yes! Nu-mi vine sa cred ca incet-incet se aseaza si lucrurile pt. noi...

Aamu, nu stii de cand sunt eu cu ochii pe Outlet-ul de la Ellos. Si acum pot trece la fapte, am ID. V-am spus, nu?

Va las, am mancarea pe foc si dupa-amiaza merg la cursuri. Mai scriu pe seara.

Pupici!

I, Y3.5v & N2v
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Buna seara!

Azi am primit viza ptr Canada, acum trebuie sa incep sa fac planuri..sa-mi intreb seful maine cand se poate lipsi de mine, sa caut bilet de avion.. Din ce am vazut, KLM a cel mai ieftin din Helsinki.
Viza e valabila pe perioada 28.08.07 - 01.02.08. Am scris un email sa mai intreb daca o sa am probleme acolo ptr ca pasaportul e valabil sub 6 luni. Ei spun ca ultimul cuvant il are ofiterul din aeroport..si nu mi-ar surade sa ma trimita urgent inapoi.

Lili, pupici!

Elena, ma bucur ca ati rezolvat cu locuinta! Proprietarul e intr-adevar de treaba ca accepta o jumate de luna. Sigur ca nu renteaza sa platiti 2 chirii, eu doar faceam socoteala ca trebuie sa-i dati preaviz o luna inainte de a va muta.
Succes cu impachetatul!

Yael, e super ca aveti ID-urile! Acum la Kela sa va faceti carduri (cu poze).
Sigur poti comanda acum orice la Ellos, Anttila, Hobbyhall, Yves Rocher etc. La Ellos vad ca trimit oferte clientilor, tocmai am comandat un paltonas scurt cu 50% reducere. O sa vina pe la sfarsitul lunii.
Cum a fost la cursuri?

Va pup!

Aamu

Mergi la inceput

Aamu, se pare ca cineva acolo sus a auzit trombonelile noastre si.....gata viza! Ma bucur nespus ptr tine. Nu cred c-o sa fie vreo problema cu ofiterul din aeroport, exigenta acordarii vizelor apartine in primul rand ambasadelor. SUCCES!!!

Este un inceput de saptamana bun si ptr voi Yael!Acum totul se va simplifica f mult daca ai ID-ul in mana. Iti tin pumnii cu Kela. Noi nici acum nu am rezolvat aceasta problema.
Cardul Kela cu poze in afara de faptul ca poate fi folosit oriunde in Finlanda ca act de identitate, are si alta importanta?

Lili pe unde o fi? A intrat in linie dreapta cu pregatirile de plecare.
Dar Kulta? Alinuca?
Super interesant acest Ellos.Si ce preturi...nu-mi vine a crede!Chiar ma gandeam ce-o fi acum prin Stockmann, Anttila, doar este sezonul reducerilor.

Spor la treaba si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Hej Hej!
Aici sunt ... si da, cu pregatirile de plecare. Tocmai azi ma gandeam sa fac o listuta cu persoane pt care trebuie sa cumpar o amintire cand ma intorc in tara. Asta ca sa nu uit pe nimeni :).
Aamu bravo pt viza! Si drum bun, de-acum O sa fie fain, ai sa vezi. Ai sa vizitezi locuri noi si cine stie, daca iti place poate te muti acolo cu totul.
Yael felicitari pt ID-uri. Sa va mearga asa cum va doriti.
Elena schimbari vad ca apar la orizont. Bravo!
In rest mai pot sa ma laud ca prietena mea cea m buna isi face card de credit si ne gandim sa mergem de revelion pana in Viena si in Praga. De-abia astept. Am facut un calcul si la banutzi si la toate si speram sa ne incadram. Fetele, voi ma stiti, ca doar in prima tura va innebuneam cu excursiile.
Pupici si zi frumoasa tuturor.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput