Egipt in august
Ati fost in Egipt in august?
Cum e vremea?
E de mers atunci sau mai bine nu?
Raspunsuri
kriss79 spune:
mai bine nu..e f. f. cald atunci! eu am fost intre 19.07-2.08 acum 2 ani..in per. aceea erau temp intre 45-55 grade(insa e clima uscata, nu umeda)..
Eventual de la mijl lui sept..
Burtik
Cristina 26+ cu Alessia Stefana
bubi spune:
noi am fost in octombrie si tot nu puteam sta la soare la orele amiezii. mai bine amanati putin...
carm3n spune:
Nu stiu daca-ti mai este de folos insa NUUUUU! Fetele au dreptate!E foarte cald! Am vorbit cu localnicii si spuneau ca Mai-Octombrie sunt cele mai calduroase luni. Mie mi-a placut cel mai mult de Anul Nou in Egipt.
floarea de colt spune:
carmn3n , nu vrei sa povestesti mai multe despre vacanta ta in egipt in decembrie??
m-ar tenta si pe mine , mai ales ca , anul acesta nu am reusit sa ne luam concediu in timpul verii ,si am vrea sa compesam si sa petrecem un an nou mai deosebit ...si egiptul imi face cu ochiul!!
cristina1974 spune:
Floarea de colt, noi am fost de Anul Nou acum doi ani la Sharm-Al-Sheick. Mirific, ce sa zic? Servicii ireprosabile, preturi (acolo unde am fost noi) destul de mari, insa se merita fiecare penny.
Privelisti si atmosfera incredibile...ce mai? A fost o vacanta extraordinara.Am facut si croaziera pe Marea Rosie, si scufundari, am vazut coralii,am petrecut clipe de vis pe litoralul egiptean.
Am fost in Egipt si in lunile devara, cand, pur si simplu, te topesti.E extrem de cald, o prietena de a mea care a fost cu noi lesina la greu pe afara din cauza caldurii. Eu, multumesc lui Dzeu, nu fac urat la caldura,oricat de mare ar fi.
Ajutati-o pe Sonia
morgane spune:
Floare de colt, noi am fost de anul nou si revelion 2005 tot in Sharm-El-Sheikh. Temperatura atmosferica este de 25-27°C in timpul zilei, insa coboara la 15°C in timpul noptii. Hotelurile au servici ireprosabile (cele de 5*), dar te si costa (cca. 1000 euro/persoana/saptamana all in). Se organizeaza excursii in desertul Sinai cu jeep-uri, plimbari cu dromaderi si camile, scufundari in Marea Rosie ... depinde de ce-ti doresti. Iar revelionul a fost un vis, o intoarcere in timp in lumea plina de mister a faraonilor ... numai rusii, cu nesimtirea lor caracteristica, ne mai stricau euforia. Si sunt o groaza in Sharm.
Cristina1974, la ce hotel ai fost? Noi a stat la Calimera-Albatros.
marinar spune:
revin cu impresii.
deci am fost plecata in perioada 29. 08-05.09 in egipt, hurgada.
despre temperatura: e cald dar indicele de confort este o pt ca acolo bate in permanentza vantul, deci se poate sta la plaja fara probleme toata ziua(si asta o spun eu care nu suport caldura sub nici o forma).
am fost in excursie la cairo, cca 500 de km cu autocarul: a fost ok, putin obositor dar racoare in autocar, opriri pt pipi, masa, etc. la piramide e nasol inauntru, e ingust spatiul, jos, nu e aer.
oricum mie mi-a placut mult.
carm3n spune:
floarea de colt - imi pare rau ca nu ti-am raspuns pana acum, am fost plecata. in egipt am fost in hurghada, am stat la hilton. spun asta nu ca sa ma laud, e foarte important ca agentia sa-ti puna la dispozitie cat mai multe informatii despre hotelul la care vei sta, sa iti arata poze, sa-ti impartaseasca opinia cuiva din agentie care a fost si a vazut cu ochii lui. hotelul unde am stat nu este la standardul hilton ,de la noi de exemplu, dar a fost ok, curat, personal amabil, all inclusive a fost mai mult decat all inclusive. doar bauturile alcoolice din import, ca mai peste tot, se platesc separat. nu este un hotel pur si simplu ci un adevarat complex turistic pentru ca de acolo nu prea aveai unde sa pleci, in nici un caz pe jos. exista acel asa numit shuttle bus de la hotel la ore fixe care te duce si te aduce din oras.
am cumparat excursii cu vaporul pe mare unde am facut snorkeling si scuba diving, am fost in desert cu ATV-ul unde am facut si o plimbare cu camila, am avut inclusa masa de revelion , de fapt o petrecere de revelion. in oras nu sunt prea multe de vazut, magazinele au toate aceeasi marfa, daca intri in 2-3 le-ai vazut pe toate, daca esti mai atent o sa vezi soldati inarmati, nu stiu daca ar trebui sa te simti in siguranta sau sa te intrebi de ce?!
la piramide nu am fost, era un drum lung si obositor, ceva cu plecare la 2 dimineata cu un autobuz si traversare prin desert in coloana militara si intoarcere la 10 seara, unii au fost, au spus ca nu au reusit sa vada mare lucru, mai lung drumul.
asta asa, pe scurt, daca vrei sa stii ceva in mod special, intreaba. am si multe fotografii cu "foarte albastra" mare rosie :), cu desertul, cu camile, cu complexul plin de flori.
aaa, temperatura era in jur de 21 C cand am ajuns seara la 11 si a ajuns la 30 C peste zi.