Egipt in august
Raspunsuri - Pagina 2
adi69 spune:
Pana la urma,se merita sau nu excursia la Cairo?
Restrictii referitoare la imbracaminte sant?
Altceva? Mancare,fructe,apa,de unde luam suveniruri mai convenabile la pret?
Si noi vom sta la hotel all inclusiv,noi santem obisnuiti cu acest sistem de la turci,insa am inteles ca aici nu vor fi aceleasi standarde.
Inca nu stiu ce haine sa pun in valiza,numai pantalon lung? Sa pun si ceva cu maneca scurta? Se face rece seara?
Noi vom pleca in octombrie.
norocuta spune:
adi69 imi pare rau ca iti raspund asa pe apucate, trebuia sa faci un subiect pentru tine...am vazut tarziu ce intrebi tu, sper sa nu-ti fi pierdut rabdarea si sa mai revii pe aici.
Mancare e bine sa cumperi din supermarketuri, nu de pe strada, ca si in Ro.
Aici e tara fructelor si a legumelor "cu gust" (mai putin cele din supermarket care sunt aspectoase, mult mai scumpe si de solar).
Eu vorbesc de cele din pietele "baladi" (trad: locale).
Uite niste preturi de pe piata azi:
1kg rosii= 2 EP (1 lira egipteana~4.300lei vechi)
1kg castraveti= 1,5 EP
1kg banane=3,5 EP
1kg mere=de la 5 EP pana la 12Ep in functie de soi
1kg struguri= 2EP
1kg smochine= 4EP
1kg guava= 2,5EP
1kg mango=7EP pana la 14EP
1kg lamai(lime)=3EP
Aici lactatele, painea au gust foarte bun si sunt accesibile la pret. Bauturile sunt greu de gasit si scumpe, dar e bere fara alcool pe toate drumurile.
Vei gasi de asemenea curmale, smochine, alune, conserve peste, masline la preturi incredibile fata de RO (1kg masline spaniole= 10EP)
Daca vei veni in jur de 13-14 oactombrie vei nimeri la fix la finalul Ramadanului cant tot Egiptul savureaza delicoase dulciuri. De altfel iti recomand, daca vrei sa simti cu adevarat gustul unei vacante exotice sa nu pleci de aici fara sa incerci dulciurile arbesti, care sunt de obicei mici, pline miere, nuci, fistic, etc. delicoase. Familia mea cand a venit a luat in loc de suveniruri cate un mic platou pentru cei propiati si taaare au apreciat dulcele moment.
Nu de alta, dar suvenirurile din cauza globalizarii s-au degradat ca valoare. Sunt convinsa ca poti avea oricand un papirus din Bucuresti. Eu am avut o experienta proasta: cand am venit prima data aici am cumparat pentru cosmeticiana si alte cateva cunostinte niste chestii care mie mi s-au parut a fi "locale". Am fost foarte dezamagita sa vad "tone" la fel in MeliMelo.
Alta data am cumparat ceva de la niste neveste de beduini de langa Fantanile lui Moise si, am fost stupefiata sa gasesc etichete cu "made in china" si sa le vad identice in Mall-ul din Alexandria.
Am raspuns si la subiectul celalalt, unde ai postat tu, dar nu mai stiu ca sa scriu acum. Astept intrebari.
PS: seara e rece, dar nu de speriat. Ziua insa e superb-aici nu ploua decat de 5-6 ori pe an maxim.
Prietena mea care m-a vizitat in nov. a facut baie in Marea Rosie, mai exact pe 16 nov)