Durerea unei pierderi de sarcina (31)
Raspunsuri - Pagina 14
remaliss spune:
Michelle, draga mea, nu te intrista!! Ma regasesc pe deplin in ce scrii, in teama si in asteptarea asta carte devine de multe ori insuportabila!!Stiu ca ai momente de incertitudine, de spaima ca nu o sa reusesti sa ai un copilas, dar pe de alta parte astea nu fac decat sa alimenteze starea de stres!! Stresul nu ajuta , nu e deloc constructiv!! Of, de cate ori am mai trecut prin asta, si crede-ma inca mai trec...Dar , hai sa nu ne lasam de doborate de aceste sentimente negative!! Dumnezeu alege pentru fiecare momentul potrivit!! Nimic nu e la intamplare! Nici eu nu ma simt prea bine, tot simt intepaturi in burtica, dar incerc sa nu ma panichez, ci sa ma linistesc, iar de saptamana viitoare fac si vizita la medic.
Hai, sus cu moralul!!! Daca esti stresata, atunci si bebele se lasa asteptat.Trebuie sa-i oferim conditiile ideale de a veni in burtica noastra!!Te pup si ai grija de tine!!
Remaliss
oana_oana26 spune:
Michelle, iubita, imi esti atat de draga si mi se rupe sufletul cand te aud, vreau sa te rog sa nu-ti pierzi speranta, asa cum imi spuneai si tu mie, trebuie sa credem ca ingerasii nostri din cer au grija de noi si ne vor trimite un puiut, nici nu vreau sa cred ca va fi altfel
Ocupa-ti timpul si mintea cu ceva , nu te mai gandi mereu la asta, chiar daca e greau si chiar daca vedem in fiecare zi copii mici pe strada ori auzim cine stie ce minunatii de stiri cu "parinti" care ne revolta
Nici eu nu sunt prea bine, am fost la o nunta in familia sotului meu unde am fost consolata de toate matusile ca "lasa , o sa faci altii", de parca mi-as fi pierdut o pereche de papuci si imi pot cumpara altii; una dintre ele chiar a tinut sa-mi povesteasca ca ea nu stia ce sa mai faca sa nu-i faca si eu ..........................
Oamenii astia pe langa faptul ca nu au suflet parca n-au nici minte, cum sa pretinzi ca intelegi durerea cuiva daca nu este asa
O verisoara a sotului meu, o fata minunata de altfel (medic neonatolog) cu care ma inteleg tare bine, a venit spre mine, m-a luat in brate , am plans amandoua si mi-a zis :"Daca as pute as lua din durerea ta, dar nu pot , asa ca iti spun numai ca sunt alaturi de tine; intru pe mess si te vad cu patratul ala negru si n-am putere sa intru in vorba cu tine pentru ca nu stiu ce ti-as mai putea spune sa te incurajez, draga mea, indiferent de ce zic cei din jur, puterea sa treci peste o vei gasi singura in tine"
Sunt deci si cuvinte care ajuta si oameni care inteleg
alinushca spune:
Michelle, cred si eu ca nu mai e activitate pe aici la cat e de cald. Deja a trecut o saptamana cu valori de 40 de grade + !!
Ma gandeam la ce spuneai tu... si pe mine ma apuca frici din astea zilnic... Azi am fost la Sf. Liturghie si acolo la biserica erau atatia bebelusi care venisera sa se impartaseasca. Erau superbi fiecare dintre ei! M-am gandit cu bucurie dar si cu mare teama la momentul la care am sa duc si eu unul in brate. Dar temerile astea... zi de zi, de parca ar fi devenit parte din dieta. Oricum, AICI NU SUNTEM ALIMENTARA DE TEMERI. Aici schimbam dieta de temeri griji frica si durere pe incredere si pe liniste interioara.
Draga mea, trebuie, trebuie sa iti iei o doza mai mare de incredere. Pentru bebelusul care va veni! Ca sa il inviti sa vina mai repede si sa fie bine!
Eu ma bucur ca a iesit negativ testul de sarcina ca fiind abia la o luna dupa chiuretaj mi-era teama sa nu fie endometrul prea subtire. Insa nici bine nu e inca... sunt contrariata... am avut 4-5 zile simptome puternice de ciclu (senzatiile de durere de spate de ovare si de scurgere a ceva) dar sanii aproape complet moi... Acum sunt la 33 de zile dupa chiuretaj (ciclul meu normal e de 32-34 de zile) si NIMIC Sanii nu dau nici un semn ca s-ar intari vreun pic... mi-e deja cam teama... Eu credeam ca mi s-a recuperat organismul si luna viitoare ... ai idee ce ar putea fi? E normal sa intarzie atata (ca daca nu se intaresc sanii nu ma astept sa vina nici in urmatoarele 5 zile). Are cineva idee?
Oana, asa mi-ar placea si mie sa merg la o nunta! Dar parca prietenii mei sunt toti defecti Nu vor sa se ia si pace... Sper ca te-ai relaxat mult si ca ai dantuit si ca esti bine!
balmascat, multumesc frumos pentru cuvintele frumoase. Dar HEI ! Nu ne ducem nicaieri! Suntem toate inca aici si ramanem. Ce mi se pare nu chiar asa ciudat e ca Ale nu a mai zis absolut nimic. Sper sa nu mai continue si sa lase lucrurile asa cum sunt! Iar tu sper sa ne mai scrii si sa nu stai in umbra. Avem multe de invatat una de la alta si o vorba buna nu strica nimanui!
Idaira, nici eu nu mai vreau absolut nici o schimbare si SPER ca am fost auzite! Chiar azi am dat pe alte topice peste fete care aveau si ele pentru prima data problemele pe care le-am avut si noi... si sigur aveau nevoie si ele de un pic de sustinere. Le-am zis sa vina la "Durerea unei pierderi de sarcina"... ca deh! se potrivea cu starea lor... Daca le chemam la "Asteptand......." oare mai avea vreo relevanta pentru ele. Sper ca ne mai scrii si tu din cand in cand si ca esti bine!
Irlandeza, ABIA ASTEPT sa aflu si eu ce ai acolo in burtica. Tu ce crezi ca este ? Pronosticuri ceva?
remaliss, cum te simti? am intrat pe la Odisee un pic dar nu am zabovit prea mult si m-am intors aici. Sper ca esti super super-bine!
mav, ma bucur ca nu ai incetat sa scrii. mi se pare ca esti intre cele mai experimentate fete de aici (din pacate... sau din fericire pentru noi) si sunt sigura ca ajuti multe multe fete cu sfaturile tale. imi esti foarte draga si sper ca saptamana de munca ce va urma sa nu te streseze si aglomereze prea tare ca sa mai intri cate putin. sau reusesti deja sa fugi in concediu. mai am putin si plec si eu in concediu pana la urma, daca nu cumva ne vor mai urmari si alte ghinioane...
:) Sanatate!
andreea16 spune:
Cristina Ana, vreo veste, ceva??? M-am tot gandit la tine, sper sa ne anunte si pe noi cineva daca nasti. Daca nu ai nascut inca iti doresc o nastere cat mai usoara!!!
Baby r7, imi pare rau ca a venit CM, sper sa fie cu noroc luna viitoare. Incearca sa nu faci efort prea mare pana pleci la mare si poate trece mai repede. Si eu am folosit ob-uri si a fost ok. Normal ca stai mai stresata, dar macar poti face baie. Petrecere frumoasa!!!!
Alinushca, mie dupa chiuretaj mi-a venit ciclul la 40 de zile, eu zic sa nu te ingrijorezi.
Irda, bine ai revenit! Felicitari pentru inscrierea la facultate! Ai un boboc de studenta!
IreneCam, de ce va faceti analizele genetice?V-a sfatuit medicul?
Laura, mai ai un pic de tot si bebe va juca tare la tine in burtica. Poate va incepe chiar mai devreme, de la atata caldura. Si eu zic ca ar fi bine sa ii spui doctorului despre spasme, mai ales ca acum esti insarcinata.
Jojomiha, lasa ca o sa ai timp sa dai jos kilogramele dupa ce nasti. Eu vorbeam cu sotul meu zilele trecute si ii spuneam ca sunt sigura ca atunci cd voi fi insarcinata voi profita de asta ca sa mananc cat voi vrea. Stiu ca nu e bine asa, dar sunt convinsa ca nu ma voi putea abtine. Te rog sa nu te mai stresezi, gandeste-te ca totul va fi bine, chiar daca stiu ca e greu. E bine ca ai aflat, iar daca chiar este asa, poti face tratament. Eu nu stiam de sindromul antifosfolipidic, poate ar trebui sa imi fac si eu analiza aceasta.
Flavia, imi pare rau ca ai inca dureri dupa alaptat, sper sa treaca mai repede. Mai scrie-ne despre David, cand ati hotarat sa faceti botezul? Cum a fost in port, l-ati luat si pe David, nu?
Mav, sper ca deja sa te simti mai bine. Ma bucur ca ai decis sa nu ne parasesti, ar fi pacat sa se intample asa din cauza unor discutii.
Michelle, ma bucur tare ca ai hotarat sa scrii in continuare aici. Mersi de urari, sper si eu sa fie cu ochisori, poate avem noroc luna aceasta. Da,
BalMascat, multumim pentru cuvintele tale. Sa nu eziti sa ne scrii, oricand vei simti nevoia.
Idaira, asa este. Lumea nu poate sa intaleaga durerea noastra, multi cred ca daca a trecut deja o perioada de la o pierdere de sarcina, tot asa a trecut si durerea noastra. Dar se insala…Iar mie mi-e greu sa le explic ca sufletul meu inca plange si inca simte golul imens lasat de copilasul meu nenascut. Aici am cunoscut niste fete minunate, cu ajutorul carora am reusit sa merg mai departe, sa indraznesc sa sper ca voi deveni si eu intr-o zi mama. Ar fi pacat sa stricam relatia frumoasa pe care o avem.
Michelle, inteleg perfect ce simti, am si eu de multe ori gandurile acestea… Sotul meu imi spunea zilele trecute ca isi doreste atat de mult sa avem un copil si m-a apucat asa o tristete. El saracul nu a vrut sa ma supere, numai ca uneori nu pot intelege de ce nu se intampla odata. Se spune ca copilasul vine atunci cand suntem pregatiti, iar eu ma simt pregatita. Am atata dragoste de oferit, imi vine sa iau toti copiii pe care ii vad si sa ii aduc acasa….E greu cand picam in butoi, dar trebuie sa reusim sa iesim din el. Fara speranta nu facem nimic, asa ca, draga mea, capul sus, gandeste pozitiv, sunt sigura ca analizele voi iesi bine. Cand primesti rezultatele?
Remaliss, eu deja nu ma mai gandesc ce se va intampla daca voi pierde din nou sarcina. Ma gandesc ca asa a fost sa fie si simt ca daca voi ramane din nou, totul va fi bine. Ai dreptate, trebuie sa fim linistite ca sa putem ramen insarcinate, eu data trecuta am ramas in concediu, cand nu aveam nici o grija pe cap. O sa vina bebe si la noi, sunt sigura. Sa ne scrii dupa ce vii de la doctor.
Oana26, urasc cand toata lumea imi spune: ei lasa, esti tanara, o sa faceti voi copii. Sau mai rau, cand ma intreaba daca nu facem si noi copii…Dar suntem puternice, de aceea a si lasat Dumnezeu ca noi sa aducem pe lume copii. O sa reusim pana la urma, trebuie sa fim increzatoare!
Fetelor, la noi azi a plouat, asa ca s-a mai racorit parca un pic, cu toate ca si aici sunt niste calduri.. Sotul m-a scos azi la restaurant, am petrecut o duminica foarte frumoasa. Nici nu imi vine maine sa merg la serviciu, asa as sta acasa…Va pup mult pe toate si va doresc o saptamana minunata!
PS Fetelor, mai stiti ceva de Mari?
Andreea
slimatei spune:
multumesc de sustinere...ma ajuta f. mult .... azi-noapte cred ca a inceput sa miste dar mi se pare asa de ciudat...oare asa e sper sa nu fie alceva ...sper sa fie el(bb) care-si face loc prin burtica...nu pot sa-mi dau seama cum asa dintr-o data....impinsaturi in stanga si in dreapta...sper sa nu fie contractii... nici alea nu prea am habar cum sunt.... uf... e asa de greu.. cand nu sti nimic de precis... dar cred in Doamne-Doamne... doar El stie ce face... caci eu oricum nu pot face nimic....recunosc ca mi-e cam frica....si la urma urmei ...ce o fi o fi...degeaba ma ingrijorez...nu ma ajuta cu nimic...dupa cum vedeti incerc sa-mi ridic singura moralul... sper sa functioneze...la toate fetele
Michelle..hai sus cu moralul..nu tu erai cea care ridica moralul...daca tu cazi in butoi pe noi cine ne mai ridica?
-astai pt. moralul tau sa se ridice cat mai repede...
Stefania20 nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine....
Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu am fost niciodata un manechin & foto cu burtici
kitzy spune:
Buna! Nu m-am gandit nici o clipa ca o sa ajung sa scriu aici, dar se intampla. Sapt asta as intra in sapt a 6-a si de ieri am inceput sa am sangerari, am sunat-o pe doctora si mi-a dat sa iau duphaston si abia pe sf sapt sa ma duc la eco ca acuma e micuta sarcina si n-ar mare lucru de vazut. Mi-e asa de frica, imi doream enorm de mult copilul asta, nu mi-as fi inchipuit ca tocami mie o sa mi se intample asa ceva. Acum sunt in repaus totala, ar trebui sa ma linistesc, sa ma calmez, dar e foarte greu cand vezi ca totul se duce pe apa sambetei. Sarcina cred ca e compromisa, sunt asa de suparata ca nu pot descrie in cuvinte ceea ce simt.
irinabobe spune:
kitzy inca nu dispera. nu inseamna ca daca ai sangerari este sigur totul pierdut. stai in pat cat mai cuminte, fa tratamentul prescris si parerea mea mai cere o opinie pt ca 6 sapt nu mi se pare prea devreme sa se vada ceva. daca nu ma insel la 6 sapt deja exista activitatea cardiaca si o ecografie ar ajuta-o pe dr sa vada ce se intampla de ce sangerezi, poate e doar un hematom. asa ca te rog eu mai incearca si o alta opinie.
alinushca spune:
kitzy, cine ar crede vreodata ca i se va intampla taman lui? nimeni. eu am 24 de ani, am fost un model de sanatate de cand ma stiu, am ramas insarcinata din prima incercare si totusi nu a fost sa fie. multi doctori mi-au explicat ca o treime din sarcini se pierd in primul trimestru. ca un fel de selectie naturala a "configuratiei celei mai bune". e foarte greu de acceptat chestia asta, dar daca asa functioneaza natura probabil ca exista un motiv foarte bun pentru asta.
oricum, nu te ingrijora foarte tare deocamdata. am auzit de multe fete care au avut sangerari care mai de care mai puternice si mai rosii... si pana la urma a fost bine. ai incredere in Doamne Doamne ca stie ce face iar daca sarcina este OK cu siguranta te va ajuta.
Curaj mult si sper ca va fi bine! Oricum, o ecografie cred ca ar putea da un indiciu ceva. Poti incerca numai sa fie ecograful si ecografistul bun!
:) Sanatate!
kitzy spune:
Irina, Alinuscha merci mult de incurajari, ma ajuta mult sa fiti alaturi de mine acuma. Cumva m-am mai linistit cu sangerarea, dar acuma am dat de crampe k la ciclu, deci asta nu inseamna ceva bun. Astept sa ma duc joi la eco sa vad ce zice dr, daca e sa se piarda, as prefera sa fie natural si nu prin chiuretaj, oricum nu prea ma astept sa fie de bine. La 4 sapt si ceva sarcina mea era de 3,2mm si mi se pare foarte mica, deci......probabil o fi ceva anomalie.
slimatei spune:
Kitzy sincer nu vreau sa aud ca te descurajezi , inca nu e totul pierdut.Fruntea su si gandeste pozitiv! e bine ca iei duphaston, cred ca daca e sa fie, o sa fie(la urma urmei e cum vrea DD)... eu m-am dus in urgenta, dar mie nu mi-a dat nici o pastila, nimik si sangerarile s-au transf.in pierdere...gandeste ca acele pastile iti va fixa sarcina, nu gandi la rau...te rog eu mult...mi se rupe inima..te cred....
te pup si fii mai viteaza lasa totul in mainile LUI
Stefania20 nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine....
Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu am fost niciodata un manechin & foto cu burtici