Sezatoarea canadiana (64)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ira,

Si eu imi intind parul de multi ani, ca al meu este ondulat, dar tare rebel si nu are nici o forma daca il las in voia lui. Eu il intind cu uscatorul si o perie rotunda mai mare. Nu iese ca la coafor, dar asta este...

Emiliy,

Felicitari pentru casa, sa o stapiniti sanatosi!

Clau07

Sa stii ca si noi am visat multi ani pina am reusit sa facem aceste calatorii. Important este sa nu renunti niciodata la visele tale...

Denisam,

Sa-ti traiasca copilasii, sa fie sanatosi si sa va bucurati de ei, ca sint tare frumosi.

Pitilache

Noi nu am fost niciodata la Champlain, dar am auzit de la prieteni ca este f.frumus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Oana, acum nu am timp sa ma uit pe fotografii, ca nu le-as savura asa cum trebuie, sunt foarte pe fuga. Dar duminica seara cand ma intorc si o sa am ceva timp liber, e primul lucru pe care-l fac, sa ma bucur si eu de bucuria voastra.

Claudia, de fapt am intrat sa-ti spun o vorba in ceeace priveste comportamentul Alexandrei. Copilul nu are nici o vina, insa nu trebuie sa-i permiti, mie mi s-ar parea inaccteptabil ca Sofia sa reactioneze asa pe termen lung. In toata situatia asta cel mai mult trebuie sa te ajute sotul, si sa nu-i permita copilului sa te respinga. El trebuie sa nu accepte s-o consoleze si s-o impinga in permanenta catre tine, ca doar n-ai facut nimic rau, n-ai parasit-o, n-ai uitat-o, abandonat-o, etc, a fost doar o problema de sanatate si ea trebuie sa priceapa asta. Daca nu merge nici asa, efectiv sa-si raceasca comportamentul fata de ea, sa fie distant, si atunci ea isi va indrepta atentia catre tine.

Si mie mi s-a intamplat, cand plecam in turnee sau cand munceam zi lumina si nu apucam s-o vad cate 2-3 zile. E normal sa simta asa la inceput, dar nu cred ca e normal sa continuie (6 luni dupa cum scrii e innaceptabil de mult), pe mine m-a ajutat Sibin intotdeauna, cum simtea ca se comporta aiurea fata de mine, prea rasfatat sau sa ma respinga, o punea la punct pe loc si n-o mai lua nici el in brate, n-o mai iubea ca de obicei sau o trimitea in camera ei. Si eu la fel, daca vad ca sare calul cu taica-su, o trimit in camera ei sa reflecteze si ma supar pe ea. Suntem aliati de neinvins in lupta cu educatia ei, altfel ne-ar face praf fara sa clipeasca, cat suntem noi de maturi.

Copiii sunt foarte oportunisti si incearca sa separe opiniile parintilor in favoarea nazbatiilor lor, insa nu trebuie sa li se permita, parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Clau, ma bucur ca ai iesit din tacere:))sa-ti traiasca baietelul!
fiica ta se va schimba, doar da-i putin timp si ia-o treptat si sa se obisnuiasca, cum va creste cel mic se va apropia de el si de tine din nou, sunt sigura!

Ira, eu am inchiriat casa asta pe un an, asa ca pina la anul in iulie suntem blocati aici; oricum nu-mi vine sa ma mut acum cind am mariul pe acasa doar in weekend (cind s-a intors la firma i-au schimbat putin din tachuri la cererea lui, ca sa poata fi luata in considerare experienta actuala de ordinul inginerilor-dar dosul medaliei e ca e pe santiere prin nord, in paste si Baie James cica, fericirea mea:)); asa ca aici astia-mi intretin gazonul, piscina, etc, nu e ca la casa unde nu m-as descurca singura;
in plus eu in prezent nu am job, si caut un part-time pentru ca nu ma descurc cu Tudor singura; din martie incoace pina acu' 2 saptaminiam avut un contract foarte misto si sefa mi-l tot prelungea, si am demisionat cind copilul si-a sclintit mina (oricum are o perioada mai grea, nici la camps de jour nu l-am mai dus vreo doua saptamini...)...; asa ne invirtim in cerc, pentru ca nici nu pot zice ca ajunge sa lucreze doar el si ne descurcam (ar trebui sa aiba macar un 100k sa nu ma mai doara capul, dar inca nu e cazul), nici eu nu pot avea un job permanent, timp plin singura cu Tudor..........

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Ira,
Merci pentru sfaturi, ai dreptate dar e tare greu si trebuie multa rabdare. Uneori imi vine sa-i raspund la fel: sa o trimit la tati cand imi cere ceva. Dar nu ar ajuta deloc. Ar fi chiar mai rau. Cand va creste probabil va intelege ca ma doare , dar va fi tarziu.
Astazi am fost cu amandoi copii in parc iar cand ne-am intors am zis ca trebuie sa se spele ca ne-am jucat in nisip. Copilul obosit si marait : nu se spala decat cu tati ! Am incercat sa o conving , sa o iau cu forta, rezultatul : lacrimi si urlete. A fugit la tati si s-a lipit de el. Tati o intreaba:De ce plange? Mami are dreptate, trebuie sa se spele! In final au mers impreuna sa se spele.
Mai tarziu a venit la mine sa-mi ceara lapte, sa manance. Dimineata sau noaptea daca se trezeste vine tot la mine, ca tati nu se prea scoala noaptea ( el merge la servici).

Claudia , Alexandra ( 8 iunie 2004) si Sebastian (18 decembrie 2006)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineata
Ieri am fost din nou turisti in Stockholm :-) Dupa ce am vizitat Aquaria, ne-am plimbat prin centru Downtown si ne-am delectat privind lebedele.
Astazi sunt pe fuga ca tati saracutzul tre' sa termine un proiect si e la birou - deci eu voi face singura cumparaturile si ma voi ocupa si de boboaca :-)
Va tzuc si weekend placut va doresc!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Episodul 3 (Sicilia – in excursii)

In Sicilai am vizitat urmatoarele orase sau situri istorice: Taormina, Agrigento, Erice si Segesta, Siracuza, Palermo, Cefalu.

La Taormina am vazut un teatru grec f.bine conservat, unde inca se organizeaza concerte in aer liber in mod regulat. Oraselul este superb, cu strazi inguste si case in stil baroc, si in general are un farmec deosebit. In plus este situat pe o faleza f.inalta, si de sus ai o panorama impresionanta asupra marii. Seamna putin cu coasta amalfitana (pentru cite a avut placerea sa o vada).

La Agrigento am vizitat Valea templelor, orasul in sine fiind de mai putina importanta. In Valea templelor (grecesti in cea mai mare parte) se gaseste unul din cele mai bine conservate temple dorice din intraga zona mediterana. In zona sint mai multe
“ruine” de vizitat, iar intreaga zona este extrem de frumoasa (coline aride cu maslini ce par sa aiba mai multe sute de ani), marea albastra ca fundal, ruinele grecesti care au o culoare galben ocru (de la calcarul din care sint facute), lumina soarelui (care te ameteste), totul este ca dintr-o alta lume…

Erice este un orasel f.vechi (fenician si pe urma grec), construit pe o faleza inalta, si in care timpul pare ca s-a oprit…Oras fortificat, intre zidurile sale intilnesti stradute inguste, case care au sute de ani, un castel normand majestous si biserici la tot pasul. Nici nu iti poti inchipui ca exista oamanei care efectiv traiesc aici. Am mincat pe o terasa care se chema “Edelweiss” (poate de la un elvetian ratacit??).

Segesta este de fapt un parc arheologic, in mijlocul unor coline. Cel mai important edificiu este un temple doric solitar, pe fundalul unui peisaj superb.

In drumul spre Siracuza am vizitat Villa Imperiale del Casale, care are toata pardoseala acoperita de mozaicuri f.bine conservate. A fost inclusa in 1997 in patrimoniul Unesco, datorita frumusetii acestor mozaicuri si arhitecturii impresionante.

Celebra Siracuza este acum un oras mare, modern, in care am vizitat insula Ortigia (cu cladiri in stil medieval si baroc), si cu o faleza f.frumoasa. Pe urma am fost la parcul arheologic, in care cel mai important edificiu este teatrul grec (unde a fost prezentata pentru prima data piesa Perses de Eschil).

Palermo a fost o surpriza: pe linga strazi frumoase si monumente superbe, intilnesti strazi si case ca in filmele neorealismului italian: intr-o ruina completa, murdare si cu rufele intinse la geamuri…Am vizitat Palazzo Dei Normani (care este acum si sediul parlamentului sicilian), Capella Palatina (in care se gasesc unele din cele mai frumoase mozaicuri bizantine, dar din pacate era in cea mai mare parte inaccesibila datorita unui santier de restaurare), catedrala, biserica St Cataldo si la Martorata, piazza Pretoria cu o fintina f.frumoasa.

Cefalu este un orasel extrem de pitoresc, situat pe maul marii, pe o faleza stincoasa. Are o catedrala f.frumoasa, cu mozaicuri bizantine spendide. In rest am mers pe stradute inguste si intortocheate, cu magazine cochete si restaurante la tot pasul. Este un adevarat orasel de viligiatura, cu o plaja larga si terase pe malul marii. Seara era f.animat, amintindu-ne de vacantele la mare din copilarie…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Superb Oana :-) Atat de frumos descri incat deja ma vedeam (cu ochii mintzi) mergand, alaturi de tine, pe acele stradutze inguste, vizitand siteurile istorice din Sicilia :-) De ce nu scri o carte de calatorie, presarata cu poze?
O saptamana buna va doresc tuturor!
Multa sanatate si numai bine va doresc!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Oana, am vazut si eu pozele tale....toate foarte frumoase, se vede ca a fost o vacanta reusita ...in cat timp ati reusit sa le vedeti pe toate, avand in vedere ca v-ati organizat singuri? As fi vrut sa ai timp sa povestesti si un pic de Paris, eram curioasa, mai ales ca noi plecam acolo in noaptea asta pt. vreo 8 zile. La anul viitor, vrem sa programam din timp Spania sau Italia...

Denisa, si eu zic ca Marc iti seamana tie si Ema lui tati' ...esti o curajoasa daca plecati in trei in vacanta

Ira, fa poze sa te vedem cu parul straight, si rochite

Lorelai, n-o sa duci dorul Suediei cand va veti reloca in Canada ?

Va pup si ne auzim la intoarcere

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna fetele,

Oana frumoase poze, frumoasa vacanta...

Clau si eu zic ca o sa fie bine si cu timpul isi va reveni micuta ta.Si am mea gaza vreau uneori numai cu tati.Tot tati o duce si o aduce de la gradi ca e in drumul lui, povestea de seara o citesc eu dar uneori vrea nani cu tati.Eu zic ca fetitele au oricum o perioada in care sunt foarte atasate de tatici si sunt convinsa ca o sa-si revina in citeva luni.Apoi creste si fratiorul si vor fi adevarati parteneri de joaca.Eu n-am stiut ca astepti al treilea puisor si te felicit cu intirziere, FELICITARI SI O SARCINA USOARA!

Merci fetele de urari si incurajari, am facut oferta vineri seara si a mai negociat ceva agentul in final am scos-o de la 239 la 227k.Acum urmeaza sambata inspectia casei si raspunsul de la banca.Avem preaprobarea dar acum asteptam ok-ul.Voi ati dus hirtii de la locul de munca cit si cu cit munciti?
merci mult!
pupici si o zi buna!

Mergi la inceput

Episodul 3 - Sicilia in excursii - poze

http://picasaweb.google.com/oanagabriela2002/SiciliaInExcursii

Mergi la inceput