Animale
Raspunsuri - Pagina 7
andriushca spune:
buna fetelor. si eu am multe povesti cu animalute:
-cand eram la gradinita stateam la bunici la curte. am avut o gainusa pitica, "Marioara", care era prietena mea. era f. blanda. o dadeam in leagan, o plimbam cu caruciorul de papusi si o scoteam cu "lesa" (o sfoara) la plimbare pe strada, inchipuindu-mi ca e catel. manca din farfurie si era f. fericita. intr-o zi s-a ospatat cu friptura si s-a imbolnavit. a tratat-o bunica si s-a facut bine. a doua oara nu a mai putut fi salvata. i-am organizat cu copii "inmormantare" in fundul curtii.
-am mai crescut, m-am mutat la ai mei si am avut un acvariu cu pesti si papagali. pestii au murit rand pe rand. gaseam aproape in fiecare zi unul cu burta in sus. si de fiecare data jeleam.
-primul si cel mai "important" papagal a fost Bobita, l-am luat de la cineva. era foarte bland, vorbea si isi zicea "Gicu". probabil asa il chemase pe el la vechii stapani. si radea in hohote. statea in cap sau pe umar si ne pupa pe obraz. daca intorceam capul in partea cealalta, venea prin spate, pe umarul celalalt si iar ne pupa pe obraz. a fost un scump. a murit din cauza noastra, ca i-am adus nisip (asa auzisem ca e bine pt ei), dar de pe un santier. probabil a avut ceva nisipul in el. l-am dus la dr. dar nu l-a putut salva. l-am ingropat la padurea Baneasa, la tulpina unui copac. pe tulpina i-am scrijelit numele.
-pe urma am avut o pereche de papagali Pupa si Bobita nr. 2. Pupa era cam nebuna, zbura fara directie si facea tot felul de prostii. mereu ziceam ca sfarsitul ei va fi violent. a cazut odata in oala cu ciorba de pe foc, noroc ca era abia calduta. am scos-o cu mana din ciorba, am spalat-o si am uscat-o un pic cu feon-ul. era haioasa uda asa, nu putea sa zboare. intr-o zi a intrat cu capul in usa (tot la bucatarie) si-a rupt gatul, a cazut si a murit pe loc. cand am luat-o in mana, i se misca gatutul, saraca, era praf facut. am dus-o langa Bobita nr. 1 la Baneasa. sotul ei, Bobita nr. 2, fiind lipsit de personalitate, nu mai stiu ce s-a intamplat cu el, saracul...
-apoi am mai avut o pereche de papagali care au facut o excursie pe balcon si dusi au fost.
-ultimul, l-am avut pe Costica, un papagal din acela un pic mai mare decat perusul, alb, cu creasta galbena, obraji portocalii si ochi rosii. cand am luat-o pe Zozo, se alergau pe covor. Zozo a pus intr-o zi labuta pe codita lui si i-a smuls penele. era caraghios fara coada, dar i-a crescut in timp. uneori Costica adora sa stea pe marginea mesei si sa se uite in jos la Zozo. ea venea si alerga in jurul mesei intinzandu-se spre el. el, pac, un cioc in cap la Zozo. Costica adora sa stea si pe lampa. nemaiputand sa ne ocupam de le cum trb. din cauza catelului, l-am dat in final unui prieten. iesea cu el in curtea blocului. pana intr-o zi, cand a zburat...
si acum daca o intreb pe Zozo: "Unde e Costica, Zozo?", se uita sus spre lampa. si Costica a fost in urma cu multi ani.
- in copilaria mea ai mei nu prea erau de acord cu animalele in casa, (asta pana si-a facut aparitia Zozo) neacceptand decat cel mult papagali. asa ca eu imi doream ceva mai mult decat un papagal, ceva cu care sa ma pot harjoni, sa-l strang in brate. pe atunci credeam ca pot creste diverse animalute in camera mea, fara ca ai mei sa afle:
- asa ca din "economiile" mele, mi-am luat intr-o zi un hamster din piata. l-am cazat la mine in camera, pe dulap. fara capac la borcan. in prima seara a plecat in excursie prin toata casa. ai mei nu stiau de existenta lui si s-au speriat grozav cand seara, stand la tv au vazut ceva alb trecand prin fata lor pe covor. l-au prins si l-au dat a doua zi unui copil afara.
-tot pe atunci am luat un catel mic de la o benzinarie de langa scoala. inca sugea la maica-sa. l-am dus acasa dar l-am lasat in ghena sa o prepar pe mama. era iarna, ii era foame, frig, dor de ma-sa si urla acolo. ma tot codeam sa-i spun mamei de el. in sfarsit i-am spus si a zis sa-l aduc in casa. l-am botezat "Pepsi". toata noaptea a plans si am stat langa el cu un biberon improvizat. l-am tinut putin timp si apoi l-am dus la tara. se facuse un catelandru de paza foarte frumos. l-a otravit un vecin "binevoitor".
-in final a aparut Zozo, in 1995. am luat-o de la niste prieteni care o aveau pe mama ei. in drum spre casa cautam un nume. mi-a venit in minte un cantec de la formatia Timpuri Noi, aveau un album cam fistichiu atunci. cantecul se numea "Bordelul mov" si avea la un moment dat niste versuri cam asa: "Si atunci o cheama pe Zozo/Ca e mai juna si face misto". si asa i-a ramas numele.
bineinteles ca nici de Zozo ai mei nu au stiut pana s-au trezit cu ea misunand. conform modelului, tata mi-a spus sec: "Sa dispara pana ma intorc de la serviciu". dar n-a disparut si peste o saptamana era indragostit de "fata lu` tata". si toata lumea impreuna cu el.
sper ca nu v-am plictisit cu povestile mele cu animale mari si mici, dar animalele au fost deliciul copilariei mele si raman dragostea mea si acum. imi pare rau ca nu am conditii sa pot aduna toate animalutele nefericite de pe strada.
va pup si sa va traiasca "copii".
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
copilutzu spune:
andriushca super povestioarele !!!
Da ai avut la papagali.. esti mamica lor!!
Si sigur nu ne-ai plictisit . Mai citesc cu drag articolele din Formula As de la "din lumea necuvantatoarelor" . Auleeeooo ...sotul meu radea de mine ca mereu plangeam la art. triste..
Asheee , acum sa va zic de Tiloasa.. (m-a suparat un pic azi ca m-a muscat)
Imi murise papagalutzul Kiki. Intrasem intr-o stare de soc. Am suferit atat de mult ca nu mai puteam manca, nu mai vb. cu nimeni , ma inchisesem intr-o carapace... Facusem o depresie.
Mamei mele ii era frica sa nu ma tzacanesc. La un consiliu de familie s-a luat hotararea sa aduca sotul acasa alt papagal.
Buuun ! L-au adus , dar era speriat ,dragaul de el ,si ma ciupeaaa .. Deh eu obisnuita cu Kiki sa ne pupacim...
L-am botezat Butzi . Ptr. ca statea imbufnat.
Daca a vazut sotul ca eu aveam tot "defectul stricat" (o tineam pe a mea ...).
S-a dus in targ la Obor ( targul de animale ) si a cumparat un matz. El a cerul femeii care vindea puisori de matz , un baiat.
Aia ca sa scape mai repede de pisoi ii zice :-luati-l pe asta ca este sigur baiat . S-a uitat saracu sub coada animalului da nu se vedeau "bijuteriile" .
Ajunge cu el acasa. Bucurie mare . Prima reactie cand l-am vazut a fost sa rad cu lacrimi. Doooamneee ...avea o fatza...
Mama ii sopteste sotului sa dea tel. la salvare ca...sigur am luat-o razna. ( am uitat sa va zic ca imi era frica sa mai stau singura in casa - nu va mai zic de ce!!! )
I-am pus numele de Tili.
Buuun..trec zilele , o luna ,doua si noi cu okii pe sub coada animalului sa vedem mandretze de "bijuterii".
Si dupa o bucata buna de timp , cade matzul de la etajul 4.
Auuuleooo ... tipete , urlete, am ajuns jos , l-am luat in bratzica , si am fugit cu el la Crivet ( are cabinetul in spatele blocului).
I-am explicat dr. veterinar ce s-a intamplat . I-a facut o injectie , ca sa nu faca hemoragie interna , si mi-a zis sa stau linistita ca nu are nimic. Ma intreaba cum il cheama . Io zic.. Tili ...mandretze de buiat... Cauta veterinarul "bijuteriile " si le cauta .. mai avea un pic si cera o lupa... Intr-un final zice : "Duuuamnaaa Tili al dvs. este fata in tooooata regula" .
Deci .., daca nu cadea de la etaj ...si acumm cautam bijuteriile
O sa va povestesc cum a intrat in colivie la Butzi ..dar alta data ca ma intind prea mult!!!
pup
V A
copilutz'-> Mama diminutivelor
alexia28 spune:
quote:
Originally posted by voicu_bebi
salutare lume..eu am acasa un perus tare dragut..care moementan e ca caopilasul meu..un dulcic si un rasfatat,numai k de ceva zile la piciorus cam schioapata...este ranit la gherute...sotul l-a dat cu crema dar nimic tot da cu ciocul unde e ranit...mi-e asa o mila ...luni am zis il duc la dr..ah si mai am si niste pesti...
19 august 2006-1an de la nunta!
asteptandu-l pe bebe
vine barza-fetita sau baietel?
Ce ai facut, ai fost la doctor cu perusul?
Si eu am un perus, il am de mititel, a invatat sa scoata cateva cuvintele, il iubesc de mor cand il aud cum zice 'ce faci mami' (asa ii zic eu lui cand vin acasa si merg la colivia lui), din pacate nu prea il pot lasa liber prin casa din cauza cainelui, am mai facut experimente si i-am lasat sa se apropie, zapacitul meu de caine e curios, il pupa dar era sa-i traga o laba, in rest nu prea am noutati, cainele meu a devenit foarte iubaret cu mine, nu stiu ce-i cu el, si cand mergem afara sta langa banca mea, ceea ce nu se intampla inainte, atat de nebunel ce era, nici nu ma auzea cand il strigam , uita ca a venit cu mine....fetele zic ca simte ca am bebe in burtic si nu o sa mai fie el centrul atentie, dar nu e adevarat ca il iubesc si o sa-l iubesc la fel mult, nici nu as putea altfel.
Pup toate fetele, am vazut multe aspirante pe aici, tare dragi ce imi sunteti ca doar am petrecut si eu o gramada de timp pe acolo
Alexia si minunea mea
voicu_bebi spune:
am reveit cam tarziua dar sunt aici......perusul meu..il alint in mii si mii de alinturi posibile...azi cand mancam tort ...vroia sa vina la farfurie...m-a pandit el ce m-a pandit...ce scumpic era....referitor la gheruta...v-am mai zis ca sotul ii mai dadea cu crema...dar si-a mai revenit putin...nu o mai are asa afectata...as mai vrea sa il duc sa ii mai tai din gherute ..dar mai astept
copilutzu...am citit despre perusul tau...imi pare rau ...eu nu stiu ce m-as face fara nebunaticul meu...un scumpic...trebuie sa fac o poza sa o postez sa il vedeti.....
alexia...mutlumesc de raspuns..chiar ca nu e bine cu experimentele astea si catel si perus...poate ca a inceput catelul sa simta ca e bebe in burtica..
am vazut ca m-a intrebat cineva si de pestisori...am de toate scalari,gupi,unii negri care am uitat cum ii zice,caras,xifori...vreau sa va zic ca perusul cred ca incepuse sa fie putin gelos cand i-am adus...dar a inceput sa ii placa ...zilele astea sotul a pus o gupa separat de ceilalti pesti ca e gravida si am separat-o sa ii manance puii ceilalti pesti...
19 august 2006-1an de la nunta!
asteptandu-l pe bebe
vine barza-fetita sau baietel?
ioana_p76 spune:
Fetelor, ce mi-au placut povestile voastre cu animale!
Andriuscha, cate animalute ai avut!Si cati papagali! Sitiu cum e sa iti doresti un animalut, copil fiind, si ai tai sa nu-ti dea voie.
Eu si cu frate-meu luam pisici care stateau prin scara blocului, in casa pana venea taica-meu de la servici, ca el nici nu vroia sa auda de animale in casa.Era tare cand pisicile fugeau si se ascundeau sub mobila si noi ne chinuiam sa le scoatem pana sa vina el acasa.Lui nu prea ii placeau animalele, dar au inceput sa-i placa dupa ce a aparut la noi la bloc un catel, Tache, care a stat ani de zile pe-acolo. Noi ii dadeam de mancare si in final a inceput si taica-meu sa-i dea, sa-l vezi cum ii strangea oase sau diverse, insa in casa tot nu a vrut alt animal decat papagal(Fifi de care v-am spus ca a zburat pe geam..)
Copilutzu haioasa povestirea ta, sa va dati seama dupa atat timp ca Tili nu e de fapt baiat Si sa nu uiti sa povestesti si cum a intrat in colivie la papagal.
Noi inainte sa ne mutam, aveam grija de un catel la bloc, care s-a aciuiat intr-o iarna si ii dadeam sa manance, incet-incet ne-am apropiat de el si apoi peste tot unde mergeam venea si el. Si mult timp, cateva luni, am crezut ca este baiat, avea o coada tare stufoasa, vesnic plina de scaieti si cand mergea cu noi pe drum, facea pipi la toate colturile, ca un baiat, ridicand piciorul.
Si totusi, peste ceva timp, cand se tavalea in iarba si ne jucam cu el, am descoperut de fapt ca e ..fata!! Dar cred ca invatase si ea de la alti catei sa ridice un picior, poate se simtea mai smechera.
Si inca o faza, chiar pe vremea cand credeam ca e baiat, il botezasem Masca, pt ca este alba si doar pe botic si pe un ochi are ca o masca neagra, Si in final s-a dovedit ca si numele l-am ales bine, fiind tot la feminin.
Cand ne-am mutat mi-a parut asa de rau ca am vrut sa o luam cu noi, dar n-am reusit sa o urcam in masina, nu vroia si pace..maraia, facea urat si am luat-o ca pe un semn, ea fiind caine de cartier, invata acolo, multa lume ii dadea de mancare, am lasat-o sa stea acolo. Noi avem o curte micuta si ei ii trebuia mult spatiu, ea fugea cat era cartierul de mare, distractia ei era sa fuga dupa masini si, desi mi-a fost cam greu, am lasat-o acolo, unde era locul ei..Mai mergem, din cand in cand s-o vedem si sa ne jucam cu ea, si inca nu ne-a uitat, dar si-a facut ea si alti prieteni de joaca, sunt multi copii in cartier.
Alexia cred ca a simtit catelusul tau ceva, ca ai un bebe mic in burtica, de se poarta asa cu tine. Si perusul tau e tare destept daca zice "ce faci mami", eu pe al meu nu reusisem sa-l invat sa zica nimic, singurul lucru pe care-l invatase era sa faca cum face ceasul desteptator, pentru care avea o fascinantie aparte, cand nu avea chef sa intre in colivie, ii aduceam ceasul, se urca pe el si asa putea sa-l bagam in colivie.
VoicuBebi ma bucur ca perusul tau e mai bine, n-am inteles insa, l-ai dus la dr.? Si pune poza cu el, sa il vedem si noi!
Va las, ca m-am lungit cam mult, sper ca nu v-am plictisit!
toate animalutele si stapanele lor
Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele
ioana_p76 spune:
Ce faceti,fetelor, ce mai fac animalutele voastre?
Am pus poze noi la semnatura cu animalutele mele!
Printre ele, o sa vedeti si poze cu Gorgonzola, catelul care sta pe strada noastra si de care avem noi grija. E frumos, s-ar zice ca e de rasa.
Va pup si va astept cu noi povestiri!
Ioana
poze szeged poze cu animalutele mele poze noi animalutze!
andriushca spune:
ioana, pupici. noi suntem bine multumim. zozo tocmai a facut baita si se tavaleste prin pat!
am vizionat noile poze. ce frumusel e catelul tau si mata ce sta cu burta in sus la el, ai zice ca nici nu-i place!
Gorgo e un simpatic pare a fi ceva caniche. a avut mare noroc cu voi, ca aveti grija de el!
pup toate stapanele de animalute!
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
ioana_p76 spune:
Ce va mai fac animalutele?
Andriuscha ma bucur ca ti-au placut pozele cu animalutele mele, eu le-as face mereu poze, ca ii surprind in atatea ipostaze haioase!
Aseara sotul meu le-a amenajat in garaj un loc de joaca, din niste lemne (ca lor le tot placea sa se catare pe lemne) si sa fii vazut pisicuta se ascundea printre ele, iesea pe o parte, si o astepta Cutzy, apoi fugea repede si iesea pe partea cealalta, si o astepta si acolo tot Cutzy, zici ca se jucau "ascunselea"
O incantare sa te uiti la ele cum se joaca!
Eu l-as primi si pe Gorgo langa ele, dar el e caine de strada, nici nu prea am loc, ca avem o curticica mica. Mai scapa el si cand intra fuge direct sa le bea apa si sale manace mancarea astora mici, desi are si el apa lui afara si mancare ii dam destula. Cutzy se joaca cu el, dar pisicuta se sperie si fuge sub lemne, locul ei, ca nu ajunge nimeni la ea acolo
Oricum mai multi vecini "binevoitori" de pe strada cam comenteaza ca de ce nu-l bag in curte, ca de ce-i dau de mancare etc.(l-as baga daca as avea loc pt el, ca e invata liber) Ce ma enerveaza oamenii astia...nu le pasa ca sunt si ei niste suflete, daca nu am fi noi unii mai milostivi, ce ar face saracii catei, ce ar manca?
Ei sunt cainii strazii (avem mai multi pe strada) si sunt cuminti , ca tot stau cu speranta ca le da cineva ceva bun, nu fac nici un rau,doar putina galagie cand latra si Gorgo al nostru latra cam des si cam tare
Va las acum, mai povestiti si voi!
Ioana
alexia28 spune:
Ioana tare frumoase pozele, Gorgo chiar ca zici ca e de rasa, seamana cu un caniche. Si pe mine ma enerveaza oamenii astia care nu iubesc animalele si se uita urat la tine cand le dai de mancare cainilor de pe strada dar asta e. Eu aveam o perioada cand in fiecare dimineata duceam bobite cainilor din parc, erau catei abandonati si ma stiau, se bucurau cand ma vedeau..pana au avut grija hingherii de ei si au disparut.
SA va povestesc ce noutati a mai facut catelul meu iubit, cum a fugarit el gainile la munte dintr-o curte si a venit mandru cu gaina in gura, m-am speriat pe moment m-am gandit ca gata a omorat-o dar doar o ciufulise bine, a ramas cheala saraca gaina..ce sa-i faci saracu catel daca nu mai vazuse gaini pana acum...a crezut ca e ceva de joaca
va pupic
Alexia si minunea mea Teodora
ioana_p76 spune:
Daca vreti sa vedeti cum dorm o pisica si o catelusa alintate uitati-va la semnatura mea, la "poze noi animalutze"(pag2,3)
Ioana