Clubul moldovencelor de peste Prut (47)
Raspunsuri - Pagina 21

alincic spune:
Nati,can you help me,please,dac stii vre-o reteta de"cream soup" sau "supa crem"(nu stiu cum e mai corect
,mi-a venit o pofta de o supa gustoasa.Dar iarasi,nu stiu daca o pot face fara blender. In orice caz,vreau ceva gustos si "alt fel" ca de obicei
. Daca stie cineva asa vre-o reteta?
P.S. am mai rasfoit culinarul,dar fara prea multe succese.
Ok,acuma fug la culcare,bay.
Ah,da,acuma a sosit si nenea Vanea(stapinul care ne da chirie) din vizita de la MD,mine mincam bomboane de la buneiiiii.

doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by Davina
Diana cite grade sunt acum ?am facut azi milk shake cu inghetata si mango ,tare bun a iesit ,am sa incerc maine si cu cafea.
poze
Alina nu stiu cite dar dimineata imi era deja frig cind mam tezit, asa ca e foarte bine.
doroti_5

BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by alincic
[Ah,da,acuma a sosit si nenea Vanea(stapinul care ne da chirie) din vizita de la MD,mine mincam bomboane de la buneiiiii.
Alina,nascuta in Chisinau
Sami,Evi,Lori,si taticul nostru drag
album
MMMM ce bune o sa fie, o sa vezi no sa ramina nimic.
doroti_5

BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

Balbina spune:
Alincic, m-ai nimerit f. bine cu supa crema, eu deseori ii fac lui Vlad "supa pasata", asta e denumirea noastra generica. Lui ii place extrem de mult, iar eu am libertatea de a pune in ea diverse legume pe care Vlad in mod normal le refuza. N-am cantitati exacte, mereu fac din ochi, dar iti descriu procesul, ca sa prinzi ideea:
Curat legume, uite o lista de care folosesc eu, dar nu neaparat pe toate, ci in diverse combinatii. Componentele obligatorii insa sint cartofii (ca sa dea satz) si ceapa (da gust bun). Deci cam asa: cartofi, ceapa, dovlecei, morcov, ardei (nu iute), radacina de telina, rosie, ceapa verde, verdeata, etc. Am facut chair zilele astea o supa si pot sa-ti spun ce cantitati am pus in ea: 3 cartofi de marime medie, 3 cepe mici, 1 ardei, 1 morcov, o rosie mica decojita, o jumatate de dovlecel, citeva fire de patrunjel si marar.
Intr-o craticioara (de obicei folosesc una de 1 l) pun legume taiate cuburi mai mari, cit sa umple craticioara pe jumatate, poate cu un deget mai mult. Adaug apa pina se umple, sarez si pun pe foc. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, dau focul mic si tin 45-50 minute. Cu vreo 15 min inainte de sfirsitul fierberii adaug un cub de unt (de vreo 30-50 g). Dupa ce a fiert supa, iau de pe foc si bag blenderul in ea, dupa cum vezi, e nevoie de blender. Dar eu cred ca te poti descurca si fara, faci asa: strecori legumele intr-o sita, le toci bine cu o lingura de lemn (sint moi si se kiflicesc usor), apoi amesteci din nou cu zeama in care au fiert. Se amesteca bine, daca e prea subtire, se mai pune pe foc si se adauga 1-2 linguri de fulgi de ovaz. Daca e prea groasa, se adauga putin uncrop. Cam atit. Iese o supa crema delicioasa, foarte fina la gust, poate si datorita untului. Mult succes la gatit, sper sa va placa si voua!
Daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

alincic spune:
Nati,mersi mult de sugestii.ACus vad eu ce imi iese si mie.As vrea sa pun si niste ou fiert(mi-a ramas de la dejun).
Diana,ce ma bucur ca s-a racorit si in MD,nu de alta da imi fac griji si pt parintii mei.....
Sa aveti toate o zi cit mai buna,

Balbina spune:
Alincic, oul fiert poti sa-l maruntesti si sa-l presari in farfurie, inainte de a servi supa. Sa-mi spui impresiile, sper sa fie pozitive.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Balbina spune:
Alina (Davina), ti-am vazut noile poze cu bunatati, si shake-ul, si piinea, si checul du dovlecei. Asta din urma dupa ce reteta e facut? Mi-a placut si tortul de aniversare, eh, aici capsunile s-au trecut demult. Cum era tortul in interior, ce fel de blat, crema?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

alincic spune:
Nati,hai ca m-ai nimerit si tu, ma gindeam eu ca oul sa-l presar inainte de servire(si cu patrunjel proaspat pt sot),am facut si niste posmagei. Supa a iesit gustoasa(doar ca nu crem,caci nu am blender,iar cu sita nu am vrut sa ma joc).Eu am facut din pui+ legume(de fapt doar ceapa,morcov,patrunjel si telina)am lasat in supa doar cartofii si carnita(tocata marunt pu copii).La servire voi pune pesmeti, oul si verdeata.Ii hranesc dupa ce se trezesc.
Am vazut si prajitura ta cu prune,mmmmmm,eu aici nu am vazut prune,doar din alea mascate si rotunde.
Ziceai ca Alina are poze noi,merg sa le privesc

alincic spune:
Alina,de unde ai frunze proaspete de menta?ai si tu in gradina,sau se vinde pe aici?
Sami pe 13 august incepe scoala.
OOOOOOFFFFFFF,curaj mie

Balbina spune:
Alincic, e foaarte buna prajitura, nici nu se simte ca are aproape un pachet de unt in ea o papi in nestire, asa-i de buna. Deja mai am un sfert din tava, bine, n-am mincat-o noi pe toata singuri, am mai servit pe cineva. Mai in scurt, recomand.
Ma bucur ca v-a placut supa. Ia sa dai tu comanda la mos gerila un blender sau poate vine alt mos pina la iarna. Sa vezi cit de folositor o sa-ti fie in bucatarie.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2