Rog reteta de fasole pastai
Fetelor, vreau sa-i gatesc fetitei mele de 1 an si 8 luni fasole galbena, lata, si nu mai stiu cum sa o fac, noi nu mancam si nu gatesc decat in sezonul asta pentru ea, iar iarna fasole verde pastai , dar nu mai stiu cum se face , astept retete de la voi.
Va multumesc.
Raspunsuri
anamaria spune:
pai se face la fel cu fasolea verde, pastai... eu asa fac!
un pic de ceapa, carnitza de pui, morcov, ardei, inabusite impreuna, apoi fasolea spalata si rupta in 2-3 bucatzele.
cand e fiarta pun 1 linguritza de zahar, sare, piper - desigur, pt copil nu stiu daca le vei pune sau nu... - si mult patrunjel.
noi mancam cu smantana si ne place foarte mult...
_
ANAMARIA, o mami ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
catutza spune:
Eu fac asa:(si pentru Bia si pt noi)
Inabus o ceapa medie, adaug suvite de piept de pui (s-au pulpe, ce va place voua), pun fasolea rupta in doua, apoi apa sa acopere, apoi putina sare.Cand e fiarta fasolea pun cativa graunti de usturoi si o legatura de marar verde. Iese delicios
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
monica-elizabet spune:
Dory si eu le fac copilashilor fasole(si galbena si verde)si o gatesc la fel
tai o ceapa si o calesc impreuna cu
1 morcov taiat cubulete mici(uneori pun morcvi din aia mici, mici intregi)
1/2 de ardei gras roshu
1/2 ardei gras verde9ca sa fie cat mai multe culori)
spal fasolea, ii tai capetele, o tai cam de 3 cm lungime o oparesc de cateva ori si-i arunc apa, apoi o pun sa fiarba impreuna cu legumele, adaugi sare, marar si daca ii place alexei si putin cimbru
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Dory232002 spune:
Monica, sigur o voi face asa cum mi-ai scris tu, ca stiu ca esti o bucatareasa desavarsita , si voi pune si cimbru ca eu pun aproape la orice mancare felul 2.
mcm spune:
Daca accepta usturoiul poti sa faci fasole verde cu usturoi. Fierbi fasolea, o scurgi si adaugi usturoi pisat, ulei si sare.
www.articoledepetrecere.ro
Hildegard spune:
uite aici ceva retete de fasole verde:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63424&SearchTerms=Fasole,pastai
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84137&whichpage=1&SearchTerms=Fasole,pastai
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
Dory232002 spune:
, fetelor, va multumesc!
maine dimineata am sa o prepar si acum sunt in dilema pe care din retetele voastre sa le pun in practica .
monica-elizabet spune:
daaaa....merge super bine cu usturoi insa ai mei ba il accepta ba nu si de-aia prefer sa nu pun...spre ex in spanac il mananca fara probleme dar daca il gasesc in alta parte...e vai si-amar de mine
Dory, ma faci sa de unde pana unde iti veni ideea cu bucatareasa desavarsita...eu sunt intr-o veshica experimentare
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
madalina78 spune:
mama face o salata de fasole pastai de te lingi pe botic:
-tecile oparite ( sa nu se striveasca)
-maioneza
-usturoi
-patrunjel verde
scoasa de la frigider e ......mortala!
la fel face si conopida.
Sebastian
irlandeza spune:
Eu fierb pataile ( sau fasolea verde, galbena...). Apoi separat tai marunt bucatele de slanina, le pun la prajit, cand sunt prajite pun boia, smantana si mujdei de usturoi,( dar acum in sarcina nu-l mai suport),iese un sos bun, apoi amestec cu pastaile si gata. Daca vrei si carne , poti s-o faci separat.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru 14+